קורונה למה המטפלת דורשת כסף?

• הוסף לסימניות
מה שמשונה כאן מאוד זה שהתמ"ת לא שילם את חלקו
ואז בעצם אנחנו הורים אולי צריכים להשלים את הכל
גם את חלקו של התמ"ת כמו מי שאין לו דרגה. לא?

• הוסף לסימניות
למה בישיבות ממשיכים לשלם? למה בבתי ספר ממשיכים לשלם? למה בחיידים ממשיכים לשלם ולמה בסמינרים ממשיכים לשלם? ולמה בישיבות הגדולות ממשיכים לשלם? כל אלו יסתדרו גם בלי הכסף שלנו אבל הגננות בגנים הפרטיים המסכנות שהרבה פעמים שוכרות דירה ענקית כדי להחזיק את הילדים שלנו מאיפה הם אמורות לשלם את ההוצאות שעדיין רובץ על כתפם מחל"ת ? הם הרי לא מוכרות ....אז בבקשה הם האחרונות שצריך להתלונן עליהם ובפרט שהם עשו שאלת חכם (גילוי נאות אין לי גן פרטי בבית ואת הכסף שהמטפלת דרשה נתתי בלב חפץ ).

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה שמשונה כאן מאוד זה שהתמ"ת לא שילם את חלקו
ואז בעצם אנחנו הורים אולי צריכים להשלים את הכל
גם את חלקו של התמ"ת כמו מי שאין לו דרגה. לא?
לא דובר בכלל לשלם את כולו אלא את חלקו

• הוסף לסימניות
כל מטפלות המשפחתונים אמורות לקבל מענק של עצמאים.
לפי מה שהבנתי האפשרות באתר אמורה להיפתח בקרוב גם למטפלת שאין לה תיק במס הכנסה.
בעיה אחרת אצל המשפחתוניות היא שהן מדווחות על הוצאות של 37%,
וממילא המענק מחושב מהכנסה נמוכה ייחסית.

• הוסף לסימניות
הרי חוץ מפסח ממש, היתה הוראה של משרד הבריאות שכמה משפחות יכולות לשמור זו על ילדיה של זו. אז מה בכלל השאלה?

• הוסף לסימניות
מתוך התעניינות וחוסר ידיעה-
אין להם ימי מחלה וחופשה כמו שכירות?
לא!
אם אשתי קמה עם חום בבוקר, היא חייבת להשיג בעצמה מ"מ, ורק בבית שלנו (אין להעביר אותם למקום לא מאושר בטיחותית), ובכל מקרה צריכה להתארגן, לסדר הבית, לבשל וכו' ולפתוח את הדלת כשהיא קודחת מחום (בימינו זה נשמע מפחיד...)

החופשות, הם ימים בודדים בלבד, יום העצמאות, חול המועד, בחירות, ו-3 ימי בחירה לשנה וזהו! (עובדת באיסרו חג, ועד 3 ימים בערב פסח)
ואשמח לשמוע איזה זכויות יש לעצמאים ( חוץ מהזכות לשלם מע"מ, מס וביטו"ל)
בעל מכולת (כמשל) יכול להחליט מתי לפתוח את החנות שלו, מה למכור בה, בכמה, כמה עובדים להעסיק, מתי הוא סוגר אותה, ואיזה צבע יהיו הקירות שם (ברצינות, הרכזת חייבה משפחתונית לסייד את הקירות)... בקיצור מה בא לו
לעומת המשפחתון - שסוגרים רישום ילדים ללא דעתה, מחליטים מתי תפתח (שעות/ימים/חופשות), איזה גובה תהיה הגדר במרפסת, מה היא תבשל, מתי תשכיב אותם, כמה משכורת תקבל, כמה ילדים היא יכולה לקבל, ועוד ועוד...
ולהכניס מפקחת בכל עת לביתה לוודא שהכל ככה.

לא הגדרה של ע צ מ א י ת

מה שידוע לי שהמטפלות משלמות ביטוח לאומי גבוה יחסית לאחרים, 350 ש"ח (נראה לי רבעוני
330, חודשי (לכל אחת חשבון קצת שונה, שקלים לפה או לשם)

• הוסף לסימניות
למשפחתוניות שכאן

• הוסף לסימניות
לעומת המשפחתון - שסוגרים רישום ילדים ללא דעתה, מחליטים מתי תפתח (שעות/ימים/חופשות), איזה גובה תהיה הגדר במרפסת, מה היא תבשל, מתי תשכיב אותם, כמה משכורת תקבל, כמה ילדים היא יכולה לקבל, ועוד ועוד...
ולהכניס מפקחת בכל עת לביתה לוודא שהכל ככה.

לא הגדרה של ע צ מ א י ת

אני מבינה שמדברים על מטפלות ומשפחתונים ולא על מעונות יום, נכון?
ועוד שאלה קטנה-
יש לכם התאגדות או גוף אחר שינסה להסדיר את תנאי העסקה?

• הוסף לסימניות
ולכן אנחנו משלמות לה מחיר יחסית סביר, רוב המטפלות בלבן זה במקומות שמשלמים סכומים גבוהים יותר. אז לפחות כשהיא נפגעת מכך, הגיוני להזדהות/להמשיך לשלם כשאת לא נפגעת קשה...
תראי לדוגמא את מטפלות המשפחתונים שאפילו המדינה הבינה שממשכורת רעב כזו לא הגיוני לפתוח תיק ופטרה אותן (חלק מהצרה שלהן כעת).

דווקא מכירה מטפלת באיזור הכי חרדי - אברכי שעובדת לגמרי בלבן, וגובה סכום סטנדרטי.
לא יודעת מה השיקול של כל מטפלת בפני עצמה, אבל סיכוי טוב שאם היא בשלב הילודה פעם בשנה וחצי - שנתיים אז יותר ריווחי לה לשלם ולקבל גם דמי לידה.
בכל מקרה השיקול של מטפלת אם להיות לבנה, ולבטח את עצמה, או לעבוד בשחור - צריך לכלול גם דברים בלתי צפויים כמו הקורונה, או לחלופין תאונה קשה ח''ו
ביטוח עולה כסף כל חודש, נכון, אבל זה בדיוק מטרתו - לעזור בזמן מצוקה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מטפלת במשפחות שאין לה תיק במה''כ, מע''מ ובט''ל - לא משלמת בזמן רגיל בט''ל?
אם כן- זה אכן מעמד בעייתי, מצד שני בט''ל כשמו כן הוא- ביטוח. מי שלא שילם כל השנים- לא זכאי בזמן משבר, או תאונה וכדו'
מעניין- מה קורה עם מטפלת משפחתון בזמן חופשת לידה? אם היא לא מבוטחת ולא מקבלת זה בהחלט בעייתי.
ביטוח לאומי משלמת וזכאית לתשלום בחופשת לידה, אבל למענק בזמן הקורונה - לא

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מטפלת במשפחות שאין לה תיק במה''כ, מע''מ ובט''ל - לא משלמת בזמן רגיל בט''ל?
אם כן- זה אכן מעמד בעייתי
משלמות, בוודאי!
~~~
מעניין- מה קורה עם מטפלת משפחתון בזמן חופשת לידה? אם היא לא מבוטחת ולא מקבלת זה בהחלט בעייתי.
היא מבוטחת, כנ"ל. ומקבלת חל"ד, אבל רק חלקי (על פי הסדר ישן המדינה-רשות המסים היות ולא ניתן לחשב את ההוצאות שלהן, מחשבים באופן אוטו' שיש להן 37% הוצאות, ובחל"ד המשכורת מחושבת פחות ה37%)
~~~
אני מבינה שמדברים על מטפלות ומשפחתונים ולא על מעונות יום, נכון?
המטפלות במעון, הן שכירות לכל דבר, עם כל הזכויות (פנסיה, חופשת מחלה וכו')
יש לכם התאגדות או גוף אחר שינסה להסדיר את תנאי העסקה?
כוח לעובדים שלא עושה שום דבר

• הוסף לסימניות
דווקא מכירה מטפלת באיזור הכי חרדי - אברכי שעובדת לגמרי בלבן, וגובה סכום סטנדרטי.
לא יודעת מה השיקול של כל מטפלת בפני עצמה, אבל סיכוי טוב שאם היא בשלב הילודה פעם בשנה וחצי - שנתיים אז יותר ריווחי לה לשלם ולקבל גם דמי לידה.
בכל מקרה השיקול של מטפלת אם להיות לבנה, ולבטח את עצמה, או לעבוד בשחור - צריך לכלול גם דברים בלתי צפויים כמו הקורונה, או לחלופין תאונה קשה ח''ו
ביטוח עולה כסף כל חודש, נכון, אבל זה בדיוק מטרתו - לעזור בזמן מצוקה.
זה ענין של ביקוש והיצע, רוב המטפלות לא מדווחות ולכן יכולות לעמוד בסכום נמוך יותר, ממילא המטפלת שאת מכירה ומשלמת בלבן אין לה אפשרות לגבות על כך סכום גבוה יותר. סביר להניח.
תעשי חשבון כמה היא מרויחה, תורידי אחוזי ביטוח לאומי של עצמאית...
את צודקת שזה המקרה בד"כ שאמורים לדאוג לביטוח של עצמם, במקרה נדיר כזה, כשמדובר על מטפלות שחיות בסה"כ על הכמה אלפי שקלים האלה וכרגע אין להם כלווווום, קשה לי לראות את האדישות של אלה ממול שלעיתים מרוויחות, גם אנחנו היינו רוצות שינהגו איתנו על דקדוק הדין?

• הוסף לסימניות
זה ענין של ביקוש והיצע, רוב המטפלות לא מדווחות ולכן יכולות לעמוד בסכום נמוך יותר, ממילא המטפלת שאת מכירה ומשלמת בלבן אין לה אפשרות לגבות על כך סכום גבוה יותר. סביר להניח.
תעשי חשבון כמה היא מרויחה, תורידי אחוזי ביטוח לאומי של עצמאית...
את צודקת שזה המקרה בד"כ שאמורים לדאוג לביטוח של עצמם, במקרה נדיר כזה, כשמדובר על מטפלות שחיות בסה"כ על הכמה אלפי שקלים האלה וכרגע אין להם כלווווום, קשה לי לראות את האדישות של אלה ממול שלעיתים מרוויחות, גם אנחנו היינו רוצות שינהגו איתנו על דקדוק הדין?

זה לא ענין של דקדוק דין, וכבר ציינתי שאני לא מטפלת, והשנה גם לא שולחת למטפלת, כך שהעניין לא נוגע לי אישית.
מה שאני מרגישה זה שהמטפלות באות להורים בדרישה שהיא בעצם לפנים משורת הדין, אני לגמרי מבינה את המצב הבעייתי שהן נמצאות בו כרגע, אבל גם ההורים בבעיה ברובם, ולא בטוחה שנכון לדרוש זאת מההורים. ואם כן - יותר כצדקה מאשר כהכרח.
אבל השורה הסופית - טוב שיש לנו רבנים ופוסקים שיכריעו כי זו באמת שאלה לא פשוטה בכלל.

• הוסף לסימניות
מקווה שזה אכן יוסדר, כי באמת אין כאן הגיון

ופה את כן מוצאת הגיון?

עצמאית שהיתה שנה שעברה בחודשים אלו בחופשת לידה
לא זכאית למענק קורנה
(אין דו"ח כספים שאפשר להשוות אליו ירידה של 25%)

ואשה בחופשת לידה בשנה זו בתקופת הקורנה
זכאית בנוסף לדמי לידה גם למענק קורונה.

ופה את כן מוצאת הגיון?

עצמאית שהיתה שנה שעברה בחודשים אלו בחופשת לידה
לא זכאית למענק קורנה
(אין דו"ח כספים שאפשר להשוות אליו ירידה של 25%)

ואשה בחופשת לידה בשנה זו בתקופת הקורנה
זכאית בנוסף לדמי לידה גם למענק קורונה.
זה כבר מדובר רבות, נקווה שיוסדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה