חידה ליבי קליין - הדמויות

מצב
הנושא נעול.
יש לי שאלה,
ליותם וגיטי יש תינוקת - חני. מסופר עליה ב'מאין יבוא' וב'שמים וארץ'.
ולגיטי יש סבתא שקוראים לה חנה.
אצל הליטאים, ומסתבר שגם אצל חסידים, זה דבר מאוד מאוד לא מצוי ואפילו לא טוב - לקרוא לילד על שם סבא/סבתא כשהם עדיין בחיים.
איך זה מסתדר??
יש מצב שליבי בעצמה לא אחזה את הכפילות?

יש לי שאלה,
אצל הליטאים, ומסתבר שגם אצל חסידים, זה דבר מאוד מאוד לא מצוי ואפילו לא טוב - לקרוא לילד על שם סבא/סבתא כשהם עדיין בחיים.
איך זה מסתדר??

היא כתבה איפה שהוא שהיא לא אחזה את זה.
כנראה רצתה על שם הרבנית חנה מחב"ד.

יש לי שאלה,
איך זה מסתדר??
אני שאלתי אותה פעם במייל
היא אמרה שרק אחרי שהיא שלחה להדפסה היא אחזה את הטעות....

כן, היא כתבה פעם שזה היה טעות והיא לא קלטה (אגב, לא חושבת שיש לה עוד טעויות בספרים!)

בקיצור, פיגא נשארה מסכנה וחיים מרדכי קיבל חיים מאושרים בחזרה. זה קצת לא הוגן, לא?
לא נכון.
גם פייגא התחתנה, וילדה ילד. ויש להם כסף. אז נכון שהיא מתוארת שם כפחות נצרכת לילדים שלה, ורחוקה יותר.
אבל היא לא נשארה מסכנה.
שניהם בנו בתים מאושרים.
זה נכון שליבי קליין פגשה מישהי שעברה את אותו דבר והיא עושה איתה הופעות?
מישהי הייתה אולי?
כבר לא.
עכשיו היא עושה רק הופעות בנפרד, הייתי לפני כמה חודשים.
היה כיף ומרתק.
וואי אני הבנתי מהספרים שלה כמה דברים:
קצת נמאס שכל סופרת שמייצרת עלילת רגש ישר מתקבלת כבנאדם עם חיים קשים.
זה הסגנון שלה, וזה היצירתיות שלה.
מה הקשר לחיים שלה?

לו יכולתך:

1. איזה דמות היית?
2. אם איזה דמות היית רוצה להפגש?
3. מה היית שואל/ת אותה/עושה איתה?
4. איזה דמות היית משנה? מה השינוי?
4. איזה דמות היית מוסיף/ה? באיזה ספר? תאר/י.
4.את נטע. שתלמד לקבל מחמאות...

לו יכולתך:

1. איזה דמות היית?
2. אם איזה דמות היית רוצה להפגש?
3. מה היית שואל/ת אותה/עושה איתה?
4. איזה דמות היית משנה? מה השינוי?
4. איזה דמות היית מוסיף/ה? באיזה ספר? תאר/י.
2. שניים שמתחרים על המקום הראשון: חיים מרדכי. בארור. אחד האנשים היותר מדהימים שיש.
ושולם לוינגר. איך לא? אבל שניהם ממש הזכירו לי אחד את השני.
3. הייתי אומרת לו (להם) שהדרך שלו מדהימה, והוא נתן כוח. והוא הוכיח שמהמקום הכי הכי הכי נמוך אפשר להגיע למקום הכי הכי הכי גבוה.
4. רק אחד? כי את הינדי ובעלה. (לא זוכרת שם) לא יודעת למה, אבל לדעתי הם לא מתאימים לספרים של ליבי.
5. אלעזר. בכל הספרים, וואו. אין כיף כמו לקרוא עליו.

2. שניים שמתחרים על המקום הראשון: חיים מרדכי. בארור. אחד האנשים היותר מדהימים שיש.
ושולם לוינגר. איך לא? אבל שניהם ממש הזכירו לי אחד את השני.
3. הייתי אומרת לו (להם) שהדרך שלו מדהימה, והוא נתן כוח. והוא הוכיח שמהמקום הכי הכי הכי נמוך אפשר להגיע למקום הכי הכי הכי גבוה.
4. רק אחד? כי את הינדי ובעלה. (לא זוכרת שם) לא יודעת למה, אבל לדעתי הם לא מתאימים לספרים של ליבי.
5. אלעזר. בכל הספרים, וואו. אין כיף כמו לקרוא עליו.
גם אני אוהבת מאוד לקרוא על אלעזר. אפילו שעשו אותו דמות מלאכית קצת(בעזרה שלו ללייבי ללא גבול) עדיין זה יפה כי הוא עושה את זה כאילו לטובתו, שירגיש שהוא מועיל.
מעניין אם גם היום יש לו זמן אליו, אחרי שאשתו כבר ילדה כל שנה...

מה לדעתכם, ליבי תזכיר אותם בספרים הבאים או שסיימנו איתם??

אותי משגע בספרים הקטע של הכסף שהיא שופכת על כולם ללא גבול
איכשהוא כל המסכנים עשירים והכסף יענה את הכל
לדבורה ב"ה יש כסף אחרי שהתאלמנה ואפילו לישי ושירה בסוף יש כסף.. עני אף אחד לא נשאר חלילה
מה הקטע בזה כ"כ לא משקף את החיים
חוץ מזה הספרים מהממים ואני חושבת שחשובה הזוית שהיא הביאה על המלחמה, קצת להבין מה עובר על אחינו..

אותי משגע בספרים הקטע של הכסף שהיא שופכת על כולם ללא גבול
איכשהוא כל המסכנים עשירים והכסף יענה את הכל
לדבורה ב"ה יש כסף אחרי שהתאלמנה ואפילו לישי ושירה בסוף יש כסף.. עני אף אחד לא נשאר חלילה
מה הקטע בזה כ"כ לא משקף את החיים
חוץ מזה הספרים מהממים ואני חושבת שחשובה הזוית שהיא הביאה על המלחמה, קצת להבין מה עובר על אחינו..
יותם וגיטי? לא ממש עניים, אבל רחוקים מלהיות עשירים.
החברה של גיטי שכטר- לא זוכרת מה שמה? הם בהחלט עניים.
משפחת רוזנברג? שוב לא ממש עניים אבל רחוקים מעשירות.

יותם וגיטי? לא ממש עניים, אבל רחוקים מלהיות עשירים.
החברה של גיטי שכטר- לא זוכרת מה שמה? הם בהחלט עניים.
משפחת רוזנברג? שוב לא ממש עניים אבל רחוקים מעשירות.
את צודקת, אבל זה לא מורגש בכלל, ז"א אין ביטוי לזה בספר, או שיש משפחות שממש אין להם או שיש יותר מידי
לדוג' הורים של מלי שאין להם שקל על הנשמה, והורים של חילי שהם בממוצע ופתאום נוחת עליהם ירושה אגדית
כאילו אין דרך האמצע?
אין שם איזה תיאור של סדר יום של אישה עובדת, כולן בבית? ואלו שעובדות אז זה לא מספיק מתואר בספר, כמו שמשפחת רוזנברג היא לא מהדמויות העיקריות

את צודקת, אבל זה לא מורגש בכלל, ז"א אין ביטוי לזה בספר, או שיש משפחות שממש אין להם או שיש יותר מידי
לדוג' הורים של מלי שאין להם שקל על הנשמה, והורים של חילי שהם בממוצע ופתאום נוחת עליהם ירושה אגדית
כאילו אין דרך האמצע?
אין שם איזה תיאור של סדר יום של אישה עובדת, כולן בבית? ואלו שעובדות אז זה לא מספיק מתואר בספר, כמו שמשפחת רוזנברג היא לא מהדמויות העיקריות
גיטי עובדת בתור צלמת
נטע מטפלת רגשית
הינדי מוכרת בחנות ותופרת- לפני כן עבדה במעון
דבורה עובדת במעון

גיטי עובדת בתור צלמת
נטע מטפלת רגשית
הינדי מוכרת בחנות ותופרת- לפני כן עבדה במעון
דבורה עובדת במעון
נו נו..
לי מרגיש שהיא חיה באיזה יקום מקביל בקטע הזה..
גם מי שנאלצה חלילה כמה שנים לעבוד מיד ה שופך לה כסף ברב טובו..
לו יהי.. (ובלי צרות חלילה..)
(הינדי עובדת בלי שהיא צריכה כסף כבר ודבורה עזבה את המעון ב"ה..)
מה שברור שהדמויות המרכזיות משופעות ממש בממון לכל אורך הספרים

כאילו אין דרך האמצע?
יואל והניה הם די באמצע...

ואם לדבר על דמויות -
הניה היא ממש דמות להערצה בשבילי
בלי הרבה רעש וצלצולים מגדלת משפחה ברוכה עם כל המורכבויות שלה
עם בעל לא קל..
אמא ובת חמה ומסורה לכולם
מארחת בת יולדת עם 6 ילדים ללא מסגרות בלי להתיחס לזה שדעותיהם שונות..
בעלה לא מרשה לארח בקורונה - מוצאת את הדרך לפנק
ממש מלהטטת בין כולם
ממש מודל לחקוי..

אם מדברים על הניה ויואל, צריך לזכור שבחיים האמיתיים- הנושא לא פשוט. לא כי זה חב"ד ויואל לא יודעת מה אבל חב"ד בטח לא- אולי ליטאי?
כשהילדים לא הולכים בדרך של ההורים שלהם- זה ניסיון לא קל!
אני מכירה מקרוב מאוד כאלו. הייתי בחתונה כזאת לפני כמה חודשים, הורים נהיו חסידים ממשפחה ליטאית מ2 הצדדים, והנכד התחתן עם בחורה שאיך נומר בעדינות- צריך לדעת לבלוע את זה. זוג אחד של סבא וסבתא החליקו את העניין ולא עשו עסק, אבל הסבא והסבתא השניים (שתיהם של החתן) היו נראים כאילו הם לא מבינים מאיפה צנחה עליהם נכדה כזאת.
וחס וחלילה, לא ירדו מהדרך או משהו בכיוון בכלל, אבל מאוד מאוד מאוד שונה.

אם מדברים על הניה ויואל, צריך לזכור שבחיים האמיתיים- הנושא לא פשוט. לא כי זה חב"ד ויואל לא יודעת מה אבל חב"ד בטח לא- אולי ליטאי?
אני מכירה מקרוב מאוד כאלו. הייתי בחתונה כזאת לפני כמה חודשים, הורים נהיו חסידים ממשפחה ליטאית מ2 הצדדים, והנכד התחתן עם בחורה שאיך נומר בעדינות- צריך לדעת לבלוע את זה. זוג אחד של סבא וסבתא החליקו את העניין ולא עשו עסק, אבל הסבא והסבתא השניים (שתיהם של החתן) היו נראים כאילו הם לא מבינים מאיפה צנחה עליהם נכדה כזאת.
לגמרי
כל מילה
לכן אני כ"כ מעריצה את הניה..
באמת לא פשוט
(ובמחילה, בשביל ליטאים חבד זה קצת יותר גרוע מחסידים..)

לכן יואל ממש לא מרוצה מהחתן שלו. אבל היא הביאה את הצד היפה, של הניה. שכולנו צריכים ללמוד ממנה איך לקבל השקפות שונות, אפילו כשזה בתוך המשפחה ממש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה