ליוצאים לחו"ל לעבודות צילום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;474291:
בל"נ אתן את הטיפ לזה שנתן לי (ולעוד הרבה) את הסיגריות...
אחי, זה היה בציניות!
שלא תעיז באמת לעשות את זה. צריך להתנהג הכי טבעי שבעולם. כשאני העברתי ציוד בשווי אלפי דולרים, פשוט הלכתי ישר ובתמימות בלי להסתכל ימינה ושמאלה והשתדלתי לעבור במכס יחד עם קהל גדול(ככה הסיכויים שיפלו דווקא עליך נמוכים יותר)
אם אתה מעביר ציוד יקר וקטן ואתה חושש - פשוט מאוד תבקש מזקנה עוברת אורח שתעביר את זה בתיקה ותביא לה במתנה חבילת סיגריות מהפקט שלך..:)

• הוסף לסימניות
פעם נסעתי עם ידיד טוב לאנגליה ולפני המכס הוא לקח קרטון כבד והניח על העגלה שלי ואמר לי קח את זה, שלי לא נוסעת טוב... בחוץ שאלתי אותו מה היה בארגז... הוא אומר לי '30 ק"ג פרלינים בתפזורת'...
הוא אמר לי, בינינו שאם היית יודע מה זה לא היית לוקח כי זה לא מכס, זה מזון פתוח שזה הרבה יותר גרוע, אז לכן לא אמרתי לך מה יש שם... :). הוא תכנן את זה טוב... שילם הגדלת מטען פי שלוש על החשבון שהוא ידחוף את זה למישהו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;474310:
סיפורים זה הכל טוב ויפה (לא זכור לי שדיספוט הפך להיות מרכז המידע של ישראל)
לא לחינם הלכתי למכס ע"מ לברר עם פקיד המכס הראשי של נתב"ג
תפקידו של הטופס לאפשר לך לחזור בדיוק עם אותו הציוד איתו יצאת מהארץ
מבלי שתצטרך להצהיר או להוכיח שלא קנית אותו בחו"ל.

המכס לא מתעסקים במע"מ, רק כאשר מתעורר חשד (וכשהמסמך לא קיים)
ואז מע"מ נכנסים לענין (יש להם נציג שם)

דיספוט לא הפך להיות שום דבר, פשוט יש שם אנשים שכותבים מניסיונם, כמו שאת כותב מניסיונך. ויש שם כמה אנשים שכתבו שהם ביררו במכס, בדיוק כמוך, וקיבלו תשובות שונות.
בכל מקרה, כנראה שאני אף פעם לא אדע, וכל אחד צריך להחליט בשביל עצמו.
(מניחה שעדיף להצהיר על פני לא להצהיר.)

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, המכס על המצלמות בוטל.
שמעתי לא פעם על צלמים שבאו עם ציוד כבד שהיו מוכסים ש'התעלקו' עליהם.
שימו לב בהודעה של רבקה ששם אפשר להבין, שגם למוכסים אין דיעה ברורה, כך שתלוי על מי נופלים.

הכי נכון זה לשמור את קבלות הקנייה בתיק.
באם אין, כדאי להחתים את הטופס הנ"ל.

תמיר נותן לנו מידע חשוב ויש כאן כאלו שמזלזלים בזה.
אם חלילה תהיה בעייה, לא יעזור למוכסים שתגידו שראיתם שרשורים מפורשים בדי ספוט או בפרוג.

מנחם היקר.
תשמור על עצמך:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;474497:
דיספוט לא הפך להיות שום דבר, פשוט יש שם אנשים שכותבים מניסיונם, כמו שאת כותב מניסיונך. ויש שם כמה אנשים שכתבו שהם ביררו במכס, בדיוק כמוך, וקיבלו תשובות שונות.
בכל מקרה, כנראה שאני אף פעם לא אדע, וכל אחד צריך להחליט בשביל עצמו.
(מניחה שעדיף להצהיר על פני לא להצהיר.)

אגב שימי לב שהם כותבים בדיוק את אותם דברים (וזה על סמך ניסיונם ולא על סמך בירור).

הטופס בא לכסות אותך במקרה של יציאה וחזרה מהארץ עם אותו הציוד בדיוק
המוכס בודק כל פריט ומשווה מול הרשימה שלך והמספרים הסידוריים.

במידה ויתעורר חדש שאתה מרמה או שלא הצהרת - כאן נכנסים לסיפור אנשי מע"מ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה