דרוש מידע למה הציבור החרדי כ"כ נגד 'כושר' 'חדר כושר' 'הגנה עצמית' וכו'?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי שבני ברקי יש מכון בבן גוריון פתוח בערב לגברים נפרד.

• הוסף לסימניות
אלו שמחפשים בריאות הולכים בד"כ לפילאטיס
יש ברחוב יחזקאל מקום כזה שמקיים פעילות בקבוצות סגורות נפרדות לגברים ולנשים ויש שם קהל שמרני מאוד

• הוסף לסימניות
לנשים יש המון חדרי כושר טובים וכשרים.
צריך לחפש את החדר שמתאים לבחורים חסידיים.
הנושא של הגנה עצמית נשמע יותר גרוע, קצת בריוני כזה...
ומה נגיד כשחילוני שיודע תוקף חרדי שלא יודע מה לעשות עם עצמו
והיו סיפורים
המינימום של המינימום!!!
להחזיק נשק פחות מתאים...
ופשוט צריך להסביר לילדים שלא להרביץ סתם רק שבאמת צריך!
לדעתי פחות לילדים אלא יותר לבני 13-15 והלאה

• הוסף לסימניות
צריך לחפש את החדר שמתאים לבחורים חסידיים.
בבני ברק יש מכון כושר בהפרדה מלאה, בבניין של מכבי (אחים) ברחוב רבי עקיבא 86 קומה 6.
הנושא של הגנה עצמית נשמע יותר גרוע, קצת בריוני כזה...
תלוי במטרה! ובהחלט יש דברים כאלה באוירה חרדית. (מתפרסם מידי פעם במקומונים בבני ברק, אולי גם בעוד מקומות יש)
סתם לטרחנות
יש מישהו שיכול לשאול תלמיד חכם על זה
כי יש פה בסוף משהו שמדגדג לי שזו שאלה של דעת תורה
ודאי שיש גם היבט של דעת תורה, אבל בשביל זה יש לדון לכל מקרה ואדם לגופו, (אם רוצים תשובה רצינית ומדויקת!)
כאן השאלה יותר ברמה הכללית.

• הוסף לסימניות
מה עשו בפולין ובליטא?
איך לא שמענו על 'החרדים שלמדו הגנה עצמית וניצלו מהגויים' ?
מה הקשר?????????????
גם לא שמענו שהיה להם ניק בפרוג...
העניין הוא התחושה של האדם, ואם זה גורם לאדם להרגיש יותר בטוח, זה שווה וראוי! כמובן לא בהגזמה ובאיבוד פרופורציות! (וודאי שכדאי מאוד להתחזק באמונה ובטחון, אבל עד אז...)
ואגב: "לא ראינו אינו ראיה".

• הוסף לסימניות
מה הקשר?????????????
גם לא שמענו שהיה להם ניק בפרוג...
העניין הוא התחושה של האדם, ואם זה גורם לאדם להרגיש יותר בטוח, זה שווה וראוי! כמובן לא בהגזמה ובאיבוד פרופורציות! (וודאי שכדאי מאוד להתחזק באמונה ובטחון, אבל עד אז...)
הקשר הוא שאחנו בגלות
פרוג עדיין לא היה קיים בשנת תרפ"ח, אימון וכושר כבר מימות יוון ורומי העתיקים
ולמרות כל זאת תמיד הייתה דרכנו בתורה ותפילה ולא בפיתוח הגוף

• הוסף לסימניות
לגבי פיגועים אני לא יודע כמה זה אפקטיבי
(ברור שזה אמור לעזור)
אבל כשערבי באטרף תמיד כדי לברוח ואם א"א לברוח אז גם אם תלמד אז נפגעת כבר
אבל תמיד תרגיש יותר בטוח

• הוסף לסימניות
אולי כן ואולי לא.

אני מתעמק בנוסח ההודעה שלך חמש דקות, ועד עתה לא הצלחתי להבין למה מכוונת השאלה ומה רוצים לשמוע ממני.
הטענה היא אותה טענה - נלמד להגן על עצמנו בכוחותינו וכך נינצל מכל הפרעות

• הוסף לסימניות
הקשר הוא שאחנו בגלות
פרוג עדיין לא היה קיים בשנת תרפ"ח, אימון וכושר כבר מימות יוון ורומי העתיקים
ולמרות כל זאת תמיד הייתה דרכנו בתורה ותפילה ולא בפיתוח הגוף
אני לא החייתי קורע לזה 'פיתוח גוף'

• הוסף לסימניות
הקשר הוא שאחנו בגלות
ולכן מה אז יש מצווה לסבול?
הנושא הוא לא לעלות בחומה, ולהראות את נחת זרועינו לגויים,
המטרה היא תחושת בטחון עצמית של אדם, בעולם בו יש פשיעה הן לאומנית והן על בסיס אחר. זהו!

• הוסף לסימניות
המטרה היא תחושת בטחון עצמית של אדם, בעולם בו יש פשיעה הן לאומנית והן על בסיס אחר. זהט!
הבטחון העצמי שלנו בכל הדורות הגיע מכח התורה והתפילה ולא מיכולות גופניות או אומניות לחימה

• הוסף לסימניות
הטענה היא אותה טענה - נלמד להגן על עצמנו בכוחותינו וכך נינצל מכל הפרעות
ייתכן.
הטענה הלזו נראית לי טענה פסולה.

נו, מה עכשיו?
אני רב או פוסק שאמור לחוות דעה?
ומה אתם אומרים, האם זה דומה לחווארה או לא?

• הוסף לסימניות
הבטחון העצמי שלנו בכל הדורות הגיע מכח התורה והתפילה ולא מיכולות גופניות או אומניות לחימה
חד משמעית! אבל מדובר כרגע באדם שלא מספיק מרגיש כך, ועל כן הוא מעוניין לחזק את הבטחון העצמי שלו.
אני לא רואה בכך פסול. (כמובן כל עוד שזה לא ניהיה נושא ותרבות אצל האדם!)

• הוסף לסימניות
זה לא דומה
חווארה הגיע ממקום של נקמה והתקפה(אני לא דן אותם)
דיברנו כאן על הגנה עצמית לא להגיע ולתקוף אלא אם תוקפים להגן ולפי הצורך לתקוף בחזרה

• הוסף לסימניות
ומה נגיד כשחילוני שיודע תוקף חרדי שלא יודע מה לעשות עם עצמו
והיו סיפורים
ואם זה יהיה ערבי עם סכין ואולי הוא יגיע עם אקדח או עם רובה, צריך לדעת לחיות ריאליים אתה לא יכול להימנע מכל דבר רע בעולם, אם כל יום היו סיפורים על חרדים שנתקפים מילא אבל בקצב הזה כדאי יותר לנסוע ברכב משוריין באיזור חילוני...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....