ללמד ילדים נגרות

• הוסף לסימניות
שלום לכל חברי וחברות הפורום! שמי מישה ובשבע השנים האחרונות אני מדריך ילדים ומלמד אותם במסגרות שונות על הטבע ועל מלאכות יד קדומות-בדגש על עבודות עץ למינהן.

מתוך ניסיוני אני מזהה שתי דברים: האחד הוא ש'עשייה' , עשייה אמיתית בידיים, היא משהו שמאוד מגייס ילדים. זה מעניין ומושך אותם ובזה אין צורך לשכנע אותם להתנסות. הדבר השני שאני מזהה, הוא ש'עשייה' אמיתית, של דברים אמיתיים עם כלים אמיתיים, יוצרת בילדים תחושת עצמאות ואחריות. הם לומדים לתת אמון ביכולות שלהם ובגוף שלהם והם יכולים לתת צורה לדימיון שלהם.
ולכן אני ממליץ מאוד ללמד ילדים ולעבוד עם ילדים בכלי עבודה אמיתיים, כדאי למצוא כאלו שמותאמים לילדים וזה האתגר.
העץ הוא חומר ניפלא כיוון שהוא בדיוק רך וקשה במידה הנכונה. מספיק רך כדי שילד לא יהיה מתוסכל מידי מלנסות לעצב אותו ומספיק קשה כדי למצות ולחזק את היכולות של הילדים.
מהניסיון שלי, אפשר להתחיל מלשייף קוביית עץ, בכל מיני רמות חיספוס של ניירות שיוף, עד שהקובייה חלקלקה לחלוטין, לאחר מיכן אפשר ללמד עבודה עם מסמרים קטנים, ללא מטרה מסוימת. פשוט להתנסות מלהכניס מסמר לתוך חתיכת עץ, שוב ושוב ושוב. בהמשך אפשר לתת מספר חתיכות עץ ולתת לילדים "להמציא" המצאות, רק שעתה,הם גם יכולים לבנות אותם!!! ועוד באמצעות כלים וחומרים אמיתיים לחלוטין!
http://www.steppingout.co.il/

בהזדמנות אכתוב על עוד פרויקטים ומתודות עבודה, מוזמנים לשאול שאלות ולהתייעץ, פרטים בלינק.

• הוסף לסימניות
תודה, נכון מאד ומנוסח היטב.
יש לך כלים מסוימים להמליץ עליהם?
ואיפה ניתן להשיג?

• הוסף לסימניות
חסום...
חבל, נשמע מעניין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה