כללי לידיעת המעמדים וגרפיקאים שעובדים באינדיזיין CS4+

• הוסף לסימניות
שלום לכולם.

לאחרונה הוספתי כמה סקריפטים לאתר שלי שהם חוסכים המון עבודה למשתמשים באינדיזיין CS4+.

אתן פה סקירה קצרצרה, ואם יש שאלות או הערות אשתדל לענות.

מדובר ב-5 סקריפטים.

הראשון ממספר את השורות באינדיזיין. לי זה חוסך המון זמן כשאני מוסר PDF למחבר או לעורך והוא מחזיר לי את הקובץ בתוספת תיקונים. במקום "בשורה ה-23 מלמטה מחק את הסוגריים" וכו' כפול 200 הערות ותיקונים, עם הסקריפט הזה הנוסח הוא "בשורה 23"! אולי זה לא נשמע הכי מרשים, אבל בפועל למי שעובד בעימוד ספרים זה פשוט חוסך הרבה זמן! מחיר: 69.95 ש"ח

השני מחבר בין סגנון פסקה לדף מסטר. למשתמש יש אפשרות לקשר בין (עד ל-) 10 סגנונות פסקה ודפי מסטר, וכן לבחור דף מסטר לדפים ריקים ועוד. מריצים את הסקריפט וכל המסטרים במקום הנכון -- המסטר של תחילת פרק בתחילת הפרק וכו' מחיר: 69.95 ש"ח

השלישי עובר על כל המסמך ויוצר סגנונת תו בכל מקום שמילה או תו שונה מסגנון הפסקה. כך השינויים האלו (מודגש, נטוי, וכל שאר האופציות) לא ילכו לאיבוד במהלך העימוד. מחיר: 120 ש"ח

הרביעי הוא כמו השני רק לעניין תחילת section. אם נרצה הערות שוליים שמתחילים ב"1" בתחילת כל פרק, יש צורך לקבוע section חדש. הסקריפט הזה עושה את זה בצורה אוטומטית לפי סגנונות פסקה. מחיר: 34.95 ש"ח

החמישי נותן למשתמש אפשרות לשנות סגנון פסקה על פי הסגנון הפסקה הקודם: אם סגנון א' בא לפני סגנון ב', אז שנה את סגנון א' לסגנון ג' (או אל תעשה כלום), וסגנון ב' לסגנון ד'. מאוד שימושי, וקשה לבצע ללא סקריפט. מחיר: 34.95 ש"ח

יש גרסת דמו לכל הסקריפטים. אשמח מאוד לשמוע הארות והערות...

תודה!
www.freelancebookdesign.com

• הוסף לסימניות
הראשון הוא טוב, רק שתיקונים אנחנו עושים לפי קבצי PDF.
השני והשלישי נראים שימושיים.
הרביעי, נראה מעניין, אם כי אפשר לשבור "סטורי"
החמישי לא הבנתי.

• הוסף לסימניות
שלמה שלום,
הראשון מיועד לייצוא ב-PDF. אחרי המספור זה נראה כך:
צפה בקובץ המצורף 94891
המספרים האדומים נמצאים בשכבה בודדת שלהם. אני מייצא קובץ PDF כולל המספור ושולח לעורך או למחבר והם שולחים לי חזרה רשימה של תיקונים.
אמנם הבקיאים יודעים להשתמש ב-Adobe Reader כדי להוסיף את התיקונים אל תוך ה-PDF, אבל הרוב לא.

הרביעי: אפשר בהחלט לשבור סטורי. אבל יש כאלו שמעדיפים סטורי אחד גדול...

החמישי: בא נגיד שיש לך סגנון פסקה בשם "כותרת משנה". כל פסקה שבאה אחרי כותרת משנה אמורה לקבל את הסגנון "רגיל ללא הזחה", אבל כעט כל לכל הטקסט יש את הסגנון "רגיל". עם הסקריפט הזה, מבקשים שבכל מקום שנמצא פסקה עם סגנון "כותרת שמנה" שאחריו יש פסקה עם סגנון "רגיל" יש לשנות את האחרון לסגנון "רגיל ללא הזחה".

מובן עכשיו?

נ.ב. למי שלא שם לב, המילים המודגשות בהודעה הראשונה (ראשון, שני, וכו') הם בעצם קישורים לאתר שלי

אריאל

קבצים מצורפים

• After.png
    KB 101.5 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;588069:
הרביעי: אפשר בהחלט לשבור סטורי. אבל יש כאלו שמעדיפים סטורי אחד גדול...
אריאל

אני מחפש משהוא כזה:
כשיש לי בעמוד אחד, סוף פרק קודם ותחילת פרק חדש, שההערות שוליים בפרק החדש יקבלו מספר מ1

• הוסף לסימניות
הראשון נראה מענין מאד.
שאלתי היא, מה קורה כשהלקוח אומר למשל, למחוק שורה 23.
מה קורה אז לשאר השורות? הן מתעדכות?
כי זו בעיה שאני נתקלת בה הרבה בעימוד -

שורה 5 מהסוף תקני/מחקי/שני.

רק שבעמוד הקודם הם מחקו גם שורה, ואז שורה 5 מהסוף היא כבר שורה שונה לגמרי, ולך תחפש למה הלקוח התכוון.

השאלה, האם הסקריפט הזה פותר את הבעיה הזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;588084:
איך הוא מתמודד עם מספור שורות בכפולת עמוד? ובהמשך פסקא מעמוד קודם לנוכחי?

האם יש שוני מזה?
http://in-tools.com/article/scripts-blog/line-numbering/

לגבי השאלה הראשונה: קודם־כל, אני ממליץ לך ולכולם להוריד את גירסת הדמו ולשחק עם זה. הסקריפט ממספר רק את הטור הראשון בעמוד. אבל גם זה משהו, כי אפשר לציין "שורה 73 בטור השני."

לגבי פסקה מהעמוד הקודם: בכל דף המספור מתחיל מ-1 ללא קשר למצב הפסקה.

לגבי הסקריפט החימני של הרבס שציינת: שלו עובד ע"י אובייקטים מעוגנים בכל שורה שזה איטי ולא כל־כך נוח. שלי עובד ע"י תיבת טקסט בשכבה נפרדת. כמו־כן, אם איני טועה, שלו עובד רק על עמוד אחד בבת אחת. בסקריפט שלי ישנם 3 אפשרויות: (א) אם הסמן נמצא בתוך טקסט, רק אותה תיבה תמוספר. (ב) אם בוחרים את תיבת בטקסט ע"י החץ השחור וז מריצים את הסקריפט, כל אותו סטורי (story) ימוספר. (ג) אם אין שום בחירה (deselect all) המספור חל על כול הדפים.
אם יש כבר מספור קיים, הוא יימחק אם מריצים את הסקריפט בפעם השנייה. וכמובן שאפשר גם למחוק או להעלים את כל השכבה של המספרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;588085:
אני מחפש משהוא כזה:
כשיש לי בעמוד אחד, סוף פרק קודם ותחילת פרק חדש, שההערות שוליים בפרק החדש יקבלו מספר מ1

אני לא חושב שזה אפשרי כרגע באינדיזיין. האמנם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;588096:
הראשון נראה מענין מאד.
שאלתי היא, מה קורה כשהלקוח אומר למשל, למחוק שורה 23.
מה קורה אז לשאר השורות? הן מתעדכות?
כי זו בעיה שאני נתקלת בה הרבה בעימוד -

שורה 5 מהסוף תקני/מחקי/שני.

רק שבעמוד הקודם הם מחקו גם שורה, ואז שורה 5 מהסוף היא כבר שורה שונה לגמרי, ולך תחפש למה הלקוח התכוון.

השאלה, האם הסקריפט הזה פותר את הבעיה הזו.

הבעיה מוכרת. אבל הפתרון לזה פשוט ולא דורש סקריפט: תעשי את מה שאני תמיד עושה: תתחילי מהסוף! אם מתחילים מסוף רשימת התיקונים של הלקוח, הרי העמודים הקודמים לא משתנים, ובכך כל ציוני המקומות ברשימת התיקונים יישארו תקפים!

לשאלתך, הסקריפט לא מתעדכן באופן אוטומטי. אבל אפשר בקלות למחוק את כל המספרים ולמספר מחדש -- אולי רק את הסטורי הנדרש (ראי התשובה שלי לשלמה לעיל).

בקיצור, מאז שאני משתמש בסקריפט הזה (כבר כמה ספרים) כל הקטע של התיקונים לוקח הרבה פחות זמן -- נמדד בשעות! וגם אע"פ שהם לא מודים לך, הלקוחות מסתדרים עם זה הרבה יותר טוב -- זה עושה להם קצת סדר בראש!! --מניסיון!

• הוסף לסימניות
כמה עולים הסקריפטים?
הסקריפט של מספור התיקונים נשמע יעיל מאין כמוהו.
זה מתאים לכל גירסה החל מCS4, ז"א, CS5 ובהמשך לגרסאות שיצאו, או שמי שירכוש יקבל עדכון?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את 5.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;588202:
הבעיה מוכרת. אבל הפתרון לזה פשוט ולא דורש סקריפט: תעשי את מה שאני תמיד עושה: תתחילי מהסוף! אם מתחילים מסוף רשימת התיקונים של הלקוח, הרי העמודים הקודמים לא משתנים, ובכך כל ציוני המקומות ברשימת התיקונים יישארו תקפים!

לשאלתך, הסקריפט לא מתעדכן באופן אוטומטי. אבל אפשר בקלות למחוק את כל המספרים ולמספר מחדש -- אולי רק את הסטורי הנדרש (ראי התשובה שלי לשלמה לעיל).

בקיצור, מאז שאני משתמש בסקריפט הזה (כבר כמה ספרים) כל הקטע של התיקונים לוקח הרבה פחות זמן -- נמדד בשעות! וגם אע"פ שהם לא מודים לך, הלקוחות מסתדרים עם זה הרבה יותר טוב -- זה עושה להם קצת סדר בראש!! --מניסיון!

אם הסקריפט לא מתעדכן, זה דווקא טוב כי ה- 5 ישאר 5 גם אם יזוזו דברים, או שלא הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;588232:
כמה עולים הסקריפטים?
הסקריפט של מספור התיקונים נשמע יעיל מאין כמוהו.
זה מתאים לכל גירסה החל מCS4, ז"א, CS5 ובהמשך לגרסאות שיצאו, או שמי שירכוש יקבל עדכון?

הוספתי מחירים להודעה הראשונה. הסקריפט שאת מתעניינת בו עולה 69.95.

עובד עם גירסה CS4 ומעלה. אם יש עדכונים הם בחינם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פתוש;588304:
לא הבנתי את 5.

החמישי: בא נגיד שיש לך סגנון פסקה בשם "כותרת משנה". כל פסקה שבאה אחרי כותרת משנה אמורה לקבל את הסגנון "רגיל ללא הזחה", אבל כעט כל לכל הטקסט יש את הסגנון "רגיל". עם הסקריפט הזה, מבקשים שבכל מקום שנמצא פסקה עם סגנון "כותרת שמנה" שאחריו יש פסקה עם סגנון "רגיל" יש לשנות את האחרון לסגנון "רגיל ללא הזחה".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;588329:
אם הסקריפט לא מתעדכן, זה דווקא טוב כי ה- 5 ישאר 5 גם אם יזוזו דברים, או שלא הבנתי נכון?

המספרים הם בתיבת טקסט נפרדת. אם מוחקים שורה בטקסט עצמו כך שהדברים שם זזים, המספור כבר לא יהיה מסונכרן עם הטקסט.

אבל אם עובדים מהסוף להתחלה זה פותר את הבעיה.

• הוסף לסימניות
הסקריפט בשלישי נהדר
אבל אני צריך שיתן לי לבחור ב-STORY הנוכחי אם אני לא רוצה שהוא ירוץ לעשות את זה על כל המסמך.
מה זה גירסת דמו? מוגבלת בזמן?
מה מספר הטלפון שלך? אני רוצה לקנות כמה סקריפטים.

• הוסף לסימניות
רמיS, מסכים אתך שצריך אופציה רק ל-story אחד. אוכל לעדכן את הסקריפט עבורך ועבור כל מי שכבר קנה.

את גירסת הדמו אפשר להריץ רק שלש פעמים.

טל: 08-9799850
אתר: http://www.freelancebookdesign.com/?page_id=43

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;612806:
רמיS, מסכים אתך שצריך אופציה רק ל-story אחד. אוכל לעדכן את הסקריפט עבורך ועבור כל מי שכבר קנה.

סקריפט מעולה מעולה!
אני גם מחכה לעדכון ;). זה יהיה שימושי מאוד.

• הוסף לסימניות
יופי! באמת רציתי לשמוע איך את מסתדרת עם זה.

• הוסף לסימניות
אני חושב שצריך ל-story הנוכחי וגם לקטע הנבחר. הרעיון פשוט מבריק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה