לימודי צילום/גרפיקה

• פותח הנושא hila
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
צלמות יקרות ואהובות!!

אני מאד נהנית מהפורום הזה!
מה שהביא אותי לחשוב אולי גם לי כדאי ללמוד צילום
למדתי הנדסת תוכנה..חודש לפני סיום הלימודים ילדתי בשעה טובה את בני הראשון...שנה וחצי אח"כ את השני...מה שקרה שכעת אני 3 שנים אחרי בלי עבודה:confused:
מאד קשה במיוחד שכולם רוצים עם נסיון ..:mad:
תחום שתמיד אהבתי ומשך אותי זה צילום וגרפיקה...
השאלה כמה צריך להשקיע
כמה שנים וכמה כסף
אני גרה בירושלים,אז איפה כדאי?
ושאלת המיליון דולר זה האם זה שווה? יש עבודה? ביקוש?
אשמח לשמוע גם האם יש כאלה שלמדו ולא מצאו עבודה? אם כן הרבה?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hila;1263993:
צלמות יקרות ואהובות!!

אני מאד נהנית מהפורום הזה!
מה שהביא אותי לחשוב אולי גם לי כדאי ללמוד צילום
למדתי הנדסת תוכנה..חודש לפני סיום הלימודים ילדתי בשעה טובה את בני הראשון...שנה וחצי אח"כ את השני...מה שקרה שכעת אני 3 שנים אחרי בלי עבודה:confused:
מאד קשה במיוחד שכולם רוצים עם נסיון ..:mad:
תחום שתמיד אהבתי ומשך אותי זה צילום וגרפיקה...
השאלה כמה צריך להשקיע
כמה שנים וכמה כסף
אני גרה בירושלים,אז איפה כדאי?
ושאלת המיליון דולר זה האם זה שווה? יש עבודה? ביקוש?
אשמח לשמוע גם האם יש כאלה שלמדו ולא מצאו עבודה? אם כן הרבה?
תודה רבה

בככלי: מי שמחפש רק מקצוענים עם ניסיון - יחפש את זה גם בצילום
בכל תחום יש את אילו הוותיקים והמנוסים ויש את אילו שבדרך
אם את אוהבת צילום ויש לך גישה אז הכיוון חיובי
מבחינת כסף - הרבה (היו כמה אשכולות בנושא)
כמה שנים? - זה לא עיניין של זמן, זה יותר הנסיון בשטח, ככל שתצלמי יותר תדעי יותר
ולשאלת המליון שלך... גם תחום הצילום רווי היום מאוד מאוד
יש כמוות של צלמות כמעט כמו כמות הגרפיקאיות...
וברור שצריך המון סיעתא דשמיא בשביל להצליח שמלווה בהמון השקעה מצידך
בהצלחה רבה בכל שתפני

• הוסף לסימניות
האמת חיכיתי לאיזה אשכול כזה לכתוב את זה...אז הנה:
לגבי צילום, אולי לפעמים נשמע קצת מתמרמר מה שעונים כאן למתעניינים בתחום אבל עכשיו כשאני ממש בפנים אני מבינה את זה.
א. המון הוצאות, הרבה יותר ממה שמתכננים ואני חוזרת על הרבה. כל לקוחה שאת מקבלת זה עוד הוצאות אם פחות ואם יותר.
ב. פרסום זה הוצאה לא קטנה והשקעה בלתי נמנעת למי שלא מעונייין למכור את מרכולתו ברשתות חברתיות למיניהן מסיבות אידיאולוגיות.
ג. לוקח זמן להכנס לתחום באופן שמזרים לקוחות שמכסים לך את זה, אני מקבלת כמות מכובדת של לקוחות ואני עוד לא בדרך לכסות מה שאני משקיעה כולל הכל שלא לדבר על לתמחר כמו שציפיתי כשנכנסתי לתחום כי לשוק ולתחרות ולצורך בניסיון יש דרישות משלו שהוא מכתיב.
ד. חוץ מזה אני נהנת מאוד מזה ונותנת את הנשמה בכל עבודה ומאמינה שהכל משמיים, בנוסף לזה יש לי תמונות מדהימות בכל סגנון שארצה לילדים שלי לכל החיים :) אבל אם לא ממש ממש אוהבים את התחום כדאי לחשוב שנית...אגב גרפיקה זה הרבה פחות הוצאות והתחרות והביקוש בשני התחומים פחות או יותר אותו דבר כמדומני. (סליחה אם נשמעתי ממורמרת אני פשוט אחרי שבועיים של מרתון עבודה ואני לפעמים יושבת וחושבת עם עצמי על העניינים האלה, מה שכן זה תחום כיפי, באמת...)

המון הצלחה בכ"א!

• הוסף לסימניות
אם למדת כבר הנדסת תוכנה הייתי ממליצה לך ללכת לכיוון של בניה ועיצוב אתרים.
יש לך שם גם תיכנות וגם עיצוב - והמון המון ביקוש בשוק. (היום גם כמעט כל ארגון או עסק חרדי בונה אתר, כך שיש הרבה עבודה נקיה בתחום)

• הוסף לסימניות
אני לא אמליץ לך מה לעשות אך יש עובדות שא"א להתווכח איתם:
א. השוק רווי בצלמות
ב. המצב הכלכלי של הציבור לא מדליק
ג. צילום ברוב המקרים נחשב מותרות\ פינוק (ז"א בסדרי עדיפויות בא אחרי מזון, ביגוד, שכ"ל, חשמל, מים וכד')
ד. המחיר היום לצילום יותר יקר מפעם בגלל העבודה שסביב (פעם היו מצלמים ומפתחים, היום מעבדים מעצבים וכ')
ה. ההוצאות להחזקת סטודיו גדולות מאד ולא נגמרות

• הוסף לסימניות
....

• הוסף לסימניות
כל מה שכתבו כאן נכון (במיוחד הקטע של ההשקעה הכספית הגדולה)
אבל - תשאלי את עצמך למה את מחפשת משהו שונה ממה שהשקעת ולמדת? כי את לא אוהבת את זה? או כי את לא מוצאת עבודה?
אם זה בגלל שאת לא מוצאת עבודה, תשקיעי בזה מאמצים תצברי נסיון בעבודות קטנות וזולות.. בעז"ה תמצאי ולאט לאט תכנסי לתחום
אם את משתעממת מזה/לא אוהבת את סוג העבודה זה משהו אחר. עבודה זה חלק גדול מידי מהחיים שלנו בשביל שנסבול ממנו.. עבודה צריך לאהוב!
אני למדתי 4 שנים והוצאתי תואר ראשון, הייתה לי משרה נחמדה וקבועה ולא קשה - אבל פשוט נבלתי!! השתעממתי והרגשתי צורך עז למשהו יצירתי ואומנותי יותר.
אז נכון, כולם הזהירו אותי שהשוק רווי, שההוצאות גדולות וכו'
אבל האמנתי ואני עדיין מאמינה שאם אתה עובד במשהו שאתה אוהב באמת, מתנהל כלכלית ושיווקית נכון, ובעיקר נותן את הנשמה - אתה תצליח גם אם יהיו מליון מתחרים סביבך...
אני לא יכולה להגיד לך שאני מרוויחה מליונים בחודש. אבל אחרי תקופה כשהעסק מתייצב זה כן מתגמל

ונקודה אחרונה לסיום החפירות שלי:
שימי לב שבניגוד לעבודה שעיקרה מול מחשב, בצילום משפחות את צריכה לבדוק את עצמך כמה היחסי אנוש שלך טובים, כמה קל לך להתחבר עם אנשים, האם את אוהבת/יש לך סבלנות לילדים? את יודעת לרתק אותם?

• הוסף לסימניות
אז מה משאיר אתכן, צלמות יקרות, בכ"ז בתחום הזה, אם הוא כ"כ מרתיע כמו שאתן מציגות אותו?
מה ההבדל ביניכן כשהתחלתן לצלם לבין פותחת האשכול? או שמא אתן באמת מתחרטות על הבחירה לעבוד בצילום?
טירה, אין מה להשוות את הביקוש למפתחים עם ניסיון בלבד לדרישה דווקא למקצועיות של הצלמת.
כמו שמירלה אמרה, צילום נכנס היום לקטגוריה של "מותרות" אבל מי שלא מוכנה לוותר על תמונות יפות לתאומים הבלונדיניים שלה בני שלוש... תלך דווקא למתחילה ולא למקצועית.
לעומת זאת בתכנות- קשה מאד מאד מאד למצוא עבודה למתחילים. כמעט לא קיים ביקוש.
(להילה אני ממליצה לעשות פרויקטים עצמאיים אפילו, בלי לקוח, רק עמ"נ לצבור ניסיון להציג את הפרויקט בקו"ח ובראיונות)

הילה,
אם תמיד נמשכת יותר לתחום האומנות והיצירה, ואת מרגישה שזה חסר לך ביומיום---
אם את חושבת ש"יש לך את זה" ואת יכולה להוציא יצירות יפות וייחודיות תחת ידייך---
אם את מרגישה באמונה, שכהשתדלות את צריכה לעשות קודם כל מה שמתאים לך, וכמובן שיהיה ריאלי להתפרנס ממנו---
אם יש לך אפשרות לתכנן ולדעת איך לפתוח עסק בלי להיכנס ישר לחובות שאינך יודעת אם ומתי תוכלי לכסות אותן---
---
אני לא אוהבת "לחלק עצות". במיוחד בנושאים גורליים כמו בחירת מקצוע לחיים וכדו'.
העליתי נקודות שתוכלי לחשוב עליהן. ולהסיק לעצמך את המסקנות.

אני מתכנתת. היתה חסרה לי מאד ההרגשה של "מימוש עצמי". היום אני כלכך מאושרת וכיף לי אחרי כל שיעור בקורס צילום! (אני עכשיו בכלל באורות אחרי סיור צילום אור-ראשון בשבוע שעבר ;) )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלשקרקה;1264471:
אז מה משאיר אתכן, צלמות יקרות, בכ"ז בתחום הזה, אם הוא כ"כ מרתיע כמו שאתן מציגות אותו?
מה ההבדל ביניכן כשהתחלתן לצלם לבין פותחת האשכול? או שמא אתן באמת מתחרטות על הבחירה לעבוד בצילום?
טירה, אין מה להשוות את הביקוש למפתחים עם ניסיון בלבד לדרישה דווקא למקצועיות של הצלמת.
כמו שמירלה אמרה, צילום נכנס היום לקטגוריה של "מותרות" אבל מי שלא מוכנה לוותר על תמונות יפות לתאומים הבלונדיניים שלה בני שלוש... תלך דווקא למתחילה ולא למקצועית.
לעומת זאת בתכנות- קשה מאד מאד מאד למצוא עבודה למתחילים. כמעט לא קיים ביקוש.
(להילה אני ממליצה לעשות פרויקטים עצמאיים אפילו, בלי לקוח, רק עמ"נ לצבור ניסיון להציג את הפרויקט בקו"ח ובראיונות)
רק להדגיש לשואלת - אם את חולה סופנית על צילום את תשרדי עם המון השקעה - אם לא חבל שתתחילי
ורחל - מצילום תאומים ב300ש"ח א"א להתפרנס, השאלה לא היתה איך להביא לקוחות בכל מחיר, אלא על פרנסה מהמקצוע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;1264480:
ורחל - מצילום תאומים ב300ש"ח א"א להתפרנס, השאלה לא היתה איך להביא לקוחות בכל מחיר, אלא על פרנסה מהמקצוע!

מסכימה איתך לגמרי, שמתחילה ב-300 ש"ח לא יכולה להתפרנס מהמקצוע, ודאי לא כמקצוע יחיד, ובטח לא כמו מתכנתת מתחילה.
אבל אחרי שהיא "רק צלמת מתחילה" תקופה מסוימת- היא יכולה לאט לעבור לסטטוס של צלמת מקצועית ועם נסיון- והפרנסה יכולה להשתנות בהתאם. לעומת זאת, מתכנתת- אין לה איך לצבור ניסיון כמעט בכלל! כל מודעות ה"דרושים" עם מינימום 2-3 שנות ניסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלשקרקה;1264488:
מתכנתת- אין לה איך לצבור ניסיון כמעט בכלל! כל מודעות ה"דרושים" עם מינימום 2-3 שנות ניסיון.
אחרי שלמדתי הנהלת חשבונות הרגשתי אותו דבר, שאין לי סיכוי למצוא עבודה כי בכל המודעות חיפשו עם ניסיון. בסוף עבדתי אצל רו"ח שחיפש מישהי דוקא בלי ניסיון.
מן הסתם גם בתכנות (בכל מקצוע בעצם) יש כאלה שיעדיפו לשלם פחות למתחילות.

• הוסף לסימניות
את כבר מחזיקה ביד מקצוע רווחי שאפשר להתפרנס ממנו היטב, גם כעצמאית.
בכלל לא בטוח שלימודי מקצוע נוסף, שהמשכורת הממוצעת בו נמוכה משמעותית מהתחום שלמדת, זו התשובה בשבילך.

• הוסף לסימניות
נשמע שהצלמות "דוחות" אחרות מלהכנס לתחום...
ואני כאחת שעובדת מולן... אומרת לא פעם, צלמת אני לא אהיה.
אוהבת לצלם, נהנת מזה, יודעת להתקשקש קצת במצלמה... אבל זה דורש הרבה מעבר.....

גם מי ששואל אותי אם ללמוד גרפיקה היום, אני לא תמיד ממליצה...
כל אחד ומה שמתאים לו.
בכל תחום !! המצויינים לטייס....
אלו שעובדים טוב ומקצועיים, יש להם עבודה ופרנסה, ומי שחפיף, ורק מחפש לגמור את המטלה... מחפפים אותו.

כך שלא משנה אם תשארי מתכנתת, תלמדי צילום, או גרפיקה...
או תפני למקצוע אחר, מה שתעשי, תשקיעי בתחום, בנישה משלך בתוך התחום, ועם כל המרץ.
ו... בורא עולם ישלח את ההצלחה, הלקוחות, הפרנסה והכסף.

איחולי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנוש-;1264666:

הרשתי לעצמי לכתוב כי אני מאזור אחר מכל הצלמות פה וכך לא יראה שאני "מפחדת" מעוד מתחרה...
אין לי בעיה אישית שיהיו 7000 צלמות בב"ב...זה לא מזיק לי! רק לפני שהיא נכנסת לזה חשוב שתדע מה עומד לקראתה
יש לא אחת שעושה את "החשבון הפשוט" - מצלמה ועדשה 3000 שח, ציוד לסטודיו , תאורה, מסטיקים ועודף4000 שח תוך חצי שנה מחזירים הוצאות ומרויחים 10 אלף בחודשים יבשים ובחודשים טובים- עדיף לא לכתוב... נגד עין הרע:D ולכן עפות על המקצוע.
לגבי סיפוק- אין ספק שאין כמו לעבוד במשהו שאוהבים!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנוש-;1264666:

את מתכוונת מבחינת תחרות וכאלה?
אם כן אז זה ממש ממש לא היתה הכוונה שלי אישית, נתחיל מזה שאני נמצאת במקום שיש רק אותי ומישהי אחת ברמה שלי ואני מודה לה' שיש אחת כזו אחרת ההשוואה לא היתה ביני לבינה אלא ביני לבין זו עם המצלמה הביתית שמצלמת מדהים סט חלאקה ב 50 שקלים וכשאנשים עושים סקר טלפוני כמה עולה היו מקבלים התקף לב עוד לפני שמבקשים לראות עבודות, ככה שזה טוב לי שיש עוד מישהי אחת שמציבה סטנדרטים ללקוחות, וגם אם היה שתיים או שלוש כאלה הייתי שמחה כי אז כולן היו מפרסמות והרבה יותר לקוחות פוטנציאליים היו רואים בצילום משהו שחייבים להוציא עליו לפעמים בשביל לקבל איכות, היום זה לא בהכרח המצב ולכן נאלצים לתמחר פחות מהשווי האמיתי של העבודה שלך בהרבה כדי שיתרגלו לשלם על המוצר ולא יודעים כמה זמן עוד נצטרך לעשות את זה... מקווה ומאמינה שזה ישתנה (זה נכון לגבי האזור שאני גרה בו בכ"א)
הסיבה שאני כתבתי מה שכתבתי זה באמת כדי להסביר שזה לא קל כמו שזה נראה לפעמים מבחוץ "טוב, תחום מעניין, נלמד אותו כמה חודשים, נקנה מצלמה ב 4000 שקל ונתחיל לתקתק 800 שקל לסט". באמת נתננו כאן תמונה של מציאות ואני מאמינה שעדיין מי שהתחום הזה בשבילה תלך על זה אם זה מה שהיא אוהבת ורוצה לעשות, ובכל זאת כדאי שאנשים ידעו דברים כדי לא להתאכזב. אני מכירה גם כמה שאפשר להגיד שהתאכזבו כי ציפו ליותר בפחות מאמץ. באמת נדרש הרבה מאמץ כדי להצליח בתחום, אפילו יותר מתחומים רבים אחרים ולכן כתבו את זה לפותחת האשכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1264687:
הרשתי לעצמי לכתוב כי אני מאזור אחר מכל הצלמות פה וכך לא יראה שאני "מפחדת" מעוד מתחרה...
אין לי בעיה אישית שיהיו 7000 צלמות בב"ב...זה לא מזיק לי! רק לפני שהיא נכנסת לזה חשוב שתדע מה עומד לקראתה
יש לא אחת שעושה את "החשבון הפשוט" - מצלמה ועדשה 3000 שח, ציוד לסטודיו , תאורה, מסטיקים ועודף4000 שח תוך חצי שנה מחזירים הוצאות ומרויחים 10 אלף בחודשים יבשים ובחודשים טובים- עדיף לא לכתוב... נגד עין הרע:D ולכן עפות על המקצוע.

עכשיו אני רואה שבזמן שכתבתי את מגילתי היתה לי טלפטיה עם יצירתית פחות או יותר....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1264687:

נכתב ע"י השקעה;1264692:
את מתכוונת מבחינת תחרות וכאלה?
אם כן אז זה ממש ממש לא היתה הכוונה שלי אישית, נתחיל מזה שאני נמצאת במקום שיש רק אותי ומישהי אחת ברמה שלי ואני מודה לה' שיש אחת כזו אחרת ההשוואה לא היתה ביני לבינה אלא ביני לבין זו עם המצלמה הביתית שמצלמת מדהים סט חלאקה ב 50 שקלים וכשאנשים עושים סקר טלפוני כמה עולה היו מקבלים התקף לב עוד לפני שמבקשים לראות עבודות, ככה שזה טוב לי שיש עוד מישהי אחת שמציבה סטנדרטים ללקוחות, וגם אם היה שתיים או שלוש כאלה הייתי שמחה כי אז כולן היו מפרסמות והרבה יותר לקוחות פוטנציאליים היו רואים בצילום משהו שחייבים להוציא עליו לפעמים בשביל לקבל איכות, היום זה לא בהכרח המצב ולכן נאלצים לתמחר פחות מהשווי האמיתי של העבודה שלך בהרבה כדי שיתרגלו לשלם על המוצר ולא יודעים כמה זמן עוד נצטרך לעשות את זה... מקווה ומאמינה שזה ישתנה (זה נכון לגבי האזור שאני גרה בו בכ"א)
הסיבה שאני כתבתי מה שכתבתי זה באמת כדי להסביר שזה לא קל כמו שזה נראה לפעמים מבחוץ "טוב, תחום מעניין, נלמד אותו כמה חודשים, נקנה מצלמה ב 4000 שקל ונתחיל לתקתק 800 שקל לסט". באמת נתננו כאן תמונה של מציאות ואני מאמינה שעדיין מי שהתחום הזה בשבילה תלך על זה אם זה מה שהיא אוהבת ורוצה לעשות, ובכל זאת כדאי שאנשים ידעו דברים כדי לא להתאכזב. אני מכירה גם כמה שאפשר להגיד שהתאכזבו כי ציפו ליותר בפחות מאמץ. באמת נדרש הרבה מאמץ כדי להצליח בתחום, אפילו יותר מתחומים רבים אחרים ולכן כתבו את זה לפותחת האשכול.
לא מבחינת תחרות...
כי זה יש בכל תחום... סתם מבחינת כל הנתונים.

• הוסף לסימניות
לפותחת האשכול,
אם הצילום הוא בנשמתך, ואת אוהבת לצלם מאוד מאוד, ולאן שאת הולכת את נסחבת עם מצלמה :) וכל תמונה יפה שאת מוציאה משמחת אותך, לכי על זה ואל תוותרי בשום אופן!!! אין דבר יותר כיף בחיים מלעבוד במקצוע שעצם ההתעסקות בו משמחת אותך.
אבל- אם את חושבת על זה כעל עוד סוג של מקצוע שאפשר ללמוד לעבוד להתפרנס, לא הייתי ממליצה.
ולכל השואלים, הצלמות שכביכול "דוחות" את השאר מלהכנס לתחום, כי רק מי שמבפנים מבין שזה הרבה יותר מורכב ויקר ממה שחושבים. הודה ולא אבוש- יש זמנים קשים בסטדיו, ואם הצילום לא היה חלק מנשמתי והנאת חיים שלי, מזמן הייתי עוזבת את התחום.
כל אלו שעדיין שורדות במקצוע: " הן יכולות לעזוב את הצילום-אבל הצילום לא עוזב אותן" :)
לי באופן אישי, נגרם אושר ושמחה , לפגוש ולשמוע על עוד אחת שמאוד אוהבת את התחום וזוכה להתעסק בו.
אבל מי שזה לא בא לה מאהבה ותשוקה פנימית, לא שורדת.

• הוסף לסימניות
אני רואה שעד עכשיו ענו לך כמעט רק צלמות שהם כבר עמוק במקצוע.
אני עכשיו בשלב של סיום הלימודים.
קודם כל קחי בחשבון שזה מקצוע ממכר!!

אני שנים חיפשתי ודמיינתי לעשות איזה שינוי מאשר להרקב במשרד עם ניירות :(
-ויש כאלו יגידו -חלום! לשבת במשרד לעבוד במזגן (להתרענן קצת בפרוג..)
משכורת מסודרת כל חודש לבנק.
אבל העבודה מייבשת את המח את השכל ובעיקר את הנשמה!!!! (-מנהלת חשבון :eek:)

מאז שאני לומדת נכנס לי עניין בחיים, איזה עקשן! איזה סיפוק! איזה יצירה!
אתמול בבוקר לקחתי את הבת שלי לגן ופתאום בדרך מצאתי איזה בית נטוש שנועד להריסה.
איך שבאתי הביתה מהעבודה לקחתי ת'מצלמה והתבייתי שם...
(כשיש מצלמה ביד העייפות נעלמת!)

מה אני יכולה להגיד לך שיש לך עניין וסיפוק את מספיקה פי מליון.
אני יוצאת המון לצילומים בשישי בבוקר (יום חופש יחיד)
והשבת נכנסת באותו שבוע כמו מלכה (בעלי אומר לי תצאי כל שבוע)

וכמובן חייבת עוד לפני שבת להעביר תתמונות למחשב!
זה התמכרות חמורה!!!

חוץ מהכל אם את אוהבת. העבודה עם ילדים זה דבר מדהים!!!
איזה אהבה הם מחזירים איזה שמחה הם משדרים.

צילמתי משפחה שהאמא אמרה לי "תראי, זה ממש העצמה רגשית"...
הילדים שבאים במיוחד להצטלם כ"כ מרוגשים ומרגישים בעננים.
אחיינים שצילמתי תמיד באים להגיד לי "נכן צילמת אותי.."

חוץ מהכל תלוי בהשקעה שלך!!!
אני רואה בנות שלמדו איתי שלא מוציאות את המצלמה מהתיק בין שיעור לשיעור :rolleyes: - טוב שהשקיעו כסף... רק חבל שילך לפח...

זהו, סליחה על המגילה..
חפשי את עצמך בסקאלה איפה את עומדת... ותצליחי!!!

(אגב, שחיפשתי מה ללמוד עשיתי חשבון שבלימודי צילום גם אם בסוף לא תעבדי בזה
נשאר לך נכס שימושי ביד.
וגם לאנשים אימפולסיביים כמוני זה מקצוע שנותן תוצאות עכשיו ביד ומיד! :D)

וכן שאנשים מפרגנים לך על התמונות זה גם עושה משהו :) (רב העולם לא מבינים
בדקויות כמו החברה פה בפורום ;)..)

• הוסף לסימניות
תקשיבי טוב!!!

אני יודעת כי בתכנות יש יותר ביקוש לעובדות, ואת יכולה בכיף לנסות להכנס ולעבוד,
מה שבטוח , שבאמת אם את רוצה ללמוד,

לכי תוציאי תואר בהנדסאיים זה ישדרג אותך פי מליון, וירוצו אחרייך
או כמו שאמרו לפני,
עיצוב ובניית אתרים יש לזה ביקוש גדול.

הצלחות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה