- הוסף לסימניות
נכתב ע"י פנס בערפל;2405614:מה קשור השקפה? אני בכלל לא נכנס לנישה הזו.
רק מבקש לצאת מהחלומות.
השאלה עד היכן אברך צריך להשקיע בלימוד המקצוע ועיסוק בפרנסה אל מול משפחתו המתמוטטת (כלשון פותח האשכול) - זו היא שאלה השקפתית.
נכתב ע"י פנס בערפל;2405614:מה קשור השקפה? אני בכלל לא נכנס לנישה הזו.
רק מבקש לצאת מהחלומות.
נכתב ע"י s976;2405649:השאלה עד היכן אברך צריך להשקיע בלימוד המקצוע ועיסוק בפרנסה אל מול משפחתו המתמוטטת (כלשון פותח האשכול) - זו היא שאלה השקפתית.
נכתב ע"י פנס בערפל;2405540:למרות דבריו של חיים דיקמן המוערך והיקר....
אני חולק עליו ועל הגישה הזו שאומרת ששוק העבודה רק מחכה לאברך ויתנפל עליו בשניה שיאות לפנות כמה שעות (ורק בערב) מזמנו כדי לעבוד, וגם אז רק בעבודה מכובדת עם הכנסה מכובדת.
מסכים עמך שצריך בשביל להתפרנס לעמול ולעבוד, וזה מה שהצעתי להנ"ל, ישנם תחומים שאפשר בלימודים של פעם בשבוע, לרכוש מקצוע מכניס ומכובד שיותיר אותו במסגרת הלימודים ויאפשר לו להתפרנס במקביל. כן, יש ניסים כאלו!נכתב ע"י פנס בערפל;2405540:לעניות דעתי העניה, אם רוצים להתפרנס צריך ללמוד מקצוע בצורה מסודרת ולהשקיע בכך משאבים וזמן ומחשבה, ולהפנים ששוק העבודה לא מחכה לאף אחד, גם לא לאברך כולל (כן, בניגוד למה שכתוב בעיתונות שלנו). ואחר כך /במקביל לנסות להתקבל לכל עבודה בתחום על מנת להכנס לשוק העבודה בתחום המקצוע. גם אם העבודה המוצעת איננה בדיוק 'עבודה מכובדת' או 'משכורת מכובדת'.
תמיד היו ויהיו ניסים, ותמיד יש את המוכשרים מאוד שלא לומדים כלום ומוצאים ממה להתפרנס, אבל צריך להפנים שאין מנוס מהלשקיע ולעמול ולעבוד.
שנאמר- אדם לעמל יולד.
אין בכל הנ"ל משום זלזול בלומדי התורה, ההפך. זה מגיע ממקום של הערכה רבה ללומדי התורה וההבנה כי בעולם הזה לעולם לא תהיה לנו באמת יכולת לשלם ולכבד את לומדי התורה כפי שמגיע להם.
זהו.
נכון, אין כאן רשות לפתוח דיונים השקפתיים, ובמיוחד בנושאים טעונים שכאלו!נכתב ע"י s976;2405544:בוא נראה כמה זמן ההודעה הזו תחזיק כאן...
אני כתבתי הרבה יותר עדין על נקודה השקפתית אחרת - ומחקו
עוד טעויות...נכתב ע"י נתין;2405611:קודם כל לפי הנתונים שהועלו על האברך לכאורה מתאים לו כתיבת סתם, זו מלאכת קודש שלא מוציאה את הראש מהתורה. שאף אחד לא ידמיין שניתן ללמוד ולעסוק בהנדסת חשמל שעתיים ביום. קשקוש.
וסתם כך בנושא עבודה אומר דעה שונה מהמקובל:
אדם שמוכן לעבוד במלאכת כפיים כמו צבעי וכדומה יכול הרבה פעמים להרויח לא רע.
אלף צלצולים!!!נכתב ע"י גלבוע;2408056:ו-
קיבלתי ממישהו בתגובה לאשכול זה:
צרכים רעיונות מהר מהר מה יש לעבוד הכי קצת קצת בערב ולהאכיל משפחה שלמה....
לצערי זה מעט מידי ומאוחר מידי. שיפנו לקופת העיר.
בן אדם במצב הזה כבר בהול מידי ואין לו ראש לכמה חודשים לא להכניס כסף. במצב הזה הם כבר חיים מהיד לפה.
ילך נא האדם הנכבד הזה לכתובתו עליה חתם בפני שני עדים וראששיבע נכבד, ויקרא חזור וקרוא מה נכתב שם וישתדל להבין את המילים "ויזון ויפרנס את אשתו וילדיו בנוהג בעלי בתים חשובים דפה" לא זוכר את המילים...
ואז יבדוק אם יש משהו בערב שהוא יכול לעשות וללמוד מהר מהר כדי לקיים את ההתחייבות הזו, או, שמשום מה גם אם יוצאים לעבוד הכסף לא נופל פתע פתאום וצריך לעמול קשה קשה כדי לקבץ אותו.
כל הרעיוניסטים\טיות בפרוג שמייעצים לו ללמוד פרסום כי יש שם הרבה כסף, כמה אברכים מבוגרים (משפחה ברוכה אמרו) את מכירה שנפלו ישר מהכולל למשרת פלנר או תקציבאי במשכורת שווה? אף אחד. לפלס דרך זה לא ביום אחד.
מה נשאר? רבה. סופר סתם. או עבודות כפיים. צר לי. זה כמו מי שטרח... מי שלא, מה יאכל מה יאכל ביום חול.
נכתב ע"י פנס בערפל;2405703:בדיוק מזה אני נמנע. איש איש לפי רבותיו וחסל.
אני אומר משהו אחר: אם רוצים להתפרנס ולא משנור או מעבודה מזדמנת - צריך ללמוד מקצוע בצורה מסודרת ולהשקיע. להפסיק עם הדמיונות של כסף קל ומהיר.
חוצמזה שכתבה כאן מישהי דבר מאוד נכון. אם מוכנים קצת להתפשר ולעבוד פיזית- אפשר בהחלט להתפרנס יפה מאוד בזמן קצר. לצבוע, לטייח, לפחח, לזגג, וכולי. להתפרנס ממלאכה פיזית זאת לא בושה.
הנושאים החמים