לכל מתנגדי (ובעיקר מתנגדות) המרגרינה!

• הוסף לסימניות
יש פתרון! אמנם לא ייצלח לקרמים, אבל לבצק, בצק פריך וכל שאר ה'ממורגנים' - יוצא מצוין:
במקום חבילת מרגרינה - מרתיחים כוס שמן וכוס מים יחד על האש ושופכים לעיסה שלכן.
יוצא כל כך טעים! והרבה יותר בריא, כי מרגרינה כידוע מסיידת את כל המערכת בצורה מאד לא בריאה,
ועוד מידע מענין מעוסק אובססיבי במולקולות: דרוש שינוי של מולקולה אחת בלבד בהרכב המרגרינה בשביל להפוכה לפלסטיק!!!
יום טוב, בתאבון.

• הוסף לסימניות
את כותבת לאחר ניסיון?

• הוסף לסימניות
מה עושים עם כל המים בעיסה?
אביגיל מייזליק כותבת לשים במקום כל מרגרינה כוס שמן ולהשאיר רבע מרגרינה
אני ממירה לכוס שמן בלי מרגרינה אבל בצקים שיש בהם יותר ממרגרינה אחת הבצק הופך לרך ונוזלי יותר, וצריך ללמוד לעבוד איתו.

• הוסף לסימניות
אני כותבת לאחר נסיון של טעימה... סבתא מקסימה של בעלי עושה ככה, והעוגות שלה מותירות אחריהן בקושי פירורים. והן גם נראות מעולה!
ריקי וי - אשאל אותה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;329451:
ועוד מידע מענין מעוסק אובססיבי במולקולות: דרוש שינוי של מולקולה אחת בלבד בהרכב המרגרינה בשביל להפוכה לפלסטיק!!!

אינני באה להצדיק או לשלול את השימוש במרגרינה.

אולם בעניין הקביעה הנ"ל, ברצוני לצרף אזהרה חמורה:
הידעתם כי כלור - Cl - חומר מאכל ורעיל, וכן גם נתרן Na - מתכת רעילה ודליקה - נמצאים במזון שאתם אוכלים?!

כן! כן!

התרכובת הקטלנית NaCl! נמצאת ברוב מוצרי המזון, גם הביתיים!

ליתר דיוק: מדובר במלח בישול פשוט, שבכמויות מתונות נחוץ לגופנו ביותר, ואינו מזיק כלל וכלל (פלסמת הדם מכילה 0.9% ממנו באופן קבוע).

על אותו משקל - תוכלו להזהיר את הציבור ממימן, מגנזיום, חנקן, יוד ועוד חומרים כימיים רעילים ומסוכנים, הנמצאים במזוננו למכביר, כן בחומרי בנין יסודיים, חיוניים וטבעיים למהדרין!

וזאת לדעת: חומר שעובר שינוי כימי הוא פשוט חומר אחר! אם שינוי של מולקולה הופך או לא מרגרינה לפלסטיק (איזה? יש עשרות סוגים של פולימרים פלסטיים, ולא ידוע לי שאי מי מהם מורכב מחומצות שומן רוויות...)- לא בדקתי, אך ודאי לי שאין זה מעיד דבר וחצי דבר על מידת מסוכנותה של המרגרינה לבריאות!

אל תנסו להיות כימאים בגרוש!
(בת של כימאית אמיתית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;329451:
יש פתרון! אמנם לא ייצלח לקרמים

לא תאמינו, אבל גם עם זה הסתדרתי!

הצלחתי להכין קרם עם שמן ולא מרגרינה!!!
אמנם הקרם יוצא מעט יותר נוזלי, ולא ממש קשיח, אבל חוץ מזה - בסדר גמור.
במיוחד אם הקרם מיועד לפנים העוגה, בין השכבות, ולא לציפוי.

עצה נוספת לבצק פריך טוב ללא מרגרינה:
להוסיף אגוזים טחונים דק דק, הם מוסיפים למרקם אחיד יותר.

• הוסף לסימניות
השאלה היא האם הרתחה של שמן לא יוצרת שוב איזשהו אפקט לא בריא

כי הרי חלק מהבעיתיות במרגרינה ובשמנים מזוככים זה החימום?!
תקנו אותי אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;329451:
יום טוב, בתאבון.
היה פעם מקצוע שנקרא "אלכימאי". הם היו טוענים ששינוי של שתי מולקולות, היה הופך את המרגרינה לזהב.
אגב, הם הוקעו כשרלטנים על הענין הזה של הזהב.
ו..כן, אצלי בבית אין מרגרינה כבר כ10 שנים, ולא מטעמי תקציב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י milk;329570:
תקנו אותי אם אני טועה.

חימום בסיר או חימום בתנור - מה ההבדל?
הבעיה במרגרינה זה האמולסיפייר - מה שקושר בין השמן למים (מדרך הטבע שמן צף על פני המים ולא מתערב) או בעברית: מתחלב. ולתשומת לב שוחרי הבריאות, מתחלבים נמצאים גם בביגלך ובעוד שכיות חמדה מהסוג הזה. ממש לא מומלץ. גם אם נראה לכם שהמינונים קטנים.
שמן מזוכך הוא בעיה בפני עצמה. כדאי להשתמש בשמן בכבישה קרה. (אגב בחנויות טבע אפשר למצוא גם שמנים אחרים מכבישה קרה. לא רק שמן זית. אבל המחיר באותה הסקאלה)

• הוסף לסימניות
מסכימה עם זה שחמאה הרבה פחות מזיקה ממרגרינה,
לגבי האורגניזמים שלא גדלים בה,
האם בשומנים אחרים כן גדלי?
תשאירו חמאה באותם תנאים, אני חושבת שנגיע לאותם תוצאות.

• הוסף לסימניות
למי שיש זמן לקרוא...

קטע חביב לחובבות האפיה
שלא מוותרות על המרגרינה הותיקה ותרומתה לעוגות...

קבצים מצורפים

• מעשה בסוס.doc
    KB 33.5 · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
איזה סיפור עצוב... ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י milk;329570:
תקנו אותי אם אני טועה.

הרתחה (טיגון) של שמן מזוכך משחררת חומרים רעילים.
אם מרתיחים את השמן יותר מפעם אחת הרעילות שלו גוברת עוד יותר (פלאפל מישהו?)

היתרון של שמן זית (גם על פני סוגי שמנים אחרים בכבישה קרה) זה שהוא נהרס רק בטמפ' גבוהות יחסית. ויש לו עוד יתרונות בריאותיים רבים.

• הוסף לסימניות
אני מניחה שאם היה הסוס מקבל תבן במקום קש או שיפון במקום שיבולת שועל, היה ממשיך לחיות באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה