התייעצות לידה בשיבא בתקופה האחרונה

• הוסף לסימניות
מעניין אותי פרטים על שיבא
לגבי מקצועיות לא צריכה לשאול
שואלת לגבי -
זמינות אפידורל גבוהה מאד ובשפע - וכמה פעמים שאני רוצה תוספת שמרדים יבוא שוב ושוב ומהר - לא רוצה להרגיש שום דבר, הגיוני שם?
היות ואני תמיד יולדת בזרוזים - עם בלון נמצאים בחדר לידה או בחוץ ? נותנים אפידורל גם לפני שמתחילים פיטוצין?
ביות - אני רוצה שיהיה גמיש , לא יודעת איך אני ירגיש אחרי לידה, לחתל ולרחוץ -מעדיפה שלא אני יעשה אבל רוצה שהתנוק יהיה אצלי כמה שאני רוצה (חוץ מכמה שעות לילה שרוצה לשון רצוף), אפשרי?
אשפוז - יש פרטיות בתוך החדר ? ווילון שסוגר הכל ? אפשר לבקש רק עם חרדיות ? כמה לילות נמצאים? מיטה חשמלית (משמעותי אחרי סימפי) יש?
אוכל - אפשר לקבל לחדר או שצריך לדדות לחדר אוכל? אוכל למהדרין יש נורמלי?

• הוסף לסימניות
שואלת לגבי -
זמינות אפידורל גבוהה מאד ובשפע - וכמה פעמים שאני רוצה תוספת שמרדים יבוא שוב ושוב ומהר - לא רוצה להרגיש שום דבר, הגיוני שם?
היות ואני תמיד יולדת בזרוזים - עם בלון נמצאים בחדר לידה או בחוץ ? נותנים אפידורל גם לפני שמתחילים פיטוצין?
ביות - אני רוצה שיהיה גמיש , לא יודעת איך אני ירגיש אחרי לידה, לחתל ולרחוץ -מעדיפה שלא אני יעשה אבל רוצה שהתנוק יהיה אצלי כמה שאני רוצה (חוץ מכמה שעות לילה שרוצה לשון רצוף), אפשרי?
אשפוז - יש פרטיות בתוך החדר ? ווילון שסוגר הכל ? אפשר לבקש רק עם חרדיות ? כמה לילות נמצאים? מיטה חשמלית (משמעותי אחרי סימפי) יש?
אם היית שואלת אותי לגבי הר הצופים הכל הייתי עונה לך כן.
בזמן האחרון אני שומעת המון סיפורי לידה ופודקאסטים על זכויות יולדת בלידה או התנהלות בחדר לידה
אז אפילו שבקשתי חוות דעת על תל השומר
אהי יחזור להר הצופים
ותודו לשם על כל לידה שהעברה לכן בקלות וקרוב לתוכני.לידה שלכן.
ברור אמא בריאה תינוק בריא.אבל הטראומה יכולה להשפיע עליך ועל הלידות של הילדים האלה.
סליחה שלא עניתי מדויק.

• הוסף לסימניות
שואלת לגבי -
זמינות אפידורל היה מהיר יחסית. (תלוי איך את מבקשת...)
חדרי לידה עמוסים מאוד, אני חושבת שיכניסו אם יהיה מקום כבר בהתחלה. אך אם לא, אז רק כשמתחילה הלידה ממש
ביות - מאוד גמיש ונוח, מה שאת רוצה
פרטיות בחדר, יש. לגבי בקשה להיות עם חרדית או בחדר פרטי אצלי לא כ"כ התחשבו
לילות מגיע לך 2+1 אם את מבקשת (או שהם רואים שאת צריכה והם יודיעו לך על זה)
מיטה חשמלית כמובן.
אוכל למהדרין מאוד מאוד טעים! אני חושבת שמביאים את האוכל מהמסעדה היהודית.
אני הלכתי לחדר אוכל אז אין לי מושג לגבי מי שמבקשת לחדר.
יכול להיות שאם הייתי מבקשת מאחות היו מביאים לי, הן מאוד אנושיות וטובות.

בכללי נהנתי מאוד מאוד מתל השומר! ממליצה!

• הוסף לסימניות
ללידה טבעית , כדאי להרשם לפני ,

( כדאי בכל בתי החולים. )
למרות שהם זורמים גם אם את מגיעה ספונטני , רק צריך לחכות לאישור , וזה קצת מעצבן....
חדר לידה טבעית מאד יפה , צוות מקסים ,
המילדות לא נכנסות הרבה , לכן כדאי לבוא עם תמיכה ועזרה מספיקה
ותמיד להתפלל לפגוש אנשי צוות נפלאים , בכל בי"ח..

• הוסף לסימניות
ללידה טבעית , כדאי להרשם לפני ,

( כדאי בכל בתי החולים. )
למרות שהם זורמים גם אם את מגיעה ספונטני , רק צריך לחכות לאישור , וזה קצת מעצבן....
חדר לידה טבעית מאד יפה , צוות מקסים ,
המילדות לא נכנסות הרבה , לכן כדאי לבוא עם תמיכה ועזרה מספיקה
ותמיד להתפלל לפגוש אנשי צוות נפלאים , בכל בי"ח..
תודה, אבל זה לא מה שמעניין אותי

• הוסף לסימניות
כמי שמלווה בכל בתי החולים במרכז , אני רוצה לספר לך שבכל מקום יש הכל....
גם בשיבא נתקלתי גם וגם,
יש לשיבא מיקצעיות מיוחדת , ורצון לבוא לקראת הציבור החרדי , הם באמת משתדלים ,
רצוי להיות בתאום מראש עם נציגת הקהילה החרדית

• הוסף לסימניות
שואלת לגבי -
אפידרול - הגיע די מהר אבל המיילדת אמרה לי רק אם תצעקי המרדים יבוא וכך היה...
אותי הכניסו לחדר לידה רק כשהתחילו פיטוצין, עם הבלון וכל שאר הזירוזים למיניהם הייתי מאושפזת במחלקת הריון בסיכון ורק אחרי שצרחתי שאני כבר לא שורדת הסכימו להוריד אותי לחדר לידה לפיטוצין + אפידורל.
אשפוז- יש חדרים פרטיים במחלקה ב' וגם כשהייתי בחדרים הלא פרטיים הייתי שם לבד, כנראה תלוי בזמני עומס
מצד שני מחלקה א' ברמה יותר גבוהה
אוכל - כמי שהיתה שם למעלה משבועיים אחרי יומיים נמאס עלי ואמא שלי הביאה לי אוכל מהבית.... אבל זה לא קשור למהדרין גם הלא מהדרין לא נראה מגרה מידי....
בהצלחה ולידה קלה ומהירה!

• הוסף לסימניות
אפידרול - הגיע די מהר אבל המיילדת אמרה לי רק אם תצעקי המרדים יבוא וכך היה...
אותי הכניסו לחדר לידה רק כשהתחילו פיטוצין, עם הבלון וכל שאר הזירוזים למיניהם הייתי מאושפזת במחלקת הריון בסיכון ורק אחרי שצרחתי שאני כבר לא שורדת הסכימו להוריד אותי לחדר לידה לפיטוצין + אפידורל.
אשפוז- יש חדרים פרטיים במחלקה ב' וגם כשהייתי בחדרים הלא פרטיים הייתי שם לבד, כנראה תלוי בזמני עומס
מצד שני מחלקה א' ברמה יותר גבוהה
אוכל - כמי שהיתה שם למעלה משבועיים אחרי יומיים נמאס עלי ואמא שלי הביאה לי אוכל מהבית.... אבל זה לא קשור למהדרין גם הלא מהדרין לא נראה מגרה מידי....
בהצלחה ולידה קלה ומהירה!
תודה על התשובה
הם נותנים אפידורל גם לפני התחלת פיטוצין?
או שמחייבים קודם פיטוצין ורק לאחר מכן אפידורל?

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת
אולי אם את מבקשת אז כן

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לתת אפידורל מיד שיש צירים , לא תמיד נכון לקחת מיד אפידורל
ובד"כ יש זמינות של מרדימים , הם מאד קשובים
תכיני תוכנית לידה מסודרת

• הוסף לסימניות
@Tehilla Adler
כאן כתבת על אשפוז ממש מגרה , אפשר לשמוע באיזה בית חולים היית?
וגם @HennyS
בתגובה הזאת אשמח לשמוע באיזה בית חולים זה כך
בליס, איכילוב
בהצלחה!
הכל שם מושלם חוץ מהאוכל מהדרין- בוקר וערב סביר, צהרים מגיע בחמגשיות- בעלי אכל את המנה שלי :p ואני אכלתי מה שאמא שלי שלחה, או שהזמנתי. אבל מבחינתי זה זניח יחסית לשאר הדברים בלידה- המקצועיות, היחס המדהים, והחדר הפרטי המהמם.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בליס, איכילוב
בהצלחה!
הכל שם מושלם חוץ מהאוכל מהדרין- בוקר וערב סביר, צהרים מגיע בחמגשיות- בעלי אכל את המנה שלי :p ואני אכלתי מה שאמא שלי שלחה, או שהזמנתי. אבל מבחינתי זה זניח יחסית לשאר הדברים בלידה- המקצועיות, היחס המדהים, והחדר הפרטי המהמם.
וכמה לילות אשפוז?
תוכלי לענות לי על הפרטים ששאלתי בהתאם לאיכלוב
פה

• הוסף לסימניות
עונה לגבי איכילוב:
שואלת לגבי -
אני לא יודעת להגיד לך כי ילדתי בלי אפידורל.
אין לי מידע בנושא, צריך לחכות שמישהי עם ניסיון בזירוזים תענה.
אני בחרתי באפס הפרדה והייתה לי עזרה צמודה ברוך השם, אז לא ניסיתי לשים ללילה ואני לא יודעת מה המדיניות. לרחוץ את התינוק בכל מקרה לא מומלץ בימים הראשונים, ולחתל- לומדים מהר מאוד, והאחיות נכנסות מדי פעם לבדוק אם את מסתדרת ואם צריך עזרה. כן שמתי תינוק בתינוקיה בערב לאיזה שעה, והאחיות היו מקסימות. התינוק התחיל לבכות כשהייתי ליד הדלת ורציתי לחזור, אבל הן צחקו עלי ואמרו שהן מסתדרות. והתינוקיה שקטה לגמרי כל הזמן! (אני עוד בסיוטים מהלידה של הבכור שלי במעייני הישועה, כל פעם שנכנסתי לתינוקיה הצרחות עלו עד לב השמים.)
פרטיות מוחלטת כאמור- חדר פרטי מרווח, מקלחת ושירותים פרטי ומיטה נפתחת למלווה. המיטה של היולדת חשמלית כמובן. יש גם שידה גדולה עם כיור ואיזור לטיפול בתינוק, אם זכרוני אינו מטעני יש גם כורסא אבל בזה אני לא בטוחה. לא בכל החדרים יש חלון.
הסטנדרט הוא 2 לילות.
האוכל מגיע לחדר, לא צריך לבקש במיוחד- זה הנוהל.
כמו שכתבתי למעלה- האוכל מהדרין לטעמי סביר ולא יותר. ארוחת בוקר- לחמניות, ירקות, גבינות וכזה- מגיע ארוז אישי ודי אסטטי. צהרים- חמגשיות שלא נגעתי בהן, אבל מאמינה שנשים פחות בררניות ממני כן יאכלו (גם האוכל של גולדיס וכדומה לא טעים לי). ארוחת ערב- נראה לי דומה לארוחת בוקר, אני לא זוכרת בדיוק. אם תחכי איזה שבוע שבועיים אוכל לתת לך ביקורת עדכנית בעזרת השם. ;)
חשוב לציין שבחירה באפס הפרדה פירושה לא רק שאת עם התינוק כל הזמן, אלא שאת לא צריכה לרוץ לתינוקיה לבדיקות וחיסונים וכזה, אלא באים אליך עד החדר- חוץ מבדיקת שמיעה ועיניים שזה בחדר רופא בתינוקיה בגלל המכשור. אפילו בדיקת הרופא של השחרור הייתה אצלי בחדר.
יש לי הסתייגות אחת- אם יוצאת לידה בשבת או בחג צריך לזכור שזה בית חולים חילוני, ככל הידוע לי אין גוי של שבת במחלקה. מבחינת אוירה זה פחות בעיה כי את בתוך החדר שלך ואין איתך עוד נשים, יש חדר עם פלטות ומיחם וכו', ועמדה להדלקת נרות בלובי. לשיקולך, אני הייתי שם שבת וחג ברצף והיה קצת קשה, אבל עדיין אבחר לחזור לשם גם אם יצא בשבת- תתייעצי עם הרב שלכם לגבי מה מותר ומה אסור, יולדת היא חולה שיש בו סכנה ומתירים הרבה דברים שלא היית חושבת.
בכללי- את יכולה להירשם שם לסיור (נראה לי יש גם וירטואלי) ולשאול את כל השאלות לגבי דברים שהם מדיניות- כמו האם אפשר לשים בתינוקיה בלילה, וכמה לילות אשפוז. יכול להיות שאפשר אפילו להתקשר אליהם ופשוט לשאול.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לא קשה שצריך לעלות קומה מהקבלה לחדרי לידה?
בליס, איכילוב
בהצלחה!
הכל שם מושלם חוץ מהאוכל מהדרין- בוקר וערב סביר, צהרים מגיע בחמגשיות- בעלי אכל את המנה שלי :p ואני אכלתי מה שאמא שלי שלחה, או שהזמנתי. אבל מבחינתי זה זניח יחסית לשאר הדברים בלידה- המקצועיות, היחס המדהים, והחדר הפרטי המהמם

• הוסף לסימניות
שואלת לגבי -
ילדתי בתל השומר לפני שבועיים ב"ה
גם אצלי התחילו זירוז מאפס תנאים
עם הבלון - הייתי בחדר פרטי עם מיטה/ מקלחת/ שירותים/ כורסא לבעל
נראה משהו כמו גיבוי לחדרי לידה
כשהבלון נפלט העבירו לחדר לידה מיד עם אפידורל
12 שעות עד הלידה - לא הרגשתי שום כאב המרדים לא צריך לבא שוב ושוב יש מספיק חומר
מיילדות מקסימות אחת אחת, הכניסו פעמיים גם מישהי שעשתה דיקור סיני
ביות ממש גמיש - מתי וכמה שאת רוצה
אשפוז - הייתי ביולדות ב' אז הכל קצת ישן ולא הכי יפה אבל רוב הזמן הייתי לבד בחדר וזה היה לי שווה
האחיות היו נחמדות , זמינות ומסורות
האוכל - מאד טעים ובשפע, אפשר לקחת לחדר
סך הכל מאד נהניתי
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
ילדתי בתל השומר לפני שבועיים ב"ה
גם אצלי התחילו זירוז מאפס תנאים
עם הבלון - הייתי בחדר פרטי עם מיטה/ מקלחת/ שירותים/ כורסא לבעל
נראה משהו כמו גיבוי לחדרי לידה
כשהבלון נפלט העבירו לחדר לידה מיד עם אפידורל
12 שעות עד הלידה - לא הרגשתי שום כאב המרדים לא צריך לבא שוב ושוב יש מספיק חומר
מיילדות מקסימות אחת אחת, הכניסו פעמיים גם מישהי שעשתה דיקור סיני
ביות ממש גמיש - מתי וכמה שאת רוצה
אשפוז - הייתי ביולדות ב' אז הכל קצת ישן ולא הכי יפה אבל רוב הזמן הייתי לבד בחדר וזה היה לי שווה
האחיות היו נחמדות , זמינות ומסורות
האוכל - מאד טעים ובשפע, אפשר לקחת לחדר
סך הכל מאד נהניתי
בהצלחה רבה!
תודה רבה על הפרוט !
יש לי קצת דיוקים אשמח שתעני לי -
לידה -
1.עם בלון אפשרו להסתובב מחוץ לחדר או שהיו חייבים להיות בחדר?
2.אפידורל אפשרו גם לפני התחלת פיטוצין או שחייבו קודם פטוצין ורק אחכ אפידורל? 12 שעות האפידורל הספיק גם בלידה עצמה לא כאב דבר ? אם היית מבקשת שמרדים יבוא להביא תוספת, קיים שם?
ביות -
1. אני יכולה לקחת את התנוק בבקר בשש ולהודיע להם שאני מחזירה ב10 בערב? - אם כן איך אני לא גורמת שהתנוק שלי יפספס בקורי רופאים?, יבוא אלי לחדר ?
2. החתלות ומקלחת לתנוק - לוקחת איתי לחדר טטולים ? או להפך יכולה לבקש שהם יחליפו וירחצו ?
3. יכולה פתאם לשים את התנוק בתנוקיה בצהריים לשעתיים וללכת לשון ולבקש מהם להביא לו בקבוק ?
אשפוז - אני צריכה להיות במחלקה של הנשמרות יותר (נתוחים הריון בסכון גבוה וכו)
יודעת כמה יש בחדר שם ? אפשר לבקש שתמיד יביאו לי את האוכל לחדר?
סליחה על הדיוקים.. זה ממש חשוב לי , מלחיץ פתאם לנסות משהו חדש לגמרי

• הוסף לסימניות
לידה -
1.עם בלון אפשרו להסתובב מחוץ לחדר או שהיו חייבים להיות בחדר?
2.אפידורל אפשרו גם לפני התחלת פיטוצין או שחייבו קודם פטוצין ורק אחכ אפידורל? 12 שעות האפידורל הספיק גם בלידה
1. אני הייתי מחוברת למוניטור כמעט כל הזמן אז לא יכולתי להסתובב רק ככה קצת בחדר, כדור פיזיו וכו'
2. הם דווקא שאלו אותי כמה פעמים אם אני רוצה כבר אפידורל אבל העדפתי למשוך עוד קצת כדי להיות בתנועה
אבל כשהעבירו אותי לחדר לידה ורצו להתחיל פיטוצין הביאו מיד מרדים
לא היה צורך בתוספת 12 שעות שכבתי כמו מלכה יכולתי לישון אפילו,
לא הרגשתי שום כאב
מאמינה שאם היה צורך בעוד חומר היו מביאים, המיילדות היו מאד קשובות.
לגבי הביות -
אני רציתי מלכתחילה ביות מלא
אבל ממש לא הרגשתי טוב ושמתי מדי פעם בתנוקיה אף פעם לא עשו בעיות
(רק שהייתי די רחוקה מהתינוקיה וזה קטע די מעצבן)
בדיקות וכו' - באו לעשות אצלי בחדר את כל הבדיקות
החתלות ומקלחות - לקחתי טיטולים לחדר אבל גם אחיות מהתינוקיה באות מדי פעם לודא שהכל בסדר והחליפו טיטול אם בקשתי.
מקלחת לא עשיתי בבית חולים
אני גם הייתי בסיכון גבוה לדעתי זה רק ביולדות ב' - יותר ישן ברגיל יש 2 בחדר
אני כמו שכתבתי הייתי לבד רוב הזמן
לגבי האוכל - אין לי מושג, בעלי הביא לי לחדר לא יודעת אם זה שירות של האחיות

• הוסף לסימניות
1. אני הייתי מחוברת למוניטור כמעט כל הזמן אז לא יכולתי להסתובב רק ככה קצת בחדר, כדור פיזיו וכו'
2. הם דווקא שאלו אותי כמה פעמים אם אני רוצה כבר אפידורל אבל העדפתי למשוך עוד קצת כדי להיות בתנועה
אבל כשהעבירו אותי לחדר לידה ורצו להתחיל פיטוצין הביאו מיד מרדים
לא היה צורך בתוספת 12 שעות שכבתי כמו מלכה יכולתי לישון אפילו,
לא הרגשתי שום כאב
מאמינה שאם היה צורך בעוד חומר היו מביאים, המיילדות היו מאד קשובות.
לגבי הביות -
אני רציתי מלכתחילה ביות מלא
אבל ממש לא הרגשתי טוב ושמתי מדי פעם בתנוקיה אף פעם לא עשו בעיות
(רק שהייתי די רחוקה מהתינוקיה וזה קטע די מעצבן)
בדיקות וכו' - באו לעשות אצלי בחדר את כל הבדיקות
החתלות ומקלחות - לקחתי טיטולים לחדר אבל גם אחיות מהתינוקיה באות מדי פעם לודא שהכל בסדר והחליפו טיטול אם בקשתי.
מקלחת לא עשיתי בבית חולים
אני גם הייתי בסיכון גבוה לדעתי זה רק ביולדות ב' - יותר ישן ברגיל יש 2 בחדר
אני כמו שכתבתי הייתי לבד רוב הזמן
לגבי האוכל - אין לי מושג, בעלי הביא לי לחדר לא יודעת אם זה שירות של האחיות
תודה רבה נשמע חיובי מאד !

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה