לחמניות מקמח מלא

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל מתכונים טעימים שניתן לאפות אותם באופה לחם, בתאבון!

• הוסף לסימניות
למה להתייאש? כל מתכון של קמח לבן אני הופכת לקמח מלא + משפר אפיה של רובינפלד.
שמה קצת פחות קמח, נגיד פחות 2 כפות לכוס.
יוצא מהמהם!!!!!!!! נחטף...

• הוסף לסימניות
תוספת של משפר אפיה רובינפלד - פועלת פלאות.
הלחם יוצא מעדן.
לכל בעיה בלחם-יש פתרון. צריך פשוט לדעת לדייק בכמויות, ולשחק בהם בשעת הצורך.

• הוסף לסימניות
אפשר להשתמש בקמח מלא של חברה יותר זולה מרובינפלד ולהוסיף את המשפר אפיה שלהם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lmaof;703228:
אפשר להשתמש בקמח מלא של חברה יותר זולה מרובינפלד ולהוסיף את המשפר אפיה שלהם?

בוודאי!!!!!

אין צורך בכלל לקנות רובינפלד!!!!!!!

מנסיון טעים במיוחד....

• הוסף לסימניות
מתכון ללחמניות קמח מלא מתוקות לשבת

אני קונה קמח מלא מניצת הדודבן 70% סובין. אין צורף במשפר אפיה.

ל- 1 קילו קמח
2 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כפות וחצי שמרים יבשים [מומסים במשך כרבע שעה בכוס מים פושרים עם 1 כף סוכר חום]
כף מלח
1 כוס ח"פ סוכר חום [בנוסף לכף של השמרים].
בערך 3 כוסות מים פושרים, חשוב שהבצק יהיה די רטוב ונדבק. ככל שהוא רטוב יותר, הלחמניות אווריריות יותר.

נותנים לשמרים לתסוס כרבע שעה, בינתיים מערבבים את כל היבשים, אחרי שהשמרים תססו, מערבבים לתוך הקמח את כל הרטובים חוץ מהשמן. לשים הכל ובכל פעם שמים קצת שמן על הידיים ועם זה לשים.
אחד מהרבנים החשובים כשעוד היה חי, לימד אותי שזמן הלישה שאשתו לשה את הבצק לחלות זה הזמן שלוקח לו לשיר את אשת חיל. אז גם אם זה נשמע משוגע, תאמיני לי שזה מה זה מכניס לאווירת שבת.

נותנים לבצק לתפוח במשך כשעה, לשים שוב, ושוב מתפיחים לשעה, שוב לשים ושוב מתפיחים. אחרי כ 3 שעות, יוצרים את הצורה, מורחים בביצה ושומשום אם רוצים, ומשאירים כחצי שעה נוספת לתפוח ואז מכניסים לתנור מחומם ל 180 מעלות.

אני אוהבת שהלחמניות לא אפויות מאד, אז 20 דק' בד"כ מספיק להם עבורי.

• הוסף לסימניות
אין לי מושג אם ניתו לאפות באופה לחם אבל -לחמניות מעולות!!!
לחמניות בריאות מקמח מלא
רכיבים:

1 ק"ג קמח 100% מלא (עדין)
2 כפות שמרים
כף מלח
3 כפות סוכר חום
1/3 כוס שמן
4 כוסות מים חמימים
אופן הכנה:
לערבב במיקסר קמח, שמרים, סוכר ושמן.
להוסיף מלח.
להוסיף את המים - תיווצר עיסה מעט דביקה.
להתפיח בקערה מכוסה באשפתון או מגבת כשעה.
בתבנית משומנת, להניח בעזרת מצקת או בידיים לחות, כדורי בצק.
מעל הלחמניות ניתן לפזר: שמן זית, שומשום, גרעיני חמניות, קוואקר, אבקת שום, זעתר וכו'
לאפות בחום שחומם לחום של 200-220 מעלות כ-12 דקות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה