• הוסף לסימניות
לגבי רמת החרדיות-אני מדבר מתוך היכרות אישית בשני המקומות. בעיקר מתייחס לאוכלוסיה, להפרדה ולהתאמת חומר לימודי בעייתי.
יכול להיות שיש שחוו משהו אחר.

• הוסף לסימניות
איזור ארץ?

ירושלים חד משמעי לא.
ירושלים אני לא מאד יודעת רק מלמעלה..
אני יודעת בוודאות על אזורים כמו בית שמש/ביתר.
תלוי בהרבה דברים אבל המחירים בין 37!! - 100 כשכירה ולא שקל יותר וגם זה עם קריטריונים מיוחדים כמו אידיש/מקום ללא/עם הדרכה ופיתוח מקצועי.
השכר של הקלינאיות מעט גבוה יותר משל המרפאות בעיסוק מניסיון ובדיקת העניין לעומק.

לא אישי, אבל, כבר למדתי שמאד קל לאנשים לספור ולחשבן את הכסף של השני:)

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מאוד התחום הטיפולי, אבל כרגע אני לא פנויה ללימודים מאסיביים של 3-4 שנים לפחות במלואן. (וגם חייבת לעבוד מלא מלא...)
השאלה אם יש קורס בתחום החינוכי-רגשי-טיפולי, שנלמד בין שנה לשנתיים עד 2 ערבים בשבוע,
ויכול להוות לי מעלה בהמשך. מדגישה- אין הכוונה לקורס שיעמוד בפני עצמו ואני לא מתכוונת לטפל חלילה במישהו על סמך קורס קליל כזה.
רק משהו שייתן לי ידע וסיפוק בינתיים,
ובמקביל- יעזור לי להתקבל/להתקדם למשהו טיפולי רציני בהמשך.
דרישות: מקום מקצועי סופר, עדיפות ללימודים פרונטליים ולא מרחוק (יותר מתחברת)
לימודים לנשים בלבד (לא משנה סגנון האוכלוסיה)
2 ערבים בשבוע לכל היותר (עובדת במשרה מלאה+)
תחום מעניין, מספק, בעל משמעות
עדיפות לתעודה שוות ערך בעתיד

יש לכם רעיונות?
אולי קישורים / פרוספקטים של מקומות שמלמדים?
תודה!!

ואולי הגדולות תסכמנה לעזור... @אסתי בראון @ארבע וכל מי שמבינה בתחום...

• הוסף לסימניות
לא גדולה ולא בקיאה, משאירה את הזירה לאסתי ולאחרות המומחיות.
בהצלחה רבה בדרך!!

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מאוד התחום הטיפולי, אבל כרגע אני לא פנויה ללימודים מאסיביים של 3-4 שנים לפחות במלואן. (וגם חייבת לעבוד מלא מלא...)
השאלה אם יש קורס בתחום החינוכי-רגשי-טיפולי, שנלמד בין שנה לשנתיים עד 2 ערבים בשבוע,
ויכול להוות לי מעלה בהמשך. מדגישה- אין הכוונה לקורס שיעמוד בפני עצמו ואני לא מתכוונת לטפל חלילה במישהו על סמך קורס קליל כזה.

יש לכם רעיונות?
תודה!!

בעיקרון קורסים של הפתוחה יכולים לקדם אותך, אבל את רוצה פרונטלי.. תבדקי אם יש באזור שלך (יש להם כל מיני שיתופי פעולה עם מכללות כמו ינר וכד).
כיוון אחר- קורס טוב באנגלית. יכול להיות שימושי מאד בקריאה אקדמאית וגם במהלך הלמידה העתידית בע"ה (בכל מקרה אם את מגיעה עם אמיר"ם בציון גבוה תוכלי לקבל פטור מהקורס חובה באנגלית)

• הוסף לסימניות
לא גדולה ולא בקיאה, משאירה את הזירה לאסתי ולאחרות המומחיות.
בהצלחה רבה בדרך!!
תודה! הלוואי שזה באמת יהיה צעד ראשון בדרך.
בעיקרון קורסים של הפתוחה יכולים לקדם אותך, אבל את רוצה פרונטלי.. תבדקי אם יש באזור שלך (יש להם כל מיני שיתופי פעולה עם מכללות כמו ינר וכד).
כיוון אחר- קורס טוב באנגלית. יכול להיות שימושי מאד בקריאה אקדמאית וגם במהלך הלמידה העתידית בע"ה (בכל מקרה אם את מגיעה עם אמיר"ם בציון גבוה תוכלי לקבל פטור מהקורס חובה באנגלית)
לגבי אנגלית- יש לי אנגלית מלאה ברמת שפת אם, אין לי צורך להשקיע בזה בנפרד כרגע.
לגבי מיקום- כל מקום במרכז עם גישה נוחה לתחבורה. ירושלים, בני ברק, תל אביב וכדו'. פתוחה לשמוע גם על מקומות רחוקים יותר ולבדוק אם הם אופציה בשבילי.
לגבי האו"פ- יש קורס ספציפי שנראה לך יתאים לי? לא רוצה להתבזבז עם משהו לא מעשי ולא מספק. תיאוריות אני יכולה לקרוא גם בספרים.
ממש תודה על ההכוונה!

• הוסף לסימניות
לגבי מיקום- כל מקום במרכז עם גישה נוחה לתחבורה. ירושלים, בני ברק, תל אביב וכדו'. פתוחה לשמוע גם על מקומות רחוקים יותר ולבדוק אם הם אופציה בשבילי.
לגבי האו"פ- יש קורס ספציפי שנראה לך יתאים לי? לא רוצה להתבזבז עם משהו לא מעשי ולא מספק. תיאוריות אני יכולה לקרוא גם בספרים.
ממש תודה על ההכוונה!
מה שהייתי ממליצה לך לעשות זה לבדוק עם המקום בו כפי הנראה תרצי לעשות את התואר העתידי- נניח מבחר- אילו קורסים יכולים להקנות לך פטורים בעתיד, ואז להתקדם.
הם כנראה יסרבו לענות כי אלו דברים שעשויים להשתנות מידי פעם- מה שקיבל פטור השנה לא בטוח יקבל פטור שנה הבאה, אבל בכז תנסי לשאול מה קיבל פטור השנה....
לכאורה: סטטיסטיקה (לא יודעת אם מבחר לומדים רק א או א וב- תבדקי), שיטות מחקר- איכותני וכמותי, פסיכולוגיה התפתחותית, יתכן גם שכתיבה אקדמאית אם כי לא יודעת כמה הייתי ממליצה ללמוד את הקורס הזה בנפרד מהמקום בו תצטרכי לעשות עבודות סמינריוניות.
יש עוד כמה קורסים בסיסיים בפסיכולוגיה, וגם יש מצב שקורס טוב בתחום הפסיכולוגיה יכול להקנות פטור מקורס אחר- גם אם השם לא זהה. תבדקי.
תבדקי גם אם יש מגבלה על כמות הפטורים שניתן לקבל בתואר אחד. (ואם פטור מאנגלית נכלל בזה).

לגבי מקומות לימוד של קורסים כאלה- אין לי מושג. מקווה שיהיו פה ניקים שיידעו לענות לך, ואם לא- תוכלי ליצור קשר ישיר עם הפתוחה ולברר. הבנתי שעונים ממש יפה ומפורט.

בהצלחה רבה!!

• הוסף לסימניות

יש לכם רעיונות?
תודה!!

האמת שהייתי שמחה לסייע אבל לא ממש מכירה ומתמצאת בקורסים להעשרה שבסוף יעמדו לרשותך כשתרצי להתקבל למוסד לימודי להתמחות בטיפול
אם רק בא לך להעשיר את הנפש ולא מעבר אז אולי תבדקי על המכון של יפה בלומנטל באשדוד
הוא מעניק הרבה ידע מקצועי והעשרה- לא יודעת לגבי משף שנות לימוד- כמובן לא מקום שמוכר מבחינה טיפולית אקדמית
אני לא יודעת ולא חושבת, כי יקלו לך אח"כ בקורסים במכללה אקדמית
ובשביל להתקבל ללימודי טיפול בהמשך - לא חושבת ששנה של למידה מעשירה היא זו שתכניס אותך ללימודים ותסייע לך בתנאי הקבלה.
מה שאולי אני מציעה לך כאופציה אחרת= ממילא את מבררת על תוכנית לימודים דו שנתית שתעלה לך כסף וזמן ובתקווה שתכניס אותך אח"כ בקלות לתוכנית לימודית מסודרת ומוכרת
אולי תחשבי לפצל את שנות הלימוד לתואר ראשון בעבודה סוציאלית ולפרוש אותן על פני יותר שנים
כך שהלימודים לא יהיו תובעניים , בשנתיים הללו תרכשי ידע לנפש, התשלום ילך על לימודים שבסוף יעמדו לך כמקצוע..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם את יודעת לאיזה תואר את מעונינת להירשם בהמשך אז קורסים בפתוחה זה בהחלט רעיון טוב.

יש לכם רעיונות?
תודה!!
ואת האמת אחד הדברים שאני הכי ממליצה זה שאם כבר את צריכה לחכות תקופה לפני שאת לומדת תתחילי טיפול פסיכולוגי בעצמך, זה יכין אותך הכי טוב להיותך אשת מקצוע טובה.

• הוסף לסימניות
מה שאולי אני מציעה לך כאופציה אחרת= ממילא את מבררת על תוכנית לימודים דו שנתית שתעלה לך כסף וזמן ובתקווה שתכניס אותך אח"כ בקלות לתוכנית לימודית מסודרת ומוכרת
אולי תחשבי לפצל את שנות הלימוד לתואר ראשון בעבודה סוציאלית ולפרוש אותן על פני יותר שנים
כך שהלימודים לא יהיו תובעניים , בשנתיים הללו תרכשי ידע לנפש, התשלום ילך על לימודים שבסוף יעמדו לך כמקצוע..
את יודעת לכוון אותי למקום מסוים,
או לסוג תוכנית מסוימת, שבה אני ארגיש אחרי שנה/שנתיים שיש לי בינתיים משהו ביד ולא רק "חלק מהעתיד"?
כי אני באמת לא יודעת אם אני אמשיך בסוף ללימודי עו"ס.
מה את אומרת לגבי קורסים בסגנון נוער נושר/נוער בסיכון וכדו',
יש בהם טעם, הם מקדמים למשהו או נותנים ידע?
שוב, לימודי תעודה מסודרים אני מתכננת לעשות בעז"ה בעתיד, לפרוש אותם ע"פ כמה שנים ארוכות ורגועות, להנות מהם ולהיות מוכנה אליהם. כרגע אני לא שם. מעדיפה יותר למצוא משהו ביניים שייתן לי סיפוק, מעלה בעתיד, ואולי גם מעלה בעתיד הקרוב.
(למשל- אם יש קורס רציני לנוער נושר שיכול לקדם אותי לעבודה במקביל לצוותים מקצועיים בעיריות, נניח.)

• הוסף לסימניות
יכול להיות שבהשתלמויות בסמינרים, תוכלי למצוא.
לפעמים את יכולה לקבל תעודה מוכרת יותר. (לא מדברת על תעודה מטעם מכון גריזלדה. וגריזלדה מקימת האתר ותוכנית ההכשרה.)

• הוסף לסימניות
יכול להיות שבהשתלמויות בסמינרים, תוכלי למצוא.
לפעמים את יכולה לקבל תעודה מוכרת יותר. (לא מדברת על תעודה מטעם מכון גריזלדה. וגריזלדה מקימת האתר ותוכנית ההכשרה.)
מה פירוש "מוכרת יותר"?
מכירה מכון מסוים, רציני, שנותן תעודה מעניינת על לימודים של שנה-שנתיים?
מדגישה, אין לי שום כוונה לעסוק בטיפול אחרי השנה-שנתיים האלו. ולכן כל 'מכון גריזלדי' הוא לא רלוונטי בעיניי. המטרה שלו- הכשרה שרלטנית לקבלת מקצוע וכסף- פשוט לא מתכתבת עם המטרות שלי...

בקשתי פרוספקטים מכמה מקומות, אולי כשאקבל אותם אוכל להעלות לפה ולשאול ספציפית יותר מה דעתכן.
אם מישהי מכירה פרוספקט מעניין של מרכז השתלמויות, אודה לה מאוד אם תעלה אותו.

• הוסף לסימניות
ממש מלמעלה, בלי לדעת אם יש תנאי קבלה.
לדוג' קורס יועצות חינוכיות. תעודה מטעם שפ"י ומשרד החינוך.
ויש עוד הרבה.
תבדקי בעיקר במעלות ובסמינר הישן.

• הוסף לסימניות
ממש מלמעלה, בלי לדעת אם יש תנאי קבלה.
לדוג' קורס יועצות חינוכיות. תעודה מטעם שפ"י ומשרד החינוך.
ויש עוד הרבה.
תבדקי בעיקר במעלות ובסמינר הישן.
זה מעניין, ייעוץ חינוכי? זה נותן משהו?
יש לי איזו גישה קדומה שיועצות חינוכיות זה תפקיד קש חסר לב וחסר הבנה. מן משהו כזה שכל אישה בגיל 40 הולכת ללמוד ובסוף משרתת את מנהלת המוסד. אסל אולי זאת באמת סתם קונספציה.
פחות דחוף לי לעבוד בתוך מוסדות. לא יודעת אם אפשר לקדם שם מישהו או משהו. יותר, אולי, בארגונים חיצוניים, עיריות וכדו'.

• הוסף לסימניות
יש לי איזו גישה קדומה שיועצות חינוכיות זה תפקיד קש חסר לב וחסר הבנה. מן משהו כזה שכל אישה בגיל 40 הולכת ללמוד ובסוף משרתת את מנהלת המוסד. אסל אולי זאת באמת סתם קונספציה.
היום כבר לא.
מניסיון של קורס דו-שנתי שהיו בו כמה יועצות. היום המגמה היא להוסיף לכלי של היועצת כמה שיותר כלים עכשוויים מתחום הנפש.
בארגונים חיצוניים, עיריות וכדו'.
הייתי מציעה לך לבקש סילבוס ולבדוק מה התכנים הנלמדים מי המרצות.
כי לדוג' תחת הרווחה בעירייה יש מסגרות לנוער בסיכון.
ומאמינה שיש גם קורסים ספציפיים לנוער בסיכון. זה יהיה גם בסמינרים.

היום כבר לא.
מניסיון של קורס דו-שנתי שהיו בו כמה יועצות. היום המגמה היא להוסיף לכלי של היועצת כמה שיותר כלים עכשוויים מתחום הנפש.

הייתי מציעה לך לבקש סילבוס ולבדוק מה התכנים הנלמדים מי המרצות.
כי לדוג' תחת הרווחה בעירייה יש מסגרות לנוער בסיכון.
ומאמינה שיש גם קורסים ספציפיים לנוער בסיכון. זה יהיה גם בסמינרים.
וואו, ממש תודה לך. אני אחכה קצת לקבל סילבוסים ואעלה כאן שאלות ממוקדות יורת בעז"ה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה