דרוש מידע לימודי מקצוע בגיל 16 לבחורת סמינר

• הוסף לסימניות
אולי מישהו יוכל לעזור לי...
הבת שלי לומדת בסמינר מצוין בכיתה י'. היא מוכשרת ונמרצת ורוצה בערבים ללמוד מקצוע אמיתי שיוכל באמת לעזור לה בחיים.
כבר למדה גרפיקה דרך מתנס ובקורסים שקנינו. הכי מעניין אותה ניהול ושיווק. אולי הנהלת חשבונות. אבל היא פתוחה לרעיונות! מישהו מכיר מסגרת המתאימה לבחורה איכותית?

• הוסף לסימניות
יש מגמות בסמינר של המקצועות האלו

• הוסף לסימניות
נכון, בי"ג, י"ד. היא רוצה להתחיל ללמוד עכשיו בערבים.

• הוסף לסימניות
נכון, בי"ג, י"ד. היא רוצה להתחיל ללמוד עכשיו בערבים.
ברוב הסמינרים יש מגמות כבר בשנות התיכון.
הנהלת חשבונות, עיצוב, מזכירות ומינהל וכו'. לומדים את המקצוע ברמה בסיסית.
זה חלק מלימודי התיכון, ממומן בידי משרד החינוך וחינמי להורים.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה!!
הבנות שלי אוהבות מאד את הספרים שלך :) גם אמא של הבלגן כבר מסתובב אצלינו בבית.
בסמינר שלנו, אין לצערי... או שאולי לשמחתי לא יודעת מה נכון כאן לומר. בכל מקרה לילדה הזאת זה היה יכול להיות ממש מתאים.
אם היה איזה קורס ערב זה היה יכול להיות נחמד.

• הוסף לסימניות
זה חלק מלימודי התיכון, ממומן בידי משרד החינוך וחינמי להורים.
לא בכל המקומות.
ידוע לי על סמינר ששם צריך לשלם על הלימודים במגמות!
והן מחוץ לשעות הלימודים...

• הוסף לסימניות
את יכולה לנסות במכון פסגות-מכון לימודים לנשים ובנות סמינרים ללא לימודי המשך
יש שם מסלולים של הנהלת חשבונות, חשבות שכר, בדיקות תוכנה, עיצוב פנים, ניהול משרד וכו'
לדעתי ממש יכול להתאים למה שאת מחפשת, וברוב המסלולים לא כל כך משמעותי הגיל (ככה אני הבנתי בכל אופן, אבל תבררו את זה באמת...)
רוב הלימודים מתקיימים בשעות אחר הצהריים-ערב (למעט מסלולי בוקר מיוחדים לנשים)
ויש להם סניפים בירושלים, בית שמש וביתר (לא בכל הסניפים יש את כל הקורסים)

אם היא שוקלת ללמוד הנהלת חשבונות ולצאת עם תעודה ביד-לא שווה לה ללמוד את זה במגמות (במיוחד שאת אומרת שאין בסמינר בו היא לומדת...)
כי בסמינרים לומדים את זה בין שנתיים לשלוש שנים, בעוד שבלימודי הכשרה מקצועית (כדוגמת מכון פסגות) אפשר ללמוד את זה בין חצי שנה לשנה מקסימום, ובסוף זה אותה תעודה...

• הוסף לסימניות
את יכולה לנסות במכון פסגות-מכון לימודים לנשים ובנות סמינרים ללא לימודי המשך
יש שם מסלולים של הנהלת חשבונות, חשבות שכר, בדיקות תוכנה, עיצוב פנים, ניהול משרד וכו'
לדעתי ממש יכול להתאים למה שאת מחפשת, וברוב המסלולים לא כל כך משמעותי הגיל (ככה אני הבנתי בכל אופן, אבל תבררו את זה באמת...)
רוב הלימודים מתקיימים בשעות אחר הצהריים-ערב (למעט מסלולי בוקר מיוחדים לנשים)
ויש להם סניפים בירושלים, בית שמש וביתר (לא בכל הסניפים יש את כל הקורסים)

אם היא שוקלת ללמוד הנהלת חשבונות ולצאת עם תעודה ביד-לא שווה לה ללמוד את זה במגמות (במיוחד שאת אומרת שאין בסמינר בו היא לומדת...)
כי בסמינרים לומדים את זה בין שנתיים לשלוש שנים, בעוד שבלימודי הכשרה מקצועית (כדוגמת מכון פסגות) אפשר ללמוד את זה בין חצי שנה לשנה מקסימום, ובסוף זה אותה תעודה...
תודה על התשובה! נברר על זה!

• הוסף לסימניות
יש לה כיוון מה היא רוצה ללמוד?
אולי כדאי לה קודם לחשוב על כיוון ואח’’כ לבדוק איפה אפשר ללמוד.
אם תבררי רק על מקומות לימוד, לא בטוח שיהיו שם קורסים שיעניינו אותה.

• הוסף לסימניות
זה הזמן להתנסות בכל מיני תחומים כדי לראות מה מעניין אותה.
אם יש גישה למחשב, לנסות קורסים חינמיים בקמפוס il . שפות תכנות, כלי ai, קורסים בתחומים של ניהול ושיווק- יש שם גם קורסים ברמה אקדמית, והרבה מאד מהקורסים חינמיים. שתראה מה בכלל מענין אותה וככה תוכל להתחיל לגבש כיוון.

אפשרות נוספת- בבתי המורה אפשר ללמוד גם בגיל 16. אולי זה עולה יותר, צריך לבדוק. אבל בוודאות יש בנות שלומדות שם במהלך התיכון.

אם היא מגובשת ורוצה ללכת לכיוון אקדמי, מגיל 16 אפשר להתחיל לקחת קורסים באו"פ. אבל זה כבר דורש מחשבה, החלטה אם זה מתאים, מה הגבולות ואם בכלל.

• הוסף לסימניות
זה הזמן להתנסות בכל מיני תחומים כדי לראות מה מעניין אותה.
אם יש גישה למחשב, לנסות קורסים חינמיים בקמפוס il . שפות תכנות, כלי ai, קורסים בתחומים של ניהול ושיווק- יש שם גם קורסים ברמה אקדמית, והרבה מאד מהקורסים חינמיים. שתראה מה בכלל מענין אותה וככה תוכל להתחיל לגבש כיוון.

אפשרות נוספת- בבתי המורה אפשר ללמוד גם בגיל 16. אולי זה עולה יותר, צריך לבדוק. אבל בוודאות יש בנות שלומדות שם במהלך התיכון.

אם היא מגובשת ורוצה ללכת לכיוון אקדמי, מגיל 16 אפשר להתחיל לקחת קורסים באו"פ. אבל זה כבר דורש מחשבה, החלטה אם זה מתאים, מה הגבולות ואם בכלל.
תודה על התשובה המפורטת! צריך לברר על בית המורה. בקשר למקומות לא חרדים, לא הייתי רוצה לחשוף אותה אליהם...

• הוסף לסימניות
דיברתי היום עם השתלמויות של סמינר חדש, אמרו לי שצריך תעודה של 12 שנות לימוד. מקווה ששם זה יהיה בסדר. תודה!

• הוסף לסימניות
אולי מישהו יוכל לעזור לי...
הבת שלי לומדת בסמינר מצוין בכיתה י'. היא מוכשרת ונמרצת ורוצה בערבים ללמוד מקצוע אמיתי שיוכל באמת לעזור לה בחיים.
כבר למדה גרפיקה דרך מתנס ובקורסים שקנינו. הכי מעניין אותה ניהול ושיווק. אולי הנהלת חשבונות. אבל היא פתוחה לרעיונות! מישהו מכיר מסגרת המתאימה לבחורה איכותית?
את אומרת שהיא מוכשרת ונמרצת
והיא רוצה ללמוד משהו שיעזור לה בעתיד
כל מקצוע אפשר ללמוד גם בעתיד -
אם היא תלמד איזשהו מקצוע עכשיו - יכול להיות שזה יהיה מיותר...
לכן אני ממליצה לה להשקיע מאוד מאוד באנגלית (דיבור, הבנה וכו' תמיד יש לאן להתקדם והרמה בסמינרים לא הכי מכינה לחיים של אנגלית) וכך כל מקצוע שהיא תלמד - זה יעזור לה.

• הוסף לסימניות
את אומרת שהיא מוכשרת ונמרצת
והיא רוצה ללמוד משהו שיעזור לה בעתיד
כל מקצוע אפשר ללמוד גם בעתיד -
אם היא תלמד איזשהו מקצוע עכשיו - יכול להיות שזה יהיה מיותר...
לכן אני ממליצה לה להשקיע מאוד מאוד באנגלית (דיבור, הבנה וכו' תמיד יש לאן להתקדם והרמה בסמינרים לא הכי מכינה לחיים של אנגלית) וכך כל מקצוע שהיא תלמד - זה יעזור לה.
עיצה מצוינת! רק נשאר גם לשכנע אותה בזה :) ננסה.

• הוסף לסימניות
האוניברסיטה הפתוחה בעקרון
אבל אני חושבת שבחורה שלומדת בסמינר בלי מגמות אז זה לא הסגנון...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה