מידע שימושי למה הציבור החרדי לא מגיע לבאר שבע?

מצב
הנושא נעול.
כמה משפחות אברכים חרדים אשכנזים ישנם בקריה?
אני מכירה רק אחת :unsure: שהיתה מעדיפה לברוח אבל בזמנו הרב שטיינמן זצוק"ל לא נתן להם..
לא הבנתי, התורה נמצאת אצל האשכנזים?
בזה נמדד אצלך מקום חרדי, כמה אברכים אשכנזים יש?
זה נכון... ספרדים בכלל לא נספרים...

אז זה בעצם שכונה חילונית לכל דבר.
אתה צודק שאין השוואה
אבל למחוק קהילה שלימה של אברכים בני תורה
שבגלל שהם ספרדים הם לא קיימים
זה לא יהודי בכלל!
היי,
מה קרה???
נראה לי שהכוונה של @לואיזה הייתה שלו ספציפית ולאשכנזים כרגע אין מה לחפש שם...

היי,
מה קרה???
נראה לי שהכוונה של @לואיזה הייתה שלו ספציפית ולאשכנזים כרגע אין מה לחפש שם...
לואיזה מקדמת כאן את הסיפור שהביאה מקודם על אדמו"ר מקלויזנבורג שהקפיד על העיר.
מובן שבהודעה הנ"ל היא גם ניסתה להוכיח את אמיתות הסיפור, שהנה יש רק משפחה אשכנזית אחת בקריה.

ואם נכונים אנחנו, מדוע לחפש רק אשכנזים בעיר. הא ראיה, יש קהילה ספרדית גדולה. ממ"נ, או שהקפידה היתה רק על אשכנזים, או שספרדים זה רוחות רפאים, ואינם ברי קפידות.

לא אמרתי שהוא/היא נצי
אבל העיניין הוא נקודת הנחה שציבור יותר ELITE ועליון,וזה היה להם בתחילה
לא משווים שום דבר לשואה. נקודה.
זה לא משחק ולא איזה משהו שאפשר להשתמש בו...
כל גזענות שהיא לא תתקרב לעולם למה שהנאצים עוללו ליהודים בשיטתיות אכזרית-בצורה שא"א להעלות על הדעת בכלל...
כל השיח הזה שאפשר לרמוז שיש אנשים שחושבים כמו הנאצים ימ"ש זה פסול ומגונה, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם ניצול שואה היה רואה את ההודעה הזו...זה זלזול מחפיר בכבוד הנרצחים הי"ד...
סליחה על התקיפות אבל זה כואב...

לא משווים שום דבר לשואה. נקודה.
זה לא משחק ולא איזה משהו שאפשר להשתמש בו...
כל גזענות שהיא לא תתקרב לעולם למה שהנאצים עוללו ליהודים בשיטתיות אכזרית-בצורה שא"א להעלות על הדעת בכלל...
כל השיח הזה שאפשר לרמוז שיש אנשים שחושבים כמו הנאצים ימ"ש זה פסול ומגונה, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם ניצול שואה היה רואה את ההודעה הזו...זה זלזול מחפיר בכבוד הנרצחים הי"ד...
סליחה על התקיפות אבל זה כואב...
סליחה שככה אתה לוקח את הדברים
אבל לדעתי אני כתבתי משהו מאוד ברור ואני לא מזלזל בהדבר הזה שנקרא שואה
מי שחושב שיש ציבור שהוא עליון ויש ציבור שהוא פחות,זו לא סתם גזענות,שהיא סתם שנאה לציבור אחר,זו בעצם השקפת נצית,או של KU KLUX KLAN (אני אניח שאתה לא שחור אז לא תרגיש שאני מזלזל מכושים) ,ולא צריך להגיע למעשים כדי להגדיר השקפה בשם שמגיע לה.

ושוב אני חוזר,דיבר על הגדרת השקפה כשלעצמה,ותדבר עם שרידי שואה מה הם יחשבו שפה בישראל אנשים שחושבים שציבור X הוא ELITE וציבור Y הוא פחות ואז תגיד מה הם יגידו

wow!!!!!!!!!
לקחתם את הדברים רחוק מדי.
לא פסלתי אף יהודי ואף קהילה בגלל ספרדי או אשכנזי!!!!!
אני רק מביאה עובדות מהשטח - ואפשר לבדוק כל מה שאני אומרת(!) כדי להראות שמשהו לא רגיל ויש משהו מיוחד בבאר שבע לעומת כל הישובים שבסביבתה.
יש משהו תקוע בבאר שבע.
אה...
ויש עוד משהו שהבנתי מהאשכול הזה. כל אחד מגדיר חרדי אחרת וזה בסדר!!!!!
רק צריך להבין שאנחנו שונים אחד מהשני ומה שנראה לאחד פרום בעיני השני זה מודרני וכדו'.
באמת אוהבת את כל עמ"י בלי הבדל עדה או זרם!
רק צריך להתפלל שד' יגאל אותנו בקרוב ממש!

אומר את האמת שלא הייתי שם כבר למעלה מ-3 שנים
עשיתי חיפוש כדי לשתף אתכם
והופתעתי בעצמי מהנופים והפארקים
לא מגדלים ילדים לפי כמות ואיכות הפארקים בעיר.
אפשר לנסוע למקומות האלה בבין הזמנים

לא הבנתי, התורה נמצאת אצל האשכנזים?
בזה נמדד אצלך מקום חרדי, כמה אברכים אשכנזים יש?
קהילה סטנדרטית מורכבת גם מאשכנזים וגם מספרדים.
מקום חרדי נמדד אצלי בזה שיש מקום לכולם.
לצערי בבאר שבע זה לא ככה ואין לי מושג (חוץ מהסיפור על האדמור מצאנזקלויזנבורג) למה זה קורה. בינתיים זה הדבר היחיד שמסביר מה קורה בעיר הזאת.

לא אמרתי שהוא/היא נצי
אבל העיניין הוא נקודת הנחה שציבור יותר ELITE ועליון,וזה היה להם בתחילה
מי אמר שהציבור האשכנזי הוא יותר אליטה?
אשמח שתצטט תגובה שלי ואם יש כזו אני אתנצל מאד.
אבל לא היה ולא נברא.

יש את 669 עד קוקה קולה וכו' יש כמעט כל שעה (יש הפסקות וכדו' אבל זה הסדר גודל)
את קו 358 לצערנו הרב ביטלו.(ישיר שהיה בערך 4 פעמים ביום)
אולי במקום לסטות מהנושא, תעזרו לי ולעוד הרבה יהודים להחזיר את קו 358 שיעבור דרך באר שבע. היה קו מושלם! ולדעתי, אנשי דימונה וד"ל לא רצו להתעכב עוד 15- דק' במעבר דרך באר שבע ששירת כ"כ הרבה יהודים "לא מקושרים".
בבקשה, ככל שיהיו יותר פניות, יעזור יותר. תזכו למצוות! מצ"ב קישור לפניה למשרד התחבורה https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formType=<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

נערך לאחרונה ב:
היה קו מושלם!
הרבה יותר ממושלם, הוא היה האפשרות היחידה שלי לחזור הביתה מהעבודה בצורה נורמלית...
הלוואי ופניות למשרד התחבורה זה יעזור.

כל אחד מגדיר חרדי אחרת וזה בסדר!!!!!
אני חושבת שחרדי, זה הרבה השקפה נכונה וישרה, יר"ש, גבולות ברורים (שנצרכים מאוד מאוד מאוד היום!) ועוד כמה דברים חשובים, ההרגשה שלי ותתקני אותי אם אני טועה, שאת מרגישה קצת יותר מעל כל חרדי רציני שהחליט לגור בבאר שבע. האמיני לי שבררתי היטב את מוסדות הלימוד ואת החברה איתה יסתובבו ילדיי. וכן, מדוע אני צריכה לעבור מהמרכז לבאר שבע.
רק מציינת. עם הרבה הרבה כבוד אליך. לא בציניות.

למה להתיישב שם כשיש לך את אותם נתונים בעפולה עם 700 א' - באזור החרדי היקר ו 550 באזורים זולים ובנוף הגליל יש עוד יותר בזול ?
הקרבה למרכז.
באר שבע יותר קרובה למרכז (שעה וחצי אם אני זוכרת נכון).

איזה סטיגמה יש לדרומיים?
בתור דרומית אני ממש אשמח לדעת מה חושבים עלינו...
יכולה להגיד שהדרומיים על שלל גווניהם הם בדרך כלל אנשים שמחוברים לדת וחמימים במיוחד (לטוב ולרע;))
רק היום הייתי בעיר דרומית אחרת מאיפה שאני גרה והייתי זקוקה לעזרה ואנשים עזרו לי ממש במאור פנים כאילו הם לא ממהרים לאף מקום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה