דרוש מידע לירושלמים שהצינורות שלהם *לא* התפוצצו בלילה מהכפור - מידע חשוב

יש לי דוד חשמלי (לא דוד שמש) בתוך הבית. גם אני צריך להשאיר ברז מטפטף או שעלי לא חלות ההנחיות?

רגע, רק היום למדתי שבאמת צינורות מתבקעים בכפור. שלב אחרי שלב. אי אפשר להעמיס יותר מדי על המוח.

אולי השלג מייצר מעין 'בידוד', ולכן בתוך הצינור פחות קר, יחסית? (כמו שבאגמים באירופה, מתחת לשכבה הקפואה, מתנהלים חיים כרגיל. זה גם המורה לטבע אמרה).
אולי נשאל את דודי סילבר- אני מאמינה שהוא ידע להסביר....;);)

בעצם כל אחד שגר באיזורים הקרים קרי ממעלה 1 ומטה אפי' 2 מעלות ומטה צריך לפתוח את הברז שיטפטף כל הלילה
הסיבה לכך היא שבקולטים הצינורות הם מאד צרים ומאד מהר זה יכול לגרום לפיצוץ בצנרת..
הברז חריום שבדוד לא מיועד לשחרר לחץ של מים קפואים תבינו לבד איך יצא המים...
זה מיועד רק למקרה שהגוף חימום או הטרמוסטט לא תקינים אם המים יתרתחו מדי הרבה יהיה לחץ גדול והוא משחרר את הלחץ...
אבל מה שלא יהי לא לסמוך עליו כי גו הוא במשך השנים מתייבש ונהרס כך שלא להגיד לי לא קרה כלום לצנרת ואחרי כמה דקות זרם לי המים.. אם זה קרה עד עכשיו זה יקרה אוטוטו... כך שמי שחס על ממונו שוווה לו לפתוח את הברז המים חמים שע"י כך תמיד תהיה זרימה והמים לא יוכלו לקפוא..
לא צריך טפטוף ממש חזק רק לגרום שתהיה זרימת מים קבועה בצינורות..

בעצם כל אחד שגר באיזורים הקרים קרי ממעלה 1 ומטה אפי' 2 מעלות ומטה צריך לפתוח את הברז שיטפטף כל הלילה
הסיבה לכך היא שבקולטים הצינורות הם מאד צרים ומאד מהר זה יכול לגרום לפיצוץ בצנרת..
הברז חריום שבדוד לא מיועד לשחרר לחץ של מים קפואים תבינו לבד איך יצא המים...
זה מיועד רק למקרה שהגוף חימום או הטרמוסטט לא תקינים אם המים יתרתחו מדי הרבה יהיה לחץ גדול והוא משחרר את הלחץ...
אבל מה שלא יהי לא לסמוך עליו כי גו הוא במשך השנים מתייבש ונהרס כך שלא להגיד לי לא קרה כלום לצנרת ואחרי כמה דקות זרם לי המים.. אם זה קרה עד עכשיו זה יקרה אוטוטו... כך שמי שחס על ממונו שוווה לו לפתוח את הברז המים חמים שע"י כך תמיד תהיה זרימה והמים לא יוכלו לקפוא..
לא צריך טפטוף ממש חזק רק לגרום שתהיה זרימת מים קבועה בצינורות..
גם בבניינים חדשים צריך להיזהר?

בודאי שגם בבניינים חדשים צריך להיזהר אבל בבניינים ישנים לא כ"ש...
זה כמו בבקבוק שצריך להשאיר מקום כשמקפיאים אותו... זה לא משנה בכלל אם הם חדשים או ישנים..

עפ"י התחזית נראה יותר ללילה הבא אחריו.
בהגיחון פורסם על הלילה

לקוחות יקרים,

בהתאם לתחזית מזג האוויר.

ברצוננו לעדכן, כאשר הטמפרטורות יורדות ומתקרבות ל- 0 אנו ממליצים להשאיר ברז מים חמים מטפטף וזאת בכדי למנוע קיפאון ונזק לצנרת הביתית.

לדיווח על תקלות ומפגעים, עדכנו אותנו 24/7.

חורף חם ונעים,

חברת הגיחון 2070* שלוחה 3

ומה עם הלילה?
ומחר במשך היום גם צריך להשאיר טיפטוף?

ומה עם הלילה?
ומחר במשך היום גם צריך להשאיר טיפטוף?
הלילה כן.
כמובן שהטפטוף צריך להיות כשהברז מכוון על המים החמים (שמגיעים מהדוד).

אם אתם, כמונו, מהקבוצה המכובדת של המשפחות שהצינורות שלהם *כן* התפוצצו, מן הסתם כבר למדתם את הלקח.

אם אתם מהקבוצה השניה, אז:

1. קודם כל לכו לבדוק שהכל תקין אצלכם. שבזמן שהברזים סגורים, שעון המים לא מסתובב. כי לפי מה שראינו עכשיו ברחובות, יש כמה אנשים (למשל ברחובות צפניה ועמוס), שעדיין לא שמו לב שהצינור שלהם מפוצץ. חבל, הכינרת מתרוקנת.

2. גם אם התפוצץ, אל תיבהלו. יש שסתום בטחון שאמור להיות מותקן איפשהו ליד הקולטים על הגג, והוא בנוי כך שבתנאי קור ולחץ קיצוני הוא מתבקע ומשחרר את הזרימה החוצה, והצינור עצמו נשאר שלם. הנזילה היא רק מהשסתום המפוצץ.
התיקון קל ופשוט יחסית: סוגרים את השיבר, מטפסים לגג, מחליפים שסתום. (לא שניסיתי. אבל זה העקרון).

3. ראיתם את הנהרות הזורמים ברחובות? אז לא, ירושלים עדיין לא הפכה לעמק המעיינות. אלו התוצאות של הפיצוצים הליליים.

4. נכון המורה לטבע מכיתה ח' לימדה על האנומליה של המים? היא אמרה שבניגוד לכל החומרים בטבע, המים מתרחבים בקור. מתברר שהיא צדקה לגמרי.

5. נכון בתחזיות מזג אויר, מזהירים בלילות שלגים וקרה להשאיר ברז מים חמים מטפטף כל הלילה? מתברר שהם צודקים.

6. ובקיצור: צפויים השבוע עוד שני לילות קפואים, ובשבוע הבא מערכת קרה עוד יותר. אם אתם גרים באזור גבוה (כמו שרי ישראל/מקור ברוך/רוממה הישנה/מחנה יהודה), קחו את הנ"ל בחשבון לפני שאתם הולכים לישון.

7. ***עריכה ותוספת מאוחרת***: מתברר שגם ברחובות נמוכים כמו שמואל הנביא, היו פיצוצים בצנרת. כנראה שזה לא קשור לגובה.

8. ***עריכה ועוד תוספת מאוחרת***: לטענת אינסטלטור שתובא בהמשך (עמוד 4), השארת ברז פתוח לא תועיל לפיצוץ שסתום של קולט, אלא רק למניעת פיצוץ בצינורות עצמם.
9. למען ה', כשאתם עולים לגג - תשמרו על עצמכם. עדיפה מקלחת קרה מאשר להפסיד חיים ברגע. (מן התקשורת היום: כוחות ההצלה דיווחו על שלושה מקרים של נפילה מגובה בישובי פרוזדור ירושלים, שנגרמו עקב טיפול בשסתום הדוד שמש שקפא).

בלת"ק
הפתק שהונח אחר כבוד על המונה שלנו...
"לשכנים היקרים מים מטפטפים מהגג והמונה שלכם טס.... סגרתי אותו. חורף בריא"
מה אני עושה עם זה עכשיו? אשמח לדעת האם ניתן לדבוק מה התפוצץ? וא"כ איך? אם זה שסתום היכן ניתן לקנות? ואיך להחליף?
תודה רבה. שלעולם לא תדעו מחסור וצער וברכות לרוב חורף בריא!!

רחובות ירושלים זרמו היום ....
לא היה להשיג פקקים לדודים בשום טמבור ולבעלי המלאכה היתה אורה ושמחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה