דרוש מידע למה גובים שכר לימוד כרגיל החודש?

• הוסף לסימניות
משכורות של מורות, גננות ומנהלות - משרד החינוך משלם. לא השכר לימוד
מכירה מוסדות שבהם חלק מהמורים מקבלים משכורת רק מהעמותה (בלי שמשה"ח ישלם לעמותה). לרוב מדובר על מוסדות שנותנים יותר שעות, מעבר למה שמשרד החינוך נותן.
(למה שמשרד החינוך יתקצב יום לימודים ארוך בתת"ים? כשבני גילם בבתי ספר יסודיים לומדים עד אחת- שתיים? בזמן שלצערנו המשרד לא מכיר בחשיבות של תוספת שעות ללימוד תורה)
מה שכן, מניחה שרוב המוסדות האלו לא נותנים את השעות הנוספות בלמידה מרחוק. במקרה כזה באמת אין הצדקה לגבות על זה שכ"ל.
בנוסף, תלמודי תורה מוסיפים ימי לימוד מעבר למה שמשה"ח מתקצב. והתשלום על הימים האלו מתחלק לכל השנה, אז בהנחה שמקווים שלא יהיה סגר בקיץ- צריך לשלם על הימים האלו גם עכשיו.
(וכאן אני רוצה לציין לשבח את הת"ת של הבן שלי, ששולח פירוט של אילו תשלומים ממשיכים בסגר ואילו לא ולמה.)

שכר הלימוד בגנים ובתי הספר הוא עבור מסיבות / מבצעים/ תוספות ללימודים = שבשנה האחרונה כמעט ולא היו...
אני רואה שאצלנו כן יש פעילויות, מבצעים ותוספות.
ברור לי שהעלות שלהם נמוכה יותר (אין מה להשוות בין עלות של סדנה בזום לטיול), ולכן אני חושבת שכן אפשר לגבות חלק מהסכום.

• הוסף לסימניות
@חיה לנדאו ,
אם אני לא טועה אנחנו מדברות על אותו מעון.
יש לך מושג מה הולכת להיות הגביה שם?

• הוסף לסימניות
יש לך מקור?
המנהל של הבנים שלי, מקור מהימן, לא? :p
(נראה לי אותו מקור בו בפורים מצ'ופרים הרבע'ס במשכורת 13)

זה נשמע יותר הגיוני כי הם משלמים למלמדים משכורות ממה שאנחנו משלמים. (לא חינוך עצמאי) ועובדים קשה מרחוק (ומקרוב)

• הוסף לסימניות
המנהל של הבנים שלי, מקור מהימן, לא? :p

זה נשמע יותר הגיוני כי הם משלמים למלמדים משכורות ממה שאנחנו משלמים. (לא חינוך עצמאי) ועובדים קשה מרחוק (ומקרוב)
הגיוני אולי.
מקור פחות :rolleyes:

• הוסף לסימניות
המשפחתונים הכי לא הוגנים כצפוי
אפילו צימוק לט"ו בשבט לא טרחו להביא לילדים
מי מדבר על דף קשר או דפי עבודה
או חלילה שיחת טלפון לשמח את הילד
אבל פחות מ 70% לא בא בחשבון מבחינתם
מבחינתם הם היו בחופש על מלא שההורים צריכים לממן להם

(דיברתי על הכלל ולא על אלו שיוצאים ממנו)

• הוסף לסימניות
למעון את לא צריכה לשלם אם הילד לא היה נוכח. אם יש למנהלת המעון בעיה עם זה תאמרי לה שאת מתקשרת לתמת לברר. גם התמת לא משלמים אז גם את לא חייבת.
ממש לא נכון!
(רק בחודש מרץ אפריל 2020 היתה הנחיה כזאת!)
ולצערנו אין הנחיה כזאת ממשרד העבודה
ולכן כל מעון עושה כטוב בעיניו...

• הוסף לסימניות
חלילה,
אבל את המלצת לי מנסיון שלך על המעון שבני לומד. אולי אני טועה.

• הוסף לסימניות
תלמודי תורה זה הכסף הקטן בעייני אבל המעון זו סחיטה ממש!!!!

לי יש 5 בנים בחיידר
וממשיכים לגבות כרגיל
כולל הגנון של החיידר

הבנתי שאסור להוציא מורים לחל"ת
אבל עדיין לא רואה סיבה שנשלם שכר לימוד מלא על 2 שיעורים של 16 דק' כל אחד (במקרה הטוב), שהרבה משאיר בטלפון + כמה דפי עבודה שבועיים...

אני אישית ביטלתי את כרטיס האשראי שלי, כדי שלא ימשיכו לגבות לי.
עכשיו שירדפו הם אחרי...

אם אני בחל"ת ומקבלת בקושי 50% משכורת
למה שאשלם מלא לחיידר???

(475 ש"ח כפול 5 ילדים, תעשו לבד את החשבון. וזה אחרי שיש לי 15% הנחה).

ועכשיו תשאלו איפה זה החיידר הזה שמשלמים בו כ"כ הרבה לחודש? 550 ש"ח לילד לפני הנחה

• הוסף לסימניות
ואם ההורים חתמו מראש ששילמו גם בזמן סגר- אין ברירה. כנראה שהם העדיפו את זה על פני לחפש לילד מסגרת אחרת...
הייתה להורים בחירה אם להסכים?
לצערינו, אחד החסרונות במעלה הענקית שאצלינו אין קבוצות וואצאפ זה שא"א להתאגד מול המוסדות. (וגם... ס'פאסט נישט, ומויסר וכו') ולכן נאלצים לקבל כל מה שגוזרים עלינו המוסדות. וכל משכורת שגוזרים המנהלים.

• הוסף לסימניות
ממש לא נכון!
(רק בחודש מרץ אפריל 2020 היתה הנחיה כזאת!)
ולצערנו אין הנחיה כזאת ממשרד העבודה
ולכן כל מעון עושה כטוב בעיניו...

התנהלות ממש מוזרה של המעונות, אני ממליץ לכולם ללכת עם הנהלת המעונות לבוררות או לדין תורה, אני וכמה הורים הלכנו יחד עם מנהל המעון של הבן שלי לדין תורה לגבי תקופה של 14 יום שהמעון היה סגור בעקבות כך שנתגלו מטפלות חולות והן הכניסו את הילדים לבידוד, ובית הדין פסק שהמעון צריך להשיב לנו את הכסף על ה-14 יום האלו.

• הוסף לסימניות
התנהלות ממש מוזרה של המעונות, אני ממליץ לכולם ללכת עם הנהלת המעונות לבוררות או לדין תורה, אני וכמה הורים הלכנו יחד עם מנהל המעון של הבן שלי לדין תורה לגבי תקופה של 14 יום שהמעון היה סגור בעקבות כך שנתגלו מטפלות חולות והן הכניסו את הילדים לבידוד, ובית הדין פסק שהמעון צריך להשיב לנו את הכסף על ה-14 יום האלו.
מה נעשה שזה לא לענייו ומויסר וכדו?!

• הוסף לסימניות
שום מויסר. דין תורה כמו שאני הלכתי והצלחתי ב"ה.
כן, אבל ימצאו דרך לא לקבל אותנו שנה הבאה ויסתכלו עלינו בעין לא טובה, ויש להם הרבה ביקוש ככה שהם מסננים את ההורים שלט נראים להם, אני בטוחה שזה לא המעון היחיד שמתנהל כך...

• הוסף לסימניות
בדיוק בשביל זה מהשנה הבאה הרישום למעונות הוא דיגיטלי, דרך התמ"ת. למעון אין שום אפשרות לסנן את הנרשמים. ואם בכל אופן יסננו אתכם, תפנו לפיקוח על התמ"ת תספרו להם מה קרה בשנה שעברה, והם ידאגו לזה.

ואגב, ישנם מעונות שהתנהגו בצורה ממש הוגנת. תבררו, תסתכלו ימינה ושמאלה ותראו שלא כולם לא הוגנים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לדעתי על העבודה המסורה של המחנכים והמחנכות צריך לשלם החודש שכר לימוד כפול,
אני כותבת ברצינות לא בציניות,
לא זורקים את הטלית ותפילין ראשונים לים.

• הוסף לסימניות
בדיוק בשביל זה מהשנה הבאה הרישום למעונות הוא דיגיטלי, דרך התמ"ת. למעון אין שום אפשרות לסנן את הנרשמים. ואם בכל אופן יסננו אתכם, תפנו לפיקוח על התמ"ת תספרו להם מה קרה בשנה שעברה, והם ידאגו לזה.

ואגב, ישנם מעונות שהתנהגו בצורה ממש הוגנת. תבררו, תסתכלו ימינה ושמאלה ותראו שלא כולם לא הוגנים.
מתי מתחיל הרישום?

• הוסף לסימניות
המחנכים והמחנכות אכן עובדים קשה, וכל הכבוד להם!!!!
אבל את שכרם הם מקבלים לא מדמי שכלול שההורים משלמים
דמי שכלול זה עבור דברים אחרים שאותם אין בימי הסגר, אז למה גובים אותם?????

• הוסף לסימניות
לדעתי על העבודה המסורה של המחנכים והמחנכות צריך לשלם החודש שכר לימוד כפול,
אני כותבת ברצינות לא בציניות,
לא זורקים את הטלית ותפילין ראשונים לים.

אני מאוד מעריכה את העבודה המסורה של המחנכים והמחנכות. באמת.
אני אפילו דואגת לומר להם את זה בכל הזדמנות.

אבל לשלם כפול, ימנע פת לחם מבני הבית.
התשלום הרגיל מכביד בפני עצמו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת