כללי לכלל הטיפוגרפים

• הוסף לסימניות
כיוון שישנם פונטים רבים שמחזיקים גם בקטעים ארוכים, חשוב לי לדעת אילו פונטים יפים ומומלצים במיוחד לעימוד עלונים וחוברות.
אשמח לקבל תשובות מאילו שהתנסו ומתמצאים בנושא.

• הוסף לסימניות
אדמה
פונטקסט
שלמה
כריזמה
מזל
ליוורנה
אות קטיפה
של חב' פונטביט

• הוסף לסימניות
האם אות קטיפה אכן מסוגלת להחזיק טקסט רב?

• הוסף לסימניות
בנוסף על הקודמים

גפן (יש לו גם משקלים נטויים - מומלץ)
יגואר
שפע
שפע קלאסיק
אשר
ליבורנה

• הוסף לסימניות
זה לא מקובל לומר, אך לדעתי ליבורנה החדש לא יכול לשמש לטקסטים ארוכים, התוצאה לא נוחה לקריאה.
זה אות יפה ונחמדה, אך לא זה יעודה.
(הערה: כעת יש משקל חדש, ספר שמו, שכנראה כן נועד לזה, אך אין לי אותו ולא אוכל לדבר עליו)

• הוסף לסימניות
ליבורנה הישן דווקא מאוד מוצלח. עד לא מזמן יצא עלון מאוד מפורסם בשם 'אוצרות' שעימדו אותו עם ליבורנה וזה היה מקסים.
אגב, בפונטביט אמרו לי שמי שרכש משקל מסוים שעבר שדרוג אצלהם, זכאי לקבל [באם יבקש] את כל המהדורות הקודמות של אותו משקל.
וסתם עצה טובה, יש אתר בשם 'לדעת נט גליונות' שבכל שבוע מתפרסמים שם כ-95% מכל העלונים שיוצאים לאור. ואפשר לעבור שם על העלונים ולהתרשם.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מן מהוופלים;757213:
ליבורנה הישן דווקא מאוד מוצלח. עד לא מזמן יצא עלון מאוד מפורסם בשם 'אוצרות' שעימדו אותו עם ליבורנה וזה היה מקסים.
אגב, בפונטביט אמרו לי שמי שרכש משקל מסוים שעבר שדרוג אצלהם, זכאי לקבל [באם יבקש] את כל המהדורות הקודמות של אותו משקל.
וסתם עצה טובה, יש אתר בשם 'לדעת נט גליונות' שבכל שבוע מתפרסמים שם כ-95% מכל העלונים שיוצאים לאור. ואפשר לעבור שם על העלונים ולהתרשם.
בהצלחה.

מותר לי לחלוק, לא?
לדעתי איננו אות ספר. עלון זה על גבול הסביר, לא יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מן מהוופלים;757213:
עד לא מזמן יצא עלון מאוד מפורסם בשם 'אוצרות' שעימדו אותו עם ליבורנה וזה היה מקסים.

מה באמת קורה עם העלון הזה?
היינו מחכים לו בקוצר רוח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;757218:
מותר לי לחלוק, לא?
לדעתי איננו אות ספר. עלון זה על גבול הסביר, לא יותר.

מי אני שאביע דעותי לפניך.
אבל כפי שרואים בשטח, אתה יכול לקחת כמה וכמה פונטים, ופשוט אתה צריך לדעת לעמד אותם, ותוכל לראות נפלאות.
עכשיו ראיתי קונטרס שעימדו בו את הטקסט רץ בפונט 'אשר', שזה פונט שממבט ראשון מתאים לכותרות, או עכ"פ כותרות משנה, וזה פשוט יצא מדהההים.
מי כמוך יודע שטיפוגרפיה זו אומנות. והמקצוע של טיפוגרף בעידן שלנו כמו בכל תחום הגרפיקה, זה לדעת למצוא רעיונות חדשניים, שלפעמים נראים הרבה יותר יפים מהסטנדרט הקיים.

• הוסף לסימניות
של מי הפונט 'אשר'? והאם אפשר למישהו להעלות פה דוגמא מפונט זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;757228:
מה באמת קורה עם העלון הזה?
היינו מחכים לו בקוצר רוח

הפסיקו להוציא אותו, הבנתי שהעלויות היו גבוהות מידי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שכוי;759620:
של מי הפונט 'אשר'? והאם אפשר למישהו להעלות פה דוגמא מפונט זה?
של פונטביט
אגב, פונט מדהים (מהמשפחה של שפע, שפע קלאסיק...)
אני גם השתמשתי איתו לעימוד טקסט רץ בעלון

קבצים מצורפים

• לכידה.JPG
    KB 27.6 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
תודה רבתי. אכן באמת פונט נהדר!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה