בקשה למה לסגור את האשכול על מתתיהו?

• הוסף לסימניות
הרי ברור שהמצב טעון תיקון. אם זה מצד העיריה שצריכה לדאוג לכביש נורמלי. ואם זה מצד היחס העוין ממש של אנשים מעטים -אך משפיעים- במתתיהו כנגד אנשי ק"ס.
וברור באותה מידה שבלי שידברו על הנושאים האלו כלום לא יזוז.
אז למה לנעול?? כבר הפנמתי שאין לי עיתון שיילחם על זכויותיי, ושלנציגי הציבור שלי יש נושאים חשובים יותר לעסוק בהם מאשר איכות החיים שלי. גישה לאתרים אחרים או קבוצות וואטסאפ למינהם ב"ה אין לי. המקום היחידי שאפשר אולי לעשות משהו זה בפרוג, אז למה לנעול?

למען הסר ספק, מעולם לא הייתי מאלו החושבים שפרוג חייב לי משהו, כל הדיונים האם אני ושאר המשתמשים הם שותפים או אורחים, או אולי קומבינציה של שניהם אף פעם לא העסיקה אותי. תמיד היה לי ברור שאני משתמש קטן שחייב המון הכרת הטוב לפלטפורמה הזו שהוקמה בעמל ובעלויות שבכלל אין לי מושג בהם. ולכן אין לי שום טענה, אלא רק העלאת שאלה.

כך גם כלפי תושבי מתתיהו, הם לא חייבים לי שום דבר. עם כל הכבוד לטענה שערך הדירות שלהם קפץ מאז שק"ס הוקמה והתפתחה. זה לא רלוונטי.

אבל אם יש גורמים שעוינים את תושבי ק"ס, ושלא נאה להם שהקסניקי"ם מסתובבים להם בין הרגליים, ולכן נועלים את המעבר.
ולכן לא מרשים להשתמש במתקנים שלהם כמו הבריכה והמגרש כדורסל (גם כשהוא שומם וזה לא בא ח"ו על חשבונם) אני רוצה לדעת מזה.
הגיע הזמן לדון ביחסי הגומלין בין שני המקומות, מי נהנה יותר מהקרבה, כמה בעלי עסקים תושבי מתתיהו מתפרנסים מתושבי ק"ס. למשל.

צריך לשמור על טיעונים מכובדים, אבל למה אסור להציף את הנושא הזה?

• הוסף לסימניות
הרי ברור שהמצב טעון תיקון. אם זה מצד העיריה שצריכה לדאוג לכביש נורמלי. ואם זה מצד היחס העוין ממש של אנשים מעטים -אך משפיעים- במתתיהו כנגד אנשי ק"ס.
וברור באותה מידה שבלי שידברו על הנושאים האלו כלום לא יזוז.
אז למה לנעול?? כבר הפנמתי שאין לי עיתון שיילחם על זכויותיי, ושלנציגי הציבור שלי יש נושאים חשובים יותר לעסוק בהם מאשר איכות החיים שלי. גישה לאתרים אחרים או קבוצות וואטסאפ למינהם ב"ה אין לי. המקום היחידי שאפשר אולי לעשות משהו זה בפרוג, אז למה לנעול?

למען הסר ספק, מעולם לא הייתי מאלו החושבים שפרוג חייב לי משהו, כל הדיונים האם אני ושאר המשתמשים הם שותפים או אורחים, או אולי קומבינציה של שניהם אף פעם לא העסיקה אותי. תמיד היה לי ברור שאני משתמש קטן שחייב המון הכרת הטוב לפלטפורמה הזו שהוקמה בעמל ובעלויות שבכלל אין לי מושג בהם. ולכן אין לי שום טענה, אלא רק העלאת שאלה.

כך גם כלפי תושבי מתתיהו, הם לא חייבים לי שום דבר. עם כל הכבוד לטענה שערך הדירות שלהם קפץ מאז שק"ס הוקמה והתפתחה. זה לא רלוונטי.

אבל אם יש גורמים שעוינים את תושבי ק"ס, ושלא נאה להם שהקסניקי"ם מסתובבים להם בין הרגליים, ולכן נועלים את המעבר.
ולכן לא מרשים להשתמש במתקנים שלהם כמו הבריכה והמגרש כדורסל (גם כשהוא שומם וזה לא בא ח"ו על חשבונם) אני רוצה לדעת מזה.
הגיע הזמן לדון ביחסי הגומלין בין שני המקומות, מי נהנה יותר מהקרבה, כמה בעלי עסקים תושבי מתתיהו מתפרנסים מתושבי ק"ס. למשל.

צריך לשמור על טיעונים מכובדים, אבל למה אסור להציף את הנושא הזה?
הנה, הנושא הוצף.
מה צריך עוד?

• הוסף לסימניות
שאלתי שאלה פשוטה, למה לנעול אשכול שהציף נושא חשוב.

לכנות הודעות שאנשים כותבים מכאב "כהשתוללות על מקלדת" לא ראוי ולא מכובד.

אגב, תתפלא לשמוע כמה השתוללות על מקלדת -כהגדרתך- יש בכוחה להשפיע.
עדות לכך ניתן לראות במאמצים שמושקעים מצד גופים שונים, לסגור ולמחוק כל מיני אשכולות.
את האשכול המנוח אני פתחתי.
הנושא הוצף וקיבל המוני צפיות.

האמת, שאתר פרוג אינו המקום לנושאים כאלה. כך הוראת הבעלים.
האשכול התקדם והתפתח, לא היה נראה שיש משהו עניני שם שיכול להועיל לציבור חוץ מהוצאת קיטור משותף.
עבר יממה והוחלט לנעול אותו.

מובן, לא?

• הוסף לסימניות
האמת, שאתר פרוג אינו המקום לנושאים כאלה. כך הוראת הבעלים.
מה זה ’נושאים כאלו’, תוכל בבקשה להגדיר?
האשכול התקדם והתפתח, לא היה נראה שיש משהו עניני שם שיכול להועיל לציבור חוץ מהוצאת קיטור משותף.
זה לא מדויק, הרבה פעמים מתוך השיח עולים רעיונות.

אבל גם בלי זה,
אם אלו הם הקריטריונים לנעילת אשכולות, אז רוב האשכולות היו אמורים להיות נעולים ממזמן.
את האשכול המנוח אני פתחתי.
הנושא הוצף וקיבל המוני צפיות.
באמת כל הכבוד לך שהעלית את הנושא.

• הוסף לסימניות
3. הפורום אינו רשת חברתית, ולא מקום של הוואי ופנאי. יש לכתוב רק בקשות של עזרה עניינית נטו.

• הוסף לסימניות
ולא מקום של הוואי ופנאי.
בהודעה שכתבת, חוץ מכאב וקושי מהמצב הקיים, לא ראיתי שום דבר ששייך להוואי ופנאי.
יתכן שזה גלש מעט. אבל שוב:
אם אלו הם הקריטריונים לנעילת אשכולות, אז רוב האשכולות היו אמורים להיות נעולים ממזמן.

• הוסף לסימניות
מה שאני יכולה לחדש לך שבפרוג אז נכון שאנשים רואים ובאמת מקבלים מודעות מימה שקורה סביבם וכו
אבל תכלס זה לא יעזור לך כלום עם את רוצה לפעול בנושא.......
המלצה שלי את יכולה לפנות בטלפון אחד לחבר כנסת אורי מקלב אני יכולה ללהגיד שהוא אוזן קשבת(בין עם הנושא קשור אלין או לא)ושם הוא יכול לפעול בנושא
בפרוג אין לזה תועלת

• הוסף לסימניות
כמה דברים שאולי לא חשבתם/ ידעתם על תושבי מתתיהו
1. כל תושבי מתתיהו החדשים אינם מרוויחים אגורה מאיזור התעשיה של המושב היות ואינם חברים באגודה השיתופית החקלאית.
2. כנ"ל לגבי הבריכה (אם כי יש להם הנחה חביבה, אבל לא משהו שמתקרב למחיר של הוותיקים)
3. האנשים הללו שילמו את מיטב כספם (אפרופו ערך הבתים שעלה) כדי לגור במקום שקט.
4. מתתיהו קדמה לקרית ספר כרונולוגית. תושביה הוותיקים המבוגרים ממש לא תכננו לגור בצמוד לעיר.
5. תושבי המושב, החדשים והוותיקים כאחד משלמים כל חודש כמה מאות שקלים על תחזוקת המקום.
ולכן, אפשר להבין שכאשר הם הולכים לבית הכנסת ומגלים על הדשא הסמוך: כלה מצטלמת עם המשפחה המורחבת,כ- 5 חתני חלאקה עם צלמות חביבות הפועות לעברם בעידוד, ונערות בגיל העשרה השרועות ללא בושה על הדשא, צורחות וצוחקות (צניעות היא צניעות, בכל מקום) הם מתרעמים. כאשר על הדשא נשארות עשרות עטיפות/ מגשי פיצה הם כועסים.
6. בחלק מרחובות המושב אין אפילו מדרכה, ילדי המושב הפעוטים רגילים ללכת ולשחק על הכביש, (חלק מהרחובות אף מוגדרים כמשולבים) רכבים מגיעים מק"ס ודוהרים במהירות מפחידה!
7. אסור לצפור בתוך העיר! חוקית. בעיר רועשת, זה פחות מורגש. במושב שקט זה מורגש מאוד, זה כמו לצעוק למישהו בתוך האוזן.
8. כעת בתקופת חתונות הקורונה התושבים גם נהנים ממוזיקה פרועה ורעש של פטפוטים, צפירות, פגישות ופרידות נרגשות, מתחת לחלונם עד לשעות מאוחרות.

נראה לי שקצת רגישות ואכפתיות היו פותרים את הבעיה.

• הוסף לסימניות
זכור לי שפעם היה משהו דומה (אינני זוכר אם בנוגע למתתיהו או לישוב אחר) ועו"ד נתן רוזנבלט ניסה לטפל בזה (זה לא חוקי למנוע מעבר בתחומי הישוב)

• הוסף לסימניות
לא נכנסתי לנושא החוקי,
גם אם זה חוקי והלכתי, לא צריך להיות נבל ברשות התורה.
אדרבא, זה נהנה וזה לא חסר.
רק שידאגו בבקשה שבאמת לא יהיה חסר.

• הוסף לסימניות
כמה דברים שאולי לא חשבתם/ ידעתם על תושבי מתתיהו
1. כל תושבי מתתיהו החדשים אינם מרוויחים אגורה מאיזור התעשיה של המושב היות ואינם חברים באגודה השיתופית החקלאית.
2. כנ"ל לגבי הבריכה (אם כי יש להם הנחה חביבה, אבל לא משהו שמתקרב למחיר של הוותיקים)
3. האנשים הללו שילמו את מיטב כספם (אפרופו ערך הבתים שעלה) כדי לגור במקום שקט.
4. מתתיהו קדמה לקרית ספר כרונולוגית. תושביה הוותיקים המבוגרים ממש לא תכננו לגור בצמוד לעיר.
5. תושבי המושב, החדשים והוותיקים כאחד משלמים כל חודש כמה מאות שקלים על תחזוקת המקום.
ולכן, אפשר להבין שכאשר הם הולכים לבית הכנסת ומגלים על הדשא הסמוך: כלה מצטלמת עם המשפחה המורחבת,כ- 5 חתני חלאקה עם צלמות חביבות הפועות לעברם בעידוד, ונערות בגיל העשרה השרועות ללא בושה על הדשא, צורחות וצוחקות (צניעות היא צניעות, בכל מקום) הם מתרעמים. כאשר על הדשא נשארות עשרות עטיפות/ מגשי פיצה הם כועסים.
6. בחלק מרחובות המושב אין אפילו מדרכה, ילדי המושב הפעוטים רגילים ללכת ולשחק על הכביש, (חלק מהרחובות אף מוגדרים כמשולבים) רכבים מגיעים מק"ס ודוהרים במהירות מפחידה!
7. אסור לצפור בתוך העיר! חוקית. בעיר רועשת, זה פחות מורגש. במושב שקט זה מורגש מאוד, זה כמו לצעוק למישהו בתוך האוזן.
8. כעת בתקופת חתונות הקורונה התושבים גם נהנים ממוזיקה פרועה ורעש של פטפוטים, צפירות, פגישות ופרידות נרגשות, מתחת לחלונם עד לשעות מאוחרות.

נראה לי שקצת רגישות ואכפתיות היו פותרים את הבעיה.
האמת שאני עדיין לא ראיתי את האשכול על ההתנתקות של מתתיהו ממודיעין עילית...
אבל לסגור את הכביש בתואנה של בטיחות ושקט
באותה מידה אפשר להפסיק לקבל למוסדות הלימוד את ילדי תושבי היישוב, ולסגור גם את המעבר מצד עיריית מודיעין עילית, ולא לתת להם לעלות לאוטובוסים. וכן קניות ותפילות ועוד.

נציין כי היישוב מתתיהו מחולק ל2 חלקים אלה הותיקים החוצניקים, ואלה שלא יאה להם לגור בק"ס ועברו למתתיהו - להם אין כ"כ זכות לבוא בטענות.

ולגבי ההפרעות, קודם תשימו שלטים עם בקשת התחשבות ואח"כ תסגרו.

לגבי שאין רווח לתושבי היישוב, אז מי כן מרויח? מזכירות היישוב? ואז מה קורה עם הכסף?

ואגב סתם סקרנות גרידא שלא קשורה לאשכול לאחרונה (כמעט שנה) יש עבודות עפר מסביב לכל הגדר של היישוב מתתיהו מה זה בדיוק?

• הוסף לסימניות
מה אפשר להפסיד?
מה העניין?
יש מישהו אחד שממש נלחם בכל העניין של החסימה של מתתיהו ובפעם הקודמת בטיפול של כמה דקות שלו השער נפתח לגמרי (אם אתה זוכר, הייתה מתוכננת שם הפגנה וכו', הוא ממש עובד נגד ההתנהגות של אנשי מתתיהו. אגב, יש קבוצת וואצפ ייעודית לעניין הזה).

• הוסף לסימניות
מה העניין?
יש מישהו אחד שממש נלחם בכל העניין של החסימה של מתתיהו ובפעם הקודמת בטיפול של כמה דקות שלו השער נפתח לגמרי (אם אתה זוכר, הייתה מתוכננת שם הפגנה וכו', הוא ממש עובד נגד ההתנהגות של אנשי מתתיהו. יש קבוצת וואצפ ייעודית לעניין הזה).
אז לחכות בסבלנות?

הכי מפריע לי, שהמשטרה פעמים רבות עומדת בכניסה למודיעין עילית, ואני מרגיש שהיא פשוט מחזיקה אותנו בגרון!!!
אז כשיש אפשרות כניסה דרך מתתיהו אני מרגיש שיש לי מפלט, אבל ככה??? זה מרתיח אותי.
ומה יהיה בסגר הקרב ובא?

• הוסף לסימניות
אז לחכות בסבלנות?

הכי מפריע לי, שהמשטרה פעמים רבות עומדת בכניסה למודיעין עילית, ואני מרגיש שהיא פשוט מחזיקה אותנו בגרון!!!
אז כשיש אפשרות כניסה דרך מתתיהו אני מרגיש שיש לי מפלט, אבל ככה??? זה מרתיח אותי.
ומה יהיה בסגר הקרב ובא?
תכלס תגיד תודה שבסגר הקודם, המשטרה ברוב טיפשותה לא סגרה את הכניסה מאזור התעשייה.
הבעיה היא, שאם השער יהיה סגור ויזמינו משטרה בכדי לפתוח את השער אז ללא עשינו כלום, כי המשטרה תחסום גם שם...

• הוסף לסימניות
תכלס תגיד תודה שבסגר הקודם, המשטרה ברוב טיפשותה לא סגרה את הכניסה מאזור התעשייה.
הבעיה היא, שאם השער יהיה סגור ויזמינו משטרה בכדי לפתוח את השער אז ללא עשינו כלום, כי המשטרה תחסום גם שם...
המשטרה לא טיפשה והיא גם שמעה בוואצפ את הבדיחה על מיגו להוציא לא אמרינן....
אלא שכדי שאנשי מתתיהו לא התרגזו ש...למה בודקים אותם? אז לא בדקו שם. (כנראה)
אגב בתחילת הסגר (עשרת ימי תשובה) הייתה משטרה גם בצומת חשמונאים ובדקה רכבחים שהגיעו ממתתיהו... (אני תושאלתי)
ורק בהמשך היא עזבה.

• הוסף לסימניות
האמת שאני עדיין לא ראיתי את האשכול על ההתנתקות של מתתיהו ממודיעין עילית...
אבל לסגור את הכביש בתואנה של בטיחות ושקט
באותה מידה אפשר להפסיק לקבל למוסדות הלימוד את ילדי תושבי היישוב, ולסגור גם את המעבר מצד עיריית מודיעין עילית, ולא לתת להם לעלות לאוטובוסים. וכן קניות ותפילות ועוד.

נציין כי היישוב מתתיהו מחולק ל2 חלקים אלה הותיקים החוצניקים, ואלה שלא יאה להם לגור בק"ס ועברו למתתיהו - להם אין כ"כ זכות לבוא בטענות.

ולגבי ההפרעות, קודם תשימו שלטים עם בקשת התחשבות ואח"כ תסגרו.

לגבי שאין רווח לתושבי היישוב, אז מי כן מרויח? מזכירות היישוב? ואז מה קורה עם הכסף?

ואגב סתם סקרנות גרידא שלא קשורה לאשכול לאחרונה (כמעט שנה) יש עבודות עפר מסביב לכל הגדר של היישוב מתתיהו מה זה בדיוק?
יש הבדל קטן בין עיר גדולה שמגיעים אליה כמה אנשים מהמושב- זה לא באמת מורגש, ולא משנה שום דבר בעיר באופן מהותי.
לבין מושב קטן- שהופך לעליה לרגל לכל תושבי העיר הסמוכה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה