מידע שימושי למה כולנו שותקים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
היום זה כבר הרגיש לי יותר מידי.
אני לא אוהבת פוליטיקה וגם לא שומעת חדשות, אבל מישהי זרקה לי..
" את יודעת שכבר על הרישום למעונות של התמ"ת שכבר אי אפשר להירשם אנחנו לא מדברים, אבל תכף גם את הרשיונות הולכים לשלול לכל האברכים/ הבחורים עם צו גיוס", לא יהיה אפשר להרשם למחיר למשתכן, צו איסור יציאה מהארץ ועוד..
ומה אנחנו עושים.. שותקים. זהו. אין טיפת כח.
זה נשמע הגיוני?? כי לי לא!

• הוסף לסימניות
יש הרבה דברים שציבור גדול יכול לעשות ולאיים.
לא לשלם מיסים,
להוציא את הכסף מהבנקים כולם בבת אחת, זה מקריס את הבנק ברגע ועוד ועוד...
מי ייזום מחאה כזו?
מי ישתתף בה?
איזה מנהיגי ציבור את מכירה שיתמכו בה ויובילו את העם להשתתף?

מחאה צריכה מנהיג.

(ולא חושבת שזו ההתנהגות הראויה במקרה הזה. מה נרוויח? נהיה גם המשתמטים וגם מקריסי המדינה מבחינה כלכלית?
כבר ככה אנחנו די מוקצה)

• הוסף לסימניות
אם גדולי הדור אמרו ,אנו מרכינים את הראש

מניח שגדולי הדור יותר חכמים מכולם פה ביחד
וצריך להאמין שזה הדבר הנכון

ועדיין רגשית אפשר להבין את הכאב
היה צריך לא רק לפזר את הכנסת
אלא להפיל את הממשלה באופן מיידי
אבל גדולי ישראל חושבים אחרת

• הוסף לסימניות
מניח את דעתי:

השאלה תפסה אותי!

תעזבו את הח''כים שלא מעניינים אותי. השאלה היא עלי, פישל, למה אני לא קם ויוצא לצעוק? איך אני שותק?

לא היה מעולם כדבר הזה!

איך יכול להיות שגוזרים גזירות קולקטיביות על החרדים - ועל החרדים בלבד, ואני ממשיך בסדר יומי ולא עושה דבר?
אתם תופסים מה המשמעות של גזירות קולקטיביות? גזירות פר ציבור ולא פר עבירה?? אתם יודעים באילו תקופות בהיסטוריה היו גזירות קולקטיביות??

היתכן??

לאחר התבוננות קצרה, נראה לי שהבנתי למה אני שותק.

אני שותק כי אני חזק מהם. כי הם לא 'דפקו' אותי.

הם אמנם מיררו לי קשות את החיים, אבל האם הם יגרמו לנו להשתנות? האם אתם מכירים משפחה חרדית שתאמר עכשיו ''וואלה, אולי כדאי באמת לשנות את אורח חיינו''?

הם רוצים להתעלל בי, אבל האם איבדתי משמחת חיי בגללם? האם האוירה בביתי השתנתה? לא...

ניסו 'לדפוק' אותי? שיקפצו. אני נאנח מקושי כלכלי, אבל אני לא מרגיש מבואס באורחות חיי, בבחירותי.

עכשיו, אולי כל מה שאני מניח פה זו בכלל בעיה. אולי אני כן אמור להתכעס ולהתעצבן, אבל זה מה שאני מרגיש. הם לא דפקו אותי. אני ממשיך בחיי בשלווה. מה שהעסיק אותי, תפס אותי, התעניינתי בו - לא השתנה. טוב לי.

שומעים אתם שם, אני ממשיך בחיי. לילה טוב.

זו הסיבה שאני שותק. אולי גם אתם?

• הוסף לסימניות
בסוף אנחנו בגלות ואנשים שוכחים, כן גלות בין יהודים עצוב, אבל זה המציאות

ועכשיו בתקופה הרגישה של המלחמה כל דבר רגיש ומורכב פי כמה- למה זה לא ברור לאנשים

לא יעזור שם חכ חדש ושום כלום!

בנוסף כרגע הכל רק בטיוטות ורק בדיונים ועד שיגיע השלב של כל דבר 10 דברים יכולים להתפך באמצע.

ומה כזה אסון גדול שיעשו רשיון רק אחרי שיעבור גיל הפטור זה לא נחמד, זה לא פייר אבל אין פשוט נזק לא לרוחניות ולרוב גם לא נזק משמעותי, מקסימום קצת פחות פינוק.
ומי שנוסע בלי רשיון שיערב ויבושם לו, ושלא יבכה אח"כ שיעצרו אותו.

• הוסף לסימניות
האלה הראשונית היא- מי את חושבת שמנהל את כל מה שקורה פה? החכים? נתניהו? הצבא? היועמשי”ת? אם התשובה היא כן, אז בבקשה, זה הזמן להתעצבן למה כן פרשו או למה לא, מי אמר ככה ולמה ההוא הגיב ככה, ובאמת לכי להתגייס.
אבל, אם התשובה היא לא, וזו התשובה האמיתות, הדרך היחידה לשנות את זה זה להקים קול צעקה גדולה ומרה. התפללת על זה היום? ואתמול? התחזקת במשהו כדי לשנות ולהשפיע באמת?
ואת צודקת, באמת לנו יש כאןכח גדול ועוצמת בלתי רגילה.
יש כאן מישהו שמצטרף לקבלת שבת 10 דק לפני הזמן??

• הוסף לסימניות
בלתק חלקי
בתקופה האחרונה היו אירועים רבים במדינה שגרמו לי להרגיש אבודה ומתוסכלת
עד שהגיעה אלי ההבנה שיש מישהו שאחראי לכל הכאוס וחוסר האונים ויש להם מטרה לקרב אותנו אליו ולבטוח ולהאמין שיש סוף טוב לסיפור כי אנחנו שחקנים בהצגה המופלאה ביותר ביקום ועל הבימוי וההפקה מופקד מלך מלכי המלכים שיודע בדיוק אלוקי מה הוא עושה
אז התפקיד שלנו הוא להתפלל אליו ולצפות בסקרנות בהתפתחויות הפלאיות שמובילות אותנו למקום הטוב ביותר שיש

• הוסף לסימניות
היום שוחחתי עם הרבה אנשים והעסק מבעבע.
אנשים כועסים. ובצדק.
כעס על המצב. כעס על מי שגרם לכל זה. ובעיקר כעס על השתיקה.
כשאני רואה כותרת בעיתון יומי-מרכזי שמכריז על הבשורה בהשגת ההבנות בהסדרת המשך מעמדם של לומדי התורה, בשעה שמטילים כאן סנקציות שבעבר אפילו ליברמן לא העלה על קצה דעתו בחלומו הפרוע,
ואני נזכר בזעקות החמס על גניבת השתי שקל במס השתיה מתוקה,
או בעצרת של מליון איש על חוק חלומי במבט עכשוי.
אני מבין את המצב.
למה החכי"ם החרדים לא מרגישים טיפ-טיפה אחריות לעמוד ולהתראיין ולהרגיע את רגשי הציבור?
למה הם שותקים?
למה אין עצרת מיליארד (גם אם לא בכמות - באיכות)?

ובקשר לשאלה למה אני שותק -
די ברור לי שהאשכול ימחק בשעות הקרובות.
בשאר הפורומים אף אחד לא מעיז להעלות את הנושא לדיון.
בתרבות שלנו אין אפשרות להתלונן.
אין היכן להתלונן.
מה לעשות זה המצב.

(נחמה קטנה. אפשר לראות את עשרות הלייקים הכועסים להודעות כאן או באתר אמס ולהבין שכמה שינסו - האזרח הקטן בסוף ימצא את הפינה הקטנה שיוכל להתגדר בה להביע את תסכולו)
ואגב, @רפובליקני - הבנתי את המסר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה