דרוש מידע למה מאפשרים להם להשמיץ אותנו?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
משרד הבריאות יוצא בקמפיין די מגעיל של 'חינוך' הציבור החרדי.

כך לדוגמא:
"בסקר הוצאות שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) נמצא שמשפחה חרדית מוציאה כ-90 ש"ח בחודש על משקאות ממותקים (כ-14 בקבוקי 1.5 ליטר), לעומת משפחה בציבור הכללי שמוציאה כ-65 ש"ח בחודש (כ-10 בקבוקי 1.5 ליטר)."
בלי לציין כמה נפשות יש בכל משפחה שכזו...

וקחו את הקטע המקוממם והטפשי הזה:
"הרגלי צריכת משקאות מתוקים בציבור החרדי יחד עם ממתקים וחטיפים מוטמעים כ'גירסא דינקותא' החל מגיל הרך, כפרס וכתגמול, במסגרת המשפחה, בגנים, בתלמודי התורה, ובהמשך מעגל החיים במוסדות החינוך, בישיבות, בכוללים, בשבתות וחגים, בשמחות ולהבדיל באזכרות."

אין לי שום ציפיות ממשרד הבריאות... אבל איך אנחנו מונעים מהתקשורת החרדית אוכלי לחמינו ושותי מימינו לשתף עם זה פעולה??
לא מפיהם אנו חיים!!!

• הוסף לסימניות
כמה שזה מעצבן לשמוע - זה פשוט נכון!
הכמות ממתקים שמחלקים החל מהגנים, בתי ספר, חיידרים... ועד החלוקות בביכנ"ס, תהילים, קידושים וכו לא שפויה ואין שום דרך לשלוט בה כל עוד לא יעשו מהפך אמיתי כמו גנים בריאים וכו.
כן ראיתי ביכנ"ס שמחלק רק פרסונים במקום ממתקים, והערכתי את זה מאד מאד! לילדים לא חסר דבר - ולבריאות ולשיניים שלום!
אם זה לא שינוי שיעשה בצורה מאורגנת, כמעט בלתי אפשרי להתמודד עם הדבר הזה.
לדעתי זה ממש לא נכון.
אכן בגילאים המאוד צעירים ('קצת' רחוק מסיכון של סכרת....) יש הרבה סיבות למסיבות... אבל דווקא ככל שהילד גדל הסיבות לקבל ממתקים מהבוגרים יורד, ואלו בציבור השני דוקא ככל שהילד מתבגר יש לו יותר עצמאות להכנס ולרכוש לעצמו ככל העולה על רוחו.

אבל זה ממש לא הנושא.
קמפיין לעידוד צריכת מאכלים בריאים יותר יכול להיות דבר נאה ומתקבל.
אבל הנסיון להציג את צריכת המתוקים כחלק מהתרבות החרדית דווקא, תוך הצגת החרדי כבור ופרימיטיבי שיש לדאוג לו ולפקוח את עיניו, מהווה מהלך מגעיל ודוחה.

• הוסף לסימניות
שטויות שטויות כמורה בציבור חילוני הילדות מוציאות על הבוקר!!!! לפני התפילה ים םםםםםשל חטיפים הכי מזויעים וגרועים וסוכריות ובולסות יום שלם כולל שיעורים מה יש לדבר אפילו סנדוויץ בריא לא אוכלות.. ולטיולים מביאות מזודההההה!!!!!! של ממתקים בחיים הילדים שלי לא אוכלים כאלה כמויות ממתקים!!!!אצלם זה יומיומי וכשהיה לנו רוסיות הם אמרו שאמא שלהם שונאת לבשל.......

• הוסף לסימניות
רק חבל שאתם מסיטים את נושא האשכול ממקומו, ותגרמו למחיקתו וחבל!!!
וכן גם אם אתם אוחזים שיש בעיות בריאות במאכלים מסוימים ויש אנשים שאוכלים,
זה לא סיבה לקמפיין ההסתה שמשתולל עכשיו בתקשורת החרדית....
ולכן המחאה צריכה להשמע באשכול זה, וכמו שכתבתי למעלה גם לשלוח פניות בענין לאתרים השונים.
אני כבר שלחתי ואני מקווה שעוד ועוד יעשו את זה

• הוסף לסימניות
סיפר לי גבאי של אחד האדמורים:
מהבוקר מגיעים יהודים לאדמור להתברך,
חאלקה, חתני בר מצווה, חתנים לפני חתונתם וסתם יהודים שזקוקים לישועה
את כולם האדמור מכבד ב - ''לייקח ולחיים''
עד שבדיקות הדם התחילו...
מאז עברו בחסידות לפירות...

• הוסף לסימניות
מסקר בריאות לאומי שערכו משרד הבריאות והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנים 2004-2003 עולה כי שיעור חולי הסוכרת בקרב ערבים בני 21 ומעלה כפול משיעורם בקרב יהודים: 12% לעומת 6.2%, בהתאמה. שיעור הגברים הערבים שסבלו ממחלת הסוכרת היה גבוה פי 1.7 משיעור הגברים היהודים ושיעור הנשים הערביות שסבלו ממחלת הסוכרת היה גבוה פי 2.2 משיעור הנשים היהודיות. יתרה מזו, שיעור התמותה ממחלת הסוכרת באוכלוסייה הערבית בקרב שני המינים היה כפול מזה של האוכלוסייה היהודית בא נראה שיכתבו את זה באתר חילוני לא חרדי

• הוסף לסימניות
בשנים האחרונות נצפתה עלייה במספר הסקרים המתמקדים בשכיחות מחלת הסוכרת בקרב האוכלוסייה הערבית בישראל, הממוקמת ברובה בישובים בצפון הארץ. אחד המחקרים בוצע ע"י ד"ר עבד אלגיני ושותפיו במרפאה ראשונית של שירותי בריאות כללית בצפון הארץ. במחקר זה נמצאה שכיחות סוכרת גבוהה יותר בנשים ערביות לעומת גברים ערבים, 8.6% לעומת 5.3% בהתאמה, בנוסף הגיל הממוצע בעת האבחנה היה 48.2 בקרב הנשים לעומת 59 בקרב הגברים, כך שנשים ערביות מצויות בסיכון גבוה יותר לחלות בסוכרת לעומת גברים ובגיל צעיר יותר הבדלים אלה יכולים להיות מוסברים בחלקם בשכיחות הגבוהה של השמנה בקרב נשים ערביות.

• הוסף לסימניות
גם אני לימדתי לפני כמה שנים בבית ספר חילוני, כמויות הממתקים הרבה יותר ממה שאוכלים ילדי!!

• הוסף לסימניות
לא משנה מה הם אוכלים ומה אנחנו,
מה שמשנה זו המודעות.
בחבילת שוקולד חלב של עלית (פרה) יש 10.5 גרם סוכר.
יש את אותה הכמות ב-100 מ"ל של משקה קוקה קולה.
ההבדל המינורי הוא, שעל מי שאוכל חבילת שוקולד בבת אחת נח להסתכל בעין עקומה כעל מי שמגזים, אבל מי ששותה חצי כוס קולה (כן, 100 מ"ל זה חצי כוס) לא מדמיין בכלל שנכנסה לגופו כמות סוכר זהה.

• הוסף לסימניות
ולהקשיב למי שבא לעזור לך וללמד אותך הרגלי אכילה טובים יותר - למענך!
כן. אז בדיוק הכתבה הזאת תעזור לזה??

אני מסכימה שהצריכה של המתוקים - היא מוגזמת לחלוטין!!!
אלא שאני לא חושבת שאצלינו זה יותר מאצלם, אולי לא פחות. אבל גם לא יותר
אני רואה את זה במוחש יום יום. כשאני "מפרגנת" לבת שלי ארטיק קרח.. הם קונים טילון...
וכשאני מפרגנת לה איזה ג'לי קטן, הם קונים סוכריה בגודל....
ההורים שם הם בד"כ הורים הרבה יותר "מפנקים" וכל מה שהילד מבקש - הוא מקבל
ולא פגשתי ילד שלא מבקש ממתקים.

• הוסף לסימניות
האשכול הזה כ"כ מראה את הבעיות העמוקות וחוסר ההבנה בציבור שלנו באופן התמודדות מול המגזר הכללי.

משרד הבריאות מפרסם הודעה, שיכולה להציל הרבה מאד חיים בציבור החרדי.

במקום זה, מגיע מישהו ומעלה לעוצמה גבוהה את כל רגשי הנחיתות שקיימים אצל חלקים מאיתנו,
ומחליט שבזה הרגע עומדת מועצת זקנים במשרד הבריאות וחושבת רק איך ללכלך עלינו.

די, מספיק כבר עם זה.
בדיוק כמו ילד שמסתובב במאה שערים בשיא הקור והרוחות ללא בגדים,
אבל העו"ס שבאה לדאוג לו היא נאצית.
בדיוק
הם באים בסה"כ לעזר לנו
ולאלף אותנו הברבריים דרך חיים בריאה, שמירה על הסביבה, לימודי ליבה ועוד
אנחנו נאנדרטליים שמזיקים לעצמם ובסכנת הכחדה וכמה טוב שדואגים לנו...
אנחנו לא מספיק אחראיים לדאוג לסביבה ולבריאות שלנו בעצמנו ולכן הם דואגים לנו ומכוונים אותנו
לגבי העו"סית @מברר צריך לברר שנית מה היה שם

• הוסף לסימניות
פשוט מרתיח ומקומם והמגמתיות צועקת לשמיים
נכון שחרדים צורכים הרבה
אבל חילונים לא פחות!!!!!!
פשוט אצלם זה לא מחושב בקניה שבועית
אלא בקניה יומיומית בדוכני מזון, מכונות משקאות, ברים, מסעדות וכו...
וגם מגוכך לבדוק לפי משפחה לחודש כשברור שהמשפחות אצלנו גדולות בהרבה
ולפחות בואו לא נשנא אנחנו את עצמנו ונתמוך בסקרים מגמתיים מהסוג הזה

• הוסף לסימניות
באמת, הבכיייה לא עלינו. ב"ה שיש מי שדואג לנו ולבריאותנו.
הבכייה היא על אחינו התועים שמשרד הבריאות מפקיר אותם ולא מעודד אותם לחיות חיים בריאים.
למה? למה ככה? עד כדי כך שונאים אותם ולא דואגים לחיים שלהם?

• הוסף לסימניות
כשהם אוכלים במסעדות פיציות וכו' זה נרשם כהוצאות אוכל בזמן ששם ברור שהם שותים לא רק מים..

• הוסף לסימניות
אוי, באמת תודה, אני נרגשת כ"כ, מישהו במשרד הבריאות החליט לדואג להרגלי הצריכה שלי, לבריאות שלי.
הרי זה כל המטרה של הממשלה הזו, ברור, לחנך אותי מחדש!
ללמד אותי לשטוף כלים, עוד לא הבנתי מה הלימוד עם גזירת המעונות (להישאר בבית? לצאת ללמוד?)
ללמד אותי לשתות בריא, והרשימה רק מתארכת.
תגיד, אנחנו עד כדי כך חסרי שכל כמו שאתה מציג את זה????
לא משנה מה הכותרות, לא משנה מה הרצונות, בתכלס, הציבור החרדי תחת מתקפה שלא הייתה הרבה זמן.
נראה אותם יוצאים בקמפיין נגד הרגלי צריכת הסמים בבתי ספר, או נגד צריכת אלכוהול ואקסלים בכמויות שמוציאות מהם היפראקטיביות מטורפת ונגד הרבה מאוד דברים שלא נכון ולא ראוי לעלות בפורום מכובד זה, בסדר?
ואת הרגלי הלמידה שלי אני אלמד מהמגזר לא מבחוץ, כן.
רוסיות, חילוניות, בולסות, לפני התפילה..
על שובו לא שמעת?

• הוסף לסימניות
"בסקר הוצאות שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) נמצא שמשפחה חרדית מוציאה כ-90 ש"ח בחודש על משקאות ממותקים (כ-14 בקבוקי 1.5 ליטר), לעומת משפחה בציבור הכללי שמוציאה כ-65 ש"ח בחודש (כ-10 בקבוקי 1.5 ליטר)."
מהלשכה לסטטיסטיקה
הייתי מצפה לקצת יותר דיוק
הם אמורים לדעת לעשות סטטיסטיקה, לא?
כמה נפשות יש במשפחה חדרית ממוצעת לעומת משפחה חילונית?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה