התייעצות למבינים ביין, ולאלה שמנסים להבין...

• הוסף לסימניות
אני מכין יין כבר כמה שנים (יבש, ביסולפיט כמובן)
יש לי כמה דברים לכתוב ולהוסיף על הנאמר כאן אבל בהתחשב בזמן שעבר כנראה שהציבור עבר לתחומי עניין חדשים...
רק אני חייב לכתוב בתור מכין יין שמכיר טוב את התהליכים, לגבי מה ששאלו על שמירה של יין משבת לשבת וכדו'
העצה היחידה (בתרחיש המוזר שהבקבוק לא נגמר) זה להעביר לבקבוק קטן של מים או אחר נקי, לקווץ' אותו עד שהיין יעלה עד הסוף - שלא ישאר אוויר בכלל!
לשים במקרר כמה זמן שרוצים, (כמה שבועות בשופי) מספר שעות לפני השתייה הבאה להוציא ואפשר להחזיר לבקבוק המקורי אם רוצים.
בצורה הזאת היין ישמר בצורה מושלמת כשעת פתיחת הבקבוק.

• הוסף לסימניות
יש לי כמה דברים לכתוב ולהוסיף על הנאמר כאן אבל בהתחשב בזמן שעבר כנראה שהציבור עבר לתחומי עניין חדשים...
רק אני חייב לכתוב בתור מכין יין שמכיר טוב את התהליכים, לגבי מה ששאלו על שמירה של יין משבת לשבת וכדו'
העצה היחידה (בתרחיש המוזר שהבקבוק לא נגמר) זה להעביר לבקבוק קטן של מים או אחר נקי, לקווץ' אותו עד שהיין יעלה עד הסוף - שלא ישאר אוויר בכלל!
לשים במקרר כמה זמן שרוצים, (כמה שבועות בשופי) מספר שעות לפני השתייה הבאה להוציא ואפשר להחזיר לבקבוק המקורי אם רוצים.
הכונה לבקבוק השני שנפתח כמובן, [מחמת שהראשון לא הספיק...]

• הוסף לסימניות
יש להשיג פקקים שעושים וואקום

• הוסף לסימניות
יש להשיג פקקים שעושים וואקום
יש פקקים עם מיני משאבה (לא אלה בשקלים מאלי אקספרס) שעל הנייר אמורים לעזור, אבל מניסיון להעביר לבקבוק ולהוציא אוויר יעיל פי כמה.

• הוסף לסימניות
ואגב, אנו נשמח לשמוע כל שיש לך להוסיף, מי שזה מעניין אותו נשאר כאן
טוב אז הנושא של הכנת יין ביתי הוא רחב מאוד, תהליך מרתק ומעניין שנכנסתי אליו קצת בטעות, בסופו של דבר הסיבה להכין יין בבית היא ההנאה שביצירה, אין סיפוק כמו להחזיק ביד בקבוק מהודר ולהיזכר באשכולות הענבים ובריח התסיסה שהביאו אל המוגמר.
כמובן שאפשר לייצר יין באיכות גבוהה מאוד אם עובדים נכון ומשיגים ענבים איכותיים.
אני היום גם מוכר קצת לחברים ומשפחה ומכסה עלויות, השאיפה לגדול לאט לאט ולהתפתח בעז"ה.
אני רק אכתוב דבר חשוב על הביסולפיט שדנתם עליו כאן -
יש תקן כמה גופרית סה"כ יכול להיות ביין (150 מ"ג לליטר) אסור לעבור את זה וגם מכיני היין הביתי כמוני לא עוברים את המינון, בכמות כזאת, קודם כל הוכח באינספור מבחני טעימה שאין שום השפעה על טעם היין כלל.
בנוסף, כל הנושא של רגישות לגופרית אלרגיה וכדו' זה משהו לא ברור... לא הוכח כ"כ ובוודאי שרובא דרובא מהאנשים בעולם לא רגישים לכמות כזאת של ביסולפיט ולא משפיע עליהם בשום צורה.
בשנים האחרונות התרבו היקבים שמכינים יין טבעי, יין ללא ביסולפיט, יין אורגני וכדו', אגב, אין בזה תקנים ברורים, יש יינות שכתוב עליהם יין טבעי ללא תוספות, וכן מוסיפים בהם את ה30 מ"ג גופרית בשעת הביקבוק (שזה הכי קריטי לשמירת היין לאורך זמן)
באופן כללי לדעתי, השפעה לא טובה מיין תהיה קשורה הרבה יותר לאיכות היין (המחיר בגדול קובע אין מה לעשות) וגם להרגלי השתייה של השותה, ואין מה לחפש לקנות דווקא ללא ביסולפיט.
{ראיתי שיש נידון הלכתי האם יין ללא ביסולפיט יהיה מהודר יותר לקידוש ולד' כוסות אבל זה לא הנידון כאן}
בהצלחה - לחיים!

• הוסף לסימניות
וואו, זה מרתק אותי, ספציפית אתה מדבר עם אחד שמאוד מעניין אותו הנושא, ויש לי אף שאיפה כמוסה להכין יין ביתי, ובאמת כאילו מאיפה הידע? איך אני יכול לדעת שאני עושה טוב?, רק ממידע ברשת?

• הוסף לסימניות
זה לא כ"כ מסובך כמו שזה נשמע, הרשת אכן מלאה בחומר הבעיה היא שאין מקור מסודר שאפשר לפעול על פיו.
מי שעשה לי סדר ולימד אותי המון (אפשר לומר הכל) זה אברך יקר מביתר בשם ר' אליהו, מייבין עצום בעל ניסיון רב!
הוא הקים אתר שלצערי ולצער רבים אחרים נפל ולא קיים היום - מקווה שיחזור, שם הוא העלה את כל תהליך הכנת היין בצורה ברורה ומתומצתת, בשפה שלנו מה שנקרא..
התוכן שם היה פשוט עצום, החל מהדרכות בסיסיות לפי סוג היין המבוקש, רשימות ציוד וספקים, וכלה במאמרים למתקדמים ברמה הגבוהה ביותר.
אם אתה רוצה תכתוב לי מייל ואשלח לך את המייל שלו, יש לו גם מעין קהילה במייל שהוא שולח מידי פעם תוכן רלוונטי כגון קנייה מרוכזת של ציוד, או ענבים בחלק מהשנים.
בכל אופן בקישור המצורף אתה יכול לקרוא את הבסיס בצורה יחסית ברורה (אם לא קראת כבר)
יש לך כמה חודשים טובים להתכונן לבציר תשפ"ו (:
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
טוב אז הנושא של הכנת יין ביתי הוא רחב מאוד, תהליך מרתק ומעניין שנכנסתי אליו קצת בטעות, בסופו של דבר הסיבה להכין יין בבית היא ההנאה שביצירה, אין סיפוק כמו להחזיק ביד בקבוק מהודר ולהיזכר באשכולות הענבים ובריח התסיסה שהביאו אל המוגמר.
כמובן שאפשר לייצר יין באיכות גבוהה מאוד אם עובדים נכון ומשיגים ענבים איכותיים.
אני היום גם מוכר קצת לחברים ומשפחה ומכסה עלויות, השאיפה לגדול לאט לאט ולהתפתח בעז"ה.
אני רק אכתוב דבר חשוב על הביסולפיט שדנתם עליו כאן -
יש תקן כמה גופרית סה"כ יכול להיות ביין (150 מ"ג לליטר) אסור לעבור את זה וגם מכיני היין הביתי כמוני לא עוברים את המינון, בכמות כזאת, קודם כל הוכח באינספור מבחני טעימה שאין שום השפעה על טעם היין כלל.
בנוסף, כל הנושא של רגישות לגופרית אלרגיה וכדו' זה משהו לא ברור... לא הוכח כ"כ ובוודאי שרובא דרובא מהאנשים בעולם לא רגישים לכמות כזאת של ביסולפיט ולא משפיע עליהם בשום צורה.
בשנים האחרונות התרבו היקבים שמכינים יין טבעי, יין ללא ביסולפיט, יין אורגני וכדו', אגב, אין בזה תקנים ברורים, יש יינות שכתוב עליהם יין טבעי ללא תוספות, וכן מוסיפים בהם את ה30 מ"ג גופרית בשעת הביקבוק (שזה הכי קריטי לשמירת היין לאורך זמן)
באופן כללי לדעתי, השפעה לא טובה מיין תהיה קשורה הרבה יותר לאיכות היין (המחיר בגדול קובע אין מה לעשות) וגם להרגלי השתייה של השותה, ואין מה לחפש לקנות דווקא ללא ביסולפיט.
{ראיתי שיש נידון הלכתי האם יין ללא ביסולפיט יהיה מהודר יותר לקידוש ולד' כוסות אבל זה לא הנידון כאן}
בהצלחה - לחיים!
הבעיה של ביסולפיט לפי מה שהבנתי שזה עושה את כאבי הראש אחרי שתיית יין.

• הוסף לסימניות
הבעיה של ביסולפיט לפי מה שהבנתי שזה עושה את כאבי הראש אחרי שתיית יין.
אין שום קשר.
יותר נכון - לא מוכח כל קשר.
מה שכן הוכח שבן אדם ששותה כמות אלכוהול לא משנה באיזה צורה יותר ממה שהוא רגיל, יחווה אחר כך תופעות לוואי שיכולות לכלול כאבי ראש.
דבר נוסף שמוכח שיין זול משפיע פחות טוב על הגוף (יש הרבה דברים שעושים להוזיל את עלות בקבוק היין לדרישת הצרכנים המחפשים יין כמה שיותר זול, איכות הענבים, אופן תהליך ההכנה, כמות היין שמוציאים בסחיטה מהתירוש, ועוד דברים שגורמים שנקבל יין בעל חומציות לא טובה וכו', וכפי שהדבר מורגש בברור בטעם, כך הוא מורגש בהנגאובר)

• הוסף לסימניות
אם אתה רוצה תכתוב לי מייל ואשלח לך את המייל שלו, יש לו גם מעין קהילה במייל שהוא שולח מידי פעם תוכן רלוונטי כגון קנייה מרוכזת של ציוד, או ענבים בחלק מהשנים.
מעניין אותי, אין לי פרטי
תוכל להעלות כאן,או לתת קישור כלשהו?

• הוסף לסימניות
דרוש בדחיפות את המתכון של משקה בשם פמש ששותים בקרלין ובעוד חסידויות בזאת חנוכה
מי שלא שתה לא יבין במה מדובר

• הוסף לסימניות
אשמח למתכון מפורט עם כל הרכיבים והכמויות המדויקות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה