עזרה ליפתא - מישהו היה לאחרונה?

• הוסף לסימניות
איך הכי מומלץ להגיע לשם עם רכב?
האם יש גישה לבאים מבגין לכיוון גב"ש?
כל תגובה תתקבל בברכת תודה נלהבת.

• הוסף לסימניות
אולי זה (מוואלה)
לאחר שמחנים את הרכב ברחבת החנייה, יורדים אל הוואדי לפי השילוט ל"מי נפתוח", בירידה תלולה, ולצד אתרי עבודה מאובקים - חלק מפרויקט קו הרכבת החדש מתל אביב לירושלים. זה מעורר שאלות בדבר המתח המובנה בין טבע פראי לתשתיות תחבורתיות. עוד מעט, במים הקרים, השאלות הללו יתפוגגו.

הירידה מטה תחשוף בפניכם אט-אט את בתי הכפר המתקרבים ואת הוואדי היפה. בחורף יפה פה פי כמה וכמה, אבל מצד שני - בחורף לא תוכלו להיכנס למים, אלא אם אתם פינגווינים.

אחרי כרבע שעה (מקסימום) של ירידה, והנה הגעתם אל בריכת המעיין הגדולה

אני עוברת שם עם האוטובוס בחלק מהמקומות יש עבודות בחלק לא
אז אולי להתקשר לעירית י-ם או משהו

• הוסף לסימניות
הייתי לא מזמן.
ירדנו ברגל.
יש אפשרות להגיע גם מהצד השני, מפאר הארזים, קצת הליכה בחול.
המקום מדהים ונגיש בהחלט

• הוסף לסימניות
אולי זה (מוואלה)
לאחר שמחנים את הרכב ברחבת החנייה, יורדים אל הוואדי לפי השילוט ל"מי נפתוח", בירידה תלולה, ולצד אתרי עבודה מאובקים - חלק מפרויקט קו הרכבת החדש מתל אביב לירושלים. זה מעורר שאלות בדבר המתח המובנה בין טבע פראי לתשתיות תחבורתיות. עוד מעט, במים הקרים, השאלות הללו יתפוגגו.

הירידה מטה תחשוף בפניכם אט-אט את בתי הכפר המתקרבים ואת הוואדי היפה. בחורף יפה פה פי כמה וכמה, אבל מצד שני - בחורף לא תוכלו להיכנס למים, אלא אם אתם פינגווינים.

אחרי כרבע שעה (מקסימום) של ירידה, והנה הגעתם אל בריכת המעיין הגדולה

אני עוברת שם עם האוטובוס בחלק מהמקומות יש עבודות בחלק לא
אז אולי להתקשר לעירית י-ם או משהו
מעולה!
חייב לספר משהו.
לפני מספר שנים היה לי רכב למספר ימים, והחלטתי לבקר את אנדרטת התאומים. לא ידעתי עד כמה מסובך להגיע אליה. שביל משובש והזוי לחלוטין. כשהגעתי - פרצתי בצחוק. מדובר בכיכר ענקית, מושקעת, מקום מדהים - ותקוע באמצע שום מקום שום מקום שום מקום. לא נגיש בעליל משום כיוון.

ברור לי שמישהו מכר למישהו תמים תותים בזול, המישהו התמים שילם מליונים על אנדרטה, והיא הוקמה בסוף העולם.
P1040037 (856x1280).jpg

• הוסף לסימניות
ירידה ברגל מהיכן? (ותודה רבה! מאוד!)
מהכניסה לעיר, יורדים בגשר קטן כזה, ואז יש שביל חצץ.
קצת לפני הטרמפיאדה.
שלח לי הודעה פרטית, ואתן לך טלפון של בעלי שידריך אותך מדויק. הוא יודע יותר טוב.
בשמחה

• הוסף לסימניות
מעולה!
חייב לספר משהו.
לפני מספר שנים היה לי רכב למספר ימים, והחלטתי לבקר את אנדרטת התאומים. לא ידעתי עד כמה מסובך להגיע אליה. שביל משובש והזוי לחלוטין. כשהגעתי - פרצתי בצחוק. מדובר בכיכר ענקית, מושקעת, מקום מדהים - ותקוע באמצע שום מקום שום מקום שום מקום. לא נגיש בעליל משום כיוון.

ברור לי שמישהו מכר למישהו תמים תותים בזול, המישהו התמים שילם מליונים על אנדרטה, והיא הוקמה בסוף העולם.
צפה בקובץ המצורף 465268
איפה היא באמת? חיפשנו אותה המון.

• הוסף לסימניות
אנחנו היינו בליפתא וזה ממש נחמד אומנם לא טיול ע-נ-ק אבל זה מקום עתיק כזה, אתה לא מרגיש בתוך ירושלים בכלל, מגיעים לשם, זה מהכניסה לעיר נכנסים לבגין ושם אחרי דקה שתיים יש כניסה פשוט תשאל אנשים, מה זאת אומרת כניסה? כניסה לשביל לירידה למטה (שביל מעט ארוך יש לציין) ושם למטה יש נהר חמוד שילדים יכולים להיכנס ולהנות וגם אפשר לעשות שם מנגל וכו'
הנה מס' תמונות להתרשמות:
img_7494-jpg.465730
img_7562-jpg.465737
img_7578-jpg.465736
img_7539-jpg.465734
img_7509-jpg.465731
img_7493-jpg.465721

קבצים מצורפים

• IMG_7493.JPG
    5.3 MB · צפיות: 407
  • IMG_7494.JPG
    3.9 MB · צפיות: 413
  • IMG_7509.JPG
    5.2 MB · צפיות: 412
  • IMG_7539.JPG
    5.8 MB · צפיות: 416
  • IMG_7578.JPG
    5.8 MB · צפיות: 410
  • IMG_7562.JPG
    3.9 MB · צפיות: 421
  • הוסף לסימניות
אולי מישהו שמכיר יוכל לסמן על מפה,
כי זה רעיון לבוקר של שקט....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מקווה שזה פחות או יותר ברור
צפה בקובץ המצורף 465738
מאד ברור
תודה רבה.

הייתי שם בתור ילד, וזכור לי שהיו כל מיני טיפוסים ....
לפי מה שכותבים השתנו דברים,
וכחובב מקומות שבהם ניתן [בשקט ושלווה] להתבונן בבריאה ולהתפעל ממנה, זה מקום טוב עבורי.

• הוסף לסימניות
בבקשה: העיגול האדום שביל הכניסה: המקום נקרא 'עין נפתוח'
בקשר לבילוי בוקר רוב הסיכויים שתגלו שאתם לא לבד שם, ולפעמים יש שם כל מיני..

קבצים מצורפים

• מפה.jpg
    מפה.jpg
    KB 93.7 · צפיות: 34

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת