דרוש מידע למה קשה לנו לעשות פעולה כ"כ קטנה ופשוטה לטובת עצמנו?

• הוסף לסימניות
בשבוע שעבר אני בא לרדת מאוטובוס בינערוני בתחנה האחרונה, ואני בא לשלוף את כובעי מלמעלה, ויוצא לי כובע חדש ויפה אך לא שלי,
אני מסתכל שוב למעלה וכובעי מונח שם, כמובן שאני רוצה לקיים מצוות "השבת אבידה" אך אני מחפש איזה סימן זיהוי על הכובע,
וכמובן אין!
למחרת ליד ביתי אני רואה מונח על הרצפה ארנק קטן ובתוכו כמה שקלים כרטיס אשראי ורב קו, אני מחפש סימן זיהוי,
וכמובן אין!
אני מגיע לבית הכנסת ומודעה מבצבצת מול עיני "הוחלפה טלית בשב"ק שכל אחד יבדוק את טליתו" וכו',
וכמובן אפשר להמשיך באינספור דוגמאות,
אבד תפילין ע"ש י.ו או אולי ז.מ.
הוחלפה מזוודה אבדה עגלה..
למה כ"כ קשה לנו הפעולה הפשוטה הזו, לקחת מדבקה או פתק קטן ולרשום שם וכמובן טלפון????
ולחסוך למאבד ולמוצא כ"כ עוגמת נפש!
אמנם עדיין אין פתרון לעגיל או צמיד, אבל כ"כ הרבה דברים בפעולה כ"כ קטנה ופשוטה חוסכים כ"כ הרבה צער.

• הוסף לסימניות
אתה צודק...
אבל בא ניקח לדוג' - ערב חג הפסח, קניות, בלאגן וכו' וכו' הולכים לקנות כובע קנייטש' ב'ברון' או כל מקום, מגיעים הביתה/לישיבה ומראים לחברים וכו' וכו' כמה מחשבה באמת אפשר לדרוש להשקיע ולהדביק מדבקה עם שם...
ועוד רבות הדוג' שלמרות שהדבקת המדבקה היא פעולה קטנה אבל דורשת 'מחשבה' ולפעמים החויה והשמחה שבעצם הקניה גורמות לשכוח את הפרט הקטן אך החשוב הזה...

• הוסף לסימניות
בזה אתה צודק
צריך באמת לשים לב לזה
חברה סיפרה לי כשהיא יצאה לקניות לנדוניה היא היתה מכינה בבית על דפי ממו שם וטלפון וכל שקית שהיא קנתה היא דחפה בפנים פתק כזה
כי אם חלילה יאבד לה שקית או שתשכח או משהו
שידעו למי להחזיר

• הוסף לסימניות
אתה צודק...
אבל בא ניקח לדוג' - ערב חג הפסח, קניות, בלאגן וכו' וכו' הולכים לקנות כובע קנייטש' ב'ברון' או כל מקום, מגיעים הביתה/לישיבה ומראים לחברים וכו' וכו' כמה מחשבה באמת אפשר לדרוש להשקיע ולהדביק מדבקה עם שם...
ועוד רבות הדוג' שלמרות שהדבקת המדבקה היא פעולה קטנה אבל דורשת 'מחשבה' ולפעמים החויה והשמחה שבעצם הקניה גורמות לשכוח את הפרט הקטן אך החשוב הזה...
וכמובן זה מגיע מתופעת ה"סמוך" ו"לי זה לא יקרה"
עד שזה קורה...

• הוסף לסימניות
ארנק קטן ובתוכו כמה שקלים כרטיס אשראי ורב קו, אני מחפש סימן זיהוי,

244708308_4239705129461398_6035774992275655194_n.jpg

• הוסף לסימניות
חברה סיפרה לי כשהיא יצאה לקניות לנדוניה היא היתה מכינה בבית על דפי ממו שם וטלפון וכל שקית שהיא קנתה היא דחפה בפנים פתק כזה
כי אם חלילה יאבד לה שקית או שתשכח או משהו
חכמה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה