ליצירתיים שביננו.שיר על פשטות, -פרס כספי.

• הוסף לסימניות
"נגיל ונשיש בזאת התורה כי היא לנו עוז ואורה" - יש בהרבה לחנים.
מילים מאד חזקות שתמיד מדברות אל הלב!

גם "ברוך הוא אלקינו שבראנו לכבודו... ונתן לנו תורת אמת וחיי עולם נטע בתוכנו".

וכן "כי לקח טוב נתתי לכם תורתי אל תעזובו עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר"-
יש פה התייחסות גם לאברכים שלא עוזבים את לימוד התורה וגם פנייה לתומכים והבטחה מהקב"ה להם.

ועוד משהו:
השיר המרגש מאד: "כי הם חיינו ואורך ימינו ובהם נהגה יומם ולילה ואהבתך אל תסיר ממנו לעולמים"

רעיון נוסף "אחת שאלתי מאת ה' אותה אבקש שבתי בבית ה' כל ימי חיי לחזות בנועם ה' ולבקר בהיכלו" עם הדגשה על ה"נועם" שהאברכים רואים בדרך בה הם הולכים.
יש למילים אלו הרבה ביצועים מרגשים.

• הוסף לסימניות
לדעתי הוא יבנה זו ההברקה הכי טובה ולא צפויה שעלתה כאן. לא רעיון שלי :(

• הוסף לסימניות
הוא יבנה הוא שיר מהמם!!
אבל, מנסיון שלי הוא מאוד לעוס, תלוי באמת מה בדיוק עושים איתו ואיך..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י userit;1148454:
'הוא יבנה בית לשמי'
זה אולי לא הרעיון הראשון שעולה בראש, אבל אם תשימו לב למילים,
הן יכולות להתאים להפליא:
'הוא יבנה בית לשמי' (שזה מה שאברכים עושים...)
'בית לי הוא יבנה' (כנ"ל...)
'וחסדי לא יסור ממנו' (הקב"ה נוהג עימו בחסד מיוחד, על שהוא בונה בית לשמו)
'ואני אהיה לו לאב והוא יהיה לי לבן' (הקשר המיוחד שנוצר בינם לבין הקב"ה, מתוך צורת החיים הזו)
'וחסדי לא יסור ממנו....אני לאב והוא והוא לבן'...

(-אברהם פריד)

לחן מרגש להדהים, ושיר ארוך יחסית שמתאים לליווי מצגת

בהצלחה!

נשמע מיוחד.
אני לא מכירה.
אפשר לקבל את השיר הזה?
למישהו יש?
תודות רבות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופיריטרית;1148684:
נשמע מיוחד.
אני לא מכירה.
אפשר לקבל את השיר הזה?
למישהו יש?
תודות רבות...

http://www.youtube.com/watch?v=SDdJchp1ixI

אם את לא חסומה,

אחרת אני יכולה לשלוח לה, הקובץ גדול מדי להעלאה כאן

• הוסף לסימניות
אני מצטרפת למי שהמליץ על השיר-
"כי הם חיינו... ואהבתך אל תסיר ממנו לעולמים" (שקט)

• הוסף לסימניות
גם "כי הם" אני חושבת שזה מקסים ממש.
בינתיים אני מתלבטת בין שניים הוא יבנה, וכי הם חיינו, שימו לב שהדגשתי, אמנם אין לכולם כח לקרוא אותי יותר מדי וזו גם הסיבה שהיו דוגמאות לא מתאימות, אני חייבת להתרחק מהנושא של תורה, מהסיבות שציינתי קודם, הפוקוס חייב להיות על משהו אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משהו אחר;1148752:
גם "כי הם" אני חושבת שזה מקסים ממש.
בינתיים אני מתלבטת בין שניים הוא יבנה, וכי הם חיינו, שימו לב שהדגשתי, אמנם אין לכולם כח לקרוא אותי יותר מדי וזו גם הסיבה שהיו דוגמאות לא מתאימות, אני חייבת להתרחק מהנושא של תורה, מהסיבות שציינתי קודם, הפוקוס חייב להיות על משהו אחר.

לפי דעתי ,השיר כי הם חיינו הוא שיר מדהים ומאד מרגש ,ולא לעוס כל כך , הוא יבנה שיר מאד יפה ומרגש אבל די הוא כבר יצא מהאוזניםץ

• הוסף לסימניות
מכיוון שהשיר הוא יבנה - לא מדבר על תורה, וכי הם חיינו וכל שאר השירים מדגישים את הנושא הזה, שהייתי צריכה להתרחק ממנו, כי בעלי בתים לא מצליחים להבין למה אנשים שחיים בפשטות לא יוצאים לעבוד.
מכל מקום לא נתרכז בנושא מדוע התרחקתי מהפוקוס על תורה.
אבל אני מודה למי שהביא לי שוב את הרעיון של הוא יבנה בית, עם עיבוד מחדש ונגיעה מתאימה אני חושבת שאפשר להפיק ממנו משהו מיוחד, גם למי שהשיר לעוס בעיניו זה מאד שאלה של איפה היית, ואיזה דיסק אחרון חרשת עליו.
מדובר בציבור אמריקאי שלא חרש את השיר הזה.
אני מודה מאד למי שחדשה לי את הרעיון על מנת שאוכל לשלם את שהבטחתי.
50 ₪, נא לציין פרטי בנק במייל האישי לצורך העברה.
תודה לכל המשתתפים.

• הוסף לסימניות
בבקשה

קבצים מצורפים

• אברהם_פריד_-_הוא_יבנה_בית.mp3
    6.6 MB · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
הוא יבנה- מדהים!
מענין, כתבו כאן שהוא לעוס, אני לא הכרתי אותו..
אני אומנם לא מאד מתמצאת במוזיקה החדשה, אבל בכל אופן להיטים ושירים מאד מוצלחים אני מכירה. זה היה לי חידוש. הוא מיוחד ועוצמתי, נשמע ממש מתאים למטרה.

אגב מה המקור למילים של השיר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1149984:
הוא יבנה- מדהים!
מענין, כתבו כאן שהוא לעוס, אני לא הכרתי אותו..
אני אומנם לא מאד מתמצאת במוזיקה החדשה, אבל בכל אופן להיטים ושירים מאד מוצלחים אני מכירה. זה היה לי חידוש. הוא מיוחד ועוצמתי, נשמע ממש מתאים למטרה.

אגב מה המקור למילים של השיר?

השיר נכתב לדוצי גוטשטיין
אחרי שאיבד את כל בני המשפחה שלו בתאונה על םסי הרכבת..
שיר מאוד מרגש ויפה..

מקור-
שמואל ב' פרק ז' פסוקים י''ג-י''ד,

השיר נלעס בכל החתונות ובעיקר במסיבות הבית ספריות- לא נראה לי היה בית ספר- סמינר שמכבד את עצמו ולא השתמש בשיר הנ"ל...

אבל כנראה כאן זה מטרה קצת שונה..
שמחה שמצאתם את מבוקשכם

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיצא כסינגל, לא בדיסק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה