התייעצות ליל הסדר בפתח בצל המלחמה - אתם עושים בבית? תחכימו אותנו!

• הוסף לסימניות
(מודעת לזה שעניתי בלי קשר לשאלת הפותח, סתם המשפט הקפיץ לי פיוז אחרי מלחמת התשה של החודש האחרון עם החמודי המקוש"ר שלנו...)
צודקת במאת האחוזים!
התמודדות לא קלה בכלל..

אתם לא לבד במערכה.
צרת רבים...

לנשום עמוק, לנשוך שפתיים עד יעבור זעם.
הלוואי וזה היה כזה קל.. 😢

• הוסף לסימניות
תקנו חיות משחק
היתה לי חברה שאצלם היו שמים את כל החיות על השולחן בין הצלחות בצורה מעניינת,
כל מכה הבנים היו מציגים בקצרה,לא זוכרת בדיוק איך אבל,
למשל מכת דם:
אחד לקח כוס מים והתחיל לשתות מהמים,
לידו עמד בן אחר(כאילו המצרי) ש"ביקש" ממנו ב"כסף" כוס מים,
לקחו גביע שכבר היה בו יין בפנים :), "מילאו" מכוס המים לגביע..והעבירו מהגביע לכוס אחרת...ו...
עשו פרצוף מזועזע מוקצן,
כך הדגימו איך זה נהפך ממים לדם.
לי זה נחרט חזק עד היום..

• הוסף לסימניות
לקנות הגדה חדשה עם ציורים של המכות ולהראות להם בסדר
וכן כמה שיותר פשוט ומרתק

• הוסף לסימניות
צודקת במאת האחוזים!
התמודדות לא קלה בכלל..

אתם לא לבד במערכה.
צרת רבים...

לנשום עמוק, לנשוך שפתיים עד יעבור זעם.
הלוואי וזה היה כזה קל.. 😢
מכל מקום, תודה שהעלת את זה.
מרוב כל העומס של החודש האחרון, הדבר היחידי שהצלחנו לזכור זה לקנות ממתקים למי שמשתתף יפה בהגדה וכו.
זה הזכיר לי את הצורך לדאוג גם למשהו ויזואלי יותר שיעזור להם להתרכז - למשל, הגדה צבעונית, בובות להמחשה ועוד.
תודה.

• הוסף לסימניות
מכל מקום, תודה שהעלת את זה.
מרוב כל העומס של החודש האחרון, הדבר היחידי שהצלחנו לזכור זה לקנות ממתקים למי שמשתתף יפה בהגדה וכו.
זה הזכיר לי את הצורך לדאוג גם למשהו ויזואלי יותר שיעזור להם להתרכז - למשל, הגדה צבעונית, בובות להמחשה ועוד.
תודה.

וכדאי לזכור 📌

שליל הסדר, יש בו סודות גדולים ועמוקים שא"א להעלותם כאן.
בכ"א בלילה הזה אנו מחוברים חיבור גמור עם הקב"ה ביחוד גדול מאוד.
והלילה כבר מוכן מסודר ומזומן בשמיים להיות כפי שהוא צריך להיות אצל כל אחד ואחד מבתי ישראל.
ולכן, אין צורך לרצות ולשאוף למשהו ספציפי, גרנדיוזי ורוחני מאוד מאוד.
אלא להיות פרקטי ולזרום עם הסדר (והבלאגן 😜) שנוצר באותו רגע.
נשפך יין על השמלה של אמא 😰
על הקיטל של אבא 😤
מוישי ורבקי התנצחו ביניהם עד ש....

להמשיך הלאה, לשמוח ולצחוק על כל מה שנעשה. כי זה מעשה שטן בלילה הזה לגרום לאיזשהו כעס כדי לחבל בכל הסדר הטוב שנגזר כבר משמיים.
כולם מכירים סיפורים כאלה מצדיקים שלא הקפידו כדי שלא לתת לס"מ שליטה קטנה בלילה הזאת.

אם אספיק (ותרצו) אכתוב כמה מעלות חשובות שמאוד מדרבנות אותנו להבליג ולרצות את קרבת ה' בלילה הזה.

• הוסף לסימניות
להתמקד במטבח בעיקר
רב הניקיון בשאר הבית הוא חביב אבל לא עיקר המצוה
מיון בגדים יכול להתבצע ביום העצמאות/לג בעומר
וחמירא סכנתא...
אין מצוה לאכול עוגות ביתיות, במשך שנים אכלנו רק עוגיות של קניות. לא נרשו נזקים ארוכי טווח.
קלטות! להשמיע כל התקופה קלטות יפות ומושקעות על ענין יציאת מצרים וליל הסדר זה מכין יפה את הילדים
הגדות מושקעות
לא חייבים אוכל מידי משוכלל, אבל שיהיה הרבה וזמין
איזה קלטות למשל?

• הוסף לסימניות
השבוע העסקתי את הבת שלי בת 8 בכתיבת "עיתון" על עשר המכות, יציאת מצרים וקריעת ים סוף, כתבה, עיצבה בקאנבה ונדפיס בעז''ה לכל הילדים וילדי האורחים.
ראיתי באחת החנויות עוגיות בצורת "חד גדיא" הבד"ץ, מי שנוהג, יכול להשאיר אותם ערים עד הסוף.... שרים והם מראים את החיות לפי השיר...

• הוסף לסימניות
הכי טוב לקנות כמה כלים חדשים לליל הסדר
וגם כמה הגדות עםם ציורים (תלוי בגיל) שיהי'ה לכל אחד ואחת.
לנוהגים - אפשר לעשות עם האפיקומן כמה דברים יפים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הילדים שלי אהבו ממש
יש לך אפשרות להעלות את זה לפה או לשלוח לי?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מצאתי עלון שנותן עזרה וידע בנושא

קבצים מצורפים

• achiya-cohen-tipim.pdf
    1.4 MB · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
בל"ק לנושא הנידון
שהשנה יש סיכוי טוב לקיים את מצוות והגדת לבנך
כל שנה הילד/הילדה מלמדים אותם בת"ת 'בי"ס והמשחק מה שנקרא מכור מראש
השנה הם לא יודעים ולא מכירים כולם הם באמת יכולים לשאול מה נשתנה?
ואז אפשר להסביר להם על יציאת מצרים ולקיים מצוות ,"והגדת לבנך"

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה