ליווי זמר במצב ליווי אוטומטי

• הוסף לסימניות
תגידו חברים, איזה צלילים אתם בדרך כלל משתמשים לליווי זמר כשרק אורגן וזמר? כלומר, אני בדרך כלל נותן ביד ימין טרצות / אקורדים עם בראסים (חצוצרות) וסולואים עושה עם סקסופון, לפעמים חליל, גיטרה חשמלית

מה עוד אפשר?
מישהו אמר לי למשל כינורות , אבל לא יודע, לחסידי אני לא בטוח כמה סטרינגים מתאים. גם ניסיתי לשחק ולעשות את האפר הראשון string, והשני slow str וכו' - לא יוצא משהו

רעיונות לצלילים / שילובים חדשים? (אני מנגן על רולנד EA7)

2. מה אנשים פה עושים כשמלווים זמר? אני בדרך כלל מקפיץ אקורדים / טרצות ביד ימין ומדי פעם נותן את הסולו כרקע לזמר.
מה עוד אפשר לעשות ? יש איזה טכניקה מומלצת לליווי כשמלווים עם הליווי האוטומטי ביד שמאל?

• הוסף לסימניות
יש גם סוג של אקורדים עם פסנתר או סוג של גיטרה חשמלית רכה.
לא יודע איך קוראים לזה משתמשים בזה בעיקר בהרכב מלא אבל טוב לפעמים גם באורגן לבד כדי ללוות זה קצת מזכיר את הערוצים של הגיטרה שיש במקצב.

• הוסף לסימניות
מישהו אמר לי למשל כינורות , אבל לא יודע, לחסידי אני לא בטוח כמה סטרינגים מתאים. גם ניסיתי לשחק ולעשות את האפר הראשון string, והשני slow str וכו' - לא יוצא משהו
למה אתה חושב שכינורות זה לא מתאים
מצרף לך קובץ מתוך קבל"פ של שמוליק לוטרמן עם זאנוויל וקלרינט והוא כל הזמן מלווה עם סטרינג ועם סולו כינור או קול שני וכדו' לטעמי זה משתלב מיוחד!

• הוסף לסימניות
מצרף לך קובץ מתוך קבל"פ של שמוליק לוטרמן עם זאנוויל וקלרינט והוא כל הזמן מלווה עם סטרינג ועם סולו כינור או קול שני וכדו' לטעמי זה משתלב מיוחד!
צפה בקובץ המצורף 1610462
הדוגמא שהבאת היא של 8 ביט בשירי רגש איטיים

אני חושב שכוונת השואל:
אני בדרך כלל נותן ביד ימין טרצות / אקורדים עם בראסים (חצוצרות)
מתייחסת לשירי השמחה המכונים "פריילאך"

• הוסף לסימניות
יש גם את צליל ה"דיטון" הפופולרי (בעיקר בדאנס)
שמאוד מתאים לליווי

• הוסף לסימניות
יש גם סוג של אקורדים עם פסנתר או סוג של גיטרה חשמלית רכה.
לא יודע איך קוראים לזה משתמשים בזה בעיקר בהרכב מלא אבל טוב לפעמים גם באורגן לבד כדי ללוות זה קצת מזכיר את הערוצים של הגיטרה שיש במקצב.
כן, חבר שלי שהוא קלידן אמר לי שהוא נותן פסנתר ביד ימין. אני גם לעיתים רחוקות עושה - נניח בשירים כמו מודה אני (של אברהם פריד) או למשל חזק (גם אברהם פריד) , כי גם בדיסק מרגישים את הפסנתר חזק ברקע. אבל לרוב אני משתמש בבראסים

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 1610462
אבל זה שיר שקט. כן, ברור שלשקטים שמים סטרינגים ברקע. אבל לקיצבי? לא יודע כמה מתאים. לכן קצת התפלאתי כשאיזה קלידן מאוד מוכר המליץ לי לשים כינורות ברקע...

• הוסף לסימניות
מה זה "דיטון" ? תחת איזה קטגוריה באורגן? כלומר, מה זה בלועזית?
דיטון זה צליל אלקטרוני עם נפח מלא ושמן שהרבה משתמשים בו,
נראה לי שזה הגיע מהמוטיף של ימאהה
לא יודע אם יש את זה בכל אורגן

• הוסף לסימניות
אמנם זה לא כל כך מצוי בחסידי סטרינגים בפריילאך אבל אני שמעתי את מוישי מנדלסון עושה את זה הרבה וזה נשמע מדהים.

• הוסף לסימניות
סליחה על ההתפרצות.
בסגנון האמריקאי נפוץ מאוד לתת ליווי עם אקורדים מורכבים יותר באמצעות EP (פסנתר חשמלי).
תחפש חתונות של אברומי ברקו (או שמא שייע. אחד משניהם...). אתה גם יכול לשמוע באלבום מתנה לחתונה של רובי בנט, הוא גם מלווה הרבה מאוד בהרמוניות שמזכירות הרבה את הג'אז באמצעות EP.
זה נותן טעם טוב למוזיקאים שבקהל, ואתגר לקלידן, וקצת מרגוע והפסקה לרקדנים.
הדי טון DEETUNE הוא מגיע מהמוטיף, בטיירוס יש לו שם אחר אך הוא צריך לעבור קצת סאונדיזציה כדי שישמע טוב.
תחפש ב SINTH / LEAD צלילים דומים.
וכן תמיד כיף בקטעי סולו או ליווי מתוחכם להשתמש בצלילים אלקטרונים המכונסים תחת הקטגוריה פלאקים PLUCK.
בהשוואה גסה, כמו פעמון/קסילפון וכדו' אבל אלקטרוני. לא לטרצות אבל כן לאוקטובות. או סולו מהיר ופירוק אקורדים וירטואוזי....
מקווה שהובנתי, והלוואי שהועלתי.

• הוסף לסימניות
אמנם זה לא כל כך מצוי בחסידי סטרינגים בפריילאך אבל אני שמעתי את מוישי מנדלסון עושה את זה הרבה וזה נשמע מדהים.
נכון,
גם אני משתמש לפעמים בסטרינגס לפריילאך / רוק.
נשמע נהדר.

• הוסף לסימניות
לא יודע אם יש צליל מסויים שעדיף פחות או יותר ללוות זמר
ניתן לשלב גם קול שני עם צללים שונים. הזמר אוהב לשמוע גם כשהוא נשמע מרגש.
והרבה פעמים (שאין לך עם איזה צליל ללווות...) מתאים סוגים שונים פיאנו כולל של קטרון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה