- הוסף לסימניות
לא מסכים לגמרי.נכתב ע"י pilgonico;1003677:פוסט בנושא מעניין. זו באמת שאלה באיזו שיטה כדאי להשתמש. אבל נדמה לי שהיא לא חד משמעית. כלומר תלוי לאיזו מטרה, האם יש מבט תקריב על האובייקט וכו...
אני חושב שאם משתמשים במפה ברזולוציה טובה עם מינמום מעברי צבע midtones כלומר מעבר חד בין שחור ללבן...משתמשים בפוליגון שהוא subdivided בצורה צפופה ושילוב גם של displacement+bump עשוי לתת תוצאה משכנעת.
כמובן שאם מדובר במבט מקרוב...אין תחליף ל-extrude של מודל.
אבל זה מעניין לראות נסיונות בנושא. זה באמת דילמה...
יצרנו בשיטה הזו אובייקט עם כמות פוליגונים מטורפת...
מה יותר פשוט לעבוד עם וקטורי?
נכון, אם הופכים את הוקטורי למש מקבלים גם כמות מטורפת של פוליגונים, אבל עדיין זה הרבה יותר מדוייק וכמובן שאפשר (לפחות בבלנדר) להגדיר רזולוציות שונות לתצוגה ולרינדור (בטאב של העקומות) כך שאין האטה בעבודה.
אגב, המדריך נמצא כאן: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=114835&page=3, תגובה מס' 25.
יותר מזה, אפשר ליצור אובייקט בעל צורה כללית מקובץ וקטורי (בלי כל הפרטים שבאמצע) ואז למפות עליו את כל הפרטים עם תמונה של אותו קובץ.
בצורה הזו למשל יצרתי את זה ללקוח: (אותו לקוח שפתח את הנושא שבו כתבתי את המדריך...)
צפה בקובץ המצורף 161490
כאן יש רק צורה חיצונית (למעשה 3) שמורכבת מתמונה וקטורית, הטקסטורה עצמה היא אותו קובץ רק בפורמט PNG שמאפשר לי בטריק מסויים למפות את כל החלקים באובייקט וליצור להם חומרים שונים.
כמות פוליגונים: לפי הקובץ הוקטורי (= מעט מאד)
וכמובן שגם את זה (מסובך יותר יחסית):
צפה בקובץ המצורף 161491
וכמו שאת/ה שם לב, יש שם גם קטעים שקופים, כאן לא השתמשתי בכלל בקובץ וקטורי, רק טקסטורות. כמות פוליגונים: 4 בלבד.
אמנם לקח הרבה זמן לגלות את הדרך לשלב כמה טקסטורות ביחד מבלי ללכת לאיבוד (וגם מבלי ליצור יותר מקובץ אחד, מקסימום שניים...) אבל התוצר הסופי די נוח לעבודה.
הנושאים החמים