למה צריך קופירייטר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלכם;2416353:
כנראה לא הבנת את הסיפור שלי טוב
ארגון שהסתדר עם הפרסום לבד, יום אחד הוא החליט שזה לא טוב פנה לעזרת קופרייטר, משלא היה מרוצה החליף קופרייטר, ואפעס משהו לא היה טוב.
אז הוא החליט לקיים סיעור מוחות בנושא הפרסום לבד, כלומר לא לסמוך על גורמים חיצוניים אלא לעשות לבד אסטרטגיה, וראה ברכה

אין לי מושג מי בעל המקצוע שבחרתם, ייתכן ולא היה יסודי ולא עשה מלאכתו נאמנה.
בכל מקרה אני מתאר לעצמי שקיוותם שיעשה קוסמות מרהיבה ויביא לכם מודעה כמו-של-הקופה-השכנה, כשהוא בא וניסה להבין מה הייחודיות שלכם ולהציע רעיונות דחיתם אותו שלא יתערב 'תעשה מודעה טובה, זה מה שביקשתי', לעומת זאת כשישבתם ועבדתם קשה, אפילו קשה מאד, הגעתם למסקנות על בידול ואסטרטגיית עבודה ששינתה משהו במהות הפעילות מול האנשים ומול התורמים ולכן זה השפיע.
אני תמיד מאמין במיקור חוץ, בכל תחום יש את האנשים שלמדו את המקצוע ושוחים בו, תמיד עדיף להוציא דברים החוצה ולא לנסות הכל לבד, חשוב להבין שקופי זה לא רק רעיון אלא יצירת ייחוד מבדל שיש לו השפעה רוחבית.
ומי שאמר שקופי לא מתאים לעמך שבשדה פשוט לא יודע ומבין בתחום, הקופי מיועד בעיקר להם..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2416384:
אין לי מושג מי בעל המקצוע שבחרתם, ייתכן ולא היה יסודי ולא עשה מלאכתו נאמנה.
בכל מקרה אני מתאר לעצמי שקיוותם שיעשה קוסמות מרהיבה ויביא לכם מודעה כמו-של-הקופה-השכנה, כשהוא בא וניסה להבין מה הייחודיות שלכם ולהציע רעיונות דחיתם אותו שלא יתערב 'תעשה מודעה טובה, זה מה שביקשתי', לעומת זאת כשישבתם ועבדתם קשה, אפילו קשה מאד, הגעתם למסקנות על בידול ואסטרטגיית עבודה ששינתה משהו במהות הפעילות מול האנשים ומול התורמים ולכן זה השפיע.
אני תמיד מאמין במיקור חוץ, בכל תחום יש את האנשים שלמדו את המקצוע ושוחים בו, תמיד עדיף להוציא דברים החוצה ולא לנסות הכל לבד, חשוב להבין שקופי זה לא רק רעיון אלא יצירת ייחוד מבדל שיש לו השפעה רוחבית.
ומי שאמר שקופי לא מתאים לעמך שבשדה פשוט לא יודע ומבין בתחום, הקופי מיועד בעיקר להם..
ממש ממש לא
עם אחד מהם ישבנו מספר פגישות, וניתחנו את הצרכים לעומק, ובכל זאת זה לא היה זה.
לדעתי בגלל שהוא לא באמת הצליח לתפוס את הצרכים שלנו כאחד שבא מבחוץ.
ומה שברור זה שלא אמרנו לו אל תתערב, הפוך הזמנו אותו להתערב רק ביקשנו שיהיה רגיש למספר נקודות שחשובות לנו.
ובמקרה השני אכן לא היה דיוני עמוק, כיוון שלא ראינו כלל שיש לנו לאן להתקדם.
ולגבי השאלה של המקצועיות שלהם, שניהם עשו עבודות יפות [אפילו מאוד] לארגונים וחברות אחרות.
לגבי מיקור חוץ, אכן יש מעלות לאנשי מקצוע אני ממש לא מכחיש, ואם היינו משלמים יותר יתכן שאכן היינו מוצאים איש מקצוע ברמה גבוה שהיה נותן לנו עבודה נהדרת, השאלה היא מה העלות מול התועלת, כאשר היכולות הם מוגבלים בסופו של דבר, ולא מדובר בקמפיין שנועד לגייס מילוני שקלים שיש הצדקה להשקעה גדולה.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם זה שכשמגיעים מבפנים מבינים יותר.
בעיקר בעמותות.
וכתבתי הרבה תכנים לעמותות בכל מיני עיתונים ואתרים.
ראיתי שכדי להכיר לעומק צריך להיות שם ולהתרגש יחד.
הבעיה היא כשהכל נכתב תחת לחץ של זמן, ואז צריך לראיין איזה מתנדב, שלא רוצה להתגאות בפעילות החסד, וכל הזמן מדגיש שזה לא הוא אלא אחרים..
ומזה צריך להוציא יחצ לתפארת לעיתון שיורד לדפוס.

אמנם נח יותר כשמדובר באתרים, אבל גם כאן, מי שמגיע מבפנוכו, רק הוא מכיר את ההיקף האמיתי. כי יש כאן הרבה רגש ודברים שאפשר להתרשם מהם רק בשטח.
לכן אני מציעה לעמותות להביא את הקופירייטר לפעילות שלהם, שיחוה מקרוב, הכל יהיה אחרת לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י להודות להלל;2415689:
אגב, כקופירייטית עם ניסיון עסקי רב מאד, אני מתנהלת היום באופן שונה לחלוטין ממרבית הקולגות שלי.
יש כאלו שיראו בפרסומים שלי אולי חוסר חדשנות מסוים, אבל המציאות שהם עובדים בשטח.
הקופירייטים נוטים "להשתעמם" מחזרות קבועות, מניסוחים "שחוקים" וכו'.
אבל האמת צריכה להאמר: עם הברקה יכולים לקבל 100 בהגשת גמר, אבל לא למכור...

משפט חזק וקולע.

• הוסף לסימניות
לדעתי הבעיה הגדולה היא
שיש הרבה מאד שבטוחים שהם קופירייטרים מעולים
עקב איזה קורס שלמדו בעבר,
או כמה הברקות בודדות
כשלמעשה הם אינם מנוסים, והתחום שהם אלופים בו זה בעיקר שיווק עצמי
והבעיה הגדולה היא שזה לא תחום שאפשר להוכיח בו שחור על גבי לבן
מי מקצוען ומי פחות (כמו בעיצוב או בצילום..)
והם אלו שגורמים להרבה מאד נזק לקהל הקופירייטרים והכתבים העיסקיים.

אני אישית עוקבת אחר אחד הקופירייטרים/ות המוכרים/ות (כדי שלא תעלו על זה!)
ורואה איך עם הרבה מאד ביטחון ונועזות הי/וא גורמים לתדמית של עסקים להשתנות
ולא למקום חיובי יותר.

בקיצור, מי שחשב שמוחו חריף וחד, והוא אכן חלקלק לשון ובטוח שמחר הוא יעשה קופה כקופירייטר- יכול בהחלט להצליח בכך. (לפחות לטווח הקצר)

מה שמעודד הוא
שקופירייטרים שעובדים בעקביות ובמסירות עם הרבה מחשבה, ובעלי ידע שלא גומרים להתייעל, צוברים לעצמם לקוחות שירוצו אחריהם.
מה שכן? זה לא אורך יום וגם לא יומיים, אז סבלנות ידידים.

• הוסף לסימניות
נפלתי עם קופירייטית מעולה! ושילמתי הון! שהרסה לי את העסק, ולקח לי שלוש שנים לבנות אותו מחדש מאפס.

כוחם של מילים...

• הוסף לסימניות
פרסומאיים וקופריטריים מוכשרים
אתם מוזמנים לעיין באשכול הסמוך, ולהגיב בהאתם למסקנות באשכול זה.
נשמח לחוות דעתכם

ומי יודע מה הסיבה שאיש טרח לענות לשואל המסכן באשכול הזה.
התשובה: כנראה אין דבר כזה.

• הוסף לסימניות
מצליחה להבין את התיסכול, רק קצת פרופורציות לא יזיקו.
וכי אף פעם לא נתקלתם בבעל מקצוע לא אמין/ מושחת/ לא מקצועי/וכן על זו הדרך.........?
נכון תחום הקופי חדש יחסית בציבור שלנו וכמו כל דבר נתקל בחשדנות אבל ביום מן הימים זה יהפך לנורמה (כמו שפעם לא קנו לחם אלא הכינו בבית).
ומי שיש לו ראש קריאייטיבי יכול לעשות זאת בעצמו זה עוד לא אומר שכ"א יכול.
זה שקופירייטר צריך להכיר את השטח לפני עבודת קריאייטיב אינו רק צורך אלא חובה.
אךממכאן ועד הכללות רחוקה הדרך................

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית ויסברג;2416629:
הספקתי לקבל אבנים.

מחקתי
מה קרה
למה להבהל
תביעו את דעתכם
ומי שלא מעוניין שלא יקרא.
נשמח לחזור ולקרוא את מה שכתבתם [שלדעתי היה בטוב טעם ודעת]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלכם;2416357:
אולי יהיה כדאי להזכיר בהקשר הזה את מה שכתבת בתחילת האשכול

לא הבנתי.
לא נורא.
יבוא יום, אגדל ואבין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קריאייטיבית;2416531:
שקופירייטרים שעובדים בעקביות ובמסירות עם הרבה מחשבה, ובעלי ידע שלא גומרים להתייעל, צוברים לעצמם לקוחות שירוצו אחריהם.
מה שכן? זה לא אורך יום וגם לא יומיים, אז סבלנות ידידים.

אכן, אין חכם כבעל הניסיון. אך גם לא לחכמים לחם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ערמונים;2416662:
מצליחה להבין את התיסכול, רק קצת פרופורציות לא יזיקו.
וכי אף פעם לא נתקלתם בבעל מקצוע לא אמין/ מושחת/ לא מקצועי/וכן על זו הדרך.........?
נכון תחום הקופי חדש יחסית בציבור שלנו וכמו כל דבר נתקל בחשדנות אבל ביום מן הימים זה יהפך לנורמה (כמו שפעם לא קנו לחם אלא הכינו בבית).
ומי שיש לו ראש קריאייטיבי יכול לעשות זאת בעצמו זה עוד לא אומר שכ"א יכול.
זה שקופירייטר צריך להכיר את השטח לפני עבודת קריאייטיב אינו רק צורך אלא חובה.
אךממכאן ועד הכללות רחוקה הדרך................

אני מוחה!!!
מחילה, כבודך אולי חדשה, הקופי החרדי היה כאן שנים שנים, וזה שהחילונים היותר "משוכללים" התחילו להתערבב לנו, זה לא אומר שהוא לא היה. הראש היהודי תמיד היה ויהיה הטוב ביותר.
לענ"ד, כמו שכתבו כאן כמה גדולים, אין כמעט מצב שעסק קטן יקח קופירייטר של ממש, זה בשבילו סיכון של או הכול או כלום, ובהמון מקרים בגלל שעסק קטן בהרבה מקרים הוא פשוט עוד סניף של תחום מסויים, קשה עד קשה מאוד לייצג אצלו יחודיות, ופה טמון עוד מוקש במיתוג העסק הקטן.

חזרה לויכוח...

• הוסף לסימניות
ואיך שלנו? ;)
אגב- לנו יש 16 מכשירים כשרים כרגע.

קבצים מצורפים

• דאבל-01 (7).jpg
    3.5 MB · צפיות: 36
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק כרמי;2415106:
כדי לא להביך אי מי מהנוגעים בדבר, מחקתי את הפרטים.

אבל זו דוגמה של התועלת הכי הכי נמוכה שקופירייטר יכול להביא למפרסם:
מניעת שגיאות

כיון שאף אחד לא הואיל בטובו להסביר מה כל כך גרוע במודעה, כנראה שכל מה שגרוע בה זה שגיאות הכתיב.

אם אכן כך, יש לקחת בחשבון את קהל היעד, וכיון שמניסוח המודעה נראה שקהל היעד הם תושבי רמת בית שמש ב' (ואף על פי שראיה לדבר ליכא, רמז לדבר איכא, שהרי מספרי הטלפונים מתחילים בספרה 9), יתכן מאוד שכך צריך לכתוב להם,
אם תכתוב להם בעברית תיקנית וכ''ש עברית מצוחצחת, זה פשוט לא ידבר אליהם,
זה יראה להם איזה משהוא של מודרניים, ה' ירחם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחת אחת 11;2417053:
ואיך שלנו? ;)
אגב- לנו יש 16 מכשירים כשרים כרגע.

הטלפון בפינה השמאלית למטה, זה טלפון ביתי, לא?
:eek::eek::eek::eek::eek:
רבון העולמים, למה צריך הכשר לטלפון ביתי!!!???!!!11
מה זה, אי אפשר לדבר בו לשון הרע?:confused::confused:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה