דרוש מידע למה הציבור החרדי כ"כ נגד 'כושר' 'חדר כושר' 'הגנה עצמית' וכו'?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש כאן פרדוקסליות בא ניק מכובד ככל שהיה מכליל ציבור שלם באיזו סטיגמה שכך היא נתפסת בחוג שלו, ומנסה לקבל תשובה ממגוון אדיר, פסיפס של הון אנושי חרדי שקיים כאן.
תמיד הנושאים הללו גולשים לוויכוחים על תפיסות בחיים אידאולוגיות, וכו' תנסו לשמור על ענייניות.
בעייני (כנראה בגלל המקום שממנו באתי ובו אני גודל ומגדל...) אין שום בעיה במכוני כושר, גם לא נתקלתי עדיין במכונים חרדיים שיש בהם בעיות של מוזיקה ושירת נשים וכד' לפעמים יש בחורים שהולכים למכונים חילוניים לשעות נפרדות אולי שם התקלות.
לגבי הגנה עצמית - בילדים ונוער יש המון שמעודדים לחיזוק ביטחון אישי (לאו דווקא מחשש של תקיפה) אבל נראה לי שלאדם מבוגר זה סוג של משהו די מיותר, אבל אם אתה מרגיש צורך אישי אין בזה שום בעיה.
נכון! יסתכלו עלייך מוזר כי זה נתפס ככחונות יתר

• הוסף לסימניות
להבדיל, אבותינו במצרים ידעו הגנה עצמית וחוץ מבני אפרים שניסו את זה אף אחד לא ניסה להתגונן...
תבדוק במדרשים...

• הוסף לסימניות
כשאדם תוקף לא עניינית זה פוגע ברגש במקום בהגיון,
התגובה שתגיע בעקבותיה תהיה כעוסה ולא עניינית.
כשיש דיון שנוגע במשפטי מחץ שאנשים אוהבים לדקלם ללא שיש להם מושג והבנה בתחום (לא אמרתי שמי שכתב כאן הוא כזה!! רק הנושא הוא כזה) חבל מאוד ליכנס לויכוח רדוד וקיצוני.
ממילא ה'עניני' כאן לא יהיה קיים רק ויכוח שלא יסתיים ולא יחכים אף אחד.
לכן בעקבות שהתגובה שכמעט נכתבה על ידי היתה 'מנוגדת עניני' אני מונע את עצמי להגיב עד שיצליחו להחזיר את הטענות והתוארים שהוצמדו למה שכתבתי לפסים עניינים.
אולי הייתי צריך לדייק 'ניגוד ענייני' אבל פליטת הקלומוס.. ;)
(על תשובה כמו שעניתי עכשיו - נאמר אידואלגיה של קרחת)
קודם כל כל הכבוד.
כתבת הרבה דברים של טעם ואני מעריך את זה מאוד, בפרט אחרי ההתקפה הישירה שחטפת.
לגוף הטענה: בהשקפה החרדית אין שום היתר ללכת ולתקוף ערבים.
(אה, ואין גם עניין לגור ביניהם...)
ולכן, אתה מזוהה מאוד עם ההשקפה הדת"ל.
שבה אכן יש מקום גדול לתרבות הספורט, כמו שיש הצדקה להתפרעויות בחווארה.

• הוסף לסימניות
יש כאן פרדוקסליות בא ניק מכובד ככל שהיה מכליל ציבור שלם באיזו סטיגמה שכך היא נתפסת בחוג שלו, ומנסה לקבל תשובה ממגוון אדיר, פסיפס של הון אנושי חרדי שקיים כאן.
תמיד הנושאים הללו גולשים לוויכוחים על תפיסות בחיים אידאולוגיות, וכו' תנסו לשמור על ענייניות.
השאלה שבכותרת היא 'למה הציבור החרדי נגד כושר והגנה עצמית'
כשמגיע ניק מהמגזר הדתל"י ומנסה להסביר ש'אין שום בעיה למגזר החרדי ללכת לכושר' זה לא עונה לשאלה ורק גורם להתססה

• הוסף לסימניות
אולי כן ואולי לא.

אני מתעמק בנוסח ההודעה שלך חמש דקות, ועד עתה לא הצלחתי להבין למה מכוונת השאלה ומה רוצים לשמוע ממני.
כידוע שאתה רב חשוב עם מאות מאמינים;),
אולי עוד נכתיר אותך לרב של ק"ק פרוג...
ועכשיו ברצינות כנראה שהדעה שלך מצאה חן בעיני "מישהו" והוא רצה קצת סיוע במאבקו...

• הוסף לסימניות
קודם כל כל הכבוד.
אני חוזר על הודעתי הנ"ל והמהטעם הנ"ל אני לא מגיב.
חבל שלא הבנת מה שכתבתי
לך תלמד עובדות בשטח לפני שאתה מטיח טענה כ"כ חריפה.
אח"כ לך תבדוק לעומק את 'ההשקפה החרדית' ולא מיינטרות שכולם מדקלמים בימים האחרונים ללא פשר.
כשתסיים אשמח להגיב.

אתן משל קטן ובבקשה תנסה להבין, משל אמיתי מהחיים:
לפני תקופה לא קצרה לקחתי משכנתא סבירה, אמנם אולי קצת החלטנו להשקיע בבית, אבל בהחלט סבירה וניתנת להשבה ברווח בכל חודש בלי להילחץ ובלי כלום
עברה השנה האחרונה ואני ממש לחוץ על השקל בסוף חודש. ב"ה לא במינוס אבל ממש מחושב הרבה יותר מאשר לפני מספר חודשים.
כתבתי זאת בפרוג ומיד הותקפתי, אני ועוד אלפים, בכך שניפחנו משכורות, לקחנו משכנתאות לא מחושבות, ושבנק ישראל טוב שבא לחנך בדיוק אנשים כמוני שבגללנו יוקר המחיה
ועוד שלל טענות הזויות.
הנמשל בשתי מילים: לא כל מי שבא לגור באיזה ישוב בא לגור 'בתוך הערבים' ממש לא. בא נודה לה' שמודיעין עלית וביתר לא מותקפות ולא הטילו מצור על הכבישים שלהם. אבל באותה מידה זה יכול להיות גם שם.. ותושבי המקום פשוט מסתכנים בנסיעה הביתה!! לא יותר מזה.
ביקשו לחיות בשלווה, לגור בבית במקום נורמלי (אולי במליון שקל פחות מת"א, מותר להם) ובעקבות כמה אירועים (שיש בהם אשמים בהרבה מקרים, וזה לא הם!!) התחילה אינתיפדה - גלי פיגועים וכו'. את המשך הנמשל תבין לבד, אין לי כח לכתוב הכל. אם ממש תרצה תעדכן.
עכ"פ - לא כל מי שלא גר בישוב כמו שלך הוא חי אחרת.. והטענה 'התגרות באומות' תשאיר אותה למקומות ולענינים עליהם דיברו חכמים ולא על כל אירוע שקורה. וגם אל תפעיל לי 'ספק ספיקא' מכל שיטה ודיעה כאן, יש הבנה והגיון בתורתנו הקדושה ולא כל משפט קשור לכל מקרה

• הוסף לסימניות
אתן משל קטן ובבקשה תנסה להבין, משל אמיתי מהחיים:
לפני תקופה לא קצרה לקחתי משכנתא סבירה, אמנם אולי קצת החלטנו להשקיע בבית, אבל בהחלט סבירה וניתנת להשבה ברווח בכל חודש בלי להילחץ ובלי כלום
עברה השנה האחרונה ואני ממש לחוץ על השקל בסוף חודש. ב"ה לא במינוס אבל ממש מחושב הרבה יותר מאשר לפני מספר חודשים.
כתבתי זאת בפרוג ומיד הותקפתי, אני ועוד אלפים, בכך שניפחנו משכורות, לקחנו משכנתאות לא מחושבות, ושבנק ישראל טוב שבא לחנך בדיוק אנשים כמוני שבגללנו יוקר המחיה
ועוד שלל טענות הזויות.
הנמשל בשתי מילים: לא כל מי שבא לגור באיזה ישוב בא לגור 'בתוך הערבים' ממש לא. בא נודה לה' שמודיעין עלית וביתר לא מותקפות ולא הטילו מצור על הכבישים שלהם. אבל באותה מידה זה יכול להיות גם שם.. ותושבי המקום פשוט מסתכנים בנסיעה הביתה!! לא יותר מזה.
ביקשו לחיות בשלווה, לגור בבית במקום נורמלי (אולי במליון שקל פחות מת"א, מותר להם) ובעקבות כמה אירועים (שיש בהם אשמים בהרבה מקרים, וזה לא הם!!) התחילה אינתיפדה - גלי פיגועים וכו'. את המשך הנמשל תבין לבד, אין לי כח לכתוב הכל. אם ממש תרצה תעדכן.
עכ"פ - לא כל מי שלא גר בישוב כמו שלך הוא חי אחרת.. והטענה 'התגרות באומות' תשאיר אותה למקומות ולענינים עליהם דיברו חכמים ולא על כל אירוע שקורה. וגם אל תפעיל לי 'ספק ספיקא' מכל שיטה ודיעה כאן, יש הבנה והגיון בתורתנו הקדושה ולא כל משפט קשור לכל מקרה
אחזור שוב על הערכתי אליך על התגובה העניינית והאופקת.

מה שכתבתי לגבי ללכת ולגור בין ערבים לא התכוונתי עליך בכלל.
מה גם שלפני ההודעה הזו לא ידעתי כלל שהינך מתגורר ביישוב כזה.
זו הייתה רק התייחסות להצדקה שלך את ההתפרעויות, וכדי שלא תטען שהייתה זו הגנה עצמית הוספתי את מה שהוספתי.

אבל נראה לי שבהודעתך הייתה הודאה שהינך משתייך לציבור הדת"ל ולא רק בהשקפה.
הלא כך?

• הוסף לסימניות
קודם כל כל הכבוד.
די עם זה כבר!!!
ההשקפה החרדית אינה הרב שלך או הרבנים שעיתון מסויים מהדהד...
יש עוד השקפות בעולם,
ואחרי שיחד עם כל הנייקים פה נעבור על כל סוגי ההשקפות (ויש הרבה) בשלושה ימי עיון אינטנסיביים נוכל אולי לדבר בשם "ההשקפה החרדית"...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה