>>> לזרוק או לא לזרוק - זו השאלה...

• הוסף לסימניות
אז פסח מגיע בצעדי ענק ומלאכת סידור ומיון תכולת הבית בעיצומה...

יש לי קלסרים גדולים שמרוכז בהם כל החומר של לימודי הגננות שלמדתי בסמינר - ובכל שנה הם חוזרים למקומם בארון, עד לשנה הבאה...

מצד אחד - אין לי בהם שימוש, וההגיון הפשוט אומר לזרוק.
מצד שני - השקעתי בקלסרים האלו רבות, הן מבחינת התוכן והן מבחינת העיצוב (של הפנים והחוץ).

יש שם סיפורים בהמחשה שהשקעתי שהכנתם, משחקים (אפילו אחד שפיתחתי לבד) מערכים מפורטים לריכוז/ארוחת בוקר/התעמלות וכדו'.
זה לא חומר לשנה שלמה אלא משהו כמו חומר לשבוע-שבועיים בקלסר בנושאים כמו חנוכה, ט"ו בשבט וכו' - כל קלסר בנושא אחר.

עכשיו לשאלה - מה לעשות עם זה?
לא חבל? אולי יש מישהי שזה יעזור לה?

(בעלי אומר לשמור למקרה שאחת מבנותי תרצה להיות גננת (הגדולה שלי בת 8... :))
ובכלל, לזרוק או לא לזרוק - זו השאלה...

• הוסף לסימניות
אצלי בבית עשיתי כלל-
כל ערב פסח אני זורק מה שלא היה בשימוש בשנה האחרונה! (אם בשנה שנתיים האחרונים זה לא היה בשימוש, ההגיון שלי אומרת שגם בעתיד זה לא יהיה שימושי....)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1236401:
(בעלי אומר לשמור למקרה שאחת מבנותי תרצה להיות גננת (הגדולה שלי בת 8... :))

לפני שראיתי השורה הנ"ל, תכננתי לכתוב: תשמרי, אולי זה יסייע בעתיד לאחת מבנותייך או נכדותייך.:)
השקעת; לא חבל לזרוק?

• הוסף לסימניות
שאלת מליון הדולר!!! ואף אחד לא יוכל לענות לך על זה.
אני מתמודדת עם אותה בעיה ולא רק בערב פסח. מפריע לי מאוד שיש לי כ"כ הרבה חפצים בבית וקשה מאוד לזרוק, ובנוסף לכך בעלי עוד יותר שמרן ולא יכול לראות שזורקים דברים, כך שאני רק יכולה להגיד לך שאני מקנאה בנ פלוס וכל הדומים לה.

• הוסף לסימניות
אני בדר"כ בעד לזרוק דברים שלא בשימוש.
אבל אם יש דברים עם נוסטלגיה או שיש סיכוי שיבואו ביום מן הימים לידי שימוש
אז פשוט תגנזי אותם.
תעלי לבויידים או למקלט או לכל מקום שלא יציק לך ועוד נגיד 15 שנה תורידי את זה אחר כבוד לבתך שגם אם לא תהייה גננת יהיה לה נחמד לראות איזה אמא משקיענית היה לה.. ;)

• הוסף לסימניות
את מזכירה לי שיש לי בבוידם קופסאת נעלים מלאה בפילים מלפני 20 שנה
אז מה שמרתי עד עכשיו ועכשיו אני יזרוק.. :rolleyes:

• הוסף לסימניות
לזרוק
בקצב של הדור, הילדים שלנו ילמדו ממחשבים:rolleyes:

• הוסף לסימניות
תנסי אולי להציע את זה לאיזה מרפ"ד, אולי זה יהיה להם לתועלת

• הוסף לסימניות
אל תזרקי!!

פריטים בעלי נוסטלגיה זה כייף לפגוש כל שנה, וזה לא כ"כ הרבה.
אני מאד הצטערתי על דברים ששמעתי בקול אחרים והשלכתי.

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים זה הולך כך:אם אצל הוריך שמרו בקנאות וצברו מחסנים את תפרדי יותר בקלות מחפצים שאינם בשימוש ואם בבית הוריך זרקו בלי לחשוב עשר פעמים את תצרי קשר יותר חם עם כל חפץ שאולי יזכיר לך משהוא משנה שעברה
אני מעולם לא הצטערתי על חפץ שזרקתי .
בקשר לביתך הרי שבאמת עד שתגדל ואולי תהיה גננת היא תהנה מזה רק כמוצג מוזאוני ותתפעל מהפער בין הדורות....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פורום;1236512:
הרבה פעמים זה הולך כך:אם אצל הוריך שמרו בקנאות וצברו מחסנים את תפרדי יותר בקלות מחפצים שאינם בשימוש ואם בבית הוריך זרקו בלי לחשוב עשר פעמים את תצרי קשר יותר חם עם כל חפץ שאולי יזכיר לך משהוא משנה שעברה
בקשר לביתך הרי שבאמת עד שתגדל ואולי תהיה גננת היא תהנה מזה רק כמוצג מוזאוני ותתפעל מהפער בין הדורות....

לא בהכרח!

מי שנהנה מסיור במוזאונים,
מי שנהנה להגיע לסבתא שלו ולנבור בניירת של אמא שלו, ובקלסרים של אבא שלו,
יהנה להציג את יצירותיו בפני ילדיו, ויהנה כל שנה מחדש מהם.

מי שההנאה הזו שווה לו מקום - שישמור.
מי שהצפיפות עולה לו בריאות שיזרוק.

• הוסף לסימניות
אני כגננת אשמח לקבל דבר זה, תמיד נחמד לראות דברים ולשדרג ולהביא אותם לשימוש גם בימינו.

אם את אכן מעונינת למסור שילחי לי הודעה בפרטי ואצור איתך קשר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פורום;1236512:

נכתב ע"י mig;1236520:
לא בהכרח!

מי שנהנה מסיור במוזאונים,
מי שנהנה להגיע לסבתא שלו ולנבור בניירת של אמא שלו, ובקלסרים של אבא שלו,
יהנה להציג את יצירותיו בפני ילדיו, ויהנה כל שנה מחדש מהם.

מי שההנאה הזו שווה לו מקום - שישמור.
מי שהצפיפות עולה לו בריאות שיזרוק.

לא בדיוק...
ההורים שלי לא זורקים הכל, ולא שמרים מחסנים.... פחות ויותר אני הולכת בדרך שלהם. מה שהיה בשימוש אני שומרת,
בהחלט שאני אוהבת לראות דברים מאמא שלי. למשל יש לה ספר זכרונות מהילדות, ואהבתי לראות את זה כל פעם מחדש (כשהייתי ילדה ;)) אז שמרתי גם את הספר זכרונות שלי כדי להראות לבנות שלי שאין לי עדיין ;);) אבל חוץ מזה כ-ל-ו-ם
כל דבר צריך להיות ממוצע----
יש לי שכן שיש לו מחסן של כתר עם דברים שהוא לא יכול לזרוק.... אני לא יודעת מתי יצא משם משהו... אני תמיד רק רואה שדוחפים לשם שקיות................

• הוסף לסימניות
אני זורקת הכל!
ותשמעו זה הסוד, הבית תמיד מאורגן וקל להתמצא במה שיש בו.

• הוסף לסימניות
מדובר בשאלת המליון דולר...
אבל זה מאוד מאוד תלוי באופי.
וגם במקום שיש לך בבית.
(האמת גם זה ענין של אופי. יש מישהו שיעדיף שיהיה צפוף, העיקר לשנור הכל ויש כאלה שההיפך.)

• הוסף לסימניות
לדעתי זה תלוי גם בשאלה האם אתם באמת במצב צפוף. אם יש לך מחסן או בוידעם לא בשימוש למה לא לשמור כאלה דברים? זה משהו שאי אפשר לקנות בכסף, זו השקעה של שנים. אבל אם באמת צפוף מאוד אז אין ברירה.

• הוסף לסימניות
פעם הייתי שומרת ואוגרת.
היום למדתי להוציא מהבית, וכמו שכבר כתבו כאן - זה גורם משמעותי בבית מסודר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkabrk;1236582:
אני זורקת הכל!
ותשמעו זה הסוד, הבית תמיד מאורגן וקל להתמצא במה שיש בו.

הבית שלי מסודר למרות שדברים שעמלתי עליהם והשקעתי בהם נשמרו...:)

• הוסף לסימניות
אצלי מה שעובר שנה ולא הצצתי לעבר זה- לפח
וחוץ מזה משאירה בקטנה מזכרות אבל קטנות כמו ברכות מחברת יקרה אבל ביחידות ולא רבים

• הוסף לסימניות
חפצי נוסטלגיה שרוצים להראות לנינים איך חייינו בתקופת האבן (להבדיל משאלת פותחת האשכול), ניתן פשוט... לצלם!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה