כללי לכבוד יום העצמאות – 63 נוסטלגיות

• הוסף לסימניות
אביע את תודתי על העיצובים היפים מהזמנים ההם..
אך נמנעתי מלתת 'תודה' בשביל שלא יתפרש חלילה בעבור ה'עצמאות'.

תודה!

• הוסף לסימניות
בלי להכנס לעניין השטותי עצמאות מתאים או לא, הפרסומות שם מרתקות.
תודה על השיתוף.

איצה מאייר, הייתי כותב את הדברים שאני רוצה להגיד לך כאן, בגלוי, אך מפאת כבודך וכבוד המקום אכתוב לך באישי...

• הוסף לסימניות
"דן החסכן" לא גדל מאז אבל השתפץ ללא הכר...

• הוסף לסימניות
למה בנתיב אף פעם אי אפשר לראות שום דבר מעניין?
אוף!

• הוסף לסימניות
מישהי שלא מאנ"ש (דהיינו לא שומרת תורה ומצוות) שאלה אותי במייל - מה עשיתם אתמול והיום (וקצת היה נראה לי שהיא רצתה לדעת מה עשו החרדים האלו ביום העצמאות.:).) אני מביאה בפניכם את התשובה ולא על מנת לעורר פולמוס או התלהמות, סתם נראה לי שזה מתאים כמו כפפה לאשכול..
מה עשינו אתמול והיום?? בואי נתחיל ממה לא עשינו

לא, לא הלכנו להשתפשף בגבו של השכן ממול בפארק הקרוב , ולא הבערנו מנגל חד פעמי מזהם והורס אוזון, לא נופפנו בדגלים מול מצלמות הטלוויזיה ומאידך גם וודאי שלא שרפנו אותם..
לא שמנו מוסיקה קצבית (לועזית) בקולי קולות מהאוטו שאין לנו ,ולא רקדנו במועדון לצלילי טראנס עכשוי עד 04:00 לפנות בוקר. לא, לא הלבשנו את ילדינו בצבעי הדגל ו..לא.. לא הפסקנו את לימוד התורה הקדוש שיוצא מפיהם אבל כן בהחלט הקדשנו אותו לשלום המדינה
שכן את "הווי מתפלל בשלומה של מלכות שלולא מוראה איש את רעהו חיים בלעו"- לא כתבו אתמול כסלוגן לבחירות, לא עצרנו את חיינו על מנת לחגוג בהוללות אבל כן עצרנו על מנת לחשוב לרגע על מה היה קורה חלילה אילו לא היה יום העצמאות הזה..
לא, לא תלינו תמונות של ראש הממשלה מהמרפסת (היש מישהו שעושה זאת??) אבל כן תלינו כביסה כי הייתה שמש נפלאה..
כן הסברנו לילדנו היקרים שיש להודות להשם יתברך מאוד על קיום מדינת ישראל גם אם ראשיה לעיתים מתנהגים כאחוריה וסיפרנו להם על החיים לפני קום המדינה
(המורה שושי- אני כן זוכרת משהו!!). וכן חגגנו בדרכנו הפרטית שכללה שמחה והודיה להקדוש ברוך הוא וכל זאת מתוך ידיעה והסברה לילדינו שאין לנו על מי לסמוך, רק על אבינו שבשמיים.
אגב, (קנינו גלידה משפחתית של שטראוס וגביעים של מנעמים בסגנון רטרו, עוגת בראוניס של עלית - הכל לכבוד יום העצמאות.. יש משהו יותר ישראלי מזה לארוחת ערב חגיגית?)

יום עצמאות שמח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י היוצרת81;564111:
מישהי שלא מאנ"ש (דהיינו לא שומרת תורה ומצוות) שאלה אותי במייל - מה עשיתם אתמול והיום (וקצת היה נראה לי שהיא רצתה לדעת מה עשו החרדים האלו ביום העצמאות.:).) אני מביאה בפניכם את התשובה ולא על מנת לעורר פולמוס או התלהמות, סתם נראה לי שזה מתאים כמו כפפה לאשכול..
מה עשינו אתמול והיום?? בואי נתחיל ממה לא עשינו

לא, לא הלכנו להשתפשף בגבו של השכן ממול בפארק הקרוב , ולא הבערנו מנגל חד פעמי מזהם והורס אוזון, לא נופפנו בדגלים מול מצלמות הטלוויזיה ומאידך גם וודאי שלא שרפנו אותם..
לא שמנו מוסיקה קצבית (לועזית) בקולי קולות מהאוטו שאין לנו ,ולא רקדנו במועדון לצלילי טראנס עכשוי עד 04:00 לפנות בוקר. לא, לא הלבשנו את ילדינו בצבעי הדגל ו..לא.. לא הפסקנו את לימוד התורה הקדוש שיוצא מפיהם אבל כן בהחלט הקדשנו אותו לשלום המדינה
שכן את "הווי מתפלל בשלומה של מלכות שלולא מוראה איש את רעהו חיים בלעו"- לא כתבו אתמול כסלוגן לבחירות, לא עצרנו את חיינו על מנת לחגוג בהוללות אבל כן עצרנו על מנת לחשוב לרגע על מה היה קורה חלילה אילו לא היה יום העצמאות הזה..
לא, לא תלינו תמונות של ראש הממשלה מהמרפסת (היש מישהו שעושה זאת??) אבל כן תלינו כביסה כי הייתה שמש נפלאה..
כן הסברנו לילדנו היקרים שיש להודות להשם יתברך מאוד על קיום מדינת ישראל גם אם ראשיה לעיתים מתנהגים כאחוריה וסיפרנו להם על החיים לפני קום המדינה
(המורה שושי- אני כן זוכרת משהו!!). וכן חגגנו בדרכנו הפרטית שכללה שמחה והודיה להקדוש ברוך הוא וכל זאת מתוך ידיעה והסברה לילדינו שאין לנו על מי לסמוך, רק על אבינו שבשמיים.
אגב, (קנינו גלידה משפחתית של שטראוס וגביעים של מנעמים בסגנון רטרו, עוגת בראוניס של עלית - הכל לכבוד יום העצמאות.. יש משהו יותר ישראלי מזה לארוחת ערב חגיגית?)

יום עצמאות שמח

לא חייבים ללכת לקיצוניות, את יודעת :)
ולא חייבים לקשר בין התנהגויות נלוזות כמו מוזיקה לועזית קצבית בקולי קולות לבין הלבשת ילדים רכים ומתוקים בצבעי הדגל...

אם כבר חולקים חוויות - אנו קיבלנו את יום העצמאות בקישוט ביתנו בדגלי המדינה, בתפילת הודיה קהילתית חגיגית ובאמירת הלל בברכה כמקובל במקומותינו, לבישת בגדים בצבעי כחול ולבן, השתתפות בטקס יישובי מכובד בערב, וטיול משפחתי במרחבי ארצנו היפה בבוקר. אה, וכן, גם מנגל כהלכתו, אבל בלי להשתפשף בפארק הקרוב עם אף אחד, אלא בבית במזגן... :).

(הנ"ל נועד רק להמחיש שניתן גם לחגוג את עצמאות ישראל בצורה ערכית ומרוממת.. וחלילה לא למען פתיחת פולמוס כזה או אחר עם אף אחד. אני מודעת לכך שרוב יושבי האתר אינם מציינים את היום הזה וזה לא מפריע לי להנות מחברתכם, ולסייע לרבים מכם כמיטב יכולתי באופן אישי)

• הוסף לסימניות
אני מודעת לכך שרוב יושבי האתר אינם מציינים את היום הזה וזה לא מפריע לי להנות מחברתכם, ולסייע לרבים מכם כמיטב יכולתי באופן אישי)
אל תהי בטוחה.. כפי שאמרת גם את יש דרכים רבות לציין את היום החשוב הזה ואני מאמינה שאת ואני לא היחידות (כל אחת בדרכה שלה)<!-- / message --><!-- sig -->

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;563971:
ולהזכירך כאשר העלו מודעות לחו"ד של חב"ד נוסף עם זה התנצלות מראש.
:mad:
נדמה לי שגם העירו לו שההתנצלות שלו היתה לא לעניין וממש מיותרת.
אתה יודע מה הכי מקומם? זה כשיהודי מתנצל על אמונתו, בפני יהודי אחר...

• הוסף לסימניות
נא לא לעבור נושא ולהתמקד בנושא של האשכול

תודה.

• הוסף לסימניות

תודה.

• הוסף לסימניות
בלוג מרתק !
וסתם כל הפריטים שעוסקים ביום העצמאות הם אולי 5% ממה שמוצג שם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;564070:
למה בנתיב אף פעם אי אפשר לראות שום דבר מעניין?
אוף!

אולי זה בגלל שמאחורי כל מעידה רוחנית יש דבר מעניין שהצית אותה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cubes;564321:

תודה.

לעניין האשכול, בתור חובב נוסטלגיה נהנתי לראות דברים שהעלו לי זכרונות ילדות כמו עיצוב שקית הביסלי של שנות השמונים או כרטיסי הנסיעה של אגד.

משעשעת במיוחד הפרסומת של פיאט לרכב עם 10 כוחות סוס!!! ולא רחוק ממנה קבלה על תדלוק ב-83 אוקטן... אין דברים כאלה היום...

• הוסף לסימניות
לגבי תיבת הדואר הישנה - מי שמעוניין לראות כאלה מוזמן להסתובב בבניינים ישנים בגאולה ובבית ישראל בירושלים, יש שם עוד כמה תיבות כאלה.

• הוסף לסימניות
אולי תוכלו להעלות לכאן כמה דוגמיות?

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• 368115896_6731f1f5bb_z-479x600.jpg
    KB 75.8 · צפיות: 22
  • 362986813_2da5dd4e1d_z-600x422.jpg
    KB 87.2 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
עוד

קבצים מצורפים

• 108890988_83eadf59b9_z-298x600.jpg
    KB 62.4 · צפיות: 34
  • 100615162_d0652a43cb_z-600x495.jpg
    KB 87.8 · צפיות: 34
  • 102754292_00ae49078a_z-403x600.jpg
    KB 82.3 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
עוד

קבצים מצורפים

• 2102096654_42035064cf_z-600x596.jpg
    KB 121 · צפיות: 19
  • 2102093282_d1d55497bf_z-600x401.jpg
    KB 76.1 · צפיות: 25
  • 2102094596_2e6a584479_z-260x600.jpg
    KB 44.4 · צפיות: 23

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה