דרוש מידע לימוד נהיגה - סוף סוף סוף סוף

• הוסף לסימניות
וואי איך כולם נהנים להטיף מוסר:mad:

בעלי עבר טסט בקלות עם אור ירוק זו חברה שבתוכה יש הרבה מורים
וכשבעלי לא אהב אחד הוא ביקש שיחליפו והחליפו, המחיר זול בתמורה איכותית, זו דעתינו.
הם נמצאים בירושלים, תלפיות.

• הוסף לסימניות
זה לא כ"כ פשוט לקבוע כאן חד משמעתית שאין עם זה בעיה, כי בהחלט יש שסוברים שיש בעיה גדולה וצריך לכבד כל אחד וכל דעה...
וזה לא חברתי זה הלכתי או מבחינת דת יהודית (שזה אומר שיש דברים שהם לא אסורים הלכתית אבל לא עושים אותם כי הם לא מדרכי הצניעות )
רכב נחשב כלי של גבר ולכן לא מתאים שאישה תנהג בפרסיה (כמו שאישה לא תהיה חשמלאית ולא קבלנית בניה), במיוחד שהוא כלי של שליטה ובד"כ מי שאמור לשלוט ולהוביל הוא הגבר. (ומניסיון אישי- רוב הנשים שנוהגות הן...באו לא נקרא לזה שתלטניות כדי לא להעליב...אבל יש להן "מאן דאמר" בבית ובכלל. דעתניות במקצת.)
ואני אומרת את זה אחרי ויכוחים נואשים שרציתי לעשות רישיון ולא קיבלתי היתר... (גם אני דעתנית אבל בסופו של דבר כפופה לרב. בהחלט)
בסוף בעלי עשה רישיון (ששוכב בארנק ואני מתניידת בתח"צ....)
כי בשביל לנהוג צריך גם רכב. כמה מוזר. ;)
חד משמעית, מותר לנשים לנהוג.

"לא מתאים" זה ענין חברתי וקהילתי, לא הלכתי ובטח שאין פה ענין של דת יהודית. שימי לב לטענות שלך- לא מתאים, רוב הנשים הנוהגות דעתניות וכן הלאה. אוסף של משאלות לב, הרהורים וקלישאות. אין לי שום בעיה עם מי שבוחר להשתייך לקהילה שאלו איסוריה, אבל לפחות לדעת מה מהות האיסורים האלו, למה הם קיימים ומי מפחד שהם יותרו.

• הוסף לסימניות
רכב נחשב כלי של גבר ולכן לא מתאים שאישה תנהג בפרסיה (כמו שאישה לא תהיה חשמלאית ולא קבלנית בניה),
במיוחד שהוא כלי של שליטה ובד"כ מי שאמור לשלוט ולהוביל הוא הגבר. (ומניסיון אישי- רוב הנשים שנוהגות הן...באו לא נקרא לזה שתלטניות כדי לא להעליב...אבל יש להן "מאן דאמר" בבית ובכלל. דעתניות במקצת.)

סליחה, אבל הייתי חייבת להגיב
דבר ראשון "רכב נחשב כלי של גבר" - זה ממש תלוי איפה את מסתובבת... כיום הרחוב מפוצץ בנשים נוהגות (אבאשלי טוען שבגלל זה יש יותר פקקים
:cool:
) והחלוקה הזו כבר לא רלוונטית בעליל...
ולגבי זה -
רכב זה כלי של שליטה... זה בסה"כ כלי שנועד לעזור לך להגיע מהכא להתם ממש לא לשלוט. בשום דבר חוץ מבהבגה:) וכל עוד את כפופה לבעלך ועושה מה שהוא אומר לך ("סעי להביא תילדים... סעי להביא קניות.... וכו ודל) אז את ממש לא דעתנית. זה פשוט ענין של סטיגמות, והכל תלוי בך. כמה את דעתנית או רכה, יר"ש או לא. וכו וכו

• הוסף לסימניות
אין שום בעיה הלכתית או יהודית (מה זה??) עם רשיון לנשים. יש בעיה חברתית וקהילתית בקהילות מסוימות, מטעמיהן הן. בדרך כלל זה מקביל לקהילות שמכופפות את הראש בנקודה מסוימת בבית הכנסת בהקפות.
זה ודאי לא איסור ברמה של דת יהודית (נאמר לגבי אשה שלא מכסה את הראש, שתצא בלא כתובה, כתובות ע"ב ע"א )
אבל יש רבנים שקבעו שאשה לא תעשה רשיון !
,וכ"א שיעשה כמו שרבותיו אומרים לו ,ואל תבטלו דעה חולקת.
אני לא יודע אם יש בעיה כמו שהזכירו שרכב זה כלי של גבר וזה גורם לאשה לשלוט ,אבל תסכימו איתי שזה לא אידאלי שאשה נתקעת בכביש 443 עם פנצר ,או שהיא צריכה לריב עם מוסכניק אי שם .

• הוסף לסימניות
זה ודאי לא איסור ברמה של דת יהודית (נאמר לגבי אשה שלא מכסה את הראש, שתצא בלא כתובה, כתובות ע"ב ע"א )
אבל יש רבנים שקבעו שאשה לא תעשה רשיון !
,וכ"א שיעשה כמו שרבותיו אומרים לו ,ואל תבטלו דעה חולקת.
אני לא יודע אם יש בעיה כמו שהזכירו שרכב זה כלי של גבר וזה גורם לאשה לשלוט ,אבל תסכימו איתי שזה לא אידאלי שאשה נתקעת בכביש 443 עם פנצר ,או שהיא צריכה לריב עם מוסכניק אי שם .
מסכימה עם זה בהחלט, ואכן יש רבנים שמתנגדים לכך
אבל אי אפשר להגדיר אישה שכן נוהגת כאחת שעוברת על ההלכה,
כל אחת צריכה לעשות מה שרבותיה מורים לה. ובדיוק כשם שמי שרבה אוסר עליה לנהוג - עוברת על ההלכה אם היא נוהגת, כך מי שנוהגת באישור מרב או כי רבה לא אוסר את זה - לא עוברת על ההלכה. ושתיהן עשויות להיות יראות שמים באותה המידה.
ונכון, זה לא נשמע הכי נשי ונחמד להיתקע עם פנצר... מענין מה עושים במקרה כזה... (עדיין לא נוהגת...)

• הוסף לסימניות
בתור אחת שמשתוקקת להוציא רשיון...
הרב וואזנר זצוקל היה מאד מאד נגד. התבטא על זה בצורה מאד נדירה. (בעלי שמע בעצמו. לא מפי השמועה) וזו הסיבה היחידה כנראה לכך שעדיין אין לי רשיון וגם לא יהיה...
וזה לא סותר שאני מכבדת (ומקנאה. .) כל אשה שדעת רבותיה שונה והיא נוהגת בהנאה...

הייתי חייבת לכתוב שיש פה שיקולים תורניים גם אם אני לא בקיאה בסיבות.

• הוסף לסימניות
כל אחת צריכה לעשות מה שרבותיה מורים לה. ובדיוק כשם שמי שרבה אוסר עליה לנהוג - עוברת על ההלכה אם היא נוהגת, כך מי שנוהגת באישור מרב או כי רבה לא אוסר את זה - לא עוברת על ההלכה. ושתיהן עשויות להיות יראות שמים באותה המידה.
ונכון, זה לא נשמע הכי נשי ונחמד להיתקע עם פנצר... מענין מה עושים במקרה כזה... (עדיין לא נוהגת...)
אם יש לך רכב טוב לא כל יום יהיה פנצר;)

• הוסף לסימניות
הרב וואזנר זצוקל היה מאד מאד נגד. התבטא על זה בצורה מאד נדירה. (בעלי שמע בעצמו. לא מפי השמועה) וזו הסיבה היחידה כנראה לכך שעדיין אין לי רשיון וגם לא יהיה...

הוא גם כתב את דעתו בשו''ת שלו, אבל לא כל דבר שנאמר לפני 20 שנה וגם לא לפני 5 שנים תקף להיום.
במיוחד בדברים שהכל תלוי במנהג וחריגות בנוף.
וגם אז הרבה חלקו על דעתו.

• הוסף לסימניות
הוא גם כתב את דעתו בשו''ת שלו, אבל לא כל דבר שנאמר לפני 20 שנה וגם לא לפני 5 שנים תקף להיום.
במיוחד בדברים שהכל תלוי במנהג וחריגות בנוף.
וגם אז הרבה חלקו על דעתו.
ממש לא מבינה מה הענין לחלוק או לנסות למצוא פרכות. מה הקושי להבין שיש רבנים גדולים ומקובלים שחושבים אחרת מכם?

יש לכם רב שדעת התורה שלו שונה, ונימוקיו עמו? תיהנו...

• הוסף לסימניות
ממש לא מבינה מה הענין לחלוק או לנסות למצוא פרכות. מה הקושי להבין שיש רבנים גדולים ומקובלים שחושבים אחרת מכם?

יש לכם רב שדעת התורה שלו שונה, ונימוקיו עמו? תיהנו...
מהודעות מסויימות היה נראה (בעיקר רוח הדברים) שישנן כאלו שמאוד חשוב להם להסביר למה מי שכן עושה היא טועה וכו' (כלי גבר, תאונות, חריג, שתלטנות וכו'), לכן חשוב לעשות סדר.
"אם קבלה היא נקבל" - אם זה דעת תורה בלי להבין, אני מקבל, אבל אל תנסה להסביר אלא תקבל את זה בתור פסק משמים.
"ואם לדין, יש תשובה" ואם זה מצד הסברים ודברים שאנו מבינים - אז בהחלט יש מה לענות כנגד.

• הוסף לסימניות
מהודעות מסויימות היה נראה (בעיקר רוח הדברים) שישנן כאלו שמאוד חשוב להם להסביר למה מי שכן עושה היא טועה וכו' (כלי גבר, תאונות, חריג, שתלטנות וכו'), לכן חשוב לעשות סדר.
"אם קבלה היא נקבל" - אם זה דעת תורה בלי להבין, אני מקבל, אבל אל תנסה להסביר אלא תקבל את זה בתור פסק משמים.
"ואם לדין, יש תשובה" ואם זה מצד הסברים ודברים שאנו מבינים - אז בהחלט יש מה לענות כנגד.
כל אחד שעושה כדעת תורה אין עורערין !!!
אבל מותר לו לנסות להבין ולהתחבר לנושא,
ואם לא הצלחת להבין זה לא שזה מתיר לך לעבור על הדברים ,
אבל זה יותר טוב מלסתום את הראש ולא לנסות לחשוב .

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בלת"ק
בעלי למד נהיגה אצל אחד שרון מירושלים
(הוא לא זמין לי עכשיו בשביל המספר)
אם זה רלוונטי תתן צלצול ואני יכתוב את המספר מאוחר יותר
למד מפורים עד פסח 2 שיעורים כפולים כל שבוע
עבר בטסט ראשון
נוהג מצוין והרבה מעבר
מסקנה:
יש מורים שמלמדים לנהוג ולא רק טסט
אפשר לסיים עד החגים
בהצלחהה

• הוסף לסימניות
בלת"ק
בעלי למד נהיגה אצל אחד שרון מירושלים
(הוא לא זמין לי עכשיו בשביל המספר)
אם זה רלוונטי תתן צלצול ואני יכתוב את המספר מאוחר יותר
למד מפורים עד פסח 2 שיעורים כפולים כל שבוע
עבר בטסט ראשון
נוהג מצוין והרבה מעבר
מסקנה:
יש מורים שמלמדים לנהוג ולא רק טסט
אפשר לסיים עד החגים
בהצלחהה
אני אשמח לטלפון.
תודה.

• הוסף לסימניות
ממש לא התכוונתי לזה שמי שנוהגת עוברת על ההלכה, סליחה אם זה השתמע ככה.
(אצלנו כל הנשים נוהגות חוץ ממני...ה"בעיה" שהיה לי שידוך "טוב מדי" שמתנגד לעניין וטעמיו עימו)
סליחה, אבל הייתי חייבת להגיב
דבר ראשון "רכב נחשב כלי של גבר" - זה ממש תלוי איפה את מסתובבת... כיום הרחוב מפוצץ בנשים נוהגות (אבאשלי טוען שבגלל זה יש יותר פקקים
:cool:
) והחלוקה הזו כבר לא רלוונטית בעליל...
ולגבי זה -
רכב זה כלי של שליטה... זה בסה"כ כלי שנועד לעזור לך להגיע מהכא להתם ממש לא לשלוט. בשום דבר חוץ מבהבגה:) וכל עוד את כפופה לבעלך ועושה מה שהוא אומר לך ("סעי להביא תילדים... סעי להביא קניות.... וכו ודל) אז את ממש לא דעתנית. זה פשוט ענין של סטיגמות, והכל תלוי בך. כמה את דעתנית או רכה, יר"ש או לא. וכו וכו

רכב הוא כלי גברי. תגידי מה שתגידי אבל זו דעתי. זה בדיוק כמו מקדחה או נשק...
אז בגלל שיש נשים שמשתמשות בזה זה כבר משנה את ההגדרה? לא חושבת...
נהג אוטובוס זה מקצוע גברי או נשי? אבל יש גם נהגות אוטובוס...ואם עוד 10 שנים יהיה הרבה נהגות אז זה יהפוך להיות מקצוע נשי??? אני חושבת שהתכונות של הנשים עברו איזושהו שינוי מהותי בדורנו, איבדנו קצת משו.
ועוד לא נתקלתי באישה כזו שבעלה נותן לה "רשימת נסיעות" והיא מבצעת אותן,
זה כן יכול להפוך להיות תפקיד שלה כי פרקטית היא יותר יכולה לבצע אותן, אבל זה ממש לא נשמע בכיוון של "כלי לעשיית רצון הבעל". (אם זה היה ככה כל הגברים היו דוחפים את נשותיהן לעשות רישיון)
וואי איך כולם נהנים להטיף מוסר:mad:
זה לא בשביל להטיף מוסר, זה בשביל "ללבן את הסוגיה"...
ואדרבא, אשמח לשמוע טיעונים שישכנעו את בעלי להתיר לי לעשות גם.
אני ממש מכוונת "לפום צערא אגרא".

• הוסף לסימניות

דווקא לי ידוע שלדוג' הרב אויערבך זצוק''ל לא התנגד לכך.

• הוסף לסימניות
אין שום בעיה הלכתית או יהודית (מה זה??) עם רשיון לנשים. יש בעיה חברתית וקהילתית בקהילות מסוימות, מטעמיהן הן. בדרך כלל זה מקביל לקהילות שמכופפות את הראש בנקודה מסוימת בבית הכנסת בהקפות.
לא מצחיק

• הוסף לסימניות
ירושלים בשיעורי נהיגה קשה לנהיגה ובטסטים בכלל אני הייתי ממליצה מניסיון ללכת ללמוד במודעין...הרבה יותר קל ויש לי מורה ממש טוב שלוקח 140 לשיעור אבל דבר איתו על דיל...

• הוסף לסימניות
יש בתקופה הזאת עומס מאד גדול בהרבה ערים
במודיעין קשה מאד למצוא עכשיו יותר משיעור כפול בשבוע
אבל כדאי להיות יצירתי וליסוע לעיר אחרת לדוגמא קרית מלאכי יש שם הרבה מורים והמחיר יותר זול שככה זה מתקזז עם הנסיעות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה