לילד אלרגי לביצים

• הוסף לסימניות
אני מחפשת מתכונים
בעיקר לעוגיות ועוגות
בכמה שפחות מרגרינה ובלי ביצים

• הוסף לסימניות
עוגיות אגוזים:
1וחצי כוסות קמח
חצי מרגרינה{אפשר להמר בשמן..}
שליש כוס סוכר
2סוכר וניל
100 גרם אגוזים טחונים

ללוש לבצק.ליצור עיגולים ולאפות כ-35דקות. יוצא פריך.טעים ו...
כדאי להכין כמות כפולה מראש.זאת המלצה בלבד...

• הוסף לסימניות
זה של קרין גורן
עוגת יום הולדת בלי ביצים
היא מתאימה גם סתם למי שנגמרו הביצים במקרר, אבל את עוגת השוקולד הזו אני מקדישה באהבה לכל הילדים האלרגיים לביצים, שלא תמיד זוכים לעוגת יומולדת טעימה באמת. מכינים אותה בצ'יק – פשוט מערבבים הכל ואופים. אפשר להכין ממנה עוגה מלבנית ענקית, או עוגה עגולה גדולה וגבוהה (ותישאר עוד בלילה לכמה מאפינס).
כמות: תבנית תנור עמוקה בגודל 30X40 ס"מ (או תבנית עגולה בקוטר 26 וכמה מאפינס בתבנית שקעים).
חומרים
לעוגה:
3 כוסות קמח (420 גרם)
21/4 כוסות סוכר (450 גרם)
1 כוס קקאו (140 גרם)
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס שמן (240 מ"ל)
2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
11/4 כוסות מי סודה (מים מוגזים. 300 מ"ל)
לציפוי שילדים אוהבים:
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
50 גרם חמאה
2 כפות חלב (30 מ"ל)
2 כפות קקאו (20 גרם)
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים לתבנית ואופים: 45 דקות לתבנית תנור, 55 דקות לתבנית קפיצית וכ-25 דקות למאפינס. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי.
מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים:
בסיר קטן מחממים על אש נמוכה סוכר, חמאה, חלב, קקאו ותמצית וניל, עד שהתערובת הופכת לרוטב שוקולד חלק.
מוזגים את ציפוי השוקולד על העוגה. מניחים להתייצבות ל-10 דקות ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר או מחומם מעט במיקרוגל.

• הוסף לסימניות
תודה!
שכחתי לציין הוא אלרגי גם לאגוזים
וגם לחלבי...

• הוסף לסימניות
עוגת שמרים!!!

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון לעוגיות חלבה מיוחדות (על בסיס טחינה קוקוס וסוכר.)
מעונינת?
וגם מתכון לעוגת תפוחים אבל אני צריכה לחפש במשפחה.

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון לעוגיות חלבה מיוחדות (על בסיס טחינה קוקוס וסוכר.)
מעונינת?
וגם מתכון לעוגת תפוחים אבל אני צריכה לחפש במשפחה.

• הוסף לסימניות
לילד שאלרגי לאגוזים, לחלב ולביצים לא הייתי ממליצה לתת טחינה בכמויות כל כך גדולות.
גם אם בבדיקת דם / טסט עור השומשום יצא חף מפשע, בכמויות גדולות המערכת החיסונית עלולה לשנות את דעתה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בצק שנעים לעבוד איתו וגם טעים מאוד:
3 כוסות קמח
חצי שקיק אב' אפיה
חצי כוס מיץ תפוזים
שלושת רבעי כוס שמן +רבע כוס מים
(אין ביצים ואין סוכר, לא שכחתי)
אפשר לעבד אותו במעבד מזון באמצעות הסכין (ה"רוצח") - את הפרורים הנוצרים מעבירים לקערה ותוך לישה קצרה ביותר ביד הבצק מוכן. מחלקים ל-4, מרדדים כל חלק ומורחים עליו ממרח תמרים או מלית אוכמניות/דובדבנים/משהו מתוק אחר שאוהבים ולא אלרגיים אליו:)
מגלגלים לרולדה, מסמנים חתכי רוחב קלים, אופים בחום של 150 מעלות כחמישים דקות.

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
כן גם שומשום אני לא נותנת לו...

• הוסף לסימניות
תחליף לביצים בעוגות ובעיקר עוגיות -
פשתן טחון, כף במקום כל ביצה
מערבבים את זה עם מים רותחים, מוסיפים מים אם צריך, לבלילה שמזכירה ביצה בסמיכות שלה. ממש במרקם דומה לביצה.
אין לי מתכונים, הייתה תקופה שהשתמשתי בזה ויצא מעולה,
אבל זה היה מזמן ואני לא זוכרת.

גם רסק תפוחים יכול להוות תחליף, יש בו חומר מקריש.

• הוסף לסימניות
מצאתי לך מתכונים מאתר טבעונות

עוגת בננות ושוקולד צ'יפס
החומרים
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
כוס פתיתי שוקולד (שוקולד צ'יפס)
כוס סוכר
¼ כוס שמן
כפית תמצית וניל
3 בננות בשלות
150 גרם טופו מפורר

ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה ופתיתי השוקולד.
  2. מערבלים במעבד מזון או בבלנדר את הבננות, השמן, הסוכר, תמצית הוניל והטופו. אם משתמשים בטופו קשה ניתן להוסיף חלב סויה עד שתתקבל תערובת נוזלית וסמיכה.
  3. מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחידה.
  4. שופכים לתבנית אפייה מוארכת ומשומנת ואופים בחום בינוני במשך שעה.
שטרודל תפוחים
חומרים
חצי חבילת בצק עלים
4-3 תפוחים מזן גרני סמיט
2-1 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר או יותר, לפי הטעם
כף קינמון, או לפי הטעם
כף אבקת סוכר
אפשרי: 2 כפות שברי שקדים או אגוזי מלך

הכנה

1. לחמם את התנור לחום גבוה.
  2. לרדד את הבצק דק ככל האפשר.
  3. לחתוך את התפוחים לרבעים ואז לחתוך לרוחב, עד לקבלת משולשים קטנים. לבזוק על חתיכות התפוחים מיץ לימון שלא ישחירו.
  4. להניח את התפוחים בערימה לרוחב שליש אחד של הבצק, כמו נקניק, להוסיף את הסוכר והקינמון, ואפשר להוסיף חתיכות שקדים או אגוזי מלך.
  5. את השליש הראשון של הבצק יש לקפל על התפוחים, לקפל מעט בצדדים ולגלגל את שאר הבצק. יש לצבוט ולסגור את שולי הבצק כדי שהנוזלים לא יצאו.
  6. לדקור את הבצק עם מזלג או סכין עם קצה חד מאוד במספר מקומות כדי שהאדים יצאו.
  7. להוריד את החום בתנור ואם זהו טוסטר-אובן לכבות את החום העליון, להכניס את השטרודל לתנור ולאפות עד שהוא משחים.
  8. לבזוק ממעל אבקת סוכר ולהגיש חם, רצוי עם גלידת טופו וניל.
פנקייק ללא ביצים או חלב
החומרים
2 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף שמן
קורט מלח
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
½1 כוסות מים
½ חבילה אבקת אפיה

ההכנה

1. שמים את כל החומרים מלבד אבקת האפייה בבלנדר ומעבדים עד שמתקבלת עיסה חלקה, נוזלית אך סמיכה.
  2. מעבירים את הבלילה לקערה ומניחים ½ שעה להתפחה.
  3. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים עד ששוב מקבלים בלילה נוזלית סמיכה.
  4. מחממים מחבת טפלון מרוחה בשכבה דקה של מרגרינה, ויוצקים שכבה דקה מהתערובת למחבת.
  5. כאשר נוצרות בועות הופכים בעזרת מרית, ולאחר מספר שניות מוציאים מן המחבת ומניחים על צלחת.
  6. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל או שוקולד או עם ריבה.
עוגת גזר
החומרים

1.5 כוסות קמח מלא
1.5 כוסות קמח לבן
1.5 חבילות אבקת אפייה
כף קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט (לא הכרחי)
כפית זנגוויל טחון (לא הכרחי)
3/4 כוס מים
1.5 כוסות סילאן
3 כפות שמן
כפית תמצית וניל
3 גזרים בינוניים (אני חושבת שבשקט את יכולה להחליף את הגזר בתפוח מגורר)

הכנה

1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והזנגוויל.
  2. מוסיפים את המים, הסילאן, השמן ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מגררים את הגזרים בפומפייה דקה או במעבד מזון, מוסיפים לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משמנים תבנית אפייה עגולה או תבנית קוגלהוף (ראו תמונה), יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בחום בינוני במשך 40 דקות.
הצעות גיוון

1. מומלץ לפזר מעל העוגה כפית אבקת סוכר, רצוי בעזרת מסננת דקה.
  2. אפשר להוסיף לתערובת גם חצי כוס צימוקים, שברי אגוזי מלך או שקדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;944896:
בצק שנעים לעבוד איתו וגם טעים מאוד:
3 כוסות קמח
חצי שקיק אב' אפיה
חצי כוס מיץ תפוזים
שלושת רבעי כוס שמן +רבע כוס מים
(אין ביצים ואין סוכר, לא שכחתי)
אפשר לעבד אותו במעבד מזון באמצעות הסכין (ה"רוצח") - את הפרורים הנוצרים מעבירים לקערה ותוך לישה קצרה ביותר ביד הבצק מוכן. מחלקים ל-4, מרדדים כל חלק ומורחים עליו ממרח תמרים או מלית אוכמניות/דובדבנים/משהו מתוק אחר שאוהבים ולא אלרגיים אליו:)
מגלגלים לרולדה, מסמנים חתכי רוחב קלים, אופים בחום של 150 מעלות כחמישים דקות.
נשמע מענין!
האם אפשר לעשות ממנו עוגיות?
האם זמן האפיה הארוך והטמפ' הנמוכה בכוונה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;945423:
נשמע מענין!
האם אפשר לעשות ממנו עוגיות?
האם זמן האפיה הארוך והטמפ' הנמוכה בכוונה?
הבצק אינו מתוק. אין לי מושג אם אפשר לעשות ממנו עוגיות (לא ניסינו). זמן האפיה והטמפ' הנמוכה אכן בכוונה. לקראת הסוף אפשר להעלות אותה קצת, אבל להיזהר שהמאפה לא ייחרך.

• הוסף לסימניות
באתר המתכונים של פירגה יש קטגוריה של מתכונים ללא ביצים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה