למסירה לידיעת הציבור- הידבקות מחצבת באוטובוס 422

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה זא גרמו להן לפעול?.. נשמע כאילו ערכת תחקיר על מעבר החיידקים בזמן קצר.. כפי שאני חושבת וכבר אמרתי.... לא יודעת מה מקצועך אבל אני די משערת שפרופסור את לא... ואין צורך שנשב אנחנו האנשים הפשוטים מהעם ונדון מערכות שלמות... אמרו לנו להתחסן זו חובה! אמרו לאנשים שיש חשש כלשהוא ללכת להבדק זו חובה!! אמרו לאנשים לא להסתובב חולים זו חובה!!אמרו לאנשים לא להקל ראש במחלה זו חובה!
ומה שמשרד הבריאות עושה זה מניעה!!!!!!! בשום פנים ואופן הוא לא צריך להיות במקום אנשים אחרים שחושבים שהם חכמים..... כמו מה הבעיה שילדים ידבקו ומה בכלל כל ההיסטריה פה?!

זה נכון שיש קצת בירוקרטיה לקויה במקרים האלו.... אבל למה בכלל צריך להסתמך על זה???
בגלל שמשרד הבריאות לא הזהיר בזמן אז הם אשמים??? לא! אני לא חושבת ככה.
לוקח זמן עד שמגיעות תשובות מהמעבדה לאישוש המחלה (אולי גם בזה יגידו שיש התנהלות לא טובה) ואז מעדכנים את משרד הבריאות וזה תהליך שלוקח זמן....וגם אחרי שהם הוציאו הודעה לציבור לא תמיד יש כאלו שחשופים אליה..... לכן הכלל הראשון זה לא להיות חכמים ולראות במה כשלו הגדולים מאיתנו אלא לעשות מה שנדרש מאיתנו בכדי שאחרים לא ידבקו וידביקו אחרים שחו אצלהם זה יכול להיות בלתי הפיך....

תקראי שוב הודעות שלי.
אנחנו מתחסנים ומעודדים התחסנות.
אני מדברת רק על ההתנהלות של משרד הבריאות, שגורמת לעוד ועוד להדבק במחלה.
אני לא מדברת באויר,
ולמרות שאני לא פרופסור, יש דברים פשוטים שגם אני יודעת.
וכן,
אם משרד הבריאות יודע על מקרה חצבת,
ולא מזהיר בזמן,
ולא מאשר חיסונים/נוגדנים למי שצריך, בתוך הזמן שעוד אפשר לקבל,
ומורח אנשים בביורוקרטיה מיותרת - - -
אז הם בהחלט אשמים.

• הוסף לסימניות
מה זא גרמו להן לפעול?.. נשמע כאילו ערכת תחקיר על מעבר החיידקים בזמן קצר.. כפי שאני חושבת וכבר אמרתי.... לא יודעת מה מקצועך אבל אני די משערת שפרופסור את לא... ואין צורך שנשב אנחנו האנשים הפשוטים מהעם ונדון מערכות שלמות... אמרו לנו להתחסן זו חובה! אמרו לאנשים שיש חשש כלשהוא ללכת להבדק זו חובה!! אמרו לאנשים לא להסתובב חולים זו חובה!!אמרו לאנשים לא להקל ראש במחלה זו חובה!
ומה שמשרד הבריאות עושה זה מניעה!!!!!!! בשום פנים ואופן הוא לא צריך להיות במקום אנשים אחרים שחושבים שהם חכמים..... כמו מה הבעיה שילדים ידבקו ומה בכלל כל ההיסטריה פה?!

זה נכון שיש קצת בירוקרטיה לקויה במקרים האלו.... אבל למה בכלל צריך להסתמך על זה???
בגלל שמשרד הבריאות לא הזהיר בזמן אז הם אשמים??? לא! אני לא חושבת ככה.
לוקח זמן עד שמגיעות תשובות מהמעבדה לאישוש המחלה (אולי גם בזה יגידו שיש התנהלות לא טובה) ואז מעדכנים את משרד הבריאות וזה תהליך שלוקח זמן....וגם אחרי שהם הוציאו הודעה לציבור לא תמיד יש כאלו שחשופים אליה..... לכן הכלל הראשון זה לא להיות חכמים ולראות במה כשלו הגדולים מאיתנו אלא לעשות מה שנדרש מאיתנו בכדי שאחרים לא ידבקו וידביקו אחרים שחו אצלהם זה יכול להיות בלתי הפיך....
נו נו...הבעיה שמי שנכבה פעם ופעמיים מטעויות קריטיות יותר ופחות של רופאים-שנבעו בעיקר ממקום של-גאווה והרגל-כבר לא הולכים לרופא. אם עכשיו יש חצבת וסימניה הינם פריחה חום וכו. ביתי (תודה לרופאים...) פיתחה אלרגיה לחום-קרי ברגע שיש לה חום היא מתכסה בפצעים בכל הגוף אבל אפילו בחום של 37. אם אלך איתה ברחוב או לרופא-יגידו-חצבת. ואני אומרת- הלוואי, לפחות שהסיוט הזה יגמר ולא אחשוש כל פעם שאולי זו חצבת אלא אדע שהיא מחוסנת... (לא יכולה להתחסן בגלל אלרגיה נוספת לאחד ממרכיבי כל חיסון שהוא-יש הסטוריה במשפחה, והרופאה אמרה שזה שטויות-חיסנה בחיסון מוקדם יותר-ולא אמשיך לפרט.)

• הוסף לסימניות
נו נו...הבעיה שמי שנכבה פעם ופעמיים מטעויות קריטיות יותר ופחות של רופאים-שנבעו בעיקר ממקום של-גאווה והרגל-כבר לא הולכים לרופא. אם עכשיו יש חצבת וסימניה הינם פריחה חום וכו. ביתי (תודה לרופאים...) פיתחה אלרגיה לחום-קרי ברגע שיש לה חום היא מתכסה בפצעים בכל הגוף אבל אפילו בחום של 37. אם אלך איתה ברחוב או לרופא-יגידו-חצבת. ואני אומרת- הלוואי, לפחות שהסיוט הזה יגמר ולא אחשוש כל פעם שאולי זו חצבת אלא אדע שהיא מחוסנת... (לא יכולה להתחסן בגלל אלרגיה נוספת לאחד ממרכיבי כל חיסון שהוא-יש הסטוריה במשפחה, והרופאה אמרה שזה שטויות-חיסנה בחיסון מוקדם יותר-ולא אמשיך לפרט.)

אני יודעת שניתנה רשות לרופא לרפא....ב"ה הודו לד כי טוב לא נזקקתי למקרים מיוחדים ללכת לרופאים אבל אני מכירה כמה מקרוב ושמעתי על כמה ממקרים לע ויש בינהם מלאכים!!!
וברור שיש גם רשלנות ועוד מקרים... אבל לדעתי יש השתדלות מינימלית.... וזה נראה לי מקרה די חריג של ילדה שמפתחת אלרגיה לחום.

וכמובם כל מקרה לגופו.... אבל לדעתי הפשוטה זה לא בסדר שכותבים כאן בפרוש תגובות שעלולות להביא גם אנשים בריאים בלי שום בעיה לא להתחסן... אז להם אם חו הם ידבקו בחצבת לא יקרה כלום... אבל אם הם ידביקו אחרים עם מערכת חיסונית חלשה אז מה יקרה....

נשמע מדברייך שאת מייחלת להדבקות... (נשמע לי מוזר אבל לא משנה) אבל יש אנשים שפוחדים ממנה מאוד ובצדק!

• הוסף לסימניות
אני יודעת שניתנה רשות לרופא לרפא....ב"ה הודו לד כי טוב לא נזקקתי למקרים מיוחדים ללכת לרופאים אבל אני מכירה כמה מקרוב ושמעתי על כמה ממקרים לע ויש בינהם מלאכים!!!
וברור שיש גם רשלנות ועוד מקרים... אבל לדעתי יש השתדלות מינימלית.... וזה נראה לי מקרה די חריג של ילדה שמפתחת אלרגיה לחום.

וכמובם כל מקרה לגופו.... אבל לדעתי הפשוטה זה לא בסדר שכותבים כאן בפרוש תגובות שעלולות להביא גם אנשים בריאים בלי שום בעיה לא להתחסן... אז להם אם חו הם ידבקו בחצבת לא יקרה כלום... אבל אם הם ידביקו אחרים עם מערכת חיסונית חלשה אז מה יקרה....

נשמע מדברייך שאת מייחלת להדבקות... (נשמע לי מוזר אבל לא משנה) אבל יש אנשים שפוחדים ממנה מאוד ובצדק!

זו דעתך, ודעתי ולא רק שלי- אדם בריא לא חולה.

ובכלל-מי שהחיסון מתאים לו-מצויין, רק מעניין שמשנה לשנה יש עליה באחוזי האוטיזם( 1:100 בשנים האחרונות-כמובן על הרצף האוטיסטי ולאו דווקא אוטיסטים ממש) בעלי הפרעות קשב וריכוז, ויסות חושי, סכרת נעורים, אפילפסיה ועוד. וזה לא דווקא החיסונים. זה אורך החיים של רובנו.

ה' ברא את מערכת החיסון שלנו מוכנה ומזומנה למלחמה. ה' לא פיקשש ושכח לחסן אותנו למחלות הילדות. בידנו לחזק את המערכת או להחליש אותה.
ולכן מי שלא מחסן חייב להזהר שלא להחליש אותה. המזון התעשייתי לדוג והחיסונים מבחינתי צועדים יד ביד-אם הילד חי על ביסלי-במבה-טופי (במקרה הטוב...) הוא חייב להתחסן!!! (שוב, לא מדברת על אלרגים-על אף שהרבה פעמים אחיות בטיפת חלב מזלזלות בזה מאוד ולפעמים מחוסר ידיעה!)

• הוסף לסימניות
אנחנו לא הולכים נגד, ח"ו.
אבל כן אומרים בפה מלא שהמערכת לא בסדר.
מסכימה איתך.
אבל את חייבת לסייג ולכתוב בכל תגובה שלך שאת כן מחסנת ושחובה לחסן.

זה שמערכת משרד הבריאות לא ממש מתנהלת כפי שהיינו מצפים- אני לא יודעת מבתוכו,
אבל יכולה להאמין לזה. יש מצב גדול למיחש..

אבל ללא קשר:
הרי ברור לכל בר דעת שהחצבת עלולה להביא לסיכון.
ואם אני יכולה למנוע את הסיכון הזה, לא שוה לחסן ממנו??

וזה חוץ מהנושא שכשהתחילו עם חיסון נגד אבעבועות רוח, אני הראשונה שרצתי לעשות.
לא בא לי שהילדים שלי יסבלו מכזה דבר גם אם הוא לא גורר סכנת חיים.
וגם חצבת היא מחלה לא נעימה גם בלי שהיא מסתבכת.

(וחברה שלא מחסנת אמרה לי לגבי אבעבועות:
אז הילדים שלי חלו בזה, נו אז מה?
אבל היא אותה חברה שילד סובל ומיבב מרוב חום,
והיא לא תיתן לו אקמול).

זה שהילדים שלה סבלו ובכו וגירדו בלילה וביום,
וכאב להם, וחשש לצלקות, לא מניע אותה למנוע את הדבר הזה.

אני פשוט לא מבינה כאלו הורים. לא מצליחה להשיג את קצה בינתם וחכמתם מרוב שאני פשוטת עם ונאיבית.

אתמול לבת שלי מלאה שנה.
כבר חודשיים שאני מנדנדת לאחות טיפת חלב שאני רוצה חיסון חצבת עבורה,
והיא קבעה לי תור להיום.
אתמול היתה לנו חתונה קרובה, וחששנו ללכת אליה כי היא עוד לא היתה מחוסנת!

ואני לא פחדנית, ולא חששנית,
ולא נוהגת לעשות כל מה שאומרים לי (זו דווקא בעיה לפעמים).
והרופאים אצלי אינם ברי סמכא.
אבל יש דברים שהן קו אדום ולא עוברים עליו.

ואני לא כותבת את הנ"ל בשביל אלו שלא מחסנים.
מניסיון אין מה לדבר איתם.
הם יודעים טוב יותר,
וחברות התרופות עושות קרטל,
ומשרד הבריאות מקבל מלא כסף מגורמים חזקים אינטרסנטיים,
והרופא מקבל מימון מחברת תרופות מסוימת ולכן ממליץ עליה,
ואחיות טיפת חלב לא יודעות כלום מהחיים שלהן.
וגם אנטיביוטיקה לא טובה, כי הגוף יכול להתגבר על הסטרפטוקוק לבד.
וחום מעולה לגוף כי הוא מוציא את כל הזיהום. (איך בדיוק).
ומשום מה, הילדים שלהם עברו את כל המחלות.

אבל אני מעריכה אותם.
שהם מצליחים להחזיק באותה דעה אחרי שבוע של מחלות ילדים בזה אחר זה.
הם עקביים ויגיעו רחוק.

• הוסף לסימניות
כי יכלו למנוע הדבקות נוספות,

בסניף של קופ"ח מאוחדת מתחת לבית שלי פתחו כניסה מיוחדת לכאלו בחשש חצבת וחצבת.
כדי שהם לא יכנסו לקופ"ח יחד עם כל עמ"י.
יש שילוט ברור שמודיע על כך ומבקש לעדכן לפני הגעה עם חשש חצבת.

ולמרות זאת שוב ושוב רואים הורים שנכנסים עם הילדים החולים בכניסה הראשית עם כולם ורק אח"כ כשאומרים להם הם עונים: "אה, לא שמתי לב"

כן, יש התנהלות רשלנית של אנשים.
לאנשים לא מספיק אכפת ואין להם מספיק מודעות להשלכות.

ובכלל-מי שהחיסון מתאים לו-מצויין, רק מעניין שמשנה לשנה יש עליה באחוזי האוטיזם( 1:100 בשנים האחרונות-כמובן על הרצף האוטיסטי ולאו דווקא אוטיסטים ממש) בעלי הפרעות קשב וריכוז, ויסות חושי, סכרת נעורים, אפילפסיה ועוד. וזה לא דווקא החיסונים. זה אורך החיים של רובנו.

זה שיש עליה באבחון זה בעקבות ההתקדמות באבחון, לאוו דווקא בעקבות עליה בתחלואה.
זה ממש לא מחייב קשר לחיסונים. אלו דברים שכל מי שמבין יודע שהם היו בעבר, רק שהיו חסרי אונים כלפיהם. הסובלים מהם כונו בשמות אחרים, ולא באמת היה טיפול מתאים עבורם.

עוד לפני תזונה, ג'אנק פוד וכד'.

• הוסף לסימניות
יש שילוט ברור שמודיע על כך ומבקש לעדכן לפני הגעה עם חשש חצבת.

אחד התלונות של כל המשרדים שעל כל דבר יש שילוט אבל אנשים רגילים שמרוב שילוט בכל מקום מדלגים על זה ולא מסתכלים על שילוטים (מעניין שבמבצעים זה עובד אחרת....)

• הוסף לסימניות
ואני לא כותבת את הנ"ל בשביל אלו שלא מחסנים.
מניסיון אין מה לדבר איתם.
הם יודעים טוב יותר,
וחברות התרופות עושות קרטל,
ומשרד הבריאות מקבל מלא כסף מגורמים חזקים אינטרסנטיים,
והרופא מקבל מימון מחברת תרופות מסוימת ולכן ממליץ עליה,
ואחיות טיפת חלב לא יודעות כלום מהחיים שלהן.

הבעיה שלי הם מול אלה שלא מחסנים בהוראת רב -
אין לי מה לומר להם.
ולגבי מה שציטטתי -
מה לעשות,
הרשימה הזאת קטלנית,
אולי לא בדיוק בצורה שכתבת,
אבל היא נכונה.

• הוסף לסימניות
(וחברה שלא מחסנת אמרה לי לגבי אבעבועות:
אז הילדים שלי חלו בזה, נו אז מה?
אבל היא אותה חברה שילד סובל ומיבב מרוב חום,
והיא לא תיתן לו אקמול).

זה שהילדים שלה סבלו ובכו וגירדו בלילה וביום,
וכאב להם, וחשש לצלקות, לא מניע אותה למנוע את הדבר הזה.
אל תכלילי בבקשה.
לא כולם כאלו.
יש הורים שחרדים לגורל ילדהם וכול קצהו של שיעול מקפיץ אותם...
ובכל זאת הם לא מחסנים מסיבותיהם שלהם.
אין לי עניין לפתוח שוב את כול הנושא
אבל להגיד שהורים שלא מחסנים אלו הורים מזלזלים, זה לא.
את יכולה לטעון שיש להם טעות בשיקול דעת אבל לא להפוך אותם להורים מתעללים.

• הוסף לסימניות
אל תכלילי בבקשה.
לא כולם כאלו.
יש הורים שחרדים לגורל ילדהם וכול קצהו של שיעול מקפיץ אותם...
ובכל זאת הם לא מחסנים מסיבותיהם שלהם.
אין לי עניין לפתוח שוב את כול הנושא
אבל להגיד שהורים שלא מחסנים אלו הורים מזלזלים, זה לא.
את יכולה לטעון שיש להם טעות בשיקול דעת אבל לא להפוך אותם להורים מתעללים.

כבר ענו לך,
שמי שלא מחסן - זה זכותו.
אבל חלק מהאחריות שלו היא לשמור את אלו שנחשפו למחלה - אצלו בבית.
ק"ו את אלו שכבר חולים.

ולא להשפיע מטובו את הוירוס לחלל הציבור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה