נכתב ע"י start;2440398:בלונים זה לא דורש מגמה בסמינר ושום תעודה, בכמה שיעורים בכל קורס ניתן ללמוד זאת ומי שמוכשרת עפה עם זה קדימה...
פרחים ועיצוב קולינרי לא רואה מה הקשר בין זה לעבודה עם חולים ולשמח אותם סורי...
נכתב ע"י תלא;2440475:ליצנות רפואית זה מקסים להגשמת חלום עבודה לבת.
אבל להכניס כזה מקצוע לסמינר? נו נו,
אני מאמינה שלא כל בת סמינר תצליח לדעת להיות ליצנית, בלי להצחיק גם את הקב"ה...![]()
נכתב ע"י start;2440506:סתם מענין איזה סמינר הסכים לשתף פעולה ולשקול פתיחת מגמה כזו?
נכתב ע"י אינדיזיין;2440514:כנראה שבאמת הנך יודע מה זו ליצנות רפואית, זה עבודה ממש לא קלה, שמחזירה חיים לילדים שאבדו את זה מזמן עקב מחלה קשה! לא חיב להפוך כל נושא לליצנות לפני שבודקים אותו לעומק!!!
נכתב ע"י מירי ב;2440722:אינדיזיין יקרה,
זהו רעיון מקסים וגאוני לפתוח מגמה על בסיס יותר הומני שייתן מיומנויות שונות לחיים!
נכתב ע"י תלא;2440526:אוי, באמת שלא התכוונתי להתלוצץ.
ברצינות רבה אני מנסה לחשוב, האם כל בת שסיימה ד או ו סמינר, תדע להתייחס אל המקצוע ולבעיית הצניעות שעלול לטמון בחובו, בכובד הראש הראוי.
החשיבות והערך שיש במקצוע כזה לא מפחיתים מהבעיות הקיימות בו.
נכתב ע"י yudit10;2440939:אכן יש צורך לפתוח מקצועות נוספים לבנות,
אולם ליצנות רפואית אינה מקצוע מתאים לבת בית יעקב, בלש' המעטה.
אם מטרת הלימוד היא כדי לתרום לאדם ולסובבים אותו, אז גם בהוראה יש את אותה התועלת, גם שם לומדים דברים שעוזרים לבת עצמה ולסובבים אותה בחייה...
אינני רואה כל סיבה להוציא כספים ולבזבז שעות לימוד על שיעורים שאין בהם תועלת כלכלית בעתיד.
נכתב ע"י ממני;2443283:אגב, כדאי לך להזדרז כי לפי מה שאני יודעת הרישומים במלא מקומות נסגרים. ז"א שרוב הבנות כבר יודעות פחות או יותר מה הן רוצות ללמוד ואיפה
נכתב ע"י אינדיזיין;2442645:אני מנצלת את הבמה פה כדי להסביר עד כמה חשוב המקצוע הזה
נכתב ע"י אינדיזיין;2438468:אשמח לקבל את חוות דעתכם על הרעיון,
נכתב ע"י yudit10;2443589:ואני חשבתי לתומי שאת :
סתם גרמת לנו לכתוב את דעתנו, כשבעצם המטרה שלך היא להשמיע את דעתך.![]()
נכתב ע"י אינדיזיין;2444225:אני ממש שמחה ורוצה לשמוע חוות דעת, אבל מי שמבין באמת, לא לשלוף תשובות מהשרוול בלי לדעת באמת במה מדובר, זה לא חכמה להביע חוות דעת אם לא מבינים בנושא....
נכתב ע"י ברכהלה;2444381:אני מכירה מקרוב מאוד עבודה של ליצניות רפואיות עקב אשפוז ארוך של ביתי בבית חולים לפני תקופה קצרה.
כמעט ואין מצב שאין גברים בחדר או באיזור-או רופאים או הורים של מטופלים, אחים שלהם ועוד או שבמסדרון עוברים גברים...
לכן מאוד קשה לי להבין איך תפקיד כזה יהלום בנות משלנו.
הליצניות מצחיקות בקול ועושות פעלולים שונים שמושכים תשומת לב של החולה ומשמחים אותו אבל גוררים תשומת לב גם מאנשים אחרים...
מה גם שצורת ההופעה שלהן גם בלי לומר מילה מצחיקה ושונה והן לא יכולות להוריד מסכות, איפור וכובעים בכל מעבר מחדר לחדר וממחלקה למחלקה.
(אולי תלוי באלו מחלקות ובאלו בתי חולים ... אבל גם אם יגיעו להסדרים עם בתי החולים החרדיים בלבד זה לא יספק תעסוקה לנשים רבות כי לא צריך כ"כ הרבה ליצניות בכל מוסד רפואי...)
מעריכה מאוד את היוזמה המבורכת לקום ולעשות מעשה בפועל ולהקים מגמות נוספות על המקצועות הרוויים בשוק. אבל צריך לבדוק שזה אכן מעשי ליישום בשטח ולא פתח לבעיות ומכשולות.
קבוצות אחה"צ כמו שעשתה אשתו של הליצן שאת מכירה - זה פתרון אבל חלקי מאוד. אין בזה מספיק תעסוקה ופרנסה קבועה ומכובדת להרבה נשים. מקסימום כמה עשרות בודדות או פחות מיזה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים