ליוצאים לחו"ל לעבודות צילום...

• הוסף לסימניות
שלום לכולם...

לאחרונה יצא לי לצאת לחו"ל עם לא מעט ציוד צילום....
מעבר לנושא הביטוח אילו עוד בעיות יכולות לצוץ בשלב שחוזרים לארץ

בעקרון כל ציוד שאתם מוציאים מהארץ עשוי לעשות לכם בעיות בחזור, למעט עם הציוד נראה לאחר שימוש רב.

הדרך הפשוטה ביותר לפתור את הנושא היא להוריד טופס שנקרא ט'86 ולמלא אותו לפי ההוראות (שם ודגם המוצר, מספר סידורי ומחיר משואר).
עם הטופס הזה יש לגשת למכס לפני הצ'ק אין, ולהחתים את המכס על הטופס.

את הטופס יש לשמור צמוד לציוד ובמידה ויבקשו מכם בחזור להראות את הציוד, יש להראות את הטופס.

ניתן להשתמש באותו טופס חתום במשך 7 שנים...

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;474121:
שלום לכולם...

לאחרונה יצא לי לצאת לחו"ל עם לא מעט ציוד צילום....
מעבר לנושא הביטוח אילו עוד בעיות יכולות לצוץ בשלב שחוזרים לארץ

בעקרון כל ציוד שאתם מוציאים מהארץ עשוי לעשות לכם בעיות בחזור, למעט עם הציוד נראה לאחר שימוש רב.

הדרך הפשוטה ביותר לפתור את הנושא היא להוריד טופס שנקרא ט'86 ולמלא אותו לפי ההוראות (שם ודגם המוצר, מספר סידורי ומחיר משואר).
עם הטופס הזה יש לגשת למכס לפני הצ'ק אין, ולהחתים את המכס על הטופס.

את הטופס יש לשמור צמוד לציוד ובמידה ויבקשו מכם בחזור להראות את הציוד, יש להראות את הטופס.

ניתן להשתמש באותו טופס חתום במשך 7 שנים...

בהצלחה

יו!! ואני הייתי בטוח שנים שעל ציוד צילום אין מכס בכלל , כולל חדש
מעניין
תודה על המידע!
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;474125:
יו!! ואני הייתי בטוח שנים שעל ציוד צילום אין מכס בכלל , כולל חדש
מעניין
תודה על המידע!

אין קשר בין הדברים
במידה ותחזור עם ציוד חדש ללא קבלות או הטופס הנ"ל
אתה עשוי להיות בבעיה גדולה...
אם לא תצליח להוכיח שהציוד נקנה בארץ ושילמת עליו מע"מ
אתה תשלם עליו מע"מ + קנס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביתרפ;474128:
ולא תמיד בודקים

נכון

אבל מספיקה פעם אחת שיבדקו...

התהליך לוקח בדיוק 5 דקות

• הוסף לסימניות
ומה קורה אם אני בא לבקר בארץ מחו"ל עם ציוד הצילום שלי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;474140:
ומה קורה אם אני בא לבקר בארץ מחו"ל עם ציוד הצילום שלי?

שאלה טובה...

אני יכול להניח שאם אתה תושב חוץ
לא צריכה להיות בעיה
מקסימום יבקשו ממך להציג את הציוד ביציאה מהארץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;474132:
אין קשר בין הדברים
במידה ותחזור עם ציוד חדש ללא קבלות או הטופס הנ"ל
אתה עשוי להיות בבעיה גדולה...
אם לא תצליח להוכיח שהציוד נקנה בארץ ושילמת עליו מע"מ
אתה תשלם עליו מע"מ + קנס.

רגע ! אז מהמכס כן פטורים אם קונים חדש בחו''ל ?
מה שחייבים זה מע''מ?

• הוסף לסימניות
אני מקווה שאתה צודק...

תודה תמיר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;474155:
רגע ! אז מהמכס כן פטורים אם קונים חדש בחו''ל ?
מה שחייבים זה מע''מ?

כשאתה קונה ציוד צילום בחו"ל
אתה חייב לשלם עליו מע"מ מהמכס אתה פטור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;474162:
כשאתה קונה ציוד צילום בחו"ל
אתה חייב לשלם עליו מע"מ מהמכס אתה פטור

אה, עכשיו זה ברור, עד כמה שזכור לי משלמים את ההפרש בין המע''מ ששולם
שם לזה שפה או שגם זה לא נכון?

• הוסף לסימניות
לא מזמן חזרתי מצילום בחו"ל, עם פוול ציוד (גם ציוד וידאו מושאל). עברתי בירוק ולא בדקו אותי אפילו. (גם לא את שלוש פקטים סיגריות שהיה לי.........)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;474192:
לא מזמן חזרתי מצילום בחו"ל, עם פוול ציוד (גם ציוד וידאו מושאל). עברתי בירוק ולא בדקו אותי אפילו. (גם לא את שלוש פקטים סיגריות שהיה לי.........)
טיעון ממש מצחיק.
זה שלא תמיד בודקים לא אומר ששוה לקחת את הסיכון.

(במקרה היום ראיתי שעוצרים מישהו לבדוק לו את המזוודה סתם באקראי.)

• הוסף לסימניות
כשאני חוזר משם לארץ אני חוזר עם ציוד שכולם יודעים שזה קשור לצלמים
ואף פעם הם לא הסתכלו לכיון שלי

• הוסף לסימניות
מסתבר שאתה כנראה טועה.

מתן אמר לי שבטיסה שהוא טס לחו"ל לפני כעשר שנים הוא הצהיר על מצלמת הוידאו שהיתה לו, אבל בשתי הנסיעות האחרונות הוא לא הצהיר כי זה כבר לא קיים. חיפשתי בגוגל כדי לאשש את הטענה שלו ומצאתי את זה:
http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=220209

(יש בגוגל עוד תוצאות שלא בדקתי.)
מסתבר שאם המכס יחליטו להתעלק עליך, זה לא יהיה כדי לבדוק שהציוד נקנה בארץ, אלא לבדוק ששולם עליו מע"מ. לכן טופס ההצהרה הזה לא משנה כלום, הוא רק מראה שיצאת עם הציוד מהארץ, אבל לצורך העניין יכול להיות שהברחת אותו בעבר (או קנית אותו באילת ללא מע"מ).
לכן אם אתה באמת רוצה להיות מכוסה אתה צריך להביא חשבוניות על כל הציוד. מישהו אפילו כתב שם שאם קנית באילת ואתה לא תושב אילת - זה גם בעייתי (כי לא שילמת מע"מ).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;474192:
מנחם, פעם הבאה שאתה חוזר מחו"ל עם "פוול ציוד" תוציא את הפלאפון שלך כשאתה עובר במכס ושים אותו באוזן, צעק חזק לפומית כאילו שאין קליטה, שלא יפריעו לך לשמוע את הקול הצוחק. תסתכל קדימה עם חיוך גדול (כל הדרך--------------------------------אל הבנק)

נ.ב. רק אל תשכח לפני להעביר את הפלאפון לרטט, שלא יצלצל לך פתאום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;474289:
מנחם, פעם הבאה שאתה חוזר מחו"ל עם "פוול ציוד" תוציא את הפלאפון שלך כשאתה עובר במכס ושים אותו באוזן, צעק חזק לפומית כאילו שאין קליטה, שלא יפריעו לך לשמוע את הקול הצוחק. תסתכל קדימה עם חיוך גדול (כל הדרך--------------------------------אל הבנק)

נ.ב. רק אל תשכח לפני להעביר את הפלאפון לרטט, שלא יצלצל לך פתאום...
בל"נ אתן את הטיפ לזה שנתן לי (ולעוד הרבה) את הסיגריות...

• הוסף לסימניות
גם לי ידוע שלא עושים בעיות לפני שנה וחצי עצרו אותי לבדיקה וראו את המצלמות מה שעניין אותם אם כמה כסף באתי לארץ, ולפני שיצאתי נגשתי למכס בקשתי לעשות הצהרה גם על המחשב נייד ואמרו לי שלא צריך אני נוסע אם החשבוניות לכל מקרה
עדיף להיות חכם לפני ולא לבכות אחרי

• הוסף לסימניות
מי שרוצה להוריד את הטופס
יש ללחוץ על כלים לשימושך ולאחר מכן טפסים ולאחר מכן מכס-יבוא אישי וטופס 86
http://ozar.mof.gov.il/taxes/

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;474238:
מסתבר שאתה כנראה טועה.

מתן אמר לי שבטיסה שהוא טס לחו"ל לפני כעשר שנים הוא הצהיר על מצלמת הוידאו שהיתה לו, אבל בשתי הנסיעות האחרונות הוא לא הצהיר כי זה כבר לא קיים. חיפשתי בגוגל כדי לאשש את הטענה שלו ומצאתי את זה:
http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=220209

(יש בגוגל עוד תוצאות שלא בדקתי.)
מסתבר שאם המכס יחליטו להתעלק עליך, זה לא יהיה כדי לבדוק שהציוד נקנה בארץ, אלא לבדוק ששולם עליו מע"מ. לכן טופס ההצהרה הזה לא משנה כלום, הוא רק מראה שיצאת עם הציוד מהארץ, אבל לצורך העניין יכול להיות שהברחת אותו בעבר (או קנית אותו באילת ללא מע"מ).
לכן אם אתה באמת רוצה להיות מכוסה אתה צריך להביא חשבוניות על כל הציוד. מישהו אפילו כתב שם שאם קנית באילת ואתה לא תושב אילת - זה גם בעייתי (כי לא שילמת מע"מ).

סיפורים זה הכל טוב ויפה (לא זכור לי שדיספוט הפך להיות מרכז המידע של ישראל)
לא לחינם הלכתי למכס ע"מ לברר עם פקיד המכס הראשי של נתב"ג
תפקידו של הטופס לאפשר לך לחזור בדיוק עם אותו הציוד איתו יצאת מהארץ
מבלי שתצטרך להצהיר או להוכיח שלא קנית אותו בחו"ל.

המכס לא מתעסקים במע"מ, רק כאשר מתעורר חשד (וכשהמסמך לא קיים)
ואז מע"מ נכנסים לענין (יש להם נציג שם)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה