ענין טכני של המל"ג. מוסדות / שלוחות אקדמיים המיועדים לציבור החרדי חייבים כתנאי קבלה לקבל רק סטודנטים בוגרי מוסדות חרדים.והמדהים - שהם לא מקבלים בנות שלא למדו בבית יעקב.
משום מה אני מכיר קרובת משפחה שלומדת שם כבר שנה שנייה, איתה בקבוצה עוד כמה מחברותיה, אף אחת מהן לא התקררה או ירדה ברמתה הרוחנית.
ברור שלסביבה יש השפעה, וללימודים ברמה כה גבוהה יש השפעה. אבל מי שלא שואף לאופקים רחבים - חבל שהוא מתעסק באמנות שמטבעה דורשת יצירתיות ומעוף.
חבל שמוסדות החינוך לא מחסנים את התלמידות ולא מלמדים אותן כיצד להתמודד מול הפתיחות העולמית, הרי במוקדם או במאוחר כולם נפגשים במגזר הכללי ואנשיהם (ואני מדבר כמובן על אלו שעובדות בתחום הזה)
תכל'ס: כמה שיותר חרדיות יבואו ללמוד שם, ובמקומות אחרים, המצב ישתפר. רק תזכרו שבאתן למקום התמודדות ולא לחממה המוגנת של "בית יעקב".
משום מה אני מכיר קרובת משפחה שלומדת שם כבר שנה שנייה, איתה בקבוצה עוד כמה מחברותיה, אף אחת מהן לא התקררה או ירדה ברמתה הרוחנית.
ברור שלסביבה יש השפעה, וללימודים ברמה כה גבוהה יש השפעה. אבל מי שלא שואף לאופקים רחבים - חבל שהוא מתעסק באמנות שמטבעה דורשת יצירתיות ומעוף.
חבל שמוסדות החינוך לא מחסנים את התלמידות ולא מלמדים אותן כיצד להתמודד מול הפתיחות העולמית, הרי במוקדם או במאוחר כולם נפגשים במגזר הכללי ואנשיהם (ואני מדבר כמובן על אלו שעובדות בתחום הזה)
תכל'ס: כמה שיותר חרדיות יבואו ללמוד שם, ובמקומות אחרים, המצב ישתפר. רק תזכרו שבאתן למקום התמודדות ולא לחממה המוגנת של "בית יעקב".
השקפה של המזרחימשום מה אני מכיר קרובת משפחה שלומדת שם כבר שנה שנייה, איתה בקבוצה עוד כמה מחברותיה, אף אחת מהן לא התקררה או ירדה ברמתה הרוחנית.
היא מדברת על בצלאל- אומן שלוחה של בצלאל וד"לאת בטוחה שהדיבור על אותה מכללה?
מה שאת מחפשת זה בצלאל השלוחה החרדית (קראו לעצמם אמן, לדעתי היום כבר לא רלוונטי)נכנסתי לאתר של בצלאל השלוחה החרדית ושם יש תואר באומנות ובאתר של אמן יש רק לימודי תעודה.
מישהו יודע מה ההבדל בין אמן לביין בצלאל החרדי? כי אומרים שאמן זה שלוחה של בצלאל..
אין היום לימודי תואר?מה שאת מחפשת זה בצלאל השלוחה החרדית (קראו לעצמם אמן, לדעתי היום כבר לא רלוונטי)
אמן זה רק לימודי תעודה
גם התוכן והסביבה...היום זה שני דברים נפרדים (נמצאים בסמיכות מקום)
אמן זה לימודי תעודה
השלוחה החרדית של בצלאל- לימודי תואר. יש שם תואר באדריכלות, אמנות, ותואר בעיצוב.
בכל מה שקשור לאמנות ועיצוב, האתגר הוא לא התוכן והסביבה אלא הדרך. אמנות מחייבת חשיבה ביקורתית, להביע אמירות חברתיות ואישיות ישירות ואף פרובוקטיביות באמצעים חזותיים. בשביל בוגרות תיכון שלא גדלו על חשיבה כזו והיו רגילות לציות, המעבר לא פשוט ולפעמים גם גורם לבלבול דתי והשקפתי.
אמן היום לא קשור בכלל לבצלאל?היום זה שני דברים נפרדים (נמצאים בסמיכות מקום)
אמן זה לימודי תעודה
השלוחה החרדית של בצלאל- לימודי תואר. יש שם תואר באדריכלות, אמנות, ותואר בעיצוב.
בכל מה שקשור לאמנות ועיצוב, האתגר הוא לא התוכן והסביבה אלא הדרך. אמנות מחייבת חשיבה ביקורתית, להביע אמירות חברתיות ואישיות ישירות ואף פרובוקטיביות באמצעים חזותיים. בשביל בוגרות תיכון שלא גדלו על חשיבה כזו והיו רגילות לציות, המעבר לא פשוט ולפעמים גם גורם לבלבול דתי והשקפתי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים