יש.האם זה נכון שיש רבנים וכן מנהיגים חסידים שאומרים שעדיף לישון טוב ואפילו מעט שעות בליל שבעות כדי לומר ברכת והערב נא וברכת אהבת עולם בעירנות וריכוז
אצלינו??? נא לפרט. מה שידוע לי שבגור נהוג לישון בלילה ולקום לנץ, אני פוגש אותם במקווה רעננים כשאני נקרע מפיהוקים...יש כאלו שישנים כל הלילה ולומדים ביום... אצלינו זה נפוץ
כלומר, יהיה מאוד טוב לשמוע שכולם מכוונים לאביהם שבשמים...כולם מכוונים ליבם לאביהם שבשמיים
באשכול זה, אשמח לשמוע מקור מהימן, על בר סמכא, שהורה שעדיף להיות ערים בלילה ולאבד זמן ק"ש.מלאבד מצות עשה של קרי"ש
מהידוע לי, לאחר המון בירורים.בגור נהוג
מה אם זמן קריאת שמע ותפילהולישון עד לפני חצות
ביררתי אצל המבוגרים והרבה קמים לתפילה רגילמה שידוע לי שבגור נהוג לישון בלילה ולקום לנץ,
או ישנים כל הלילה מ-אחרי הסעודה...יש הרבה שערים כל הלילה עד אחרי הסעודה.
יפה כתבת ש'אמור להיות', כי מבירור שערכתי עולה שהמצב היום הוא שרוב הציבור הולך לישון.מהידוע לי, לאחר המון בירורים.
בגור נהוג, שאין מנהג.
[אמור להיות ש] כל אחד עושה מה שנכון עבורו, הוא מול אלוקים.
יש הרבה קהילות שהאדמורי"ם הורו שמי שלא יוכל לקום לפני סוזק"ש
עדיף יותר שילך לישון בליל שבועות
מלאבד מצות עשה של קרי"ש
יש הרבה קהילות שהאדמורי"ם הורו שמי שלא יוכל לקום לפני סוזק"ש
עדיף יותר שילך לישון בליל שבועות
מלאבד מצות עשה של קרי"ש
מי שער כל הלילה והולך לישון רק עם אור הבוקר קורא בדרך כלל קרי"ש של שחרית מיד עם אור הבוקר ולכן גם אם קם קצת אחרי סוזק"ש לא הפסיד מצות עשה של קרי"שבאשכול זה, אשמח לשמוע מקור מהימן, על בר סמכא, שהורה שעדיף להיות ערים בלילה ולאבד זמן ק"ש.
השתדלתי לפני שיתוף/פירסום לברר די הצורךמה שידוע לי שבגור נהוג לישון בלילה
זכר לעם ישראל שישנו בזמן קבלת התורה, ולא השכימו לקבל אותה... (כידוע מהמקובלים שזמן קבלת התורה הוא בקריה"ת של שבועות).יש.
ויש שאומרים להיות ערים על עלות השחר (בערך 3 וחצי) ואז למקוה ולישון עד לפני חצות ואז להתפלל שחרית בכוונה וכו'.
יש.
ויש שאומרים להיות ערים על עלות השחר (בערך 3 וחצי) ואז למקוה ולישון עד לפני חצות ואז להתפלל שחרית בכוונה וכו'.
?מה אם זמן קריאת שמע ותפילה
אחרי חצות זה כבר תפילת נדבה
ק"ש לפני הזמן.?
קרי"ש קוראים לפני השינה, ושחרית מתפללים לפני חצות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אוראל סולטן, -רות-, גולנים ועוד 14 משתמשים17 //