לכל חובבות הקריאה ~ חלק ב'

מי כתב מספר חשבון בנק על שטר וחצה אותו לשתיים?

נכתב ע"י אלישקף;n5042407:
לא התכוונתם לזה, אבל גם בספר "שלמה המלך וחכמתו" יש סיפור כזה, כשרצה שלמה המלך להשיג את תולעת השמיר.

בשלמה המלך וחכמתו מסופר על בניהו בן יהוידע ששם זכוכית על קינו של תרנגול הבר.

נכתב ע"י sarigold5;n5040973:
היכן נדמו נרות שבת לנרות אבל?

אולי לא ניסחתי טוב, כי אני רואה שכן מכירים את הספר-
מי אמרה שאנשים שיראו את נרות השבת יחשבו שמדובר בנרות של אבל ולכן הדליקו סוג שונה של נרות?

נכתב ע"י sarigold5;n5043309:
אולי לא ניסחתי טוב, כי אני רואה שכן מכירים את הספר-
מי אמרה שאנשים שיראו את נרות השבת יחשבו שמדובר בנרות של אבל ולכן הדליקו סוג שונה של נרות?

עריסת הבמבוק, הדליקה נרות אדומים במקום לבנים.

באיזה ספר היתה חבילה אדומה סימן זיהוי?

נכתב ע"י אביגיל3;n5042283:
יש כאן כל הרבה מומחיות בספרים, אולי מישהי תוכל לענות לי על השאלה הבאה:
בתחילת הספר "יוזבד" יש קטע שמגיע איש זר עם שני ילדים ומחפש מקלט אצל שלוואן. כתוב שאילו ילדיו של בולאן כלשהו.
בכל הספר מהללאל או יוזבד לא מצאתי מידע מיהו בולאן זה...

אני די בטוחה שהוא גם היה אחד מהשושבינים של שלוואן. בספר 'מהללאל'.

ועוד לא עניתם לי - מי אמר למי 'פוווווווו!'

אוי איזה ספר זה היה :)

נכתב ע"י ויזואלי;n5043023:
מאיפה: 'ויש אומרים אף אף'

זה מצלצל לי כמו משהו של חיים ולדר,
אחד שהיה לו בכל ויכוח יד ורגל ויש אומרים אף אף...
כן?

נכתב ע"י ויזואלי;n5043023:
מאיפה: 'ויש אומרים אף אף'
נשמע יותר נ. צביאלי... לא?

באיזה ספר מישהו אמר: "וכל החסידים פצחו בשירת 'מנוחה ושמחה אור לונצואלה'"?

ממתי מעוררת מילה בודדת שיוצאת מפיה של ילדה בת חמש - התרגשות רבה כל כך?

נכתב ע"י אגוזי;n5044674:
באיזה ספר מישהו אמר: "וכל החסידים פצחו בשירת 'מנוחה ושמחה אור לונצואלה'"?

אויש.
זה מ.ארבל.
שם נרדף, אני חושבת ששמואל לזרח.

באיזה ספר כתוב: "קולה חמה טעימה כמו שמן דגים".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה