התייעצות למה המוזיקה שלנו נשארת במגירה?

• הוסף לסימניות
היי חברות,
יש לא מעט נשים מוכשרות בתחום המוזיקה.
עיבודים במחשב, סקיצות, לחנים, הקלטות – עבודה אמיתית, יכולת אמיתית.
ובכל זאת, הרבה מהחומרים האלה נשארים במגירה.
לא כי חסר כישרון.
אלא כי המעבר מ״יש לי יכולת״ ל״אני יוצאת איתה החוצה״ הוא לא מובן מאליו.
בשלב הזה כבר לא מדובר בלימודי כלי או פיתוח קול –
אלא בשאלה אחרת לגמרי:
איך מציגים את עצמנו נכון?
איך מתרגמים יכולת להזדמנות?
איך יוצרים נוכחות מקצועית ולא רק כישרון שקט?
מעניין אותי לשמוע מנשים שנמצאות בתחום –
מה בעיניכן החסם המרכזי יבשלב הזה?
ביטחון? כלים פרקטיים? הכוונה? חשיפה?
ואיך בכלל עושים את המעבר הזה בצורה נכונה?

• הוסף לסימניות
אני חושבת
בעיקר החשיפה לציבור מאוד קשה.
וכמובן הביטחון לצאת לקהל החשיפה הגדולה...
אולי צריך גוף שיאחד את כל האומניות ויוציא אותן לאור
כמו הופעות לנשים
שירי נשים
יש עוד בעיה ישנם משפחות שלא רוצות להכניס שירת נשים לבית משום שיש גברים ואין כ"כ אפשרות לשמוע ולהנות מזה...

• הוסף לסימניות
יש - את "יוצרות אור"

• הוסף לסימניות
אני חושבת
בעיקר החשיפה לציבור מאוד קשה.
וכמובן הביטחון לצאת לקהל החשיפה הגדולה...
אולי צריך גוף שיאחד את כל האומניות ויוציא אותן לאור
כמו הופעות לנשים
שירי נשים
יש עוד בעיה ישנם משפחות שלא רוצות להכניס שירת נשים לבית משום שיש גברים ואין כ"כ אפשרות לשמוע ולהנות מזה...
יוצא לי לחשוב על זה לא מעט לאחרונה – איך זה שיש סביבנו כל כך הרבה נשים עם כישרון נדיר, עיבודים שיושבים במחשב וסקיצות שפשוט מחכות שישמעו אותן, ובסוף הכל נשאר 'בפנים'?

נראה לי שהרבה פעמים זה בכלל לא עניין של מקצועיות. בסוף, לעשות את הצעד הזה מהמגירה החוצה דורש סוג של גיבוי וביטחון שפשוט אין לנו איפה לקבל.

זה מרגיש לי כמו פספוס אדיר, לא רק שלנו כיוצרות אלא של עולם המוזיקה כולו. כי בסוף, אם לא יהיה מקום שייתן את המעטפת הזו לאמנות אמיתית – אנחנו פשוט נמשיך לשמוע את אותו הדבר, בזמן שהדברים המבריקים באמת יישארו בתיקיות במחשב.

• הוסף לסימניות
יוצא לי לחשוב על זה לא מעט לאחרונה – איך זה שיש סביבנו כל כך הרבה נשים עם כישרון נדיר, עיבודים שיושבים במחשב וסקיצות שפשוט מחכות שישמעו אותן, ובסוף הכל נשאר 'בפנים'?

נראה לי שהרבה פעמים זה בכלל לא עניין של מקצועיות. בסוף, לעשות את הצעד הזה מהמגירה החוצה דורש סוג של גיבוי וביטחון שפשוט אין לנו איפה לקבל.

זה מרגיש לי כמו פספוס אדיר, לא רק שלנו כיוצרות אלא של עולם המוזיקה כולו. כי בסוף, אם לא יהיה מקום שייתן את המעטפת הזו לאמנות אמיתית – אנחנו פשוט נמשיך לשמוע את אותו הדבר, בזמן שהדברים המבריקים באמת יישארו בתיקיות במחשב.
אז מה את חושבת שנכון לעשות?
לפתוח גוף כזה שמוציא מהכח לפועל?
סוג של חברת הפקה לנשים חרדיות?

• הוסף לסימניות
אז מה את חושבת שנכון לעשות?
לפתוח גוף כזה שמוציא מהכח לפועל?
סוג של חברת הפקה לנשים חרדיות?
האמת? אני חושבת על זה הרבה. נראה לי שכרגע המצב הוא שכל אחת מאיתנו היא קצת אי בודד. אנחנו יודעות שיש עולם שלם של כישרון בחוץ, אבל חסר לנו ה'דבק' הזה שיחבר בין הכל.

אולי זה באמת גוף הפקה או איזה בית מוזיקלי לנשים, אבל לא סתם במובן הטכני של 'אולפן', אלא מקום שנותן את הביטחון להגיד: 'יש פה משהו טוב, בואי נוציא אותו'. כי בסוף, כמו שאמרת, זה באמת עניין של אומץ. קשה מאוד להיות אמיצה לבד בחדר מול המחשב.

ברגע שיש גב מאחורייך, האומץ הזה מגיע הרבה יותר בקלות. זה פשוט הופך להיות אפשרי. לא?

• הוסף לסימניות
תודה על הנושא החשוב!!!!
בתור חובבת מוזיקה מושבעת - מעניין אותי לשמוע – אם היה גוף כזה, מה הדבר הראשון שהיינו רוצות לקבל ממנו? את הליווי המקצועי באולפן, או דווקא את הייעוץ של איך בכלל 'מתחילים' להפיץ את החומרים?
בואו נניח שיש לי את כל התנאים והתקציב – מה הדבר שהכי מפחיד אותי ב'לצאת החוצה' עם המוזיקה
כאילו, האם הבעיה היא שאין לנו מספיק 'במות' מתאימות, או שפשוט אנחנו מפחדות שהחומרים שלנו לא מספיק 'משופשפים' ברמה הטכנית?

• הוסף לסימניות
יש עוד נקודה שאני חושבת עליה – אולי הבעיה היא שאנחנו בעצמנו לא תמיד מתייחסות לזה כאל 'מקצוע'?
הרבה פעמים היחס למוזיקה אצלנו הוא כאל תחביב נחמד מהצד, משהו שעושים 'כשיש זמן' בין לבין. אבל האמת היא שמוזיקה ברמה גבוהה דורשת השקעה שהיא מעבר לזה. כדי שסקיצה תהפוך לשיר שמישהו ירצה לשמוע, צריך גישה מקצועית, צריך לדעת איך לשווק ואיך לעמוד מול קהל.

אולי החסם הוא בכלל המחשבה ש'זה לא באמת עבודה'? כי ברגע שמתייחסים לזה כמקצוע, פתאום מבינים שחייבים ללמוד את הצדדים הניהוליים וההפקתיים של זה, ולא רק את הלחן עצמו.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם כל מילה כאן.
אבל מעבר להפקה ולמקצועיות, חסר לי משהו בסיסי – איפה נשים בכלל צורכות מוזיקת נשים היום?
יש תחושה שחוץ מהופעות בודדות פעם ב... אין לנו פלטפורמה נורמלית לשמוע אחת את השנייה.
לכן זה נשאר במגירה, כי אין לאן להוציא את זה.
מישהי כאן מכירה מקום/קבוצה/פלטפורמה שבאמת עובדת ופעילה?

• הוסף לסימניות
יש תחושה שחוץ מהופעות בודדות פעם ב... אין לנו פלטפורמה נורמלית לשמוע אחת את השנייה.
בדיוק מה שאמרתי
להבדיל במוזיקה של הגברים את שומעת בכל בית
שירת נשים זה בעיה....

• הוסף לסימניות
בנות, בעקבות מה שכתבתן כאן, נזכרתי שראיתי את המודעה הזו לא מזמן וזה נראה לי בול התשובה למה שדיברנו עליו.

שימו לב לשמות שיש שם (דין דין אביב, יפוש ברכהן ועוד) – זה נראה כמו משהו רציני שממש מכוון למקום הזה של לקחת את הכישרון ולהפוך אותו למקצוע. מישהי שמעה על הקורס הזה או יודעת להגיד עליו יותר? זה נראה לי המענה הכי קרוב ..

1772717376713.png

• הוסף לסימניות
כתבו כאן הרבה נקודות חשובות, מה שעלה לי עכשיו,
בסוף צריך חשיפה, כדי שתהיה דריכת רגל
בכל תקופה החשיפה התאימה לכלים
אבל נשים נשארות די מאחור כי בד”כ יש מגבלות הלכתיות
ואז איך יכירו אותך? ואז איך תחשפי על הבמות? ואז איך הקהל יקשר ויזדהה?
מעבר לזה, יש נשות תרבות שהיה להם כמה תוכניות שיכלו לתת חשיפה
אבל כמו בכל דבר בציבורנו יש אינטרסים שונים, ולא כל אחד מקבל הזדמנות שווה
יש כאלו שנותנים אסטרטגיה מאוד עסקית, לנשים שצריכות גם לפרנס בעבודה אחרת לבינתיים, גם לתחזק זמן לפיתוח הכשרון, וגם להיות זו עם הנפש האומנית היצרתית , ומנגד כריש עיסקי, זה קצת אש ומים ביחד.
יש עכשיו לדוגמא תוכנית של א. אבר, אבל היא מעודדת המון שימוש וחשיפה
דרך רשתות חברתיות,
כך ששוב הדרך לקהל מאתגרת הלכתית.

עקב האכילס, זה שצריך חממה מוזקאלית, למוזקאיות בתחילת דרכן
בצורה מקדמת באמת ומאפשרת (מלגות וכו‘)
פלוס במה לחשיפה למשל דרך להקהות חימום לפני מופע של אומנית מוכרת
ולמצוא מקום להזדמנויות ונטורקיינג פעיל, ולא של קליקה סגורה ומצומצמת.

כתבתי יותר לאומניות במה, אבל אפשר להסיק לכל הנגזרת.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם כל מילה כאן.
אבל מעבר להפקה ולמקצועיות, חסר לי משהו בסיסי – איפה נשים בכלל צורכות מוזיקת נשים היום?
יש את יוצרות אור במייל, אבל כמו שהרוב כאן לא מודעות לזה,
כנראה שצריך לדחוף יותר שיכירו וזה עדין טיפה בים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה