תוכנות ללמוד תכנות ולהישאר עם סינון נטפרי. אפשרי?

• הוסף לסימניות
לחבר שלי עלה בדל של חשק ללמוד תכנות.
רציתי לברר:
מבחינתו אין אופציה שהוא עוזב את נטפרי.
והשאלה היא האם שייך לעבוד בתכנות עם סינון נטפרי,
או שזה כמו לשלוח וואטסאפ בפקס?

• הוסף לסימניות
השאלה היא על הלימודים או על העבודה?

• הוסף לסימניות
לחבר שלי עלה בדל של חשק ללמוד תכנות.
רציתי לברר:
מבחינתו אין אופציה שהוא עוזב את נטפרי.
והשאלה היא האם שייך לעבוד בתכנות עם סינון נטפרי,
או שזה כמו לשלוח וואטסאפ בפקס?
איפה הוא מתכנן לעבוד אח"כ?
כי גם אם הגיוני להשאר עם נטפרי בזמן הלימודים, בעבודה קשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא מקום עם נטפרי.
(אם יעבוד כמפתח עצמאי אולי כן אפשרי אבל קשה מאוד בעידן ה AI)

• הוסף לסימניות
לעבוד עם נטפרי אפשרי.
אך למצוא עבודה גם בלי נטפרי זה לא פשוט.
אולי כדאי שישקול אפשרויות אחרות.

• הוסף לסימניות
אתה מתכוון לסייג שעם נטפרי, בלי לינקדאין זה עוד יותר לא פשוט?
לא, כוונתי שגם בלי סינון ובלי שום מגבלות רוחניות לא קל למצוא עבודה בגלל תנאי השוק.
יש הרבה יותר מתכנתים חסרי ניסיון ממקומות עבודה. וגם משך הזמן שלוקח לבעלי ניסיון עשיר למצוא עבודה חדשה אינו קצר כלל.

• הוסף לסימניות
ללמוד תכנות אפשר בוודאי עם נטפרי, ובמקום העבודה צריך להתנות שהוא משתמש בנטפרי.
הקושי הוא לא טכני, יש בנטפרי כל מה שצריך בשביל לתכנת, הקושי הוא בד"כ להציב את זה בתור תנאי למעסיק שלא מבין מה הקשר סינון (וזה נכון לכל סינון)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מבחינת לימודים - זה קצת מסובך בהתקנות וכו' - אבל אפשרי.
כמו שכתבו כבר, בעבודה יותר קשה.

• הוסף לסימניות
יישר כח לכל המשיבים.
אכן,
הלה מתכוון לעבוד כעצמאי (הכל כמובן בגדר רצונות ושאיפות)
כך שהוא לא לחוץ ממגבלות רוחניות במקום העבודה,
אבל כתנאי סף הוא רצה לברר האם לימוד התכנות יעמיד אותו בנסיונות לשנות את הסינון למשהו פחות מנטפרי

• הוסף לסימניות
הקשיים בנטפרי בתכנות מתחלקים לשלושה:
  1. קורסים - אתרים מקצועיים כמו Udemy, Coursera, פתוחים חלקית או לא פתוחים בכלל. וקורס של 120 שעות שבתחילתו מופיעה פעם אחת תמונה של המרצה - עלול להחסם.
  2. AI - כמו כל מקצוע אחר, השימוש בAI בנטפרי מוגבל. יש חסמים פה ושם אבל סה"כ אפשר לעבוד
  3. לינקדאין - בשלב חיפוש העבודה.
בשנתיים לימודי תכנות, 4 שנות עבודה, ו-2 עבודות פרילנס - הייתי בנטפרי. היו תסכולים וקשיים, אבל בגדול - אפשרי בהחלט.

לגבי השאלה "האם הלימוד יעמיד אותו בנסיונות" - אז כן, כמו בכל מקצוע אחר השימוש בנטפרי לפעמים מגביל ותוקע. אבל לא נתקלתי (מלבד לינקדאין) במשהו שלאורך זמן לא היה לו אף פתרון. (Cursor לדוגמא - בהתחלה היה חסום, וזה גרם לי לשקול ברצינות לעבור לאתרוג, אבל בהמשך הם התחילו לפתוח בהדרגה.)

• הוסף לסימניות
יישר כח לכל המשיבים.
אכן,
הלה מתכוון לעבוד כעצמאי (הכל כמובן בגדר רצונות ושאיפות)
כך שהוא לא לחוץ ממגבלות רוחניות במקום העבודה,
אבל כתנאי סף הוא רצה לברר האם לימוד התכנות יעמיד אותו בנסיונות לשנות את הסינון למשהו פחות מנטפרי

אני למדתי שנה ראשונה בלי להכניס אינטרנט בכלל! ( הרוב בעיקר תאוריה, ולפעמים חדר מחשבים)
שנה שנייה הכנסתי נטפרי והיה מעולה (ללימודים לא חסר שום דבר)

לחיפוש עבודה הייתי זקוקה ללינקדאין בשביל זה עזבתי את נטפרי לטובת סינון אחר (בין הטובים) ותוך שבוע התחרטתי וחזרתי (בסינונים אחרים מלבד נטפרי ישנן בעיות ואין המקום לפרטם) ולמעשה הצלחתי להתחבר ללינקדאין שלא על תקן קבוע (ודרך שם מצאתי עבודה)

בתור עצמאית לגבי עצם כתיבת הקוד ובניית MVP מקצה לקצה הצלחתי לעבוד די טוב עם נטפרי אבל כל מה שקשור לפרודקשן ענן ותשתית המצב קשה (לא כל פרילנס צריך לעסוק בפרודקשן)

לאחר מכן בתור שכירה (כשעובדים מהבית) נטפרי ממש תוקע את העסק!!

המלצה אישית שלי בשום פנים לא לוותר על נטפרי (בפרט לא לגבר) (ובפרט לא לעצמאי - שאין "מירתת" מהבוס)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בטח ששייך לעבוד בתכנות עם סינון נטפרי.
מכירה מלא עובדי הייטק עם סינון נטפרי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה