דרוש מידע לימודי אחיות / סיעוד

מכירה מקרוב מאד נשים שמורות ויראות שמים שעובדות כבר כמה שנים כאחיות ושומרות על עצמן, אך הן נשים מאד חזקות ובעלות גבולות.
לדעתי כל אחת מכירה את עצמה ואת האופי שלה, ואחת שיש לה אופי יותר זורם וקשה לה לשים לעצמה גבולות ברורים (על מה היא מדברת ועם מי, מעבר לטכני...) יהיה לה קשה לשמור על עצמה.

איפה מומלץ כיום ללמוד סיעוד/אחיות לחרדיות במרכז.
אני סטודנטית שנה א באופק
ממליצה ממש
מביאים מרצים מעולים
מקום מאוד טוב שילוב של לימודים אקדמיים עם רוחניות
יש שם מלא שיעורי קודש
כמובן שמבחינת סגנון בנות יש את כל הסגנונות
יש בנות מאוד שמורות וגם פחות
כל אחת מתחברת לבנות שבסגנון שלה..

חייבת להגיד שאני דווקא ממליצה ממש
עוד לא התנסיתי פיזי אבל מכירה את זה מקרוב (משפחה , חברות וכו...) אני מכירה נשים מאוד שמורות
חושבת שזה ממש ספציפי מישהי ללא גבולות ומיקוד תתבלבל..
צריך להיות עם גבולות ברורים, ותמיכה מהסביבה ומיקוד ברור.

חייבת להגיד שאני דווקא ממליצה ממש
עוד לא התנסיתי פיזי אבל מכירה את זה מקרוב (משפחה , חברות וכו...) אני מכירה נשים מאוד שמורות
חושבת שזה ממש ספציפי מישהי ללא גבולות ומיקוד תתבלבל..
צריך להיות עם גבולות ברורים, ותמיכה מהסביבה ומיקוד ברור.
ציינת שאת סטודנטית שנה א.
כמי שמכירה המון בנות ונשים שעשו ועושות את זה,
המלצה גורפת אני בטח לא אתן
גם נשים מאוד מאוד צדיקות ושמורות, עם גבולות ברורים וכו' עלולות להתבלבל (מהיכרות...)
ועל בחורות צעירות אני בכלל לא מדברת
וזה עוד רק בשלב הלימודים. שלב ההכשרה הוא מאוד מאוד קשה מכל הבחינות,
לא חושבת שאפשר ללכת על דבר כזה בלי לשאול רב

מרגישה חובה להגיב,
חברה טובה שלי ממש היא מסיימת לימודי אחיות, בגלל שאנחנו חברות טובות חוויתי וחווה איתה את הכל.
בתור סטודנטית היא שובצה במחלקה שרובה גברים שברובם ערבים, כולל מנהל המחלקה, מנהלי משמרות,(ומדובר בבית חולים דתי)
חברה שלי בחורה זורמת מאוד והיה לה קשה שלא להשתלב באוירה,
ובגדול כמה שדברנו על זה והיא בחורה שמורה(טל' כשר) ומודעת עדין היא בגדול זרמה עם הצוות(הגברי..)
זה המקום, זה בית חולים וזה חובה כחלק מלימודי הסיעוד כמובן.
בכללי זה גם שינה אותה, היחשפות להמון תחומים בעיתיים ואוירה.
רק תדמינו אח ראשי במחלקה חילוני זורם מאוד עם כריזמה מטורפת, שנמצא במשמרת עם אחיות חרדיות אפילו נשואות.
או למשל אחים ערבים בחדר צוות, נחמדים מאוד ...

בקיצור, זה מקצוע שממש צריך לעשות שאלת רב אם ללכת,
חברה שלי כששואלים אותה אם ממליצה היא אומרת שבגדול לא וממש צריך להיות עם אופי חזק
לעמוד בפני הנסיונות וכו' והיא בתור חזקה לא ממש עומדת בהם...
מדובר בבחורה, וקחו בחשבון שהיא משובצת במשמרות שבת וחג כמובן, לפני שאת אחות אין לך אפשרות לקבוע לעצמך משמרות, וכמעט שיבצו אותה בליל הסדר בתור בחורה במחלקה...

זה בגדול ממש בלי לרדת לסיפורים הזוים.
נשמע לא טוב... אני כל כך רוצה לשנות מקצוע (שנים מול מחשב תלושי שכר כספים דוחו"ת...) למשהו יותר מועיל וערכי, עם סיפוק אמיתי, אני עושה צעד אחד קדימה ושני צעדים אחורה , קשה לי לדמיין את עצמי מטפלת בגבר, אני בקושי מסתכלת להם בעיניים, דיברתי עם אחות שאמרה לי שבשערי צדק נתנו לה רק מיון נשים זה מה שהיא ביקשה מלכתחילה (התחילה לפני 9 שנים) , כנראה שהיום אין פריבלגיות כאלו, אני מניחה. אני טועה?? יש למישהי רעיון אחר למקצוע עם משכורת מסודרת ועם סיפוק? לבורנטית במעבדה אולי ??

עוד שאלה- מה ההתמחות שרוב האחיות מעדיפות להתמקצע בה? האם הרבה מעדיפות מיילדות ? או שכשעובדים בפועל יש תחומי התמקצעות נוספים שמעניינים אחיות חרדיות? האם יש צורך בעוד מיילדות ? מה הסיכוי להתקבל לקורס בתור אחות בא נגיד של הצליחה להכנס לעבוד במחלקות הקשורות לנשים אלא עובדת במחלקה אחרת ? תודה לכן שבת שלום וחג שמח. שנזכה לגאולת עולם.

נשמע לא טוב... אני כל כך רוצה לשנות מקצוע (שנים מול מחשב תלושי שכר כספים דוחו"ת...) למשהו יותר מועיל וערכי, עם סיפוק אמיתי, אני עושה צעד אחד קדימה ושני צעדים אחורה , קשה לי לדמיין את עצמי מטפלת בגבר, אני בקושי מסתכלת להם בעיניים, דיברתי עם אחות שאמרה לי שבשערי צדק נתנו לה רק מיון נשים זה מה שהיא ביקשה מלכתחילה (התחילה לפני 9 שנים) , כנראה שהיום אין פריבלגיות כאלו, אני מניחה. אני טועה?? יש למישהי רעיון אחר למקצוע עם משכורת מסודרת ועם סיפוק? לבורנטית במעבדה אולי ??
קלינאות תקשורת?

@לוי האלופים בסטאז' חייבים לעבור בכל המחלקות, אין מושג כזה של שיבוץ רק במחלקה ספציפית, המדובר הוא כנראה על העבודה אחרי הסטאז'/ ככוח עזר
רוב האחיות עובדות במחלקות השונות, כל אחת ע"פ העדפתה ואופייה, כמובן בהתאם לביקוש. למחלקה מאוד מבוקשת בקרב האחיות יהיה פחות סיכוי להשתבץ לעבודה קבועה.
מיילדות זה עוד לימודים סופר קשים מעבר ללימודי הסיעוד. אין כ"כ הרבה שעושות את זה

השכר מאוד מאוד תלוי - עבדתי בקופ'ח והרווחתי סביב 8 לפני כשנתיים
היום אני בבי'ח ואני מרוויחה סביב 12 אלף וזה כי אני עובדת 2 לילות ו2 שבתות בחודש. תמיד אפשר למצוא מה מתאים לכל משפחה.
לי נוח המשמרות - יש לי בקרים פנויים, יש לי ימים פנויים לגמרי שאני בבית.
אני מסופקת מאוווד ממה שאני עושה, הולכת לעבודה בכיף, חוזרת הביתה בכיף.
הלימודים כן מאתגרים, אבל זה מעניין-לכן זה יותר קל ביחס לתיכון וכאלה

לגבי מבחר ושו'ת - דיברתי עם כמה בנות שמסיימות השנה - הכל תלוי ברמה הרוחנית שלך - יש בנות שהתחילות כשרות לגמרי והיום עם סמארטפון והכל.,, כדאי לעשות שאלת רב כשמתחילים ללמוד..
מוזמנת לשאול עוד שאלות אם יש לך משהו ספציפי
אני מסיימת כעת תואר בהוראה ומתחילה באלול בעז"ה הסבה לסיעוד. שמחה שלמוע ממך שכיף לך עם העבודה והשכר. כי הרוח פה של האחיות מאד לא מרוצה. נשמע שלכולם לא כיף לא שווה את הכסף וכו'.
דבר נוסף מדבריך נשמע שבאמת לא מוכרחים סמארטפון. זה הדבר שהכי מלחיץ אותי- אני לא רוצה להגיע לזה. רוצה להישאר כל החיים עם טלפון כשר.
דיברתי לאחרונה עם אחות
השכר מתחת עשר
אלא אם כן את עושה סופש וכו' וכו' ואז קצת מעל 10
זה בעיקר אידיאל לבחור במקצוע של אחות
דווקא אני דיברתי עם אחיות אחת שעושה 3 משמרות בשבוע! וכל שאר השבוע פנויה לביתה! ומרוויחה באזור 12 אלף. ועוד אחת שעושה 7 משמרות בשבועיים ומרוויחה כ-14 אלף. כמובן שזה גם אידיאל

אני מסיימת כעת תואר בהוראה ומתחילה באלול בעז"ה הסבה לסיעוד. שמחה שלמוע ממך שכיף לך עם העבודה והשכר. כי הרוח פה של האחיות מאד לא מרוצה. נשמע שלכולם לא כיף לא שווה את הכסף וכו'.
דבר נוסף מדבריך נשמע שבאמת לא מוכרחים סמארטפון. זה הדבר שהכי מלחיץ אותי- אני לא רוצה להגיע לזה. רוצה להישאר כל החיים עם טלפון כשר.

דווקא אני דיברתי עם אחיות אחת שעושה 3 משמרות בשבוע! וכל שאר השבוע פנויה לביתה! ומרוויחה באזור 12 אלף. ועוד אחת שעושה 7 משמרות בשבועיים ומרוויחה כ-14 אלף. כמובן שזה גם אידיאל
מסתדרים עם כשר, אם תרצי תצליחי.
מי שבאמת אוהבת את המקצוע והמחלקה שהיא עובדת בה - תהנה.

תודה לעונות. יש לי כמה התלבטויות, אני חשבת שכר ובודקת שכר 15 שנה כבר מיציתי לגמרי, זה כבר משעמם, חוזר על עצמו בכל חודש וכו' ובנוסף אני רואה את הכמויות תלמידות שלומדות את המקצועות הללו, ואני מבינה שאין עבודה כמעט,,, אם אנסה לשנות מקום,,, לכן חשבתי על אחיות שזה משהו שרציתי תמיד. אבל יש התלבטויות 1. האם בתור אמא אצליח גם ללמוד וגם להיות בבית עם הילדים הכוונה שהראש יהיה פנוי גם אליהם, לא רק טכני כביסות ואוכל אלא זמן טוב ובריא ? או שזה מתפספס בזמן הלימודים האלו? 2. מה הסיכוי לעבור בהצלחה את הלימודים? מה עם אנגלית?? יש חומר באנגלית? 3.האם לאחר הלימודים אוכל לבחור איזו מחלקה או שיכולים לקבוע עובדה לעבוד במחלקות לדוגמא - שלא ארצה? כמו גריאטריה, מבוגרים , כי כולן רוצות בילדים ונשים,,, 4. מה לגבי הידבקויות מחולים? האם אחיות אכן נדבקות יותר משאר האוכלוסיה?? אני בהחלט שוקלת גם נושא זה
תודה לכן !!.
אני בדיוק כמוך. מנה"ח וחשבת שכר 10 שנים. נשחקתי לגמרי.
בגלל שיש לי בכיר בהוראה- עשיתי תואר בנוות ישראל. אני ממשיכה בעז"ה להסבה לסיעוד שזה שנתיים וחצי.
לגבי אנגלית- זה היה גם הפחד שלי. אני עשיתי את זה בנוות ישראל- 4 מבחנים באנגלית- יש לך חוברות עם מאמרים- אותם עליך לתרגם לפני המבחן- במבחן יש שאלות על חלק מהאמרים + מאמר נוסף ועליו שאלות- זה נסבל גם למי שלא מידי טובה באנגלית. ואז את יוצאת בעצם עם פטור באנגלית.

יש הרבה חומר באנגלית. כמובן שצריך אנגלית בסיסית בשביל להתקבל ברוב המקומות. גם הקורסים שלא באנגלית מאוד עוזר לדעת אנגלית כי רוב המונחים הרפואיים הם באנגלית
לא הבנתי- יש קורסים באנגלית? או שרק המונחים והמושגים הם באנגלית?
אם יש לי פטור באנגלית- אני אסתדר עם זה?

תודה לכולן על המידע. גם אני בשלב מתקדם יחסית בחיים, בת 36 עם 4 ילדים ולאחר 3 שנים כחובשת בהתנדבות ביחידת נשים באיחוד הצלה, כ"כ נהנית מהשליחות ומהתחום החלטתי לפנות ללימודי סיעוד. התחלתי מכינה 30+ השבוע במכללת רמת גן. נותר לי להחליט אח"כ אם להמשיך ללימודי סיעוד במבחר (אין לי גם פסיכומטרי) או לעשות תואר במנהל מערכות בריאות (שנתיים) ואז הסבה לסיעוד (עוד שנתיים)

התחלתי לפני חודש תואר ראשון לימודי חינוך וחברה בקמפוס החרדי אונו בתלפיות, אורך שנה ושמונה חודשים- 5 סמסטרים.
דורש השקעה וזמן... לאחר מכן אפשרי הסבה, מבחינת זמן זה יותר קצר ממנהל מערכות בריאות למי ששוקלת זאת, ו. בררתי המון וזו הדרך הקצרה מבחינת זמן , ומערכת שבועית. יום לימודים אחד בניגוד למקומות אחרים שהמערכת בנויה על יומיים.

אגב
תודה לכולן על המידע. גם אני בשלב מתקדם יחסית בחיים, בת 36 עם 4 ילדים ולאחר 3 שנים כחובשת בהתנדבות ביחידת נשים באיחוד הצלה, כ"כ נהנית מהשליחות ומהתחום החלטתי לפנות ללימודי סיעוד. התחלתי מכינה 30+ השבוע במכללת רמת גן. נותר לי להחליט אח"כ אם להמשיך ללימודי סיעוד במבחר (אין לי גם פסיכומטרי) או לעשות תואר במנהל מערכות בריאות (שנתיים) ואז הסבה לסיעוד (עוד שנתיים)
אגב, ציינת בשלב מתקדם יחסית בחיים- זה הזמן הכי אידיאלי!!! (סקר קטן שערכתי עם עובדות בתחום, אחוזי גבוהים הצביעו על הגיל הזה ללמידה - בתחום הסיעוד, בניגוד לקשת רחבה של מקצועות אחרים שאידיאלי בגילאים מוקדמים יותר.)

התחלתי לפני חודש תואר ראשון לימודי חינוך וחברה בקמפוס החרדי אונו בתלפיות, אורך שנה ושמונה חודשים- 5 סמסטרים.
דורש השקעה וזמן... לאחר מכן אפשרי הסבה, מבחינת זמן זה יותר קצר ממנהל מערכות בריאות למי ששוקלת זאת, ו. בררתי המון וזו הדרך הקצרה מבחינת זמן , ומערכת שבועית. יום לימודים אחד בניגוד למקומות אחרים שהמערכת בנויה על יומיים.
זו אופציה שלא שמעתי עליה.. אברר.. תודה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה