• הוסף לסימניות
שלום לכולן!!
אני רוצה מאוד לעבור קורס אולפן הקלטות.
הייתי שמחה להחכים מהמומחיות שכאן, באילו מקומות ניתן ללמוד?
מהי עלות של קורס כזה? כמה זמן נדרש ללמידה?
מהי עלות היקפית של ככל המכשור הנדרש לאולפן הקלטות?...

אשמח לעזרתכם...
תודה רבה! (:

• הוסף לסימניות
מזל טוב!!!
את מתכוונת לקיובייס?
אני מאמינה שמבינים ממני יעזרו לך במתן אינפורמציה....

רק לידע האישי, אני לא לומדת טכנאות אולפן, כי שמתי לב שנחוץ מאוד ידע בשירה וקולות דווקא :( [בכל האולפנים שהייתי] אולי תלמדי גם פיתוח קול...

• הוסף לסימניות
רק לידע האישי, אני לא לומדת טכנאות אולפן, כי שמתי לב שנחוץ מאוד ידע בשירה וקולות דווקא :( [בכל האולפנים שהייתי] אולי תלמדי גם פיתוח קול...
את האמת, שזו אחת הנקודות שמנעו ממני מללמוד עד עתה טכנאות.
אבל אני ממש רוצה. זה יעזור לי מאוד בהפקה. אי אפשר בלי אולפן צמוד 24/6...
לאחר בירורים רבים, כולן אמרו לי פה אחד שזה לא בהכרח קשור לקול. (למרות שלדעתי כן!!) ושאפשר ללמוד פיתוח קול ע"מ לדעת איך להנגיש את זה ללקוחות, כי שמיעה מוזיקלית מצויינת יש לי. הבעיה היחידה כאן, זה הקול שלי... (:
אבל לעת עתה, אני רוצה את זה עבור הזמרות שלי, פחות בשביל לעשות מזה עסק...
האולפן אמור לשמש אותי עבור הפרוייקטים של עצמי. מאשר להמשיך לנדוד ברחבי ארץ ישראל...

• הוסף לסימניות
את האמת, שזו אחת הנקודות שמנעו ממני מללמוד עד עתה טכנאות.
אבל אני ממש רוצה. זה יעזור לי מאוד בהפקה. אי אפשר בלי אולפן צמוד 24/6...
לאחר בירורים רבים, כולן אמרו לי פה אחד שזה לא בהכרח קשור לקול. (למרות שלדעתי כן!!) ושאפשר ללמוד פיתוח קול ע"מ לדעת איך להנגיש את זה ללקוחות, כי שמיעה מוזיקלית מצויינת יש לי. הבעיה היחידה כאן, זה הקול שלי... (:
אבל לעת עתה, אני רוצה את זה עבור הזמרות שלי, פחות בשביל לעשות מזה עסק...
האולפן אמור לשמש אותי עבור הפרוייקטים של עצמי. מאשר להמשיך לנדוד ברחבי ארץ ישראל...
קבלי לייק!
שיהיה לך בהצלחה!
את באמת מוכשרת,
ו... דווקא לקריין מתאים לך.
[אל תהיי כ"כ בטוחה שהקול שלך לא טוב]!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מהי עלות היקפית של ככל המכשור הנדרש לאולפן הקלטות?...
כמובן כמו כל דבר זה יכול להשתנות לפי כמה רוצים להשקיע.

זה פחות או יותר מה שצריך, אני זורק מחירים בערך-
אולפן ביתי בסיסי:
מחשב חזק
כרטיס קול [1500]
מיקרופון [700]
כבלים וסטנדים [200]
תוכנת עריכה- קיובייס וכד'
אקוסטיקה- לא צריך להיבהל ולדמיין חדר מלא ספוגים, אם משתמשים במיקרופון דינמי ויש שקט בבית קצת אקוסטיקה בסיסית תספיק, תלוי איזה רמה של הקלטה מנסים לעשות.

לדעתי זה נע בין 4000 ל10,000 ומאוד משתנה לפי העניין

• הוסף לסימניות
כמובן כמו כל דבר זה יכול להשתנות לפי כמה רוצים להשקיע.

זה פחות או יותר מה שצריך, אני זורק מחירים בערך-
אולפן ביתי בסיסי:
מחשב חזק
כרטיס קול [1500]
מיקרופון [700]
כבלים וסטנדים [200]
תוכנת עריכה- קיובייס וכד'
אקוסטיקה- לא צריך להיבהל ולדמיין חדר מלא ספוגים, אם משתמשים במיקרופון דינמי ויש שקט בבית קצת אקוסטיקה בסיסית תספיק, תלוי איזה רמה של הקלטה מנסים לעשות.

לדעתי זה נע בין 4000 ל10,000 ומאוד משתנה לפי העניין
אם היא עושה את זה להפקות, מיקרופון דינמי לא מומלץ, הקול לא נשמע פתוח וצלול, ואת זה היא חייבת בהפקות, קונדנסר במקום שקט גם יעזור לה, כמובן שאני אומרת זאת מתוך נסיון, עד שבניתי אולפן כמו שצריך , השתמשתי בשניהם, והצטערתי על הזמן שהשתמשתי בדינמי ולא קונדנסר, בהצלחה!,
ואם תרצי כמה שיעורים בסאונד תוכלי לפנות אלי גם!!!;)

• הוסף לסימניות
אם היא עושה את זה להפקות, מיקרופון דינמי לא מומלץ, הקול לא נשמע פתוח וצלול, ואת זה היא חייבת בהפקות, קונדנסר במקום שקט גם יעזור לה, כמובן שאני אומרת זאת מתוך נסיון, עד שבניתי אולפן כמו שצריך , השתמשתי בשניהם, והצטערתי על הזמן שהשתמשתי בדינמי ולא קונדנסר, בהצלחה!,
ואם תרצי כמה שיעורים בסאונד תוכלי לפנות אלי גם!!!;)
אפשר לעשות דברים טובים ויפים גם עם דינמי, משחקים עם הEQ לפעמים גם נותנים הרגשה "פתוחה" אבל אכן קונדנסר נותן משהו נוסף [לכן לרוב משתמשים בו באולפנים, אבל משתמשים גם בדינמי].

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש אחד בשם אסף שכחתי את שם משפחתו והוא מאסטר בכל מה שקשור ללימודי סאונד, הקלטה ומיקסים ובכל מה שקשור לאולפן בכלל....
אם תרצי אוכל להשיג לך את המספר.

• הוסף לסימניות
יש אחד בשם אסף שכחתי את שם משפחתו והוא מאסטר בכל מה שקשור ללימודי סאונד, הקלטה ומיקסים ובכל מה שקשור לאולפן בכלל....
אני רוצה מישהי שתלמד אותי...
לא מישהו...

• הוסף לסימניות

קוראים לו אסף רטוביץ.
והמספר: 0523411011
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
דווקא הוא ממש בסדר חברה שלי למדה אצלו פרטי והיא הביאה כל פעם מישהוא איתה כדי שלא יהיה יחוד. אבל אם את רוצה יש גם במזמור והוא מלמד שם קבוצתי.

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות דברים טובים ויפים גם עם דינמי, משחקים עם הEQ לפעמים גם נותנים הרגשה "פתוחה" אבל אכן קונדנסר נותן משהו נוסף [לכן לרוב משתמשים בו באולפנים, אבל משתמשים גם בדינמי].
הרעיון של דינמי זה שהוא יקליט את מה שקרוב אליו בלבד ולא את הסביבה.
מלבד זאת בגלל מכניקת ההקלטה שלו הוא יכול לספוג עוצמות רעש גבוהות מאד בלי להיבהל ולהפוך לדיסטורשן.
לכן הוא מתאים להקלטת כלים רועשים מאד כמו הצבות קרובות לחלק מכלי התופים, חצוצרות, או שדרני רדיו שמדברים בחדר אחד כמה אנשים ורוצים שכל מיקרופון ישמע רק את האיש שקרוב אליו.
לשירה באולפן הוא לא מומלץ בכלל (ישנם ז'אנרים בודדים בעולם שישתמשו בו לשירה כמו מטאל והארד רוק לסוגיו אבל זה באמת לא הסגנון שמדברים פה מן הסתם) כי הוא מחסיר המון מהעומק והתוכן שבקול והוא גם יוצר "בומים" קטנים בתדרים הנמוכים שה"פופ שילד" לא מצליח לחתוך לגמרי.
בקיצער, מומלץ מאד להשקיע במיקרופון קונדנסר טוב ובאקוסטיקה בסיסית

• הוסף לסימניות
לגבי מיקרופון דינמי הוא ממש לא מומלץ.. יותר נכון הוא קטסטרופה מהלכת.. הוא נורא ואיום וממש לא מומלץ אבל יש קונדנסרים ממש מוצלחים ב2000 ש''ח ואפילו פחות.. ולא על זה הייתי מתקמצנת

לגבי לימוד אם את בירושלים יש את נעמה כהן שמלמדת בבית המורה של הסמינר הישן והיא מעולה ממש..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
גם אני מלמדת סאונד , הקלטות , פיתוח שמיעה וקיובס בסיסי.
יש לי הרבה תלמידות שמפעילות היום אולפנים מוצלחים ברחבי הארץ ובחו"ל.
לפרטים פני אלי בפרטי.

• הוסף לסימניות
כשיש אולפן סגור ואטום ללא זליגת רעשים ברור שקונדנסר עדיף ללא ספק.
אבל מי שמקליט באולפן מאולתר ולא אטום ויש רעשים כמו סתם חדר בבית
רק דינאמי יכול לעזור (אבל משהו טוב). הוא יקליט בעיקר מה שממש קרוב אליו.
וכמובן אני מדבר בעיקר על שירה בהסתמך על זה שכל המוזיקה נעשית במידי.

• הוסף לסימניות
כשיש אולפן סגור ואטום ללא זליגת רעשים ברור שקונדנסר עדיף ללא ספק.
אבל מי שמקליט באולפן מאולתר ולא אטום ויש רעשים כמו סתם חדר בבית
רק דינאמי יכול לעזור (אבל משהו טוב). הוא יקליט בעיקר מה שממש קרוב אליו.
וכמובן אני מדבר בעיקר על שירה בהסתמך על זה שכל המוזיקה נעשית במידי.
מהנסיון שלי אוכל לומר שהקונדנסר עדיף על דינמי גם אם האולפן בבית- בפרט בהקלטת נשים.
יש קונדנסרים עם טווח קליטה קטנה יותר, ואני תמיד מציעה את אלה למתחילות שאין להם אקוסטיקה ואולפן מצויד.
הצליל שהוא מפיק הרבה יותר חד, ברור וצלול
אין להשוות!

• הוסף לסימניות
למה שתיארת, נשמע שקונדנסר הכי מתאים לך. קחי בחשבון שכדי לחסוך עלויות את יכולה להבדיל בין המיקסים והעריכות להקלטה בפועל. להקלטה עצמה כדאי שתשקיעי אפילו 60 אחוז במיקרופון טוב ובאקוסטיקה. בהצלחה רבה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה