מידע שימושי לימודי מקצוע אחרי תיכון

• הוסף לסימניות
ליצנות רפואית זה מקסים להגשמת חלום עבודה לבת.
אבל להכניס כזה מקצוע לסמינר? נו נו,
אני מאמינה שלא כל בת סמינר תצליח לדעת להיות ליצנית, בלי להצחיק גם את הקב"ה...;)

• הוסף לסימניות
סתם מענין איזה סמינר הסכים לשתף פעולה ולשקול פתיחת מגמה כזו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;2440398:
בלונים זה לא דורש מגמה בסמינר ושום תעודה, בכמה שיעורים בכל קורס ניתן ללמוד זאת ומי שמוכשרת עפה עם זה קדימה...
פרחים ועיצוב קולינרי לא רואה מה הקשר בין זה לעבודה עם חולים ולשמח אותם סורי...

אמת בלונים לא צריך מגמה בסמינר, אבל זה לא אומר שבת שסיימה תיכון לא זכאית ללמוד בסמינר בגלל שהיא נמשכת לבלונים ולא להוראה או מחשבים. שנית אומנות בבלונים בהחלט דורשת למידה והתמקצעות כדי להגיע לרמה גבוהה ולא סתם עיצוב בבלונים שכל אחת יכולה לעשות, תנסו לבדוק את היצירות של אסתי לנדמן כדי להבין מה זה רמה בבלונים!!!!
פרחים ועיצוב קולנרי באמת לא קשור לשמח חולים, אך מכיוון שליצנות רפואית עדיין לא נתפסה כמקצוע, ולא צריך שנה שלימה כדי ללמוד את המקצוע, הוספנו מקצועות נוספים שיאפשרו להתפרנס בכבוד אחרי הסמינר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;2440475:
ליצנות רפואית זה מקסים להגשמת חלום עבודה לבת.
אבל להכניס כזה מקצוע לסמינר? נו נו,
אני מאמינה שלא כל בת סמינר תצליח לדעת להיות ליצנית, בלי להצחיק גם את הקב"ה...;)

כנראה שבאמת אינך יודע מה זו ליצנות רפואית, זה עבודה ממש לא קלה, שמחזירה חיים לילדים שאבדו את זה מזמן עקב מחלה קשה! לא חיב להפוך כל נושא לליצנות לפני שבודקים אותו לעומק!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;2440506:
סתם מענין איזה סמינר הסכים לשתף פעולה ולשקול פתיחת מגמה כזו?

פרטים בהמשך, אבל חייבת לומר שהסמינר בנשיאות רב ידוע ובהכוונתו, וחבל שמזלזלים לפני שבודקים את הנושא לעומק!

• הוסף לסימניות
לא מזלזלת רק מתפלאה מאד מאד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אינדיזיין;2440514:
כנראה שבאמת הנך יודע מה זו ליצנות רפואית, זה עבודה ממש לא קלה, שמחזירה חיים לילדים שאבדו את זה מזמן עקב מחלה קשה! לא חיב להפוך כל נושא לליצנות לפני שבודקים אותו לעומק!!!

אוי, באמת שלא התכוונתי להתלוצץ.
ברצינות רבה אני מנסה לחשוב, האם כל בת שסיימה ד או ו סמינר, תדע להתייחס אל המקצוע ולבעיית הצניעות שעלול לטמון בחובו, בכובד הראש הראוי.

החשיבות והערך שיש במקצוע כזה לא מפחיתים מהבעיות הקיימות בו.

• הוסף לסימניות
אינדיזיין יקרה,
זהו רעיון מקסים וגאוני לפתוח מגמה על בסיס יותר הומני שייתן מיומנויות שונות לחיים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי ב;2440722:
אינדיזיין יקרה,
זהו רעיון מקסים וגאוני לפתוח מגמה על בסיס יותר הומני שייתן מיומנויות שונות לחיים!

רוב תודות על החיזוק!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;2440526:
אוי, באמת שלא התכוונתי להתלוצץ.
ברצינות רבה אני מנסה לחשוב, האם כל בת שסיימה ד או ו סמינר, תדע להתייחס אל המקצוע ולבעיית הצניעות שעלול לטמון בחובו, בכובד הראש הראוי.

החשיבות והערך שיש במקצוע כזה לא מפחיתים מהבעיות הקיימות בו.

הכל ברור! והבנות תקבלנה בעזרת ה` את ההכוונה המתאימה

• הוסף לסימניות
אם היה נשמע שקצת החלשתי, גם אני מעוניינת לחזק את ידך.
יש כל כך הרבה בנות שמחפשות את הסגנון הזה ולא מקבלות מענה.
צריך אנשים כמוך שירמו את הכפפה.

הייתי יחד עם זאת ממליצה, שיכניסו בסילבוס שיעורים להדרכה מעשית במקום- כיצד לשמור על הצביון הרוחני שלנו.
ולהכניס גם סינון מקצועי למגמה.

רוב הצלחות!

• הוסף לסימניות
אכן יש צורך לפתוח מקצועות נוספים לבנות,
אולם ליצנות רפואית אינה מקצוע מתאים לבת בית יעקב, בלש' המעטה.

אם מטרת הלימוד היא כדי לתרום לאדם ולסובבים אותו, אז גם בהוראה יש את אותה התועלת, גם שם לומדים דברים שעוזרים לבת עצמה ולסובבים אותה בחייה...

אינני רואה כל סיבה להוציא כספים ולבזבז שעות לימוד על שיעורים שאין בהם תועלת כלכלית בעתיד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yudit10;2440939:
אכן יש צורך לפתוח מקצועות נוספים לבנות,
אולם ליצנות רפואית אינה מקצוע מתאים לבת בית יעקב, בלש' המעטה.

אם מטרת הלימוד היא כדי לתרום לאדם ולסובבים אותו, אז גם בהוראה יש את אותה התועלת, גם שם לומדים דברים שעוזרים לבת עצמה ולסובבים אותה בחייה...

אינני רואה כל סיבה להוציא כספים ולבזבז שעות לימוד על שיעורים שאין בהם תועלת כלכלית בעתיד.

מסכימה איתך לגבי פתיחת מקצועות נוספים בבית יעקב, אך לא מבכימה שהלייצנות אינה מתאימה לבת בית יעקב, אני פותחת את המגמה לאחר בדיקה מעמיקה, אני בקשר עם ליצן רפואי חרדי שאשתו הלכה ולמדה את המקצוע בעקבותיו, אשתו מפעילה היום קבוצות של ילדים אחה"צ ומשתמשת בליצנות ככלי נהדר להבנת עולמם של הילדים ולהעצמה רגשית שלהם,
קורס של ליצנות רפואית בשילוב עם קיפול בלונים הוא קורס ייחודי, חוויתי ומרתק אשר נועד להקנות ידע וכלים לשימוש באומנות וביצירה ככלים טיפוליים המסייעים להבנה עצמית ולהבנת האחר, ומקדמים ביטוי ועיבוד רגשי. מסלול יחודי זה מאפשר לך להיעזר ביכולות האומנותיות שלך, ולהגשים מקצוע שנתפס כחלום: יצירת אלמנט של עזרה רפואית – באמצעות כלים פסיכולוגיים על ידי שימוש באומנויות. המאפשרת החלמה והקלה בחולים, בטווח גילאים שונים.
יש לי הענות אדירה בפרטי ופנו אלי מעוד סמינרים כדי לפתוח מגמה זהה בסמינר שלהם,
אני מנצלת את הבמה פה כדי להסביר עד כמה חשוב המקצוע הזה ובחו"ל הוא כבר מזמן נכנס לתקן,
דברתי אתמול עם אישיות ממעייני הישועה שמאוד חיזק את ידיי ומוכן לעזור כדי להכניס עוד כוח עזר משלנו.

• הוסף לסימניות
אגב, כדאי לך להזדרז כי לפי מה שאני יודעת הרישומים במלא מקומות נסגרים. ז"א שרוב הבנות כבר יודעות פחות או יותר מה הן רוצות ללמוד ואיפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ממני;2443283:
אגב, כדאי לך להזדרז כי לפי מה שאני יודעת הרישומים במלא מקומות נסגרים. ז"א שרוב הבנות כבר יודעות פחות או יותר מה הן רוצות ללמוד ואיפה

אמת! אני עושה את מירב ההשתדלות. יש ממש תגובות חיוביות. תודה לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אינדיזיין;2442645:
אני מנצלת את הבמה פה כדי להסביר עד כמה חשוב המקצוע הזה

ואני חשבתי לתומי שאת :

נכתב ע"י אינדיזיין;2438468:
אשמח לקבל את חוות דעתכם על הרעיון,

סתם גרמת לנו לכתוב את דעתנו, כשבעצם המטרה שלך היא להשמיע את דעתך. :eek:

• הוסף לסימניות
מחזקת את ידייך!
הרבה הצלחה וס"ד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yudit10;2443589:
ואני חשבתי לתומי שאת :

סתם גרמת לנו לכתוב את דעתנו, כשבעצם המטרה שלך היא להשמיע את דעתך. :eek:

אני ממש שמחה ורוצה לשמוע חוות דעת, אבל מי שמבין באמת, לא לשלוף תשובות מהשרוול בלי לדעת באמת במה מדובר, זה לא חכמה להביע חוות דעת אם לא מבינים בנושא....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אינדיזיין;2444225:
אני ממש שמחה ורוצה לשמוע חוות דעת, אבל מי שמבין באמת, לא לשלוף תשובות מהשרוול בלי לדעת באמת במה מדובר, זה לא חכמה להביע חוות דעת אם לא מבינים בנושא....

אני מכירה מקרוב מאוד עבודה של ליצניות רפואיות עקב אשפוז ארוך של ביתי בבית חולים לפני תקופה קצרה.
כמעט ואין מצב שאין גברים בחדר או באיזור-או רופאים או הורים של מטופלים, אחים שלהם ועוד או שבמסדרון עוברים גברים...
לכן מאוד קשה לי להבין איך תפקיד כזה יהלום בנות משלנו.
הליצניות מצחיקות בקול ועושות פעלולים שונים שמושכים תשומת לב של החולה ומשמחים אותו אבל גוררים תשומת לב גם מאנשים אחרים...
מה גם שצורת ההופעה שלהן גם בלי לומר מילה מצחיקה ושונה והן לא יכולות להוריד מסכות, איפור וכובעים בכל מעבר מחדר לחדר וממחלקה למחלקה.

(אולי תלוי באלו מחלקות ובאלו בתי חולים ... אבל גם אם יגיעו להסדרים עם בתי החולים החרדיים בלבד זה לא יספק תעסוקה לנשים רבות כי לא צריך כ"כ הרבה ליצניות בכל מוסד רפואי...)

מעריכה מאוד את היוזמה המבורכת לקום ולעשות מעשה בפועל ולהקים מגמות נוספות על המקצועות הרוויים בשוק. אבל צריך לבדוק שזה אכן מעשי ליישום בשטח ולא פתח לבעיות ומכשולות.

קבוצות אחה"צ כמו שעשתה אשתו של הליצן שאת מכירה - זה פתרון אבל חלקי מאוד. אין בזה מספיק תעסוקה ופרנסה קבועה ומכובדת להרבה נשים. מקסימום כמה עשרות בודדות או פחות מיזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ברכהלה;2444381:
אני מכירה מקרוב מאוד עבודה של ליצניות רפואיות עקב אשפוז ארוך של ביתי בבית חולים לפני תקופה קצרה.
כמעט ואין מצב שאין גברים בחדר או באיזור-או רופאים או הורים של מטופלים, אחים שלהם ועוד או שבמסדרון עוברים גברים...
לכן מאוד קשה לי להבין איך תפקיד כזה יהלום בנות משלנו.
הליצניות מצחיקות בקול ועושות פעלולים שונים שמושכים תשומת לב של החולה ומשמחים אותו אבל גוררים תשומת לב גם מאנשים אחרים...
מה גם שצורת ההופעה שלהן גם בלי לומר מילה מצחיקה ושונה והן לא יכולות להוריד מסכות, איפור וכובעים בכל מעבר מחדר לחדר וממחלקה למחלקה.

(אולי תלוי באלו מחלקות ובאלו בתי חולים ... אבל גם אם יגיעו להסדרים עם בתי החולים החרדיים בלבד זה לא יספק תעסוקה לנשים רבות כי לא צריך כ"כ הרבה ליצניות בכל מוסד רפואי...)

מעריכה מאוד את היוזמה המבורכת לקום ולעשות מעשה בפועל ולהקים מגמות נוספות על המקצועות הרוויים בשוק. אבל צריך לבדוק שזה אכן מעשי ליישום בשטח ולא פתח לבעיות ומכשולות.

קבוצות אחה"צ כמו שעשתה אשתו של הליצן שאת מכירה - זה פתרון אבל חלקי מאוד. אין בזה מספיק תעסוקה ופרנסה קבועה ומכובדת להרבה נשים. מקסימום כמה עשרות בודדות או פחות מיזה.

תודה רבה, באמת מעניין לשמוע מישהו שחווה מקרוב! אני יעלה את זה לדיון ונראה איך אפשר אם בכלל להכשיר את המגמה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה