ליצירתיים שביננו.שיר על פשטות, -פרס כספי.

• הוסף לסימניות
במסגרת פרויקט חסד והתרמה, אני מחפשת רעיון לשיר שילווה את הפרויקט.
הפרויקט מדבר על משפחות אברכים שחיות בפשטות וללא מותרות גם אחרי הקיצוצים.

שירים כמו - חזו בני חביבי דמשתכחין בצערא.... ועוסקין בחדוותא דילי.
או 'חביבין ישראל שניתן להם כלי חמדה... חיבה יתרה שנקראו בנים למקום... וכו'.
כל מי שיש לו רעיון לשיר ויוכל להעלות אותו לכאן, את המילים או את השיר עצמו, אני אודה לו מאד, מדובר על קונוטציה חיובית, שימו לב מדובר על חיים בפשטות ולא על מצוקה או עוני.

במידה ויהיה משהו שאכן ימצא שיר שיכול לעזור לי ואכן נשתמש בו, יזכה בתשורה סמלית של 50 ₪.
תשובות תתקבלנה עד היום בערב. תודה לכולם.

• הוסף לסימניות
הפרויקט מדבר על משפחות אברכים שחיות בפשטות וללא מותרות גם אחרי הקיצוצים.
די הגיוני שיחיו ללא מותרות גם אחרי הקיצוצים, לא?

• הוסף לסימניות
הפרויקט ידון בנושא של חיים מתוך פשטות, פשטות גדולה יותר ממה שהיתה קודם, מתוך שמחה ואידיאל ולא מתוך התמסכנות. בבחינת - איזהו עשיר השמח בחלקו. אבל אני ממש ישמח אם לא יפתחו פה דיונים מהותיים כי זה יכול להגיע לשיא של תגובות בלי שלאף אחד תהיה תועלת מזה. בכל אופן תודה על ההערה שבטח תבהיר לאחרים מה הכוונה.

• הוסף לסימניות
הכי טוב שיר עם מנגינה שהוא פסוק או מאמר חז"ל. אבל כל רעיון שיכול לשרת את הרעיון המרכזי (קליפ מלווה בשיר) יכול לסייע לי מאד. כדוגמת מאמר חז"ל וכו'.

• הוסף לסימניות
כך היא דרכה של תורה..

פת במל תאכל...

• הוסף לסימניות
טוב לי תורת פיך....

• הוסף לסימניות
יש בתורה בקדושה כח להשיב נפש...לולי תורתך אז אבדתי בעוניי"-(האלבום של דרשו)-שיר קצבי

• הוסף לסימניות
יש את השיר "כך היא דרכה של תורה- אם אתה עושה כן אשריך... בעום הזה וטוב לך בעולם הבא שכולו טוב".
לחן שקט אבל מאוד מאוד יפה.
האם אתם מחפשים סגנון ג'ינגלי סוער או שיר רגש?

• הוסף לסימניות
1)"אשרי מי שגדול בתורה ועמלו בתורה...ועושה נחת רוח"
2)"כי הם חיינו ואורך ימינו"-ורדיגר
3)"כד יתבין ישראל"
4)"תנא דבא אליהו....שהקב"ה יושב ומצפה להם..."-ורדיגר
5)"מה אהבתי תורתך"
6)"כי יש בתורה"-דסקל(דרשו)
7)"אין לך בין חורין אלא מי שעוסק בתורה"-גרטנר

ועוד....
דרך אגב לליפא שמעלצר יש שיר על יהודי פשוט(באידיש)

• הוסף לסימניות
"אם אתה נותן לי כל כסף וזהב... איני דר אלא במקום תורה"

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על הרעיונות אני בודקת אחד לאחד, בינתיים אני מרגישה שלקליפ הכי מתאים כרגע זה שיר רגוע. אבל יכול להיות גם שניקח משהו תוסס. לדעתי אני עדיין חושבת שמבחינת התוכן חזו חזו,הכי מתאים, למרות שאני לא שלמה עם זה. מחפשת באמת רעיון יצירתי לא משהו כל כך מתבקש.

• הוסף לסימניות
"אילו היו בני אדם מרגישים מתיקות ועריבות זיו התורה..." "היו משתגעים ומתלהטים אחריה..." "...ולא שווה בעיניהם לא כסף וזהב למאומה"... (עפ"י דברי האור החיים הק' - שיר של אהרל'ה גרטנר, אם אני לא טועה, מרגש, שקט ויפה.

• הוסף לסימניות
'הוא יבנה בית לשמי'
זה אולי לא הרעיון הראשון שעולה בראש, אבל אם תשימו לב למילים,
הן יכולות להתאים להפליא:
'הוא יבנה בית לשמי' (שזה מה שאברכים עושים...)
'בית לי הוא יבנה' (כנ"ל...)
'וחסדי לא יסור ממנו' (הקב"ה נוהג עימו בחסד מיוחד, על שהוא בונה בית לשמו)
'ואני אהיה לו לאב והוא יהיה לי לבן' (הקשר המיוחד שנוצר בינם לבין הקב"ה, מתוך צורת החיים הזו)
'וחסדי לא יסור ממנו....אני לאב והוא והוא לבן'...

(-אברהם פריד)

לחן מרגש להדהים, ושיר ארוך יחסית שמתאים לליווי מצגת

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
גם אני חשבתי לפני פתיחת האשכול שהוא יבנה זה מדהים, אבל כל מי ששאלתי אמר לי שזה לא קשור, מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משהו אחר;1148507:
גם אני חשבתי לפני פתיחת האשכול שהוא יבנה זה מדהים, אבל כל מי ששאלתי אמר לי שזה לא קשור, מה אתם אומרים?

בעיניי הכל עניין של איך תתאימי את זה.
אם רק תשמיעי את זה ברקע, סביר מאד שאף אחד לא יקשר או יתחבר במיוחד,
אבל אם תערכי מצגת, תציגי את המילים בצורה נבונה ועוצמתית- לא יהיה מנוס מלהבין ואפילו לפלוט 'אה' קטן של 'וואלה, לא חשבתי על זה קודם'.
וכמובן- בכל החצי נצח הבא הם יזכרו בכנס כשישמעו את השיר, בגלל הקישור הלא קשור.

• הוסף לסימניות
יש לי לחן מהמם למילים-
"אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה, וכל מי שעוסק בתורה הרי זה מתעלה
אם אתה עושה כן אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא"

שיר שקט ומרגש מאוד!

• הוסף לסימניות
הוא יבנה- יכול להיות מדהים בתנאי שתבצעי יפה. וזה יהיה וואו.

• הוסף לסימניות
טוב אני מתקרבת מאד לכיוון של הוא יבנה בית לשמי, מי שחושב שזה יכול להתאים שיכתוב שהוא בעד.
זה לא משהו אישי, אבל אני לא יכולה להראות קונוטציה של עניות, וגם לא להכניס יותר מדי את הנושא של תורה, אנשים שתורמים אומרים לעצמם, אם הוא לומד תורה והמצב שלו כל כך קשה שיצא לעבוד, כך שאני מעדיפה להתחמק מהאידיאל ולהדגיש את צורת החיים, אנחנו יודעים שזה חשוב, לא כולם יודעים את זה גם.
בכל אופן מי שבעד שיכתוב, אני ממש מודה, וכמובן אם יש לכם רעיונות נוספים פתוחה עוד לשמוע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה