קורונה לימודים דרך הטלפון

• פותח הנושא ELO
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
טוב, אז קבלנו הודעה קולית מהחיידר שכרגע חוזרים לשגרה טלפונית... והרגשתי שקורה לי משהו :(
לא מעניין את הילדים שלי השיחות הטלפוניות ואני כל יום צריכה לשכנע אותם להשתתף *4 ילדים :(
מה עושים? זה ממש ניהיה סיוט.
הבו עצות ורעיונות איך להנות להם את השיחות שלא יהיה משהו מתיש.
אציין שבשגרה, ב"ה מדובר בתלמידים טובים... רק שכנראה קשה להם להקשיב בטלפון במשך שעה רצופה כשהבית מסביב חוגג

• הוסף לסימניות
מאוד מתחברת אליך...
אולי תעשי מה שאני עשיתי, הקדשתי להם חדר במשך היום (אל תחשבי שיש לי 2 קומות...אבל בכ"א במשך היום זה אפשרי),
והחדר קיבל שם חדש "בית המדרש" ושם הם יושבים ולומדים בלי הפרעה.

• הוסף לסימניות
טוב, אז קבלנו הודעה קולית מהחיידר שכרגע חוזרים לשגרה טלפונית... והרגשתי שקורה לי משהו :(
לא מעניין את הילדים שלי השיחות הטלפוניות ואני כל יום צריכה לשכנע אותם להשתתף *4 ילדים :(
מה עושים? זה ממש ניהיה סיוט.
הבו עצות ורעיונות איך להנות להם את השיחות שלא יהיה משהו מתיש.
אציין שבשגרה, ב"ה מדובר בתלמידים טובים... רק שכנראה קשה להם להקשיב בטלפון במשך שעה רצופה כשהבית מסביב חוגג

תרחמי עליהם באמת. ואל תשכנעי אותם להשתתף.
לימוד דרך הטלפון הינה משימה שדורשת יכולת קשב וריכוז גבוהה מאד. גם מבוגרים יתקשו במשימה שכזו. וזה גם בסביבת שקט סטרילי.
שלא לדבר על לימוד מורכב ברמה גבוהה - כמו לימוד גמרא ולא סיפור פרשת שבוע / שיחות מוסר...

רוב המורים/ות ששוחחתי עמם תמימי דעים שההקלטות הטלפוניות הללו לא קרויות למידה ואין להם שום תועלת.

להתרשמותי ולהערכתי - כל המערכות הללו מטרתן רק ליצור רושם כאילו קיימת גם במגזר החרדי "למידה מרחוק" על מנת שהמורים יקבלו שכר / ההנהלה תצדיק את המשך גבית שכ"ל מההורים.
אז אין ברירה שכר לימוד תשלמי - כי המורה הקליט בטלפון "שיעורים".
הילדים שלך לא חייבים גם לסבול בגלל זה בהקשבה חסרת תועלת לימודית כלשהי לשיעורים הללו אם הם לא רוצים.

• הוסף לסימניות
זה לא הגיוני להחזיק ראש דרך הטלפון!!!

לטעמי
כאמא לילדים, כל התוכניות בטלפון מיועד כדי להחזיק את הילד בקשר עם החיידר/ביה"ס
שירגישו קשורים ושייכים
ובשביל החוויה לשמוע את קולו של המלמד,
ותו לא
אני מאמינה גם שרמת התכנים בקו, הם רדודים למדי
כי קשה מאוד עד בלתי אפשרי
למורה או למלמד לצמצם את עצמו ללמד משהו איכותי
כשהוא מדבר לקיר, סליחה לטלפון כשאין קליטה, ואין קשר עין עם התלמידים
כדי לקלוט אם הם בקשב וכו'
ולא לשכוח שהוא אמור למסור שיעור מהבית כאשר בבית הפרטי שלו גם התהפכו היוצרות
והוא הכי לא מרוכז שאפשר

התכנים הם רק כדי לצאת ידי חובה
ואת תתני לילדים כל יום 10 דקות להקשיב כדי לצאת ידי חובה...

• הוסף לסימניות
אצלנו התלמוד תורה הקים קו לימודים,
אבל.... לילדים לא היה יותר מידי סבלנות להקשיב - ולפי מספר הדקות הבינו שאחוזים גדולים מהילדים פשוט לא מקשיב.
אחד הרבעס.... העלה הצעה והיא הצליחה מעל למשוער.

יש בכל קו חדר וועידה - הרבה עלה לשידור, יחד עם כל הכיתה ולימד שיעור,
כמובן ברמה קלה יותר, נעימה יותר, אבל בסופו של דבר עם שאלות של ילדים, והשתתפות
החיוך חזר לפנים של הילדים שלי

לאחר מכן - כל החדר וועידה היה מוקלט כשיעור והיה אפשרי לחזור ולשמוע.

• הוסף לסימניות
אנחנו קיבלנו הבוקר הודעה מהחיידר, שהחל מיום ראשון תהיה תכנית לימודים טלפונית במתכונת מלאה של כל השיעורים בוקר ואחה"צ, והמלמדים יתקשרו מידי יום לילדים לוודא ששמעו את השיעורים והבינו...

אין לי מושג איך הילד יצליח לעמוד בזה, ואיך שאר בני הבית יעמדו בזה, כאשר במקביל הטלפון אמור להעסיק גם את הבנות, וגם שישאר טלפון זמין לבית...

• הוסף לסימניות
אצלינו עושים בשיחת ועידה שתי שיעורים בוקר (לא יודעת לגבי אחה״צ)
ואמורים לקרוא שמות.
החל מיום ראשון.

רק שאלה לגבי השיחות ועידה:
לכל ההורים יש מספיק פלאפונים????

• הוסף לסימניות
אפשרי לקנות קו נוסף, קנינו ב-125 טלפון וקו נוסף, זה הטלפון של הילדים...

גם אני מתקשה לשכנע אותם, למרות שפה, באשדוד, יש תוכנית בשם "מאוגדים" והילדים צריכים לעדכן כמה דקות הם למדו, שכל 5 דק' זו נקודה ובסוף יקבלו פרס ועל עוד דברים, כמו עזרה, כיבוד הורים, וויתור לאחים, הליכה לישון מוקדם וכו'.

הבעיה היא שהם קבוע נזכרים בזה בערב :(
עוד קצת למשוך את הזמן, למה לא?

• הוסף לסימניות
קודם כל דרך רמקול הרבה יותר קל להקשיב,
אפשר להניח את הטלפון ופשוט לשבת בצורה נוחה ואפילו לשכב.
חוץ מזה צריך שיהיה סביבה רגועה ושקטה.
או מרפסת או חדר צדדי וריק.

• הוסף לסימניות
LIGA
זה מתכון בדוק להירדמות :(
אולי רק של הילדים שלי?

• הוסף לסימניות
החיידרים עושים את זה גם כדי שההורים לא יבטלו [ושמעתי שהיו כאלה] את ההוראת קבע עד שיחזרו ללימודים!

• הוסף לסימניות
יש בכל קו חדר וועידה - הרבה עלה לשידור, יחד עם כל הכיתה ולימד שיעור,
כמובן ברמה קלה יותר, נעימה יותר, אבל בסופו של דבר עם שאלות של ילדים, והשתתפות
החיוך חזר לפנים של הילדים שלי
גם אצלינו זה ככה והילדים משוםמה לא מגלים עניין...

• הוסף לסימניות
גם אצלינו זה ככה והילדים משוםמה לא מגלים עניין...
אצלי זה ממש שמחת יו''ט שלאחר ימי הפסח
הילד לא מספיק לחייך מהבוקר -
נכנס אליי לחדר עבודה ואומר - אמא היום הרבה שאל שאלה שאבא שאל בליל הסדר, ועניתי תשובה...
וכזה חיוך כבר לא ראיתי עליו מיום סיום הלימודים.

אבל כנראה לא מתאים לכל ילד....

• הוסף לסימניות
איזה כיף שאני לא היחידה, מכל מקום אני רק שומעת כמה שהקוים הקיימים לא מספיקים והילדים שלי בכלל לא מוכנים להתקשר.
האמת שלאחד מהם יש רבה עם קול נמוך ומאוד לא ברור, ובנוסף הוא מקליט שיעורים ארוכים מידי. 30-40 דקות. לדעתי שיעור טלפוני אמור לארוך מקסימום רבע שעה. כך שאותו אני ממש מבינה.

• הוסף לסימניות
בתור מורה קשה לקרוא את כל הנאמר כאן.
המנהלת דורשת ודורשת לדפוק מערכת, לספק חומר ו"שעורי בית" לתלמידות, מעקב, טלפונים אישיים וכו וכו- ואז לקרוא שזה לא יעיל... מה עשינו?
לפחות אדע להקפיד על קצת זמן..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה