דרוש מידע לימודים במחיר שלא עומדים בו

מצב
הנושא נעול.
והבנות משקיעות זמן וכח ללמוד מקצוע לפי ההיצע שיש בסמינר ולא לפי מה שהן טובות בו,
וההורים משלמים את מיטב כספם
כדי שאחרי החתונה היא תלך לאיזה קורס או מכללה ותלמד את מה שהיא תמיד חלמה.
העיקר שבשביל השידוכים היא תהיה בסמינר....
(פעם היו אומרים שזה גם בשביל המסגרת, אבל אני בספק כמה זה "ממסגר" את הבנות)
מכירה כמה שזה התכנון שלהם, חבל שהסמינר עצמו לא נותן עוד קצת אפשרויות...

והבנות משקיעות זמן וכח ללמוד מקצוע לפי ההיצע שיש בסמינר ולא לפי מה שהן טובות בו,
וההורים משלמים את מיטב כספם
כדי שאחרי החתונה היא תלך לאיזה קורס או מכללה ותלמד את מה שהיא תמיד חלמה.
העיקר שבשביל השידוכים היא תהיה בסמינר....
(פעם היו אומרים שזה גם בשביל המסגרת, אבל אני בספק כמה זה "ממסגר" את הבנות)
זה בשביל השידוך....
באמת כואב הלב על חלק מהחברות שלי שהלכו ללמוד הוראה בדם ויזע של ההורים והיום עם ילד שניים לא מסימות חודש.

שימו לב זו במה ציבורית. עם כל הטענות והדברים שבהחלט כואבים ודורשים תיקון ותשובות,
עדיין יוצאות מהסמינרים בכל שנה
אלפי בנות יראות וכשרות, שמקבלות מהמקום הרבה מאד, ונהנות ממסגרת טובה ואיכותית.
לכן לדעתי כדאי להימנע מקביעות עם סימני קריאה, אולי עדיף במקום זה לשים סימני שאלה?
לקבוע שכל מטרת הסמינרים היא רק כסף זו כבר היסחפות...

למה פחות קשור?
אני סיימתי סמינר לפני הרבה שנים,
אי אז היתה ההצהרה של כל הסמינרים,
שאנחנו - בהוראת גדולי התורה.לא מכניסים לבנות תואר.
כדי של יצאו ללקוט בשדות זרים.
בסוף הבנות לוקטות בשדות זרים.
ועושות את התואר דרך הסמינר(וולף , הישן והחדש)
שלומדים את התוכנית של מכון לב,
וכך הבנות משלימות לתואר....

אבל מנגד, אותם מנהלים (לפחות לפי שהעידה כאן הניקית הנ"ל)
לא שמעו בקול אותם גדולי תורה להכניס ילדה לתיכון/סמינר...

כעת תסבירי לי , מדוע כאן הם נכנעו וקיבלו את הדעת גדולי התורה,
ובפעם אחרת לא??

והנה בעצם הובהרה הדעה שגם במקרה שיצאו נגד התואר, והמעבר לילמוד מחשבים בלוסטיג (לא יודעת אם את יודעת/זוכרת איך דיברו אז על הבנות הקריריסטיות, שעושות תואר...)
זה לא באמת היה משהו עקרוני מציאות שבחלוף עשור עושים את התואר דרך הסמינר...

אשמח אם תפקחי את שאר עיני המשתתפים באשכול ,
מה השתה מאז?
ומדוע הדבר הותר בדרך הראשית!

ואם כבר זה הותר מדוע הותר רק לבנות שלומדות "הנדסאי", ללכת וללמוד את רוב התואר,
ואילו הבנות שלומדות חינוך מיוחד, לא יכולות לעשות זאת???

אשמח בכנות לשמוע דעה שדנה זאת לכף זכות!!
(כי לפי מה שמשתמע מרצף הדברים רחוק מלהישמע טוב...)
התשובה היא שהיום השתנו הנתונים, ואם הסמינרים לא יכניסו את התואר בדלת האחורית, הבנות פשוט לא ישארו, ויצאו לעשות את התואר במכללות, ולכן פעם לא היו מכניסים בחיים תוכנית של מכון לב לדוג' והיום כן... שעדיף שבנות יעשו את התואר במקום שמור, והם אחראים על התוכן והמורות..
ולמה זה דווקא במחשבים- שדווקא במחשבים נהיתה נהירה של בנות לעשות תואר ובחינוך מיוחד לא...

@sol key עכשיו מישהי אמרה לי שהיא עבדה בדירה של בנות חינוך מיוחד ככה היא גם הרוויחה מגורים וגם תשלום
ומכירה כאלה שהולכות להיות מדריכות בפנימיות.
היא ישנה שם לילה לילה?
שתבדוק את האופציה הזאת טוב מאד
כי זאת עבודה לא קלה בכלל
במיוחד אם זאת הדירה שבה היא תגור
אם היא מספיק בוגרת כדי להינשא היא מספיק בוגרת כדי לברר ולהחליט.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בביתר יש מלגות של מפעל הפיס, לא יודעת בדיוק איך זה עובד.
אולי גם בסמינר שהיא רוצה?

בנות מהפריפריה לפעמים מתקבלות רק בתנאי שהן לומדות הוראה. תבדקו מי "בשר התותחים" שממלא את כיתות ההוראה ותגלו שאלה מזמן כבר לא הבנות של האליטה החרדית. אותן מקבלים להנדסאים וראית חשבון. מי יחזיק את מגמות הגרפיקה בשילוב הוראה ומשאבי למידה וכל זה? אכן, המסכנות מהפריפריה שמלכתחילה חלשות ורק רוצות שיקבלו אותן לסמינר. רבות לא מתקבלות בכלל. (יש חסר של כ2000 מקומות לימוד בסמינרים, מה שגורם שכל מי שקצת חלשה ואין לתיכון שלה המשך, צריכה לעבור תהליך קבלה מפרך ולומר תודה עם הכללים הכי דרקוניים)
כמובן שאין מה לדבר על הנחה בשכר הלימוד. תגידו תודה שבכלל התקבלתן.
מכלי ראשון- בנות שיש למנהלי הסמינרים חשש שלא ישלמו את מלוא שכר הלימוד, לא מתקבלות בכלל מלכתחילה. לפעמים הן מקבלות תשובה ש"הן לא מתאימות לרוח הסמינר"
בעצם, זה נכון. רוח הסמינר הוא להרוויח כסף.
ולכן בת מהצפון ששואלת אותי אם ללכת ללמוד בסמינר חיפה או במרכז אני עונה שמוטב לה בחיפה.
היא תישאר בבית, ההורים שלה לא יאלצו לשלם מחיה ונסיעות ותעודת ההוראה של חיפה שווה פי כמה במסלולים כמו אנגלית או מתמטיקה.
למעט אם היא באה מתיכון עם בגרויות אז חבל על הכסף של מסלול גרפיקה. היא למדה הכל ואף יותר מזה לבגרות.

אחרי שנה שנתיים היא תעשה מה שעושות כולן בלית ברירה: תשלים תואר בשאנן או במכללת בית וגן ותשדרג את משכורתה.
וזאת במקום להתקבל בתור סוג ב, לבזבז כסף ולצאת עם תעודה ששווה לכפרות במסלול כלשהו.
(החריג הוא נוות ישראל שלא מתייחס אליהן כאל סוג ב' ומציע מסלולי הנדסאית ששווים בשוק אבל עדיין יש מעמסה כלכלית בלימודים מחוץ לבית).

היא ישנה שם לילה לילה?
כן, היא ישנה שם כל לילה במשך שנתיים של לימודים, גמרה עכשיו.
ולפותחת האשכול- חוץ מהמגורים בדירה היא גם בדקה מבחנים למורות ותמללה הרצאות ועבדה בקלדנות.
היא אומרת שמהמבחנים, תמלול וקלדנות היא הרוויחה יפה ויכלה לשלם חלק נכבד מהלימודים כל חודש.

וואי,
כמה קונספירציות מופלאות על הכוונות האפלות של מנהלי הסמינרים.
נסחפתם.

הבנות שלומדות בלוסטיג, את התוכנית של מכון לב, משלמות פחות מבנות הסמינרים (אני מדברת על בנות הסמינרים שלומדות את אותה תוכנית של מכון לב, וצריכות להשלים - עצמאית את השנה השלילית, - כמו"כ הם לא לומדות הוראה, לימודי קדש יש גם בלוסטיג...)

ואם הן כבר עושות את התוכנית הזו, למה הן לא זכאיות למלגות שמקבלות הבנות בלוסטיג??

כי הן לא לומדות בפועל בלוסטיג.
[מטעם מי התעודה שלהן?].

ואם קצת רצון טוב,

היה אפשר לקבל גם מלגות לאותן בנות, דיוק כמו שמקבלות הבנות של לוסטיג....
לא. אי אפשר.
אלו מלגות שמשרד החינוך וגופים נוספים נותנים רק למוסד להשכלה גבוהה.
לוסטיג לא מחלק את המלגות האלו בעצמו.
אם סמינר רוצה לתת בנות הזדמנות לקבלת מלגות הוא צריך:
או להיות מוסד כזה (כמו נוות ישראל ובית ברכה)
או לייצר אלטרנטיבות בפניה לגופים ציבוריים.
או לפנות לשינוי חקיקה שתחייב את משרד החינוך להעניק מלגות גם למוסדות שאינם אקדמיים.

נכון,

אבל זה אותם הלימודים בדיוק!

ואם הן ירצו הן יוכלו להשלים לתואר בלוסטיג ויהיה חסר להן רק שליש מהתואר! (זאת אומרת רק את השנה ג'...)

ואחרי שישלימו את ה40 נק' חוסר הן יקבלו תעודה של מכון לב....

ואם קצת רצון טוב,

היה אפשר לקבל גם מלגות לאותן בנות, דיוק כמו שמקבלות הבנות של לוסטיג....

התנאי הבסיסי למלגה, זה מוסד לימודים. יש מכללות וסמינרים שמוכרים לקבלת מלגה. יכול להיות שהסמינר הספציפי שאת מדברת עליו לא מוכר.

[ממה שתיארת כאן, זה לא נשמע בדיוק אותם הלימודים, אלא רק חלק].

יש נקודה שאני לא יודעת למה לא העלו אותה עד עכשיו:
הסמינר מציג שהוא נון מעטפת ולימודי קודש ש'בונים אותך לכל החיים'
על הקודש הזה גם משלמים המון כסף (10,000 שח בערך..)
ו- איפה הוא?
בקושי היו לנו שיעורים, היינו צריכות לבקש הרצאות קודש שענייינו אותנו,
ממש לא יכולה להגיד שקיבלתי שם משהו שמצדיק את הסכום הזה...
(היו מורות ורבות מהן לא היו מדי מתאימות לתפקיד במחילה..)

לא. אי אפשר.
אלו מלגות שמשרד החינוך וגופים נוספים נותנים רק למוסד להשכלה גבוהה.
לוסטיג לא מחלק את המלגות האלו.
אם סמינר רוצה לתת בנות הזדמנות לקבלת מלגות הוא צריך:
או להיות מוסד כזה (כמו נוות ישראל ובית ברכה)
או לייצר אלטרנטיבות בפניה לגופים ציבוריים.
או לפנות לשינוי חקיקה שתחייב את משרד החינוך להעניק מלגות גם למוסדות שאינם אקדמיים.
כן ברור,

השאלה שלי היא אם כבר אתם מכניסים את הלימודים בדרך קידמית (הם בעצמם קוראם לזה מסלול ש למכון לב)

למה לא תהפכו רשמית למוסד שכזה, בדיוק כמו שעשו בית ברכה??

הרי אתם ממילא מכוונים לשם....

(כל עוד התואר היה "טרייף" היה אפשר עוד להבין...)

ברגע שזה יהיה ככה, זה יחסוך אלפי שקלים של ההורים....
הבעיה היא "שהשיבר" אליו מוזרמים כספי האברכים, יפסק....

השאלה שלי היא אם כבר אתם מכניסים את הלימודים בדרך קידמית (הם בעצמם קוראם לזה מסלול ש למכון לב)

למה לא תהפכו רשמית למוסד שכזה, בדיוק כמו שעשו בית ברכה??

הרי אתם ממילא מכוונים לשם....
עניתי לך על זה
התשובה היא שאם התואר יכנס בדלת הראשית הם יצטרכו חוקית להיות כפופים למל"ג ועל כן יחויבו:
1. להגביל את שכר הלימוד
2. להביא מרצים מנוסים ולא בנות של
3. לתת אפשרות לקבלת מלגות לכולם באופן שקוף.

ולמה להם? בדרך של תיווך הקורסים דרכם הם גוזרים קופון וגובים כרצונם.
ואם התואר של לב כזה טרייף כמו שהם עמלו להסביר במשך שנים אז הוא לא יכול להיכנס בכלל. הם אמורים לעמוד על עקרונות גם במחירים כלכליים לא?
אבל לא.
הוא נכנס והחומר זהה, המבחנים ודאי זהים והכיסים מתמלאים והתלמידות לא זולגות.
אם את משלה את עצמך שיש הבדל בין קורס ליניארית בסמינר לבין זה שבמכללה יבוא המבחן הזהה ויוכיח שלא....
ויש עוד סיבה: יש הורים וגופים שיתנגדו להכפפת המוסד למל"ג. התנגדות השקפתית.
זכותם כן? אני אישית מעריכה עקביות בסיבות השקפתיות ולא כלכליות. כשיש שקיפות והוגנות כמובן.
רק חשוב להבין את מערך הסיבות, השיקולים והנסיבות.

התשלום הוא לא רק על המורות במסלול חינו"מ לדוג' אלא על העסק כולו
בדיוק כמו שכשאני משלם על חלב במכולת אני משלם גם על הארנונה הקופאים החשמל המנקה
נכון וזה הגיוני לגמרי.
רק כשאת אומרת פה שיש הוצאות שצריכים לכסות ומניעים כלכליים אנשים נזעקים שזו השמצה.
סמינר לא חי על ניסים אלא על הקצבות ותשלומים.

נכון וזה הגיוני לגמרי.
רק כשאת אומרת פה שיש הוצאות שצריכים לכסות ומניעים כלכליים אנשים נזעקים שזו השמצה.
סמינר לא חי על ניסים אלא על הקצבות ותשלומים.

סמינר ה'ו' לא חי על הקצבות אלא על תשלומי הורים.
ההקצבות הן מינימליות ממש. משרד החינוך מתקצב לימודי הוראה באופן חלקי מאוד, על בסיס מכסות, ועוד כמה פרוטות על הכשרה חלופית במקצועות מסויימים.

רוב מוחלט של העלויות בה'ו' ממומנות מתשלומי שכר הלימוד.
והעלויות גבוהות, כי מדובר על מורות קשישות שעלות ההעסקה שלהן גבוהה מאוד, ועל הוראה על-תיכונית שטבלאות השכר שלה לא הגיוניות בכלל. (מורה זקנה יכולה לעבוד שבוע הוראה של 14 ש"ש וייחשב לה כמשרה מלאה. אמיתי. לולא הייתי בעצמי בתפקידי חשבות במקומות כאלו, לא הייתי מאמינה).
בנוסף לזה יש פעילות חברה וקודש - הרצאות שעולות היום הון, ימי עיון וכו'.
כל זה עוד לפני עלויות המסלול. רק בשביל הבסיס של לימודי מחנכת, קודש ופעילות.
לא יודעת למה אנשים מצפים שמישהו יממן להם את החינוך לבנותיהם בנות ה-19. מי בדיוק אמור לממן את זה?

את לימודי ההוראה כמובן צריך לשנות מהיסוד או לבטל לחלוטין (אפשר ללמוד אותם בבית המורה בחצי מהזמן) וכן את המסלולים המיותרים והמוזרים. אבל זו בחירה של אנשים, ללמוד את המסלולים האלו. בסמינרים המוכרים לי, כבר לא מכריחים היום ללמוד הוראה.

ואולי הגיע הזמן שאנשים יבינו מה הם מקבלים מהמדינה הזאת בכל השנים הקודמות, כשהבנות שלהם בגילאי 3-18. חינוך יהודי מצויין וחינמי. מה שאין בשום מדינה אחרת בעולם.

עריכה: אנשים מעדכנים אותי באוזנייה, שללימודי מה"ט (תכנות) יש תקצוב מיוחד ומכובד בתקופה האחרונה. ייתכן, לא בדקתי. ואם כך מן הראוי ששכר הלימוד על לימודי התכנות, ירד בהתאם.

נערך לאחרונה ב:
סמינר ה'ו' לא חי על הקצבות אלא על תשלומי הורים.
ההקצבות הן מינימליות ממש. משרד החינוך מתקצב לימודי הוראה באופן חלקי מאוד, על בסיס מכסות, ועוד כמה פרוטות על הכשרה חלופית במקצועות מסויימים.
כתבתי את זה על כל שנות הסמינר מ ט- יב
רוב מוחלט של העלויות בה'ו' ממומנות מתשלומי שכר הלימוד.
והעלויות גבוהות, כי מדובר על מורות קשישות שעלות ההעסקה שלהן גבוהה מאוד, ועל הוראה על-תיכונית שטבלאות השכר שלה לא הגיוניות בכלל. (מורה זקנה יכולה לעבוד שבוע הוראה של 14 ש"ש וייחשב לה כמשרה מלאה. אמיתי. לולא הייתי בעצמי בתפקידי חשבות במקומות כאלו, לא הייתי מאמינה).
בנוסף לזה יש פעילות חברה וקודש - הרצאות שעולות היום הון, ימי עיון וכו'.
כל זה עוד לפני עלויות המסלול. רק בשביל הבסיס של לימודי מחנכת, קודש ופעילות.
לא יודעת למה אנשים מצפים שמישהו יממן להם את החינוך לבנותיהם בנות ה-19. מי בדיוק אמור לממן את זה?
מסכימה. רק איך זה קשור אלי?
לא כתבתי מילה על לימודי הקודש בסמינרים מסיבה פשוטה מאד: לא מבינה בזה בכלל.
במוסד בו אני למדתי- לוסטיג היו 3 שעות לימודי קודש בבוקר חובה כולל בחינות שהיו 25% מהממוצע לתואר ושילמנו עליהן. בכל מחצית קיבלנו מכתב ממחלקת הגביה שמפרט כמה ולמה.
את לימודי ההוראה כמובן צריך לשנות מהיסוד או לבטל לחלוטין (אפשר ללמוד אותם בבית המורה בחצי מהזמן) וכן את המסלולים המיותרים והמוזרים.
זה נוגד אי אלו אינטרסים. תעיד ההתנגדות של חברי הכנסת שלנו להפסקת התקצוב של משרד החינוך פר ראש ומעבר למכסות לפי הביקוש בשוק.
ואולי הגיע הזמן שאנשים יבינו מה הם מקבלים מהמדינה הזאת בכל השנים הקודמות, כשהבנות שלהם בגילאי 3-18. חינוך יהודי מצויין וחינמי. מה שאין בשום מדינה אחרת בעולם.
מסכימה מאד.

מסכימה. רק איך זה קשור אלי?
לא כתבתי מילה על לימודי הקודש בסמינרים מסיבה פשוטה מאד: לא מבינה בזה בכלל.
במוסד בו אני למדתי- לוסטיג היו 3 שעות לימודי קודש בבוקר חובה כולל בחינות שהיו 25% מהממוצע לתואר ושילמנו עליהן. בכל מחצית קיבלנו מכתב ממחלקת הגביה שמפרט כמה ולמה.

זה.
הלוואי שהסמינרים היו מוכנים לשלוח מכתב מפרט להורים, כמה ולמה.

פעם עבדתי מול סמינר על פרוייקט מסויים, והצעתי לשלוח להורים פירוט על גביה איקס.
אמרה האחראית: מה פתאום, אם הם ישמעו שזה וזה עולה כך וכך, תקום קול צעקה והם יתנגדו לפרויקט הזה.

וימשיך הסמינר לגבות את הגביה ולהבליע בתוכה את הסכומים לפעילות המסויימת שאם ההורים היו יודעים כמה היא עולה, היו מקימים צעקה. וההורים לא ידעו על מה הם משלמים, ותשקוט הארץ.

אגב,
תבדקו מה קורה מבחינת הרצינות הלימודית בסמינרים בכיתות אלה.
יש סמינר בב"ב בו הבנות חופשות להם כל יומיים
יום אחד גומרים פתאום ב11
יום השני מקבלים הודעה שמתחילים ב9
כל יום והחגיגה שלו
עושים מבחן והולכים הבייתה
יום עיון, יום נופש

ורק למגמות/ המסלולים מגיעים בלי פספוס

גם האבא שדחוף לו בשביל היידישקייט שהבת שלו תהיה בלימודי הוראה כדי לקבל תוכן יהודי
שיעשה בדיקה כמה ימים הבת שלו לומדת

אולי רבע מהשנה

ועל זה משלמים כזה הרבה כסף

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.