לכל האולפניסטים שכאן

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
בשביל הסקרנות הייתי רוצה מאוד לדעת איך עובדת ההקלטה באולפן החל מהקלטת הנגנים השונים ויצירת הפלייבק ועד להקלטת הזמר עד שהשיר מוכן לגמרי
א. איזה כלי מתחילים קודם כל להקליט בדרך כלל ומה אחריו וכן הלאה
ב. האם מקליטים את כל הכלים לפני הזמר או רק את חלקם כדי שהזמר לא יתבלבל בשירתו וכו וכו (כדוגמת הויידאו המצורף) הוידאו לא עובד כאן יש ללחוץ עליו ולראות אותו ביוטיוב (חבל שאין כזה סרטון על שמע ישראל של שוואקי)
בקיצור איך זה עובד מה הסוד בזה ;)
https://www.youtube.com/watch?v=75HduVf-YoE

• הוסף לסימניות
בטח יש כל מיני שיטות וכל מעבד יש לו דרך אחרת שהוא עושה את זה.
איך שאני ראיתי והתרשמתי מכמה מעבדים, המעבד יושב עם הזמר וחושבים איך רוצים שהשיר יישמע ומנסים לנגן וחושבים.
אחר כך המעבד מנגן את הסקיצה של השיר, ואם הוא טוב בזה אז הוא ממש בונה במחשב את הגיטרות והתופים והקלידים והבאס - ומקליט את הזמר, כל זה בלי להשקיע מלא מלא זמן על הסאונד והכל אבל כן לנסות שיצא מה שרוצים שיישמע בסוף. כולל פתיחות וסיומות.
הרבה פעמים חלק גדול מהעבודה המעבד עושה באולפן שלו.
ואז יום אחד הוא מביא את הגיטריסט שהוא רוצה להקליט. יום אחר הוא הולך לאולפן תופים ומקליט שם את המתופף שהוא רוצה להקליט. מביא עוד כלים שהוא מקליט אצלו. הוא יכול ללכת לאולפן גדול יותר ולהקליט שם כינורות ומקהלות.
אבל הכל על גבי הסקיצה שהוא בנה והקליט אצלו. ואז אם רוצים אפשר להקליט שוב את הזמר, אפשר גם לבחור מה שהוא ישמע, אפשר להקליט רק קטעים שטעונים שיפור, אפשר להוסיף מלא קולות רקע וקולות שניים וכדו'.
אח"כ עושים להכל מיקס, שכל דבר יהיה ממוקם במקומו, מה ברקע יותר ומה סולו, מה בימין מה בשמאל, לטפל ולשפץ ולשים כל דבר במקומו.
אחרי זה שולחים למאסטרינג ששם הכל ממש מתכוון ונכנס למקומו דבר דבור על אופניו, נראה לי שלא לכל אחד יש השגה מה בדיוק איש המאסטרינג עושה ולא תמיד אפשר לגעת מראש איך זה יישמע בסוף.. אבל זה מוכרח והקב"ה מסדר הכל שיהיה טוב וישמע טוב :) :)

אתה יכול לחשוב נגיד מראש על המהלך של השיר, לבנות לו איזה מקצב מסויים (אפילו רק באס של תופים או רק לקבוע קצב ולהקליט על פי המטרונום) ועליו לעשות קלידים ולהוסיף גיטרות ואז להקליט שירה, הזמר לא חייב לשמוע הכל, בשביל זה יש MUTE..

איפה שהוא ראיתי בזמנו סרטון ארוך שמתעד את ההפקה של הדיסק של לוי פאלקוויטש, משהו מדהים.. כל שיר יש לו מעבד משלו והרבה דברים מוקלטים בכל מיני אולפנים. הוא פשוט מסתובב הוא והמפיק שלו אצל מעבדים וכל מעבד יושב איתם ומבין מה צריך להיות והוא מפיק להם את הכל

• הוסף לסימניות
תודה רבה על הפירוט
כמובן אשמח לשמוע עוד מאחרים (וגם ממך אם יש מה להוסיף;))
וממש תודה לך על כל העזרה שאתה נותן לי כאן וגם באשכול של דגימות בקורג

• הוסף לסימניות
איפה שהוא ראיתי בזמנו סרטון ארוך שמתעד את ההפקה של הדיסק של לוי פאלקוויטש, משהו מדהים.. כל שיר יש לו מעבד משלו והרבה דברים מוקלטים בכל מיני אולפנים. הוא פשוט מסתובב הוא והמפיק שלו אצל מעבדים וכל מעבד יושב איתם ומבין מה צריך להיות והוא מפיק להם את הכל
אתה מתכוון לזה?
https://www.youtube.com/watch?v=AztkKsalNzQ

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
בשביל הסקרנות הייתי רוצה מאוד לדעת איך עובדת ההקלטה באולפן החל מהקלטת הנגנים השונים ויצירת הפלייבק ועד להקלטת הזמר עד שהשיר מוכן לגמרי
א. איזה כלי מתחילים קודם כל להקליט בדרך כלל ומה אחריו וכן הלאה
ב. האם מקליטים את כל הכלים לפני הזמר או רק את חלקם כדי שהזמר לא יתבלבל בשירתו וכו וכו (כדוגמת הויידאו המצורף) הוידאו לא עובד כאן יש ללחוץ עליו ולראות אותו ביוטיוב (חבל שאין כזה סרטון על שמע ישראל של שוואקי)
בקיצור איך זה עובד מה הסוד בזה ;)
https://www.youtube.com/watch?v=75HduVf-YoE
כמובן שיש גישות שונות בתהליך ההפקה.
ישנם מעבדים אשר מנגנים באורגן או בmidi את תפקידי הנגנים כדי שהזמר והמפיק יוכלו להתרשם וישנם מעבדים אשר רק כותבים את התווים לכל הנגנים והעיבוד המלא נמצא רק אצלם בראש.

בדרך כלל מתחילים להקליט את "חטיבת הקצב" (rythem section) שזה תופים בס וגיטרות (לפי הסדר הזה בדר"כ) כשבאוזניות הנגנים ישמעו את הקלטת הסקיצה של שירת הזמר, לפעמים עם אקורדים פשוטים בפסנתר.

מכאן והלאה ממשיכים עם הכלים המרכזיים הנוספים בשיר שזה כבר תלוי בעיבוד. אם מדובר בכינורות, כלי נשיפה, פסנתר וכו'.
אח"כ מקליטים את כל שאר ה"קישוטים" בשיר.

מיותר לציין שאם ההפקה או חלקה נעשית בתוך המחשב (midi בלע"ז..) התהליך משתנה והסדר לפעמים מתהפך לחלוטין.
אם כי רוב מעבדי הmidi ישתדלו לעבוד לפי הסדר המוזכר לעיל אשר הוכח כגורם משפיע על הסדר וניקיון הדעת בעיבוד.

אחכ מקליטים את הזמר מחדש, אחכ מקהלות ואחכ שוב הקלטת קולות שניים ותיקונים של הזמר לפי המקהלות אם יש צורך.

אחכ מיקס..

מנקים, מסדרים, מוחקים, מגביהים, מנמיכים, מזיזים, מתקנים, פותחים, סוגרים, דוחסים וחותכים את הרצועות הרבות כדי שכל כלי ישמע במיטבו ובצורה ברורה ללא הסתרות מכלים אחרים.

אחכ מאסטרינג.את הקובץ הסופי של המיקס מעבירים עיבוד צליל נוסף ומדוייק.
כיוונון תדרים כללי, כיוונון דחיסה, חום, רוחב, עוצמה ונקודת התחלה וסיום מדוייקים.
את הנ"ל עושים בתוכנה ייעודית, או בפלאגינים ייעודים בתוכנות הרגילות, או אם התקציב מאפשר בלי עין הרע - במכשירים אנלוגיים איכותיים אשר נותנים לשיר סאונד יקר ומרשים.

אההממ זהו פחות או יותר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה זה האוזניות האלו שאודי דאמרי נושף בהם בסוף??
זה נקרא ינשוף.
אפשר לנגן איתם midi והנשיפה גורמת לכלי להישמע חי יותר, בעיקר כלי נשיפה שצריכה להיות האפשרות לנגן תו שיתגבר לאט לאט ויסתיים לאט לאט ולא מתחיל ונגמר בחדות

• הוסף לסימניות
זה נקרא ינשוף.
אפשר לנגן איתם midi והנשיפה גורמת לכלי להישמע חי יותר, בעיקר כלי נשיפה שצריכה להיות האפשרות לנגן תו שיתגבר לאט לאט ויסתיים לאט לאט ולא מתחיל ונגמר בחדות
איפה אפשר לקנות את זה??
זה מתאים לכל אורגן?

• הוסף לסימניות
ב'הקול הבא' נדלקתי אבל שתקתי. עכשיו אני כבר לא יכול לעצור את הקיטור.
מצפיה בסרטון של "טוב לי" דלעיל, שמתי לב שעפ"י רוב, נגני האולפן הינם בעלי נשמות קדושות וטהורות, אבל, חיצונית לפחות, הם קצת 'רחוקים'.
חסר נגנים איכותיים שומרי תו"מ? (כולנו רק זמרים או קלידנים :)?)
ואני מדבר על כל סוגי הכלים.

• הוסף לסימניות
מצפיה בסרטון של "טוב לי" דלעיל, שמתי לב שעפ"י רוב, נגני האולפן הינם בעלי נשמות קדושות וטהורות, אבל, חיצונית לפחות, הם קצת 'רחוקים'.
אכן חסר. מקצועיים בכלל נדיר

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נו נו יש כבר מישהו בדור הזה צדיק ש"צעק" ו"צועק" על זה במשך שנים:rolleyes:.......

• הוסף לסימניות
זה נקרא ינשוף.

נשפן..
יש לי אותו, משתמשת בו הרבה בעיקר בנגינת שלי נשיפה, אבל לא רק.
מתחבר כמו USB למחשב.
יש מספר דגמים חלק מהם עובדים גם על תנועות ראש.
כל הדבר הזה מנסה לדמות נגינה של נגן על כלי נשיפה.

אכן חסר. מקצועיים בכלל נדיר

מסכימה עם זה מאוד!..
יש לזה גם הסבר, אבל לא ממש רוצה להכנס לדיון על זה.
מה שכן, עם הכרות עם הציבור, ועבודה די שוטפת עם נגנים,
יכולה להגיד שנגינה של נגנים משלנו עוד רחוקה מאוד
למרות שיש- ומקצוענים מאוד! אבל לא הרבה, יחסית לצורך.

קורא תווים במכה ראשונה או קולט משמיעה במהירות ומנגן ללא טעויות.

לא חושבת שדווקא זה.
(לא היה אכפת לי לשבת עם נגן שעה ארוכה יותר. אם אדע שזה יכול יגיע לרמה טובה)
זה יותר וירטואוזיות ואיכות נגינה שוטפת ונקייה..
לפעמים אפילו הוצאת צליל נקי יותר

• הוסף לסימניות
לא חושבת שדווקא זה.
(לא היה אכפת לי לשבת עם נגן שעה ארוכה יותר. אם אדע שזה יכול יגיע לרמה טובה)
זה יותר וירטואוזיות ואיכות נגינה שוטפת ונקייה..
לפעמים אפילו הוצאת צליל נקי יותר
נכון מאד. צליל נקי הוא באמת אחד ההבדלים הגדולים והראשונים ששמים לב אליהם בין נגן מקצועי לשאינו.

אגב אנחנו מכירים ותיקים.. הייתי אצלך באולפן לפני 6-7 שנים..

• הוסף לסימניות
רוצה להוסיף שבעיני נגן מקצועי הוא לא רק מי שיודע להוציא את הצליל נקי [זה בוודאי] זה היכולת ליצור יחודיות משלך בנגינה, בפריטה, בנשיפה וכו' והיכולת לשלוט בצליל ,מהירות הנגינה והשליטה על הכלי
מקווה שהובנתי.

• הוסף לסימניות
קורא תווים במכה ראשונה או קולט משמיעה במהירות ומנגן ללא טעויות.
קוראים לזה 'פרימה ויסטה' אם אני לא טועה. בקרוב אצלי.
אם יורשה לי להתעכב בנושא, סשן של נגד בודד אני יכול להבין, אבל בסשנים של כמה נגנים כמו אלו שבסרטון הנ"ל, או כמו בהרבה חוץ ממנו, האם באמת הם מקבלים את התווים בהתחלה וישר מתחילים לנגן? לא עושים חזרות כמה ימים לפני כן? אולי עושים חזרות על המקום (באולפן) ואח"כ מקליטים?
נו נו יש כבר מישהו בדור הזה צדיק ש"צעק" ו"צועק" על זה במשך שנים:rolleyes:.......
אני מצטרף לצעקה, על אף שאיני צדיק. אגב, אפשר לדעת מיהו?

• הוסף לסימניות
קוראים לזה 'פרימה ויסטה' אם אני לא , האם באמת הם מקבלים את התווים בהתחלה וישר מתחילים לנגן? לא עושים חזרות כמה ימים לפני כן? אולי עושים חזרות על המקום (באולפן) ואח"כ מקליטים?

תלוי בצורת העיבוד, ובכמות הנגנים.
בד"כ עיבוד קל יותר יהיה כתוב בצורה של "צארט" שזה עיבוד לפי תיבות, מקצבים ולא ממש תפקידים של כל כלי
ואז, אפשרי בהחלט נגינה שוטפת מקריאה ראשונית באולפן.
בעיבודים מקצועיים יותר- ששם גם עובדים על סקיצות לפני,
העיבודים כתובים לכל כלי בפני עצמו.
הנגן מקבל קודם כדי להיות מונח בזה טוב.
הרי לא יתכן לקחת הרכב של נשפנים\ כנרים וכו שכולם ינגנו חלק מקריאה ראשונית..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה