איש אחד הלך
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
לא, אני רציני. זאת גמרא (ערכין לב: )די באמת...
בירושלים עיר הקודש שכן ביהמ"ק- לא להגזים...
לא, אני רציני. זאת גמרא (ערכין לב: )די באמת...
בירושלים עיר הקודש שכן ביהמ"ק- לא להגזים...
נו בסדר,לא, אני רציני. זאת גמרא (ערכין לב: )
מיד חשבתי, שנכד של הבעש"ט יקפוץ על ההשוואה למז'יבוז...מהיכי תיתי דהוי באר שבע דרחמנא?
מי אמר לך שהר הבית הוא הר הבית?יש מקורות על מצריים מדרום, הר הבית בירושלים , קבר רחל בבית לחם,מערת המכפלה בחברון, ים המלח במזרח ועוד ועוד...
מה הקשקוש ברור שזה א"י, אבל באר שבע-מי אמר שזו העיר המקראית??? יש הוכחות ארכיאולוגיות???
א. כיום אני כמעט לא מכיר גדולים ואדמורים שנכספים לעלות לירושלים עיה"ק. אנשים מתגוררים במרכז החרדי הגדול, שבמקרה הוא נמצא בשכונות החדשות הסמוכות לירושלים. ההתייחסות לא מאוד שונה מאשר לבני ברק למשל.נו בסדר,
כתבתי שבעיר הקודש שכן בית המקדש ומכיוון שכן זו ירושלים האחת והיחידה...לא צריך לקנטר על דברים ברורים וידועים, שהרי כל גדולי ומאורי הדורות נכספו לעלות לעיה"ק והמקדש זו הייתה ירושלים שלנו ואין ע"ז כל פקפוק,
אך מעולם לא שמעתי על אדמו"ר פלוני או רה"י אלמוני שנכסף לרדת לבאר שבע בת ה120 בערך להרגיש את קול פסיעותיהם של האבות הקדושים...
רציתי להדגיש כיצד אנו אכן יודעים כל מקום היכן הוא.באר שבע בת ה120 בערך
א. תל שבע צמודה וכמעט מחוברת לבאר שבע.@איש אחד הלך
זה נכון. יש דעות שתל שבע היא באר שבע. ויש דעות שלא ידועה בכלל.
התחילו לערוך פה טבלה משותפת ואח"כ נעלו אותהלגופם של הבדלים אולי אחרי כ"כ הרבה מלל נתחיל לערוך השוואות מסודרות בין ערים שונות אך אנא התבססו רק על עובדות! לא תחושות בטן/שמועות/סיפורי אלף לילה
@אפשר לפנות כשיש בעיההתחילו לערוך פה טבלה משותפת ואח"כ נעלו אותה
כדאי להוסיף שם עוד עמודות כמו כמות דירות פנויות חדשות / ישנות וכו'
אני מכיר אדמו"ר אחד לפחות שלא שבת מחוץ לירושלים כבר איזה 20 שנה...א. כיום אני כמעט לא מכיר גדולים ואדמורים שנכספים לעלות לירושלים עיה"ק. אנשים מתגוררים במרכז החרדי הגדול, שבמקרה הוא נמצא בשכונות החדשות הסמוכות לירושלים. ההתייחסות לא מאוד שונה מאשר לבני ברק למשל.
ב. הנקודה שכן מייחדת את ירושלים עד היום, היא הייחס לכותל המערבי, שאליו עדיין כוספים לבא. אך פחות שמענו על אדמו"רים שמחפשים לדוגמא לשבות בתוך ירושלים המקודשת כדי לספוג מקדושתה. ואכמ"ל.
ג. היו כמה מקובלים שהתגוררו בבאר שבע בעשרות השנים האחרונות, והם בהחלט דיברו על קדושת המקום.
הלכתית ירושלים זה רק העיר העתיקהוברור שקדושתה של ירושלים נמצאת בכל שטחה-כמו שפורים ט"ו הוא בכל ירושלים...
מאיזו בחינה?הלכתית ירושלים זה רק העיר העתיקה
מכל בחינה שאתה יכול להעלות על הדעתמאיזו בחינה?
משום מה בכתובה אומרים "ירושלים עיר הקודש",מכל בחינה שאתה יכול להעלות על הדעת
וזה שקוראים בט"ו זה לא בגלל שזה נחשב ירושלים אלא מדין סמוך לעיר העתיקה
אני לא מכיר שום מקור שזה נחשב ירושליםמשום מה בכתובה אומרים "ירושלים עיר הקודש",
ורבים מהצדיקים מתגוררים דווקא בעיר הזו...
בא נאמר שאתה צודק...אני לא מכיר שום מקור שזה נחשב ירושלים
ולא מכיר שום סיבה הלכתית שזה יחשב ירושלים
את זה לא אמרתי.בא נאמר שאתה צודק...
ולכן זה אומר שאי"ז ירושלים שבה שכן ביהמ"ק?
מה שברור שזה מוסמך שזו העיר שבה שכנה השכינה הק',
ופחות מוסמך שבאר שבע המקראית היא זו שנקראת היום באר שבע...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים