- הוסף לסימניות
כן, בהחלט.למי שמאחורי?!
לפעמים אני תוהה מי לימד אותך נהיגה.... המורה שלי חפרה על זה.
תוך כדי החניה מראות כל הזמן, אם מישהו מתקרב כשאני ברוורס לעצור ולתת לו לעקוף.
כן, בהחלט.למי שמאחורי?!
זה בדיוק מה שאת אמורה לעשות....ברור אבל אני לא אחכה שכל הרכבים מאחורי יעקפו אותי
אותי לימדו שאף פעם לא מאוחר ללמודלפעמים אני תוהה מי לימד אותך נהיגה
את מתכוונת במקביל?לא
דווקא מנסים לעקוף אותי כשאני עושה חנייה בניצב ישר
חניה רגילה לא הפוך שזה לוקח גג 5 שניות
בגלל שהמורה (והטסטר) נתנו לך לעשות חניות עם מרווח לרכב וחצי לפחות, והכללים שלימדו אותך רלוונטים לחניות שיש לך מספיק מקום מאחורה.בשיעורי נהיגה הייתי אלופה בחניות כי הייתי עושה לפי כמות מסויימת ומדוייקת של סיבובים וזה שונה בכל רכב
בניצב אבל לא ברוורסאת מתכוונת במקביל?
חניה בניצב זה להיכנס ברוורס כשהבגז' של הרכב פונה למדרכה (מצוי בחניונים בעיקר).
וזה לא אמור לקחת 5 שניות, גם לא לנהג מנוסה.
זה דורש התבוננות וזהירות. במיוחד באזורים חרדיים עמוסי ילדים.
כן@שוקלד בלונדי
טיפ קטן, אם אפשר,
שנראה לי יחסוך לך עוד כמה אשכולות בעתיד...
את צריכה להבין שכשאת נוהגת, זה כמו ללכת עם כל המיטה שלך (מבחינת הגודל)
וסביבך "הולכים" עוד הרבה אנשים עם "המיטה" שלהם...
לענין החניה
דבר ראשון, כשמגיע רכב מאחורייך - עוצרים.
כשאת חונה בניצב את צריכה להכנס ממצב שהרכב נמצא פחות או יותר עם מראה ליד הפס השני אחרי החניה
()
T__T T T
(() - מראה, T - סימון חניה T_T - החניה המבוקשת)
כשאת חונה במקביל למדרכה - את צריכה להתחיל לממצב שהרכב נמצא מראה מקבילה לרכב שלפניו ובמרחק של פתיחת דלת, לסובב הגה אחד ימינה (מתוך הנחה שאת חונה בצד ימין) וכשאת מגיעה למצב שאת רואה את הידית של הדלת הקדמית קרובה למדרכה (מנקודת המבט שלך כנהגת), לסובב הגה שלם שמאלה ולהכנס.
כמובן שאלו הכללים היבשים, ובמידה והרכב שלך רחב או שהרכב שלפניך ארוך במיוחד וכו' את תצטרכי לדעת לאמוד את המרחקים והתמרונים
בגדול זה הרבה ענין של אינטואיציה ו"מי שיש לו את זה" (רמז, לרב גברים - לא בהכרח
זה תפיסה מרחבית טובה שכמובן שמשתפרת עם הזמן.
(מי שאין לו את זה - גם אחרי 30 שנות נהיגה ידפוק 2 רכבים כשהוא יחנה...)
מקווה שהובנתי
וסליחה שיצא ארוך
ולא אתאפק עם טיפ קטן לאור האשכולות החוזרים שלך,
לדעתי, לכי למורה/ת הנהיגה לעוד כמה שיעורים אחרי שכבר צברת "תקופת ניסיון" (אולי אפילו תבקשי שיהיה ברכב שלך) כדי שתוכלי לשאול אותו את כל השאלות שיש לך ולחדד ולשפשף את מה שאת צריכה (לא את הרכב...)
תיאוריה זה לא תמיד משקף את המעשיאותי לימדו שאף פעם לא מאוחר ללמוד
@שוקולד בלונדי כדאי לך לקחת ספר תאוריה וללמוד מההתחלה לסוף ומהסוף להתחלה, יש שם תשובות להרבה שאלות...
ולכן עוקפים רכביםמאז הטסט יצא לי לחנות חניה בסמוך למדרכה פעם אחת והטסט היה לפני שנה כך שאין לי ניסיון גדול עם זה וכל התיאוריות של לסובב את ההגה עם המראה לא עובד על כל הרכבים לפחות אבא שלי אמר לי שעל הרכב שלו זה לפי אינטואיציה בלבד
אה נכון וגם כשאת נמצאת בכביש ויש פקק במעגל תנועה ויש בלי סוף רכבים את מחכה עד שלא יגיע שום רכב??זה בדיוק מה שאת אמורה לעשות....
מה הקשר?ולכן עוקפים רכבים
זה נשמע שאתם מתקשים בחניהמאז הטסט יצא לי לחנות חניה בסמוך למדרכה פעם אחת והטסט היה לפני שנה כך שאין לי ניסיון גדול עם זה
דיברתי דבר ראשון על חניה פשוטה ממש שלוקח 5 שניות לעשות כמו ניצב אבל לא ברוורס ושלאנשים אין מינימום של סבלנותזה נשמע שאתם מתקשים בחניה
שזה אומר שקשה למי שמאחור להמתין הרבה זמן
תידחפי מתי שבא לך, אבל אין לך מה להתלונן על מי שעוקף אותך בזמן שזו הזכות שלו....אה נכון וגם כשאת נמצאת בכביש ויש פקק במעגל תנועה ויש בלי סוף רכבים את מחכה עד שלא יגיע שום רכב??
לא מקנאה ברכב שמאחורייך
כי הרי אסור להיכנס למעגל תנועה כנאמר בספר התאוריה כשיש רכבים במעגל תנועה
צריך להמתין גם אם יקח שעה עד שיתפנה...
אותי המורה נהיגה לימד כן להידחף כשיש אפשרות (בפקק)
זכות מקבלים-לא לוקחיםתידחפי מתי שבא לך, אבל אין לך מה להתלונן על מי שעוקף אותך בזמן שזו הזכות שלו....
מחזירה את השאלה שלך:זה מאוד מסוכן כשאני חונה ומישהו בא לעקוף חכה 5 שניות
זה ממש מסוכן
אני לא מבינה מי שעוקף גם רוצה שיעקפו אותו?
למדתי מזה לקח שכשאני מאותת לחניה אני צריכה לבדוק קדימה אם אין מכוניות ואחורה שלא עוקפים אותי מהצד של החניה
ובטח לא חוטפים.זכות מקבלים-לא לוקחים
חיפשתי בתאוריה ולא מצאתי שצריך לתת זכות קדימה לרכב מאחורי שרוצה לעקוף אותי כשאני מאותתת לעשות חניהתידחפי מתי שבא לך, אבל אין לך מה להתלונן על מי שעוקף אותך בזמן שזו הזכות שלו....
אני אחכה אבל לא אחכה שלא יהיה שום רכב מאחורימחזירה את השאלה שלך:
כשאת חונה ומישהו בא לעקוף וזה מסוכן - חכי.
זה החובה שלך לחכות.
לא רוצה לחכות? אז אין לך על מה להתלונן ובטח לא לפתוח על זה אשכול.
וכן, כשאת מאותתת לחניה את צריכה לבדוק קדימה ואחורה שפנוי לך.
זה הכל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים