מאפים לישה של בצק לחלה - צריך להיות בכל העוצמה של הקנווד?

• הוסף לסימניות
@ה. בקר @רוחי בלבוחי , כשמעמידים בצק לחלות [עם המתכון של @רוחי בלבוחי ], ונדרשת לישה ארוכה של 10 דקות, צריך להפעיל את הקנווד על העוצמה הגבוהה ביותר כדי להשיג את השיא של העיבוד? או שבכלל לאו דווקא?

כי ככל הידוע לי קנווד עדיין לא הצמידו מתחת המכשיר גומיות וואקום עוצמתיות כל כך שיעמדו בלחץ המטורף שהקנווד לא ירקוד על השיש. ולכן כל ה-10 דקות אי אפשר לזוז מהמכשיר כי צריך להחזיק אותו שהוא לא יעוף לריצפה...

האם אפשר להוריד מהירות מה שישחרר אותי מהכבילות למכשיר 10 דקות יקרות של ערב שבת? כי מרגיש לי שזה כן מתבטא באיכות של הבצק...

תודה!

• הוסף לסימניות
לא רק המקסר ילך, גם לבצק הכי טוב עוצמה נמוכה
אני לשה על 1.5-2, לא יותר, למשך 10 דקות מינימום

• הוסף לסימניות
צריך להפעיל על הכי נמוך,
אחרת ילך לך המיקסר
על העוצמה הכי נמוכה ל10 דקות, אם את רוצה שישאר לך מיקסר. זה גם מה שכתוב בהוראות שלהם.
גם בשביל הבצק התזוזה האיטית יותר טובה
אני עושה על עוצמה בינונית, לא על הכי נמוך אבל לא על המקסימום.
בצק לא לשים אף פעם במהירות הגבוהה
זה עלול להרוס את המיקסר.

מתחילים במהירות הנמוכה ביותר (שלא יעוף הקמח)
אח"כ מגבירים קצת.
תודה לכולן.

אני ממש בטראומההה.

אני תמיד מפעיל הכי הכי חזק למשך עשר דקות ומחזיק אותו חזק שלא יעוף ויפול וישבור את כל המטבח...

ופשוט קשה לי להאמין שהבצק יצא באותו עיבוד בהפעלה חלשה...

מה הכוונה שהמיקסר ילך? שהמנוע ישרף??

• הוסף לסימניות

תודה לכולן.

אני ממש בטראומההה.

אני תמיד מפעיל הכי הכי חזק למשך עשר דקות ומחזיק אותו חזק שלא יעוף ויפול וישבור את כל המטבח...

ופשוט קשה לי להאמין שהבצק יצא באותו עיבוד בהפעלה חלשה...

מה הכוונה שהמיקסר ילך? שהמנוע ישרף??
לכאורה המנוע, זה מאמץ גדול למיקסר
דגש שלא כתבתי לפני כן - גם לי יש קנווד, וכאמור - לשה על נמוך
תנסי ותראי איזה יופי של בצק יצא לך
אגב, גם הקצפה אני לא עושה במהירות הכי גבוהה כל הזמן, מתחילה על גבוה ומורידה בהדרגה למהירות בינונית

• הוסף לסימניות
אם תלושי על עוצמה גבוהה אז במקום שהגלוטן יתפתח ותהיה לבצק תפיחה טובה
אז הגלוטן נהרס ואז הבצק תופח פחות טוב
הכי טוב לבצק זה לישה על מהירות נמוכה למשך זמן ארוך

• הוסף לסימניות
לישה מהירה מדי מזיקה למכונה ומחממת את הבצק ובכך מפריעה להתפחות ה גלוטן.

מנסיון רב בלישה ידנית, אין באמת צורך בלישה רבה.
אם נותנים לישה בסיסית ממש רק עד להתחלת התגבשות, מחכים עשר דקות, עוד לישה קטנה-20 שניות, עוד עשר דקות, ככה 4, 5 פעמים - יוצא בצק מעולה עם רשתות גלוטן נהדרות
(ועל כל פשעים יכסה קמח טוב)

לישה יכולה להיות גם ארוכה מדי וקל להגיע לזה בעידן המכונות שעובדות בשבילך

• הוסף לסימניות
אם תלושי על עוצמה גבוהה אז במקום שהגלוטן יתפתח ותהיה לבצק תפיחה טובה
אז הגלוטן נהרס ואז הבצק תופח פחות טוב
הכי טוב לבצק זה לישה על מהירות נמוכה למשך זמן ארוך
אני דווקא לש [עד היום] על הכי גבוה ומקבל בצק מצוין רך ומושלםםם, ולכן שאלתי, מרגיש לי שבלישה איטית לא יגיע לכזה עיבוד.

• הוסף לסימניות
לישה מהירה מדי מזיקה למכונה ומחממת את הבצק ובכך מפריעה להתפחות ה גלוטן.

מנסיון רב בלישה ידנית, אין באמת צורך בלישה רבה.
אם נותנים לישה בסיסית ממש רק עד להתחלת התגבשות, מחכים עשר דקות, עוד לישה קטנה-20 שניות, עוד עשר דקות, ככה 4, 5 פעמים - יוצא בצק מעולה עם רשתות גלוטן נהדרות
(ועל כל פשעים יכסה קמח טוב)

לישה יכולה להיות גם ארוכה מדי וקל להגיע לזה בעידן המכונות שעובדות בשבילך
אני משתדל לעבוד רק עם נפלאות, בדגש על קמח לחלות...

חושב שאין טוב מנפלאות!!

• הוסף לסימניות
אני משתדל לעבוד רק עם נפלאות, בדגש על קמח לחלות...

חושב שאין טוב מנפלאות!!
מסכימה.
ונשגב מבינתי איך הם מצליחים לייצר קמח לחם כ"כ טוב (וזול) בלי שום תוספות אנזימים וכו' ועם חלבון כזה נמוך.
הייתי חושדת בהם שהם לא משתפים אותנו בנתונים אבל לא מצליחה לדמיין מה הם מרוויחים מזה

• הוסף לסימניות
מסכימה.
ונשגב מבינתי איך הם מצליחים לייצר קמח לחם כ"כ טוב (וזול) בלי שום תוספות אנזימים וכו' ועם חלבון כזה נמוך.
הייתי חושדת בהם שהם לא משתפים אותנו בנתונים אבל לא מצליחה לדמיין מה הם מרוויחים מזה
גם לי זה היה מוזר, והתקשרתי לשאול אותם והם התעקשו שאין שם כלום חוץ מחיטה.

• הוסף לסימניות
אני דווקא לש [עד היום] על הכי גבוה ומקבל בצק מצוין רך ומושלםםם, ולכן שאלתי, מרגיש לי שבלישה איטית לא יגיע לכזה עיבוד.
הכי גרוע שיכול לקראת אם תנסו, זה שילך לכם קילו קמח נפלאות...
אז יאלה לנסות את חכמת ההמונים והמומחים שכאן
ונפלאות באמת מעולה, יצא לי לנסות גם מלא וגם כוסמין - בכל סוגי הקמחים נפלאות היו הכי טובים מחברות אחרות שניסיתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה